Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bàdminton

Jugar a bàdminton a Barcelona

Escoles, pistes i grups per agafar raqueta i volant!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Heu jugat mai a bàdminton? Segur que us sona gràcies a l'or olímpic de Carolina Marin! Aquest esport nascut a l'Índia va fer un pas endavant a Barcelona al 92'. I qui no! Va ser llavors quan li van crear una casa en condicions a la nostra ciutat: el Pavelló de La Mar Bella, que seria la seu dels partits de bàdminton dels nostres jocs. Ara és un Complex Municipal multi-esportiu que segueix sent una institució del bàdminton a casa nostra. "Dins de l'àmbit de Barcelona hi ha dos focus on es pot aprendre a jugar a bàdminton i que es complementen: la Mar Bella i l'INEF. Jo porto des dels 8 jugant-hi i, en els darrers anys, hi ha hagut una evolució important i, ara, hi ha una necessitat real de gent que en vol fer i trobar limitacions perquè no hi ha clubs, és difícil trobar informació i falten infraestructures", ens explica l'Abel Hernández. Ell va arribar a la segona posició en el rànquing espanyol individual i va participar en el Campionat del Món de bàdminton del 2001. Ara porta els grups d'adults i nens de la Mar Bella i els de tecnificació de l'INEF Barcelona.

CEM Mar Bella

És el cor del bàdminton a Barcelona. Ho va ser en el passat i ho segueix sent ara. De la mà de l'Abel funcionen tres grups d'adults que es troben els dimarts i dijous en tres horaris: de 16 a 17.30, de 20 a 21 i de 19 a 20. "En el primer prioritzem aprenentatge versus jugar; el segon és on tenim més gent, és més lúdic i, sobretot, fem partits; i el tercer és un grup més reduït on es treballa per tecnificar i ve la gent que té una mica més de nivell d'aquests dos altres grups. Sumant nens i adults tenim prop de 80 persones". A Meetup fan difusió d'aquests entrenaments, als que es pot assistir de manera puntual o regular amb una quota mensual. L'escola infantil es divideix en grup groc –iniciació- i blau –avançat- i al Nadal i a l'estiu organitzen un campionat i els petits participen en la lliga escolar. També tenen disponible el lloguer de pistes (12,45 € l'hora a la tarda i 10,20 € al matí) i, de la mà del Consell Escolar organitzen tastets de bàdminton per diferents col·legis. En total, al pavelló compten amb 16 pistes, i en tenen dues més a la 'peixera', una sala polivalent que va ser l'espai original d'entrenament de bàdminton durant els jocs.

Més informació: aosete@elconsell.cat

Publicitat

INEF

"Mentre a la Mar Bella els grups són, principalment, d'iniciació, a l'INEF donem cabuda a la gent que està competint o que té cert nivell i la Mar Bella li queda petit", ens diu l'Abel. Així juguen amb volant de ploma –propi del bàdminton de competició- i en els entrenaments es diferencien tres grups de treball: un de nivell top amb gent que competeix en l'àmbit estatal i català; un segon amb jugadors que participen en tornejos a Catalunya i, un tercer, amb persones que ja fa temps que juguen però s'han cansat de fer només això i volen aprendre bàdminton. "Tothom li dóna al volant amb certes prestacions. La idea és que tots tenen la predisposició de fer un entrenament com si fóssim un equip de competició. Hi ha una altra mentalitat", explica Hernández. Per inscriure-us-hi? Truqueu a l'Abel (677 276 797), us orientarà i us posarà al dia de la situació del bàdminton a Barcelona.

Publicitat

BCN Bàdminton

Són un punt de trobada per jugadors de bàdminton de tots els nivells. “Qualsevol persona pot proposar partits o esdeveniments, principalment a Barcelona i voltants. Hi ha jugadors que comencen i d’altres que tenen molt nivell. La idea és crear un punt d’unió per a tots ells”, ens diu en Ricardo. Ell és un dels organitzadors d’aquest grup que es gestiona a través de la pàgina BCN Bàdminton de Meetup. Segons el dia juguen en diferents instal·lacions i pavellons de Barcelona i, des de fa poc, també estan provant terrenys de joc exteriors: “estem atrevint-nos amb l’speedminton, que permet jugar al carrer”. Com funcionen? Es fa un pagament de 5€ per mantenir la pàgina i cobrir els costos que els hi cobra Meetup cada 6 mesos i, després, es paga pel lloguer de la pista i els volants.

Per a més informació entra aquí

Claror

Tenen una àmplia oferta esportiva i aposten pel bàdminton. Claror compta amb 4 grans centres a Barcelona i en tres d’ells es remenen raqueta i volant. Al Claror Marítim els socis poden fer un ús lliure del pavelló per jugar a bàdminton en diferents horaris marcats pel club. A Can Carelleu programen una activitat de bàdminton bàsic per aprendre o perfeccionar aspectes tècnics i tàctics i, tot i que no hi ha competicions formals, es poden organitzar petits campionats. A més, també tenen sessions de bàdminton per a joves. Una filosofia semblant segueixen al Claror Cartagena però, en aquest cas, el centre de Sagrada Família es fixa en els petits i els adults: els nois i noies de 3r de primària fins als 18 anys es divideixen en dos grups d’aprenentatge i, a partir dels 16 anys, però, ja es pot participar en les classes per a adults.

Publicitat

UPC

Al Servei d'Esports de la UPC compten amb un ampli ventall d'activitats esportives que van des de les arts marcials, fins a les activitats dirigides, les seccions de running o escalada o les escoles esportives. Aquí és on s'inclou el bàdminton: a la UPC tenen una escola d'iniciació que entrena els dilluns de 18.15 a 19:15 h i on és possible inscriure's en qualsevol moment del curs. "Cedim el material per jugar –raqueta i volants- però el professor insistirà en el fet què les raquetes són importants. Si agrada l'esport, l'ideal és que la gent porti una raqueta idònia", expliquen. Per accedir a tota aquesta oferta s'ha de ser abonat del Poliesportiu o del Gimnàs UPC –surt força econòmic!- i, encara que ja no sigueu estudiants o que no treballeu a la universitat, us hi podeu inscriure!

Publicitat

Uesports Barcelona

"Tenim pistes de bàdminton i és possible llogar-les. Els abonats no paguen, i si juguen amb una altra persona que no és abonada, només paguen la meitat. La pista s'ha de reservar amb 24 hores d'antelació", ens ho explica en Mario Aguado, el coordinador de pistes de l'Uesports Barcelona. Aquesta instal·lació situada a l'Estació del Nord (Nàpols, 42) i gestionada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya compta amb una pista poliesportiva on hi ha espai per jugar i conèixer gent a base de cops de volant: el preu per hora és de 6,17 € individual i de 8,28 € per dobles.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat