Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Yoga Studio
Yoga Studio

Tria el teu ioga

Voleu practicar aquesta disciplina física i mental però no sabeu quina modalitat triar? Aquestes són algunes de les que es poden practicar a Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El ioga provoca addicció. Els beneficis que genera aquesta disciplina física, mental i espiritual són tants, i alguns tan immediats -la sensació de benestar- o a curt termini -desempallegar-se de dolors musculars- que els que s'hi enganxen pateixen síndrome d'abstinència si no en sovintegen la pràctica. Triar una modalitat de ioga que no s'adapta al que hi busqueu pot allunyar-vos-en i fer-vos perdre tot el que us pot aportar. Aquestes són algunes de les que es poden practicar a Barcelona.

Kundalini
 • Esports
 • Ioga i pilates
 • Dreta de l'Eixample

El ioga apel·la a la connexió entre la ment i el cos, però no totes les modalitats són igual de gimnàstiques. Si el que hi busqueu és relaxament sense suor, proveu el kundalini. Combina diferents tècniques iòguiques com les asanes (postures que milloren la flexibilitat, enforteixen el cos i estimulen els òrgans interns, entre altres propietats), el pranayama (exercicis de respiració, essencials en el ioga: com un interruptor per calmar el sistema nerviós), el càntic de mantres (que ajuden a buidar la ment i deixar fora de la sala les preocupacions i plans de futur que ens hem portat del carrer) i l’execució de mudres (gestos amb les mans). És una de les especialitats de Happy Yoga, que tenen cinc centres a Barcelona.

Iyengar
 • Esports
 • Ioga i pilates
 • El Gòtic

Reconeixereu una sala on es practica iyengar perquè hi veureu cordes i altres suports que fan la disciplina índia accessible per a persones de totes les edats i de qualsevol condició física. Si creieu que el ioga és per a contorsionistes o que algun problema de mobilitat us impedeix fer-ne, proveu l’iyengar, un ioga de precisió que minimitza el risc de lesions posant l’èmfasi en la tècnica i en el fet de conèixer bé cada asana. Els suports permeten mantenir més estona les postures i beneficiar-se dels seus efectes terapèutics fins i tot als principiants. I sense haver d’invertir-hi tanta energia. Al Centre de Ioga Iyengar de Barcelona tenen titulació oficial del Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute, a l’Índia, cor del ioga iyengar.

Publicitat
Hatha i vinyasa
 • Esports
 • Ioga i pilates
 • Sant Antoni

Si heu fet ioga alguna vegada i no sabeu quina modalitat heu practicat, segurament devia ser hatha, la més habitual a Occident. Es basa en la pràctica d’asanes sincronitzades amb la respiració per tal de treballar alhora el cos i la ment, o per arribar a la ment, assolint un estat pròxim a la meditació, a partir del cos. Si busqueu en el ioga una gimnàstica amb què millorar la flexibilitat de la columna o, per què no, el vostre aspecte –el ioga afavoreix: combat la flaccidesa dels músculs sense inflar-los–, proveu el ioga hatha: el benestar psíquic que en traureu us enganxarà més que l’operació biquini. A Yoga Studio el podeu practicar amb vinyasa, modalitat de ioga dinàmic en què les asanes s’enllacen amb salts i moviments.

Ashtanga
 • Esports
 • Ioga i pilates
 • La Barceloneta

El ioga hatha es pot practicar amb vinyasa, modalitat de ioga dinàmic en què les asanes s’enllacen amb salts i moviments. Però amb l’ashtanga, una forma de ioga intensa i amb moviment, enllaçar les postures és condició sine qua non. Les asanes es practiquen en sèries –n’hi ha tres amb dificultat ascendent: la tercera quasi fa venir malsons– que cal memoritzar per poder executar-les en solitari. Per això les classes d’ashtanga no són dirigides: el mestre dóna indicacions als alumnes de manera individual, i no els deixa avançar en la sèrie fins que han perfeccionat les postures, cosa que pot generar frustració –actitud a combatre en el ioga, que no és competitiu– i que fomenta la paciència. Així ho fan a l’Ashtanga Yoga Shala, on des d’abans de les 7 del matí hi ha ioguis suant la cansalada i treballant la concentració.

Publicitat
Acroioga
 • Esports
 • Ioga i pilates
 • Vallcarca i els Penitents

Potser recordareu aquelles fotos de Puyol i Vanesa Lorenzo en què feien ioga però semblava que estiguessin assajant un número de circ, o més recentment una de Lena Dunham, fent una asana cap per avall en equilibri sobre el seu company. Feien acroioga, una modalitat que es practica en parella (un fa de base; l’altre, el volador, evoluciona en diferents postures) i que combina les asanes amb l’acrobàcia. No us quedeu amb la superfície. Sí, és fardona, però no hi ha res més anti iòguic que sentir orgull per aconseguir fer una asana. L’interès de l’acroioga és que requereix concentració, equilibri i coordinació, i fomenta la confiança. A Acro.Yoga.Thai en saben tots els secrets.

Bikram
 • Esports
 • Ioga i pilates
 • Dreta de l'Eixample

Que el bikram sigui una de les modalitats de ioga més intenses no depèn tant de les asanes –són bàsiques i es mantenen poc temps– com de les circumstàncies en què es duen a terme. També anomenat hot yoga, es practica a una temperatura de 40 graus, condició extrema que el fa bastant exigent: compte amb els marejos la primera vegada. Per què? La calor exterior permet perdre menys temps amb l’escalfament i anar més al gra amb les postures, i amb els músculs calents durant tota la pràctica, es prevenen possibles lesions amb els estiraments. Fent bikram suareu com mai (un consell: aneu-hi amb poca roba) i, per tant, eliminareu moltes toxines. Bikram Yoga té dos estudis a Barcelona, un al centre i l’altre a Sarrià.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat