Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carrer de l'Allada Vermell
© Maria DiasCarrer de l'Allada Vermell

El Born i Sant Pere

Passeja per algun dels carrers més bonics de Barcelona

Publicitat

El Born i Sant Pere són dos barris dividits pel carrer Princesa. El Passeig del Born, peatonal, la principal artèria del barri, és un dels carrers més bonics de barcelona, amb el magnífic edifici del mercat, del segle XIX, i una església del segle XIV. Al barri de Sant Pere hi destaca el Palau de la Música catalana, el magnífic auditori de l'arquitecte Domènech i Montaner. Trobeu a faltar algun local imprescindible del barri? Ens ho podeu dir als comentaris de sota.

  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • preu 2 de 4

Els germans Acero, Raül i David, van de cara a barraca. Acero és com una furgoneta aparcada de cuina de carrer amb els mínims: et menges la burger i les patates, et beus la cervesa i adeu. Ni postres ni cafè. Però redeu, quines hamburgueses! Es fan portar el producte del mercat de la Barceloneta i els discos són 150 grams de filet de pobre amb un toc (boví) secret. I llimen coses supèrflues per seguir una ètica artesana de “tot es fa a la cuina”. L’èxit de la casa va amb pebrot i ceba caramel·litzada, cogombres, brie i maionesa de trufa. Acero s’ha convertit en una petita potència: despatxen centenars d’hamburgueses en cap de setmana, i van directes al bàsic: les seves xips de moniato i la canya estan d’allò més bé.

Can Cisa / Bar Brutal
  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4

En l’ombrívola i agraïda frescor de Can Cisa es pot apreciar la primorosa remodelació que s’ha fet d’una taverna de barri. La reverència per la religió del barril i el raig i la pressió veïnal van portar els bessons Colombo, propietaris del restaurant Xemei, a combinar una botiga de vins a l’entrada amb el manteniment d’una barra de vins a granel i botes. Amb unes 300 referències de vins, tots ecològics o biodinàmics d’arreu del món, sense cap mena de química o additiu, i a preus ni cars ni barats, en una franja molt interessant. Una taverna d’estil antic que ven vermut, a raig. De la petita cuina del bar surten plats de poca temperatura: fumats, macerats, curats i marinats. Maridatges brutals. 

Publicitat
Bar del Pla
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Només entrar-hi ja ve de gust quedar-s’hi. Aquella barra de marbre plena de delicadeses és una meravella. Plats del dia, tapes i platets clàssics i de factura impecable són la màxima representació del local. És pecat no tastar les croquetes de calamar amb tinta, el caneló de la casa i el cruixent de cua de bou amb foie gras. Amb una carta de vins, catalans i internacionals, hi trobareu ampolles que costen de trobar on sigui. Referència a la ciutat i a fora: la cura del producte i el tracte enamora. 

  • Restaurants
  • Catalana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 3 de 4

El 2019, quan el grup Sagardi va fer 25 anys, van obrir Cadaqués, un restaurant d’homenatge a la cuina de l’Alt Empordà, bressol del platillo i el mar i muntanya. Mestres de la graella basca, al Cadaqués – instal·lat en un antic basar allà als porxos d’en Xifré– hi trobareu un foc diferent del basc i una aproximació radical a l’arròs, perquè els sis arrossos de la carta es fan des de zero amb foc de ceps o pollancre. L’altre puntal de la carta, esclar, és el mar i muntanya i el platillo. Exemples? Les mandonguilles amb sípia, els peus de porc farcits amb botifarra de perol i el bacallà amb samfaina. El Cadaqués, un espai que acull amb calidesa i fusta, s’ha assentat en aquests anys difícils, tant com per obrir sucursal a Madrid.

Publicitat
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

A Mari y Rufo l’espectacle no és només el menjar que s’hi serveix sinó l’ambient que s’hi genera gràcies a la família que el regenta i la concurrència que hi assisteix. Des d’oficinistes de la Via Laietana i els bancs on treballen fins a treballadors del mercat de Santa Caterina jubilats, i grups d’amics que hi assisteixen religiosament cada setmana per fer un esmorzar de forquilla i vi a copes de qualsevol de les ampolles de la carta. Plats tradicionals de peix i marisc amb el preludi gairebé obligatori d’una ració de pernil ibèric i gambes a la planxa. La cosa es pot allargar fins a l’hora de dinar, i si s’apropa el cap de setmana potser us hi quedareu fins a les 2 de la matinada. Per cert, l’any passat van complir els 40. Referència al barri.

  • Restaurants
  • Mexicana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Al Costa Pacífico hi trobareu alguns dels millors cebiches de la ciutat en un local alegre i ben decorat sense pretensions, ben il·luminat i molt ben atès. L’elecció del peix i la sàvia maceració, les combinacions, l’original joc de les espècies i l’afegit màgic del picant fan del seu cebiche clàssic un dels més valuosos de Barcelona. Aquest restaurant és un dels pocs mexicans de la ciutat comtal dedicat a la cuina marinera d’aquest gegant de la gastronomia. No us perdeu els tacos de peix estil ensenada, amb peix fresc arrebossat, col, maionesa i alvocat. És el segon restaurant que van obrir els propietaris del Tlaxcal, i el xef és Rodrigo Arrioja, que va ser cuiner d’un mexicà pioner de molt bon record, La Coronela.

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4

Catalunya i Astúries no havien estat mai tan unides com en aquesta bodega. Al Chigre 1769 proposen una fusió de cuines de dues terres amb una gran riquesa gastronòmica. Hi tenen productes de proximitat... amb identitat. Tasteu els seus famosos pastines al Cabrales, la fabada, l’amanida amb mostassa i sobretot la bomba de la Barceloneta farcida de pop. Ara, si us agrada el pop, us recomanem el que fan amb chimichurri marí. Si bé la carta no és gaire extensa, quedareu satisfets amb l’oferta basada en el bon peix. Menys és més i, si a tot això hi posem una sidra ben tirada, passareu a admirar aquest local del Born i a afegir-lo a la vostra llista dels que més us agraden.

  • Restaurants
  • Cuina internacional
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Una aposta segura, situada dins l’icònic mercat de Santa Caterina. L’interiorisme del local –amb un jardí exuberant dins del mercat, amb grans finestrals– esdevé un pulmó verd al barri. I ja sabeu que cuinar comença per saber triar el producte. Cada dia, els xefs José Santiago i Àlex Duran recorren les parades del mercat. Fan una cuina catalana renovada, portada al seu terreny, que prioritza la proximitat en plats com la cueta de rap amb cirerols, tàperes, alfàbrega i pinyons.

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

Fa 90 anys que aquest bar, un clàssic dels vermuts d’abans, va obrir les portes, i continua en peu de guerra com sempre. De fet, les parets de rajoles i les taules de marbre de tota la vida ja evidencien que té molta vida. Que no us faci enrere la munió de turistes que s’hi solen aplegar, fins i tot en temps postcoronavirus. De vegades toca esperar però valdrà la pena. El Xampanyet és un imprescindible per les seves mítiques anxoves del Cantàbric, que ells mateixos confiten i serveixen en vinagre, sense oli; per l’assortiment de conserves de qualitat i pels bons embotits i formatges que tenen a la carta. Aconseguiu un lloc entre la multitud i vermutegeu en aquesta taverna amb història.

  • Restaurants
  • Marisc
  • preu 3 de 4

Aquest petit local a tocar de Santa Maria del Mar es transforma en un homenatge diari a la millor matèria primera procedent del port de Roses de la mà de la cinquena generació de la família Gotanegra, d’aquesta localitat. El xef Rafa Zafra, d’escola elBulli, i per tant molt coneixedor d’aquests productes, ofereix pornocuina d’aquesta matèria en versió marinera: receptes senzilles que respecten al màxim un producte extraordinari. Despullar el peix, podríem dir. En voleu exemples? Tasteu uns sensacionals calamarsets fregits acompanyats de gota negra (maionesa i tinta), o unes gambetes de Roses cuites al vapor d’algues. Estimar és una declaració d’amor als béns preuats que ens dona el mar!

Publicitat
  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • preu 2 de 4

Queda alguna cosa per fer, en la sobreexplotada fal·lera de les hamburgueses? Sí! Tornar a la simplicitat! La smash burger és una hamburguesa que, en contraposició al luxe acumulatiu desencaixaboques a 15 euros, és una simple bola de carn picada que s’aixafa a la planxa en el moment de la cocció i porta pocs ingredients en panet. L’Edward White, de les Illes Verges dels Estats Units, va obrir Fast Eddie’s a finals del 2021, a la Ribera. “Torno als bàsics. 120 grams de vedella amb cogombres en vinagre, ceba, formatge, mostassa i salsa anglesa”, resumeix. El seu és un diner minimalista; només hi serveix la cheeseburger, un entrepà de pollastre i patates fregides (i els divendres, filet de peix arrebossat).

  • Restaurants
  • Menjar ràpid
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

El secret no és cap altre que posicionar-se com a reis del pollastre fregit: amb un pollastre ecològic de l’Empordà i un arrebossat en dos temps amb què el xef Daniel Viejo aconsegueix el cobejat cruixent per fora i tendre per dins, amb unes receptes que viatgen arreu del món, des de Tennesse a Bangkok. Qui pot dir que no a una barbaritat com les boles cruixents de pollastre a la brasa amb formatge fos? També tenen restaurant al Clot (Sèquia Comtal, 7) al Poble-sec (Magalhães, 35) i la Farga de l’Hospitalet (Av. de Josep Tarradellas i Joan).

Publicitat
Guzzo
  • Clubs
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

D’arrel mediterrània amb inspiracions del món, així es defineix la gastronomia de Guzzo. En una carta curta, però efectiva, hi trobaràs cebiches, tàrtars i plats vegans i vegetarians, però també potent carn a la brasa. Des de bunyols de bolets i tòfona a uns lletons a la brasa amb puré de moniato, pastanaga i chimichurri. Fa anys que, instal·lat al Born, atreu el personal per la seva proposta de menjar i beure i una programació cultural que no falla. Les seves parets acullen art urbà i als vespres els concerts i les sessions de DJ mariden els àpats.

  • Restaurants
  • Pizza
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El tercer establiment Flax & Kale és monumental: 600 m² que abracen el passatge de les Manufactures dividits en dues estances. Són l’avantguarda del tema healthy a casa nostra, però aquí l’epicentre és un forn on busquen “el futur saludable de la pizza napolitana”, explica la Mar Barri, filla de la mítica Teresa Carles i gestora del local. Van anar a fer un curs a Nàpols i van fer recerca per trobar una massa elàstica, de textura plaent i que s’elevés, però sense fermentació a l’estómac. Això, a banda de les pizzes, kombutxes i receptes asiàtiques per seguir sorprenent amb la cura del cos i el medi ambient com a bandera.

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Ciutat Vella
  • preu 2 de 4

Tenim força oferta de cuina de mercat, però no sempre es fa amb personalitat i originalitat. En una minestra de beines del Fismuler hi ha alguna cosa més que unes beines, o en unes aletes de pollastre amb rovell, moniato i tòfona. El concepte té molt a veure amb explotar els sabors de la senzillesa, apostant pels productes de proximitat i de qualitat. Un exemple d’àpat? Mitja ració d’amanida de bonítol al sarment amb patata ratte i confitats i mitja de calamars amb bolets de card. De segon, mandonguilles de be anglès presalé amb remolatxa rostida, plat del qual els anglesos estarien tan cofois com del fish and chips. Per postres, un dels millors pastissos de formatge del món.  Tres exBulli en tenen la culpa.

  • Restaurants
  • Japonesa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

És tota una garantia saber que rere un local asiàtic hi ha el britànic Gilles Brown, copropietari del Mosquito i el Red Ant. La seva aproximació a la gastronomia del sud-est asiàtic és metòdica i obsessiva amb la qualitat. El Grasshopper és encara més petit que el Ramen Ya Hiro: una petita barra baixa amb capacitat per a quinze comensals on tastar caldos amb coccions de divuit hores, diferents brous i salses per als diferents ramen, fideus fets a casa amb kansui, una solució alcalina perquè l’aigua tingui una propietat similar a la del Japó i la pasta sigui elàstica i absorbent. Tenen els tres tares (miso, soja i marisc) i també un ramen vegetarià. Carta de cerveses artesanes.

Publicitat
  • Restaurants
  • Japonesa
  • preu 3 de 4

El grup Sagardi i Hideki Matsuhisa, de l’estrella Michelin Koy Shunka, han inaugurat davant de Santa Caterina Ikoya, l’izakaya (taverna japonesa) que el xef nipó havia somiat sempre. Ikoya és un espai monumental equipat amb una robata –graella japonesa– on Matsuhisa executa la visió del Mediterrani nipó que el va portar a ser el primer japonès Michelin. En brasa, llenguado batashoyu –amb soja i mantega– amb pèsols, tataki de vaca vella que es fon a la boca o un tàrtar de tonyina amb encenalls de formatge blau cantàbric que desmenteix el tòpic que peix i formatge són maridatge impossible. Gastronomies creuades en un nivell de cuina i producte estratosfèrics. Tenen una de les millors bodegues de sake del país.

  • Restaurants
  • Espanyola
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Un racó ben guardat del Born: el Joanet. En aquest restaurant, amb més aparença de bar de barri que de local cool com els que abunden al seu voltant, et cuiden com mai: peixos a la planxa, carns de qualitat, verduretes... Sense gaires filigranes però perfecte per al migdia de qualsevol dia laborable en què després s’ha de tornar a la feina i, si pot ser, sense cap pes a l’estómac que t’impedeixi continuar endavant. El menú perfecte per seguir en forma, vaja. El menjador vessa de working class que hi troba un refugi del menjar casolà, i a la terrassa us sentireu com al cafè del poble. Els vespres dels caps de setmana ofereixen tapes fetes amb amor, com les dels bars de tota la vida. Meravellosa normalitat.

Publicitat
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

Van conquistar els amants del ramen al Gòtic amb el Koku Kitchen (Carabassa,19), i des del 2016 fan el mateix al Born amb un local molt més gran de dues plantes. La inferior, decorada com si fos una estació de metro, està dedicada a glorificar els fideus amb brou japonesos, mentre que en la planta que dona al carrer també ofereixen altres meravelles asiàtiques, com ara gyozes, buns i baos (panets asiàtics) farcits de delícies com tempura de gambes o pollastre arrebossat. El seu banoffee és pura luxúria: un llit de galeta salada, compacta com un lingot d’or, i coberta per una capa de plàtan laminat que es desfà en un esquitx de toffee.

  • Restaurants
  • Italiana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Si no es pot anar a Itàlia de tant en tant, el millor és portar Itàlia a la teva ciutat. El local és bonic i amb un menú de migdia irresistible. Aquest podria ser un resum de Le Cucine, un italià que fa honor a la cuina de tota la vida, ben feta, un restaurant que ens és familiar. Gràcies a l’aprovisionament de bones matèries primeres, moltes importades d’Itàlia, el restaurant pot presumir de plats com la lasanya, la pasta casarecce amb crema d’ous i els nyoquis amb tomàquet, ricotta i albergínia. Els italians, com els catalans, tenen la mà trencada en les postres, que tenen la dolçor de les famílies ben avingudes, així que no deixeu de tastar delícies com la cassata i la pannacotta.

  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

Ara diem bar a qualsevol cosa. Un bar és una cova impregnada d’energies, un cau on sentir-se aixoplugat, una gruta plena de cares conegudes i gots buits. Un bar és un estat d’ànim, diantre, i d’aquests no n’hi ha gaires a Barcelona. Aneu al carrer de la Princesa quan sigui negra nit, entreu a Cal Brut, respireu ben endins i mireu-vos el mirall passada mitja hora: el que teniu a la cara es diu somriure de felicitat... Això és un bar. Cal Brut embolcalla el client amb una triple capa de greix, pòsters, objectes polsegosos i ampolles, tot creant una atmosfera recarregada i calorífica que contribueix a generar el que en terres catalanes es coneix com a caliu. El fil musical de música jamaicana es fon amb les converses dels acòlits –una família exempta de turistes i ben avinguda– i genera un brunzit hipnòtic que, combinat amb les generoses canyes, submergeix el visitant en un amni canalla d’on no voldrà sortir ni amb fòrceps. És un rectangle deliciosament claustrofòbic on trobareu planxes de surf al sostre, cavalls de joguina, grafits de Banksy, fotos de la Velvet i Marley, papers amb frases lapidàries penjats per tot arreu... Al Brut les cerveses són el producte estrella  –artesanals i d’importació–, i també fan un vermut excel·lent, però l’autèntica ambrosia és la pomada, aprovada per les altes instàncies de la Taja Menorquina i alimentada amb Gin Xoriguer. Amb això, Cal Brut en té prou per ser un lloc de culte; un temple llibertari, bohemi i rastafari. Per això us demano que ve

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

Capacitat màxima per a 20 persones. Una barra. Uns quants tamborets. Un grapat de tauletes. I tira milles. Al Pony, no hi trobareu mobiliari de Neukölln. Zero concessions al disseny escandinau. No, aquí no fan cursets de sushi, ni estan obsessionats amb la cervesa artesana. El Pony és un bar de tota la vida i punt. I en aquests temps en què tothom busca noves sensacions, que et venguin un gos vell amb un collar nou, una bufetada de realitat com aquesta s’agraeix. No m’estranya que els moderns més a la contra l’hagin convertit en la nova església nocturna de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. El Pony és senzill, però traspua personalitat a cubells. La barra és vella, està deliciosament cruixida, és un pedaç d’història viva i pel seu llom llisquen cubates i gintònics ben preparats durant tota la nit. Per cert, no us passeu de llestos amb el mam, aquí van als bàsics, no es compliquen la vida. Seguim. El bar s’endinsa al formigó descrivint un passadís on floten les converses, els riures, els brindis. Les parets estan arrebossades amb un paper retro que no desentonaria al boudoir de Núria Feliu. El color vermellós i els dibuixos de còmic d’algunes àrees ajuden a accentuar l’esperit canalla del local, que acull la clientela en un amni de calma, bon rotllo i música. Música de la bona. Tots els cops que hi he anat m’he trobat amb una selecció exquisida de pop-rock independent. Suposo que deu ser una de les raons que han convertit el Pony en un punt de trobada per a modernets de

Publicitat
Bormuth
  • 3 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

El Bormuth forma part d’aquesta transformació que està tenint el Born, un barri de moda entre barcelonins i forans. Hi ha dies en què el barri queda sepultat pels creueristes que emanen de l’Allure of the Seas de torn. El perill d’un lloc com el Bormuth és que caigui en la rutina i que les tapes que serveix acabin perdent frescor. És més fàcil morir d’èxit que mantenir-se en l’excel·lència. El Bormuth no pretén ser una Bodega 1900, però pretén ser un bon lloc per tapejar, i això, de moment, ho segueix mantenint malgrat un pa amb tomàquet que no passaria el tall ni en un concurs celebrat a Rivas- Vaciamadrid. A banda del vermut, una moda que arrela de nou a Barcelona, felicito el Bormuth per la manera com tiren la cervesa. La base per tirar una bona canya és no estalviar la cervesa que es perd i això no sempre és ben vist pels amos dels locals. Amb els meus companys de viatge solem anar-hi a sopar. Les patates braves són bones, un homenatge a les del Bar Tomás. I el cazón en adobo és esplèndid, encara que no arriba al que jo acostumo a prendre al Restaurante Triana del carrer Narváez de Madrid. Els ous estrellats, de xistorra, de pernil o de botifarra negra, també ajuden a fer la nit més amena. L’ensaladilla russa i les croquetes, meloses i amb un arrebossat cruixent, tampoc no hi poden faltar. Tot aquest conjunt de racions mariden perfectament amb les converses i les ganes de divertir-se en una sala destinada a sopars en grup. El dia que hi vam anar hi havia molts estranger

Bar Pasajes
  • Música
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Inaudit: un bar l'exotisme del qual rau en estar ubicat en una anitga porteria del barri de Santa Caterina. Tiren bé la canya i també disposen d'una bona quantitat de tapes casolanes, a més d'una escollida llista de vins.

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Vegetariana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

Aquest petit bar-restaurant vegà té esperit punk: les parets semblen portades de Black Flag protagonitzades per gats. I cerveser: disposen de nou bones cerveses artesanes catalanes i també en ampolla la molt punk i escocesa cervesa Brew Dog. Hi trobareu un menú de migdia on no hi falta mai una hamburguesa vegetariana (la millor de la ciutat en aquest estil, quasi es podria dir) i plats senzills però que sempre venen de gust. Serveixen menjar i cervesa tot el dia.

El Nus
  • Què fer
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Diuen que el bon nus és el que es pot desfer. Jo em desfaig amb la cervesa d'aquest local. El Nus, amagat en un dels carrers del Born més atapeït, és un oasi entre tanta xancleta i cartró de sangria. Hi serveixen cervesa txeca de qualitat, amb el tirador i l'espera pertinent perquè l'escuma es consolidi. Mentre beveu, no podreu resistir-vos a mirar una enorme fotografia del sostre. Un home de cabells i amb barba blanca, a mig camí entre Gandhi i Ravi Shankar és l'enigma del Nus. No cal que repasseu l'enciclopèdia britànica, és el pare del propietari. Es deia Lluís.

Publicitat
El Bar de l'Antic Teatre
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Té el look atrotinat de les associacions culturals alternatives. Si el que vols són cambrers amb cos d'Adonis, David Guetta a tota llet i Absolut amb Red Bull a preu de petroli, millor que vagis a l'Opium Mar. L'Antic Teatre és un espai vell i reciclat, però té una de les millors terrasses interiors que he vist en la meva vida. Un pati gegantí amb brots anàrquics de vegetació per prendre la fresca, agafar el puntet a base de quintos i fer temps abans de les activitats culturals que hi celebren. Mourinho no podia tenir més raó: teatre del bo.

Collage
  • 5 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Per als que som del morro clàssic, el més fàcil és reivindicar  bars de vell davant la proliferació d’espais moderns. No obstant això, alguns cops els rondinaires ens trobem amb llocs com el Collage, petits tresors que ens obliguen a empassar-nos les invectives de bevedor ranci i a acceptar una cura d’humilitat coctelera. El que fa diferent aquest racó megacool de Ciutat Vella és que no es troba gens còmode amb la definició tradicional de bar. Se li fa petita. És un bar, però pretén convertir-se en una mena d’oasi artístic/etílic on art i còctel es confonen en dansa seductora: una celebració de la creativitat al servei del fetge. Compro.

Publicitat
Disset 17 Graus
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Disset 17 graus és un bar rústic i elegant on predomina la fusta, per asseure's durant hores i arreglar el món. Al costat del passeig del Born, el Disset es converteix, sense voler-ho, en un local per a turistes, però també un lloc per als de casa que ha nascut per mostrar la cultura del vi. La carta de vins presenta més 60 referències de vi del país i de països com França, Itàlia, Alemanya o Portugal. És el que a Europa es coneix com a winebar. En canvi aquí, un dels països productors més importants de vi del món, encara es considera exòtic.

Bar del Pla
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

Fa goig. És d’aquells llocs que, quan hi entres, la gana corre, se t’avança i et roba el seient on volies dinar. Amb una barra de marbre farcida de coses bones, és una invitació a l’abundància. Elaboren tapes i platets clàssics i factura impecable. És de justícia tastar les croquetes de calamar amb tinta, el caneló de la casa i el cruixent de cua de bou amb foie. Vins catalans i de fora, però amb l’afegitó de trobar-hi ampolles que no ofereixen a tot arreu.

Publicitat
  • Música
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Discoteca rock a Barcelona? Un nom: Magic Club. És l'antre al qual acudeix la fauna roquera de la ciutat en massa, quan noten que se'ls cauen a sobre les parets de la modernitat imposada, les decepcions vitals o senzillament tenen ganes d'agafar un bon pet escoltant els Dictators i ballant. D'ençà de l'obertura l'any 1976, el Magic ho ha vist passar tot: ona laietana, contracultura, punk, new wave. Des de mitjan dels noranta fins ben entrada la darrera dècada va viure una segona joventut com a sala de concerts. Johnny Thunders, Hellacopters, el millor del rock d'alta energia mundial ha cremat el seu minúscul escenari. Ara, per imposició municipal, només funciona com a discoteca i assisteix impassible a l'aparent declivi del rock'n'roll. És un minúscul univers on els caps de setmana podem viure en foscor perpètua fins a les sis del matí. I les seves dues pistes de ball agiten tatuatges, joves amb ganes de festa abominadors del techno i dones perilloses: tot s'hi val. Menys fumar a la pista de ball!

La Fianna
  • 3 de 5 estrelles
  • Música
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Carta de vi nodrida, col·lecció de còctels bastant correctes –el Sex on the Beach és el millor–, colors terrosos narcòtics per a la vista, aires neohippies per a jovent de pasta i carta blanca per als qui no saben asseure's com persones normals i necessiten mostrar els forats del mitjons a la concurrència...

Publicitat
Can Cisa / Bar Brutal
  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

En l'ombrívola i agraïda frescor de Can Cisa, es pot apreciar la primorosa remodelació que han fet d'una taverna de barri. La reverència per la religió del barril i el doll i la pressió veïnal han portat als bessons Colombo, propietaris del restaurant Xemei, a combinar una botiga de vins a l'entrada amb el manteniment d'una barra de vins a granel i bótes. Davant hi ha unes 300 referències de vins, tots ecològics o biodinàmics d'arreu del món, sense cap química o additiu, i a preus ni cars ni barats, en una franja molt interessant. Una taverna d'estil antic que ven vermut a doll.

L'Ànima del Vi
  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Benoît Vale, veterà vinater predicador de les virtuts dels vins naturals i ecològics, ha convertit el seu celler de Gràcia en aquest bar de vins a l'estil francès. Això vol dir que ens podem emportar l'ampolla a casa, o seure al local i pagar set euros més del vi per prendre'l allà. Per menjar, una bona selecció de delicadeses amb molt bon nivell.

Publicitat
Cocktail Bar Juanra Falces
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El gimlet era el còctel preferit del detectiu Philip Marlowe. A la novel·la El llarg adéu de Raymond Chandler, l'home de les cicatrius li descobria la recepta a Marlowe. "Un gimlet és meitat ginebra, meitat suc de llima", assegurava el desconegut. Segons més tard, començaven els problemes. Que aquesta cocteleria s'anomenés Gimlet i enlluernés el carrer amb el seu rètol blau cel i lletres de mirall, ja apuntava una tendència a la desaparició. Fa uns mesos hi vaig tornar, l'antic rètol s'havia fos i se'l coneixia per les sigles, GMT, com una espècie d'endevinalla macabra. Allò va aixecar les meves sospites però encara no ho havia vist tot. M'hi vaig acostar ahir, el nom del local havia canviat per tercer cop. Ara es fa dir Cocktail Bar Juanra Falces. Qui era aquell home? (Llegir-ne més)

Ale&Hop
  • Bars i pubs
  • Cerveseria
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

En sortireu mamats, us aviso. Crec que vaig comptar uns deu tiradors amb diferents marques de birra. Brutal. Els que volen fugir de les cerveseries massificades estan d’enhorabona, perquè aquesta és la cerveseria indie de Barcelona per antonomàsia. Ja ho sabeu... S’imposen els hitsunderground, les cerveses més trendy, les marques més cool, les barreges més atrevides. Vaig deixar-me aconsellar, i em va caure davant dels nassos una poció perversa d’ordi i sang del mateix Satanàs; es diu Mikkeller i us canviarà la vida. I si voleu trobar el camí de tornada a casa, acompanyeu la degustació amb alguns del exquisits platets que surten de la cuina: consell d’amic.

Publicitat
Upiaywasi
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Upiaywasi no és un vocable klingon. És una paraula quítxua que vol dir 'la casa del mam'. Vaja, que no us ho posen gaire fàcil. Perquè aquest bar és un rara avis, un cau amb un look dispers que fusiona arrels llatines, reciclatge bohemi, aromes de barri i esperit alternatiu. Tot en el mateix pack i sense que la mescla resulti indigesta. Farcit de tauletes amb espelmes, cadires bastardes, sofàs polsegosos i butaques rococó, l'Upiaywasi és una cova en penombra amb apunts colonials –colors terrosos ben trobats–, cortines victorianes de vellut, llums de gas, llums de peu de la iaia i estranys quadres que farien tremolar Toni Rovira. Però el bar disposa d'un avantatge que li atorga molts punts: la magnífica terrassa, un asteroide zen que flota al buit del passeig de vianants de l'Allada Vermell i convida, sense embuts, a mandrejar tota la tarda com truges silvestres. Ocasionalment, algun ionqui us demanarà tabac, potser haureu de veure passar algun grup de dominicans amb mòbils que escupen música infernal, però és un preu raonable a canvi d'una estona de contemplació i soledat als bastidors del carrer de la Princesa. I el nom del bar no és gratuït, ja que té un catàleg de 20 còctels molt decent. Ara bé, n'hi ha un que han perfeccionat fins al paroxisme: el mojito de coco, el millor de tota la ciutat. Quants cops he tornat a casa a quatre grapes i cantant el tema de Las Chicas de Oro per culpa de la maleïda poció...

Bar Àngel
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

Aquest local, del propietari del Mudanzas, proposa un ambient de bodega simpàtic –culs de porquet empotrats a la paret!– i una carta de preus molt assequibles, on el porc és el rei: i té plats tan curosos com les vieires envoltades amb papada del coll o els cigrons amb llamàntol.

Publicitat
Bar Mercaders
  • 4 de 5 estrelles
  • Música
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

En una cantonada d’un carreró del barri vell hi ha un catau càlid que et crida com si tu fossis orfe i aquella llumeta la teva única possibilitat de salvació. Un bar que fa cantonada ja té, d’entrada, molt de guanyat –els xamfrans són llocs ideals des del punt de vista tel·lúric i psico-geogràfic: tenen un encant especial.  El Mercaders té això i més: és un cop de puny familiar, fet d’amor i rock’n’roll. Era l’antiga grangeta d’en Pep Torres, membre del Circ Cric i l’Orquestra Plateria, que va deixar el local en mans d’en Ramon i la Cristina, l’experimentada parella que l’ha fet tal i com el coneixem des del 2000. En Ramon és un històric dels bars, va estar en institucions nocturnes com La Enagua, el Falstaff o el Bauhaus i sap com fer-s’ho: té el riure fàcil i el deix calmat dels hippies supervivents de la generació delmada dels setanta laietans. (Llegir-ne més)

Bar Flassaders
  • 3 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cafeteries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Al darrere del Museu Picasso hi ha una plaça. A la plaça hi ha un bar amb una porta antiga de fusta pintada de verd on hi posa “Bar Bodega Flassaders 1956”. A l’entrar trobes, a mà esquerra, la barra, llarga, i al mig del pas, l’eterna màquina escura-butxaques, xacra dels nostres temps mai prou denunciada. Al fons, una dotzena de tauletes i al sostre llums fluorescents. A una banda expositors de tapes –braves, llaunes, truites, seitons–, una planxa per fer els entrepans i els plats combinats. A l’altra, una paret de maons vistos i els arcs tallats d’unes pretèrites cavallerisses. “Aquí s’hi reunien els de la CNT als anys 30”, em diu el cambrer, un dels tres treballadors del local. “Després, durant la dictadura, venien els guàrdies civils que s’encarregaven de la vigilància del museu. Ara vénen sobretot gent d’aquí de tota la vida i estrangers, que fan la sargantana a la terrassa quan pica el sol.” (Llegir-ne més)

Publicitat
El Xampanyet
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El xampanyet i el vermut reguen les tapes senzilles, però efectives, d'aquest indret que aplega tant a turistes com a nadius.

  • Botigues
  • Ciutat Vella

Que la roba d'esport pot ser sexy ens ho ha ensenyat Krizia Robustella. La dissenyadora, reconeguda pel seu estil, comparteix espai amb altres creadors locals com Ahida Aguirre, Niwen Paola i David Méndez Alonso, entre d'altres.

  • Botigues
  • Art, artesanies i aficions
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Ici et Là és un espai eclèctic, atapeït, atractiu, a mig camí entre una galeria d’art i una botiga de decoració. Isabelle Dubois té interés per les peces úniques, les sèries limitades i el treball artesanal, i mobles, làmpades, pintura, paviments i objectes d’autor són les cinc línies mestres de l'espai. Hi trobareu els quadres d'éssers fantàstics de Vanessa Linares, els paviments de Josep Cerdà, i les làmpades originalíssimes d'Imanol Ossa. 

Publicitat
  • Botigues
  • Dissenyador
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Bramby Supply és una botiga-taller situada a dues passes del Palau de la Música. El petit aparador desperta la curiositat: per què només s’exposen davantals? La resposta és simple: els davantals de denim de Kuroki –amb tirants de pell creuats a l’esquena per descarregar les cervicals– són el producte estrella de la casa, tot i que Fernando Brambilia, àlies Bramby, també en confecciona amb un teixit tipus canvas disponible en diversos colors.

  • Botigues
  • Barcelona

La primera impressió quan entres a Matiz és que et trobes dins d’una versió XXL de Dentrodeloquecabe, la botiga de mobiliari i objectes vintage que Jordi G. Noddings va obrir a Gràcia fa uns quants anys. Una sensació que creix quan detectes vells coneguts com els llums de Louis Poulsen o les cadires de Pierre Paulin. Però cal fer un matís: en aquesta nova aventura al barri de Sant Pere han començat a temptejar el món de les antiguitats i un espectacular armari de fusta del segle XVIII en dona fe. També s’han bolcat en els projectes d’interiorisme, fins al punt que el Jordi ha instal·lat el seu estudi a l’entresolat. D’allí surten reformes d’habitatges i dissenys inèdits com el llum de ferro ZAG, tot un exercici de minimalisme. Matiz respira un aire de concept store, on els moderns clàssics –de renom o anònims– es mesclen amb art contemporani, catifes marroquines, fundes de coixins, vaixelles antigues i una selecció de joieria que porta del Tibet a la Polinèsia.

Publicitat
  • Botigues
  • Barcelona

Fer-se unes sabates a mida és un caprici de ric? Depèn de si entens el calçat com un complement o com alguna cosa més. A la botiga-taller de Ramon Cuberta, on acudeixen clients locals i internacionals, trobareu les seves ready-to-wear, models fets a Almansa, i alguna prova de disseny fet a la mida del client. Empra pells d’animals crescuts lliurement, provinents del País Basc, França, Itàlia o Igualada, i fa èmfasi en la recerca de la forma i les punteres.

  • Botigues
  • Barcelona

No hi ha res com dur l’hora al canell. Els amants dels rellotges no n’han prescindit i els nous adeptes l’han adoptat com a accessori de moda; MAM Originals vols satisfer-los a tots. La marca nascuda el 2015 obria botiga l’any passat al Born i ara l’espai llueix blanc i minimalista per presentar The stainless collection.

Publicitat
  • Botigues
  • Decoració
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Per trobar mobles, làmpades, bijuteria i altres objectes especials que daten de principis de segle a mitjans dels anys 50 visiteu Zaoum. En aquesta la botiga, un negoci familiar que va engegar fa trenta anys, tenen predilecció pels productes ben dissenyats que s'encarreguen de restaurar i els materials interessants, com la baquelita.

  • Botigues
  • Barcelona

Working in the redwoods volia tenir un peu al carrer i un espai des d’on explicar-se. Darrere de la marca hi ha Miriam Cernuda, que va començar a “jugar” amb la ceràmica fa 12 anys. El seu estil és depurat i l’objectiu és que cada objecte sigui el que és: que parlin el pes, la textura, el color.

Publicitat
  • Botigues
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Com un oasi càlid i acollidor en mig del barri del Born, Mirlett Boutique apareix com el lloc ideal per trobar la peça de roba que estaves buscant: aquella que no passa mai de moda, que no té ningú més que coneixes i que eleva el teu estil. Aquesta boutique independent ofereix roba i complements atemporals i amb caràcter: hi trobaràs de 'Norse Projects' i 'Le Mont Saint Michel', marques de la Bretanya Francesa. Són al Born des del 2014 i s’han consolidat com a botiga de referència perquè ofereixen els millors dissenys nacionals i internacionals i també pel el seu compromís amb la moda responsable, sofisticada i contemporània. 

Ana Yael Gallery
  • Art
  • Barcelona

Ana Yael, iŀlustradora d'origen argentí, està al capdavant d'aquest espai dedicat a l'art de creadors joves. A més de les seves composicions, que tenen un toc absurd i proper al realisme màgic, aquí podem trobar accessoris com les bosses estampades de Forynja Edström i els collages de Pedro Murúa, entre d'altres.

Publicitat
Abracadabra Llibres
  • Botigues
  • Llibreries
  • El Gòtic

El 2009 arrenca la història d'aquesta llibreria pensada per a nens, on es satisfan les ànsies i inquietuds de lectors de zero a 100 anys. La cuidada selecció de Ricardo Rendón fa que a Abracadabra Llibres s'hi puguin trobar títols nacionals i interacionals –en anglès, francès, italià i holandès– a més de joguines didàctiques i objectes únics.

  • Botigues
  • Cuina i bany
  • Barcelona

La d’en Toni Lama és una autèntica botiga de barri amb aparador atapeït i interior sense reformar al servei de l’ofici: esmolar i vendre eines de tall. El cognom d’en Toni designa –en castellà– una làmina d’acer però no creu en les coincidències cognom/ofici. Ha agafat el testimoni del besavi Joaquín, l’esmolador de ganivets que des de Galícia va emigrar, a tocar el segle XX, a Cuba. A Santiago i l’Havana va obrir les botigues La Perla amb els mateixos serveis que al carrer Mercaders. Avi i pare, a partir del 1934, continuen amb Casa Lama. Amb filosofia de quarta generació, en Toni assumeix l’altra especialitat dels ascendents: reparació de paraigües. El segell d’identitat, però, són les eines de tall per a sastreria, perruqueria, carnisseria, xefs... Perquè un dels plats forts són els ganivets. Des dels autòctons Pallarès de Solsona fins als Kai japonesos. I, seguint amb tendències, pinces per a cuiners o culleres foradades per fer esferificacions.

Publicitat
My Beautiful Parking
  • Botigues
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Es van enamorar de les bicicletes de pinyó fix i a My Beautiful Parking van decidir redirigir el negoci. Això no els fa una botiga poc convencional: el que els diferencia és que, en comptes de treballar amb models muntats de fàbrica, ofereixen bicicletes a mida dels clients.

  • Botigues
  • Decoració
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

OMG BCN és un espai dedicat a la creació local; hi trobareu roba, complements i objectes per decorar la llar seleccionats per l'Iu i l'Estela, sempre oberts a propostes originals. L’interiorisme d’OMG també té el seu punt: un equip de joves arquitectes han dissenyat els mobles del local i han incorporat les rajoles de flors de Puig i Cadafalch al terra.

Publicitat
  • Botigues
  • Barcelona

40 metres separen els dos espais, però la gràcia és que a OMG BCN 2 només comparteixen una vintena de referències amb la botiga original de l'Estela i l'Iu. Aquí dediquen una paret sencera a la il·lustració i compten amb els productes de cuir reciclat de Walk with me, la línia elegant de Wouf, la roba per a la llar d'Agustina, els gerros de Plec Metalgoods i les ronyoneres de Jarapa. Tenen espai per fer exposicions i pop-ups i de cara al 2019 esperen poder començar a fabricar les seves referències.

  • Botigues
  • Decoració
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

De professió, Cyril Sauzay és restaurador de llums Jieldé, de cos articulat i cap orientable dissenyades per Jean-Louis Domecq. El seu taller, Antic Beauty, és un oasi de ferro i de fusta, un petit homenatge que ret homenatge al moble industrial, el que va imperar a la dècada dels 40, 50 i part dels 60. I el que més abunden són els llums, la gran passió del Cyril.

Magic Club
  • Música
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Discoteca rock a Barcelona? Un nom: Magic Club. És l'antre al qual acudeix la fauna roquera de la ciutat en massa, quan noten que se'ls cauen a sobre les parets de la modernitat imposada, les decepcions vitals o senzillament tenen ganes d'agafar un bon pet escoltant els Dictators i ballant. D'ençà de l'obertura l'any 1976, el Magic ho ha vist passar tot: ona laietana, contracultura, punk, new wave. Ara, per imposició municipal, només funciona com a discoteca i assisteix impassible a l'aparent declivi del rock'n'roll.

Bar Mercaders
  • 4 de 5 estrelles
  • Música
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

En una cantonada d’un carreró del barri vell hi ha un catau càlid que et crida com si tu fossis orfe i aquella llumeta la teva única possibilitat de salvació. Un bar que fa cantonada ja té, d’entrada, molt de guanyat –els xamfrans són llocs ideals des del punt de vista tel·lúric i psico-geogràfic: tenen un encant especial. El Mercaders té això i més: és un cop de puny familiar, fet d’amor i rock’n’roll.

Publicitat
Upiaywasi
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Upiaywasi no és un vocable klingon. És una paraula quítxua que vol dir 'la casa del mam'. Vaja, que no us ho posen gaire fàcil. Perquè aquest bar és un rara avis, un cau amb un look dispers que fusiona arrels llatines, reciclatge bohemi, aromes de barri i esperit alternatiu. Però el bar disposa d'un avantatge que li atorga molts punts: la magnífica terrassa, un asteroide zen que flota al buit del passeig de vianants de l'Allada Vermell i convida, sense embuts, a mandrejar tota la tarda com truges silvestres.

El Bar de l'Antic Teatre
  • Restaurants
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Té el look atrotinat de les associacions culturals alternatives. Si el que vols són cambrers amb cos d'Adonis, David Guetta a tota llet i Absolut amb Red Bull a preu de petroli, millor que vagis a l'Opium Mar. L'Antic Teatre és un espai vell i reciclat, però té una de les millors terrasses interiors que he vist en la meva vida. Un pati gegantí amb brots anàrquics de vegetació per prendre la fresca, agafar el puntet a base de quintos i fer temps abans de les activitats culturals que hi celebren. Mourinho no podia tenir més raó: teatre del bo.

Publicitat
Cocktail Bar Juanra Falces
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Que aquesta cocteleria s'anomenés Gimlet i enlluernés el carrer amb el seu rètol blau cel i lletres de mirall, ja apuntava una tendència a la desaparició. Ara es fa dir Cocktail Bar Juanra Falces. Qui era aquell home? Era el mateix Juanra, el bàrman de sempre? Per què aquell canvi? Aparentment tot era al mateix lloc, la barra de caoba, els tamborets un pèl massa elevats que sempre em deixen les cames penjant, les cortines darrere el vidre, els còctels de sempre...

Diobar
  • Música
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Segurament, l'últim que un espera trobar al soterrani d'un restaurant grec és una festa. Però al Dionisos del Born cada divendres i dissabte a la nit hi ha sarau, i a més d'entrada lliure. Bona música i ambient fresc per als que volen treure el cigne negre que porten a dins.

Publicitat
Ohla Boutique Bar
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries

El futur de la cocteleria ja és aquí i es troba dins un hotel. L'Ohla Boutique Bar aposta per el bàrman com a artista i l'alta gastronomia que es beu. Us sembla pretensiós? Doncs aconsegueixen el seu objectiu, donant la volta als clàssics a la seva manera.

Palau de la Música Catalana
  • Música
  • Espais musicals
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Un dels auditoris més espectaculars del món: una extraordinària explosió d'arquitectura modernista construïda l'any 1908 per Lluís Domènech i Montaner, i considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A més del seu interior, amb una sala de concerts d'una bellesa aclaparadora amb presència de les muses, val la pena dedicar una estona a admirar la façana i reconèixer alguns dels elements que hi ha representats, com els bustos dels compositors Palestrina, Bach, Beethoven i Wagner, o el grup escultòric La cançó popular catalana, que fa cantonada.

Santa Maria del Mar
  • Llocs d'interès
  • Llocs i edificis religiosos
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

És un dels exemples més emblemàtics i representatius de l'art gòtic català. Rep el nom de Maria, patrona dels mariners, i va ser construïda allà on abans hi havia una petita església coneguda com Maria d'Arenys, per la seva proximitat al mar. Al seu ampli interior, amb només una nau, les columnes perfectament proporcionades s'eleven en voltes de ventall, creant sensació d'espai al voltant de l'altar. També hi ha uns vitralls meravellosos, especialment la rosassa del segle XV que es troba al damunt de la porta principal, encara que la finestra original va caure a causa d'un terratrèmol.

Publicitat
Museu Picasso
  • Museus i institucions
  • Ciutat Vella

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència pel coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Obert al públic l'any 1963, acull un fons de més de 3.800 obres que conformen la col·lecció permanent i ofereixen una dilatada programació d'exposicions temporals. El museu va ser creat per pròpia voluntat de l'artista i del seu amic i secretari Jaume Sabartés, que va donar la seva col·lecció.

Mercat de Santa Caterina
  • Llocs d'interès
  • Ciutat Vella

Construït l'any 1846, el Mercat de Santa Caterina és el segon mercat més antic de la ciutat. El projecte de reforma va ser obra de l'equip d'arquitectes d'Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, i el seu element més característic és una preciosa coberta de mosaic de ceràmica, de reminiscències gaudinianes, fet amb 325.000 peces que volen ser un homenatge a l'acoloriment de les parades de fruites i verdures. De l'antic edifici s'ha conservat la façana porticada original, reconstruïda l'any 1988, i les parets laterals.

Publicitat
MEAM: Museu Europeu d'Art Modern
  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • El Gòtic

Al barri del Born, al Palau Gomis, és on trobareu el Museu Europeu d'Art Modern, que fa difusió de l'art figuratiu dels segles XX i XXI. Una disciplina que no acostuma a gaudir de gaire espai a la resta de museus. A més, la Fundació del museu organitza cada any un premi de Pintura i Escultura Figurativa.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat