Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
futbol sala

Futbol sala a Barcelona: esport en equip afterwork

Vambes, pilota, mitgetes i a fer gols. A la ciutat hi ha desenes d'instal·lacions on podreu jugar a futbol sala cada vespre!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Al voltant de les vuit del vespre i fins a la matinada, escoles i instal·lacions esportives tornen a encendre llums i a omplir-se de gols, faltes, crits i riures. No ens hem tornat bojos, no. És futbol. Nois, noies, homes i dones surten de la feina o de la universitat motxilla en mà, es calcen sabatilles i fan córrer la pilota. Defensen els colors del Shalketemeto, el Recreativo de Juerga o els Losers. No els veureu per la tele ni concedeixen entrevistes però també fan passades de rabona i regats impossibles. Uns s'ho prenen com una 'patxanga' i d'altres es deixen portar pel gen competitiu. Això sí, tots ho veuen com una manera ideal per reunir-se amb els amics i fer esport.

A Barcelona molts han substituït el gimnàs tradicional pel partidet de futbol sala. I és que les lligues que organitzen empreses com Catalonia Sports, CSS o Meiland acullen tota mena de jugadors. Hi ha lligues de futbol sala però també onze, set i fins i tot l'Artós Club n'ofereix de futbol 3.

A Barcelona s'hi pot jugar ja qualsevol dia de la setmana, sempre a partir de les vuit i fins a les dotze de la nit els laborables. La majoria de jugadors tenen entre 20 i 30 anys però també n'hi ha forces que voregen els 40."I cada vegada hi ha més equips femenins, amb nosaltres en tenim ja més de 130", ens explica Fede Funes, gerent de Catalonia Sports.  

Moltes de les instal·lacions tenen bar a dins perquè la cerveseta posterior és un clàssic i més quan veus que són les dotze de la nit i estàs 'a tope' d'energia després de remuntar un partit contra les 'Ladies' en l'últim segon.

Les lligues van de setembre a gener i de febrer a juny. Per apuntar-vos-hi la majoria d'empreses donen la possibilitat ja de fer-ho online i el pagament es pot fer de cop o fraccionat. És fàcil de compaginar amb la feina, surt força bé de preu –uns 120 euros l'any perquè la quota es reparteix entre tot l'equip– i competeixes però sense la pressió dels professionals. A més, encara que no hàgiu jugat mai a futbol no passa res. Com que les lligues són per nivells us podreu creuar amb equips que seran tant patates com el vostre! 

A Barcelona cada cop hi ha més llocs on adreçar-vos per inscriure-us a una competició de futbol sala. Us recollim algunes opcions:

Catalonia Sports

Catalonia Sports

Nascuts l’any 98, organitzen més de 85 lligues cada any de futbol sala, set i 'indoor'. Hi ha més de sis mil jugadors en les instal·lacions que gestionen de l’Escola Pia de Sarrià, el Sant Ignasi, el Tarr, el Santa Isabel, la UB Diagonal o La Salle. Les lligues van de setembre a gener i de febrer a juny, estan dividides per nivells –divisió d’honor, primera i segona–. En quant els horaris, hi ha opció de jugar tots els dies excepte el diumenge i es pot escollir dia fix de joc però l’hora acostuma a ser rotativa: entre les vuit i les onze. Al seu web actualitzen després de cada jornada amb resultats, calendari i classificació. El partit us sortirà per uns 33 € –a pagar entre tot l’equip, és clar–. També tenen lligues de futbol 7 per noies al CE Canyelles, cosa que costa sempre més de trobar!
CSS

CSS

Van començar el 1987 i organitzen lligues de futbol sala al Jesús Maria, el Sagrat Cor, el Thau, el Col·legi Alemany i el Centre Asturià. Hi ha futbol fins a les 23:45 de la nit i s’organitza una fase prèvia de 3 partits per determinar el nivell. Després, es forma una lliga d’11 equips i a la segona volta es divideix en dos grups. Les competicions de futbol femení es fan al Centre Asturià. També tenen web on consultar els resultats i calendari al moment.
Publicitat
Meiland

Meiland

Celebren el seu 40è aniversari i ho fan oferint packs de descompte especials per apuntar-vos a jugar a futbol –17 partits per uns 600 euros–. Al costat de la sortida 4 de la Ronda de Dalt, la Meiland té fins a 9 camps de futbol amb bar per fer una cerveseta en acabar el partit i pàrquing gratuït. Ofereixen la possibilitat de jugar també els diumenges al matí i les seves lligues estan dividides en sis categories. Ah, i tenen competicions pensades exclusivament per veterans.
Eix Transversal

Eix Transversal

Baixem més cap a baix de la mà de les lligues que organitzen a Eix Transversal. Disposen de 3 camps de futbol sala al CEM Bogatell on també tenen escola de futbol per a nens i nenes. A la Mar Bella compten amb un pavelló poliesportiu per jugar indoor i si tornem cap a la zona alta de Barcelona, a l’Artós Club gestionen un camp de futbol sala i dos de futbol 3x3. La fitxa de jugadors és gratuïta i un campionat de 27 partits us sortirà per uns 1500 euros.
Publicitat
Valldor Sala

Valldor Sala

Organitzen lligues de futbol sala a dues instal·lacions de la ciutat de Barcelona: l’escola Grèvol i el C.E Laietà. De futbol 7 a Sant Andreu, als dos camps que queden al carrer Costa Daurada. Els preus són força ajustats i de regal amb la inscripció us veu una equipació, una pilota i 5 hores d’entrenament gratuït. Tenen també lligues exclusives per veterans, app per consultar la classificació i fins i tot teniu l’opció de veure i quedar-vos de record algun dels partits que jugueu gràcies al servei RecPlay que ofereixen.

Més esport!

Bcn Top 10: Esportistes
  • Què fer

Nacho Solozabal, Laia Sanz, Purito Rodríguez, Siro Castillo… Seleccionem alguns dels esportistes il·lustres de la ciutat (i rodalies) La llista d'esportistes vinculats a Barcelona és ben llarga. Uns més coneguts que altres, hi trobem des de jugadors de basquet o de futbol fins a ciclistes o motoristes, sense oblidar els ciutadans que dia rere dia han de fer un 'sprint' per agafar l'autobús. Aquí teniu el nostre Top 10 d'esportistes de la ciutat. Quins hi afegiríeu? Nacho Solozabal Ha estat un dels millors jugadors de bàsquet de la història, sobretot amb la samarreta del Barça, i continua transmetent els valors d’aquest esport a través de la seva escola. Ell no falla ni un dia a les classes i està a sobre dels nanos perquè sàpiguen donar el millor d’ells mateixos.  Laia Sanz És de Corbera de Llobregat, però segur que aquesta gran motorista que ha superat quatre cops el París-Dakar té molta vinculació amb Barna i més d’un cop s’haurà fet Collserola dalt del seu cavall amb rodes. Ha provat que és una de les millors del món en trial femení. Imparable!  Purito Rodríguez Va néixer a Parets del Vallès, però segur que s’ha fet Barcelona de dalt a baix amb bici, fent veure que es fuma un cigar –d’aquest costum li ve el sobrenom–. Ha estat el primer català al podi de les tres Grans Voltes i aquest any ha guanyat la Volta a Catalunya.  Frashiah Nyambura És l'atleta kenyana que ha guanyat l'última edició de la marató de Barcelona amb un temps de 2 h 38 minuts i 27 s

Les dones també corren
  • Esports
  • Running

Cada cop són més les dones que s'animen a córrer. I les que proven, s'hi enganxen. Seguiu aquests consells per millorar el vostre rendiment! Radiografia ràpida del típic malalt de running contemporani: el flipat que està tot el dia fent el fatxenda per les calories cremades en l'entrenament del matí o pel temps que vol fer en la cursa de diumenge. Tot plegat molt masculí. Doncs resulta que si les curses de Barcelona han crescut tant ha estat, en bona part, gràcies a elles. Les corredores agafen velocitat, i reclamen informació especialitzada. La marató, la cursa, la sabatilla. Fins i tot la suor és femenina! El running té el seu costat sensible, però l'ha amagat durant massa anys sota la capa d'adrenalina de tants homes entestats a arribar, costi el que costi, per davant del corredor del costat. Mica en mica, la presència cada cop més gran de dones en les curses que es fan a la ciutat fan visible una altra manera d'entendre l'esport. La demanda creix, i per això un grup de professionals de la ciutat han creat una web de recursos per a les esportistes que busquen informació especialitzada. Mentalitat: gaudir per damunt de totLa Cursa de la Dona és, a l'octubre, la mostra més visible d'aquesta tendència. Poques curses són tan festives com aquesta. "La dona no busca tant l'èxit esportiu -tot i que també-, sinó que persegueix una millora personal, un triomf més aviat intern". Ens ho explica la psicopedagoga Iolanda López, ella mateixa runner amb pedigrí i autora d'un llibre ideal

Publicitat
Clubs de corredors
  • Esports

Grups d’entrenament organitzats, colles d’amics que es reuneixen cada setmana i fins i tot algun que combina les dues coses! Amb el bon temps, els runners de fulla perenne veuen com se'ls uneixen els que ara troben més força per vèncer la mandra i els que ja tenen urgències per agafar la forma de cara a l'estiu. Cadascú al seu ritme. Per a molts, la Cursa dels Bombers és una cita ineludible i, fa anys, aprofitaven els entrenaments organitzats per Nike abans i després del gran dia, els concorreguts Start2Run. Resulta, però, que des d'Oregon van decidir que els interessava més portar-ho tot cap a la seva xarxa social, Nike +. Això va deixar orfes, de sobte, un grup de corredors de la ciutat. Eren una seixantena quan, el juliol de 2008, van posar-se d'acord amb la seva entrenadora, l'exolímpica María Luísa Muñoz, per continuar pel seu compte. Així va néixer Run2Live, el club popular per excel·lència. Al darrere no hi ha cap cadena de gimnasos ni cap marca comercial. Només el grup de corredors que el va fundar. I està obert a tots els nivells, no només a maratonians –el president, l'Ángel Alonso, encara s'ha d'estrenar en els 42 quilòmetres–. Associació sense ànim de lucre, Run2Live organitza quatre sessions d'entrenament per setmana: dimarts (14.30 h i 19.30 h), dijous (19 h) i dissabte (9.30 h). Es troben al Passeig Marítim de la Barceloneta i, normalment, des d'allà enfilen cap al Parc de la Ciutadella. Perquè tothom es trobi còmode, sempre tenen dos o tres entrenadors a mà pe

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat