Passejada Pantà de Vallvidrera
© Iván Moreno

4 rutes per fer les 10.000 passes del dia a Barcelona

La xifra màgica que us ajudarà a combatre el sedentarisme!

Publicitat

Si porteu algun rellotge o dispositiu intel·ligent al canell o, simplement, no vau esborrar del mòbil la típica app de salut que ve per defecte, sabreu que les 10.000 passes són una xifra màgica. L’Organització Mundial de la Salut ja fa uns anys que ens recomana caminar-les per combatre el sedentarisme i, a casa nostra, funciona el Pla d’activitat Física, Esport i Salut que ens ajuda a descobrir rutes saludables on podrem sumar per arribar a aquests 7 kilòmetres diaris. Necessitem moure’ns per estar sans i, una de les opcions que tenim més a mà és fer les activitats de la nostra vida diària de manera activa: desplaçar-nos a peu, amb bici, pujar escales... Nosaltres us recomanem 4 rutes per arribar a les 10.000 passes gairebé d’una tirada. Segur que, alguna, us queda de camí! Ara, el millor consell? Camineu, camineu, camineu… allà on sigui, sempre, redescobriu els vostres barris!

De compres

Sí, aneu de compres. Què passa? Res, és fantàstic! Sabeu quan s’arriba a caminar anant de botiga en botiga? Molt, paraula! I, a més, amb sort, ben carregats amb bosses a les mans! Avui toca anar pel centre però oblidant-nos de metro i autobús: només fareu servir les potes. Sortiu de Diagonal i us feu tot el passeig de gràcia, enllaceu amb La Rambla –per comprar un parell de barrets mexicans-, i ja mireu cap al Born: el carrer del Rec és una autèntica mina i obriu el moneder més d’un cop. Amb les mans ja ocupades, torneu buscant Portal de l’Àngel, pareu al Triangle de Plaça Catalunya i enfileu Rambla de Catalunya amunt per aturar-vos a la Casa del Llibre i al Zara de torn. Si algú us pregunta per què aneu tant de compres, ja teniu excusa, voleu sumar passes!

Consulta la ruta aquí

Reina Elisenda

Estudieu a La Salle, mengeu braves al Mandri, feu el vermut al Vil·la Florida o us agrada passejar per Major de Sarrià. Ep! Això vol dir que, de tant en tant, trepitgeu la zona de la Bonanova. Feu les primeres passes sortint de la plaça, al costat de l'Església, i feu-vos tot el passeig de la Bonanova: compreu el diari al Quiosc del costat d'Iradier i feu una birra per recuperar forces a la terrassa del 5° Pino. Així, passareu per la plaça de Sarrià i seguireu per Reina Elisenda: abans d'agafar Esplugues, atureu-vos a donar un cop d'ull en el Monestir de Pedralbes, val la pena! Ara el proper objectiu és clar: arribar fins al parc de les roses, el de Cervantes on, a banda de flors, també hi ha una tirolina. Per tornar? Desfeu el camí fet. En total, sumareu gairebé 8 kilòmetres en una zona sense pràcticament pujades ni baixades!

Consulta la ruta aquí

Publicitat

Front Marítim

Sabeu que tenim mar oi? I queda ben a prop. Sortir de la feina i anar cap al front marítim és un plaer pels sentits. Sobretot, quan l'estiu ja ha acabat i ens acompanya un d'aquells dies d'hivern on el sol, però, llueix al cel, ens escalfa i ens torra la pell. Sí, dies com aquests són els millors de l'any. En un d'aquests baixeu cap a la Barcelona marítima i feu-vos el passeig acabant al mirador del Vela, passant per l'skate park i començat en un parc: el de la Barceloneta. El front marítim és sorra i aigua però, també, és gespa: hi ha un bon grapat de jardins on jugar a bàsquet, a ping-pong o, simplement, estirar-se sobre l'herba. Un passeig rodó i 10.000 passes a la butxaca.

Consulta la ruta aquí

Vallvidrera i la Font de la Budellera

Ens deixeu demanar-vos una cosa? Aquesta ruta és difícil que us pilli de camí però encara que estigueu cansats... agafeu el ferrocarril i atureu-vos a l'estació del Baixador de Vallvidrera. Va, feu-ho un diumenge! Serà un passeig 100% reparador i descobrireu que no només es pot respirar aire pur caminant per les Aigües. Un cop a Vallvidrera, teniu uns minuts de passeig a peu per un camí que s'enfila dins el bosc i que us portarà al Centre d'Informació del parc Natural de la Serra de Collserola, des d'allà surten un bon grapat d'itineraris: nosaltres triem una passejada circular fins a la Font de la Budellera. No és una caminada del tot plana però el pendent no es fa feixuc: la superareu sense problemes. Caminareu pràcticament sempre, rodejats de vegetació, en un bosc frondós, amb alzines, roures, pins blancs... Abans de posar la directa i arribar a la font, feu un petit esforç més i encareu la pujada més exigent que porta fins a la Torre de Collserola: potser serà el primer cop que la veieu tan a prop –i, si teniu temps, es pot visitar!-. Necessiteu recuperar forces? Aneu per un camí que és tot baixada i que arriba a la Font de la Budellera. Per acabar de tancar el cercle, haureu de fer uns metres –molt pocs- al costat de la carretera però, aviat, tornareu a trepitjar terra en un camí estret i ombrívol que ja us portarà fins a l'estació de ferrocarril!

Consulta la ruta aquí

Consulta més rutes per tots els barris de Barcelona aquí

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat