1. razz1.jpg
    Razzmatazz
  2. Razzmatazz.JPG
    Razzmatazz
  3. Razzmatazz
    Razzmatazz
  4. Razzmatazz
    Foto: Alba Rupérez
  5. Razzmatazz
  6. Trill
    Trill
  • Música | Espais musicals
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou

Razzmatazz

La sala del Poblenou és un complex de música en directe i clubbing de referència a Barcelona, amb cinc espais i cinc ambients diferents

Borja Duñó
Publicitat

Time Out diu

Hereva de l'encarnació a Poblenou de la icònica sala Zeleste del Born, la sala Razzmatazz és un enorme complex de música en directe amb tres sales de concerts de diferents mides, amb escenaris que han acollit grans noms del pop, el rock i el metal. Pel que fa al 'clubbing', la programació es reparteix en cinc espais diferents i en diverses festes temàtiques, i abasta tant els estils que van donar fama al local en la nit barcelonina als 90 com l'indie pop i l'indie rock, com estils que remenen el segle XXI com el hip-hop, l'R&B, el reggaeton o el dancehall, sense oblidar-nos del techo, el house i l'electro. Hi han actuat des de Blur, Pulp i Oasis fins a Kanye West i Kamasi Washington, passant per Arcade Fire i Camela, entre molts altres.

Quina música posen?

Des de sempre, Razzmatazz ha combinat el millor pop del moment i les noves tendències musicals, com les actuals músiques urbanes, amb espai per als amants del clubbing, és a dir, la música electrònica de ball.

Quina és la millor sala de Razzmatazz?

Com tot a la vida, dependrà de quins siguin els vostres gustos. Si us va l'electrònica, la vostra sala és la 2 (abans The Loft), que el març del 2022 va renéixer amb el nom de Human amb la idea de recuperar l'escala humana de la música dance, perquè els clubbers siguin els veritables protagonistes de la nit. En canvi, a La1, hi trobareu músiques urbanes els divendres (Fuego) i el pop obert ales noves tendències musicals els dissabtes. Si el que voleu és reggaeton a ultrança, aleshores endinseu-vos a la sala 4 (el Pop Bar).

Com es deia abans Razzmatazz?

L'any 1986 la nau del carrer Almogàvers va obrir com a Zeleste, continuadora de la mítica sala del carrer Plateria que durant els anys 70 es va erigir en epicentre de la música laietana i la contracultura a Barcelona. L'any 2000 va tancar com a Zeleste i va reobrir com a Razzmatazz, amb nous propietaris, i es va convertir en la primera sala d'Espanya en programar en cinc sales diferents cada dia de la setmana (ara ho fa de dijous a diumenge).

Què significa Razzmatazz?

En anglès, la paraula 'razzmatazz' pot traduir-se com 'teatralitat' o 'aparatositat'. Segons el diccionari de Cambridge, és una "activitat sorollosa i notable, destinada a cridar l'atenció".

Quantes terrasses té Razzmatazz?

Razzmatazz disposa de dues terrasses exteriors que connecten les seves diferents sales, un total de cinc. 

Com funcionen i quant costen les entrades?

En aquesta nova etapa del Razz hi ha dos tiquets diferenciats amb accessos també diferents: les entrades per a Fuego i La1 donaran accés a les sales 1, 4 (Pop Bar) i 5 (Àtic), amb entrada pel carrer Almogàvers 122; i amb les entrades de Human es podrà accedir a les sales 2 i 3 (Lolita), i l'entrada s'efectuarà pel carrer Pamplona, 88. Hi haurà, això sí, 200 entrades disponibles per als que vulguin tenir un salconduit per gaudir de tot el recinte. Per saber quan costa cada entrada consulteu la web de la sala.

A quina hora tanca? 

Actualment, la sala obre els dimecres i els dijous de 00.30 a 5 h i els divendres i els dissabtes de 1 a 6 h, però assegureu-vos de consultar la web de la sala per a possibles canvis sobre aquest horari. 

A sota teniu més detalls i alguns esdeveniments que es fan a Razzmatazz pròximament

Detalls

Adreça
Almogàvers, 122
Sant Martí
Barcelona
08018
Transport
Marina (L1), Bogatell (L4)
Horaris
Dj. i dv, de 0.30 a 5 h; e dv. a ds., d'1 a 6 h

Què hi ha ara mateix

56è Festival de Jazz de Barcelona

El Festival de Jazz de Barcelona, que presenta una 56a edició amb alguns grans noms de l'escena internacional i també dels panorames català i espanyol, tindrà un avançament de dos concerts al mes de juliol: el debut de la cantant islandesa Laufey a Barcelona (Palau de la Música, dia 16) i la presentació del nou disc de l'exitós tàndem format per Michel Camilo i Tomatito, 'Spain Forever Again', el 18 al Teatre-Auditori de Sant Cugat. L'encarregat d'obrir la programació de tardor havia de ser el saxofonista de moda Kamasi Washington, però el concert que s'havia de fer el 6 d'octubre a la sala Razzmatazz s'ha ajornat fins al 23 de març de 2025 a causa d'una lesió a l'esquena. El californià presentarà el seu esperat cinquè disc d'estudi 'Fearless movement' (2024), que conté col·laboracions de George Clinton i Andre 3000. També hi haurà dos grans guitarristes de la història del jazz que oferiran concerts en solitari: John Scofield i Pat Metheny, que presenta el seu nou àlbum 'MoonDial' (2024).  Rita Payés, retrat d'artista En aquesta nova edició, la protagonista del Retrat d'Artista del festival serà Rita Payés. La trombonista i cantant de Vilassar de Mar oferirà cinc concerts, com l'estrena d'una versió de 'El amor brujo' de Falla amb la Camerata Penedès, i la participació en la Clasijazz Big Band que dirigeix Maria Schneider. Altres concerts destacats seran els de Crosscurrents, el trio format per Zakir Hussain, Dave Holland i Chris Potter; l'actuació al Palau de la Música del

  • Jazz

The Black Halos

Ull a la rabiüda llegenda 'underground' que ens visita: The Black Halos és una banda de punk-rock canadenc que a mitjan anys noranta va sacsejar l'escena de Vancouver. La seva aproximació sorollosa i cruixent al punk dels setanta aviat els va fer destacar en l'onada de la marea grunge fins a cridar l'atenció del segell Sub Pop, que no va trigar a signar-los després de presenciar una de les seves incendiàries actuacions. Aviat van editar el seu debut i un any més tard, gravarien 'The Violent Years' (2001), que els va posar definitivament al mapa, un dels discos de referència del punk rock de la primera dècada del segle XXI i avui clàssic de culte. El 2024 suposa el 30è aniversari de la formació de la banda, i amb motiu de tan assenyalat número, els Black Halos fan una extensa gira per tocar íntegrament 'The Violent Years'. Havent-los vist en directe a l'Azkena Rock Festival, no es pot qualificar aquest concert de nostàlgia: 'The Violent Years' és un disc clau del punk de principis de segle XX, que els va situar com a legítims hereus dels Dead Boys, la banda punk que millor va saber unir melodies pop amb agressivitat rockera. I d'això n'hi ha molt en el que escoltarem a la sala 3 del Razz: emotius himnes a cor obert, cantats per un esgargamellat Billy Hopeless, un cantant d'aquells que potser no té la millor veu del món, però el dramatisme i la convicció amb què interpreta (o més aviat viu) les seves cançons en directe t'agafa del coll i t'emociona. I, per cert, pocs duets de g

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà