1. Jardí botànic de Barcelona
    ShutterstockJardí botànic de Barcelona
  2. Jardi Botanic
    © Greg Gladman / Time Out
  • Llocs d'interès
  • Sants - Montjuïc

Jardí Botànic

Ubicat a Montjuïc, el Jardí Botànic mostra la vegetació de les cinc regions del món amb clima mediterrani a través de recorreguts que varien en cada estació

Publicitat

Time Out diu

La construcció de nous accessos per als equipaments dels Jocs Olímpics de Barcelona va afavorir la proposta de crear un nou jardí botànic per a la ciutat. Està situat a la muntanya de Montjuïc, el pulmó verd de la ciutat, entre el castell i l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Té 14 hectàrees de superfície i la seva forma recorda a la d'un gran amfiteatre.

Descobrir la vegetació mediterrània

En aquest espai es preserven col·leccions relacionades amb el clima mediterrani, on es potencia la forta sequedat de l'estiu i l'esclat de la naturalesa en primavera. L'equipament té unes magnífiques vistes sobre l’Anella Olímpica, part de l'àrea metropolitana de Barcelona i l'espai natural del Delta del Llobregat, que és considerat d'importància internacional per la Unió Europea. Per tot plegat, és un dels llocs imprescindibles que tot habitant i tota persona que viu o ve a Barcelona ha de visitar. El recorregut, a més, canvia amb cada estació de l'any.

Una porta oberta a la natura de tot el planeta

Amb el pas del temps, el Jardí Botànic ha anat expandit la seva col·lecció i s'ha convertit en un mostrari de plantes de totes les zones del planeta amb clima mediterrani. Es dediquen àrees a la flora de la llunyana Austràlia, de Califòrnia (alerta a les similituds entre els boscos californians i els que són característics de la conca mediterrània), de Sud-àfrica i de Xile.

Quan es pot visitar gratis el Jardí Botànic?

El Jardí Botànic es pot visitar gratuïtament el primer diumenge de cada mes durant tot el seu horari d'obertura. Els altres diumenges de mes, és gratis a partir de les 15 hores. L'entrada també és lliure el 12 de febrer (amb ocasió de la festa de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat), el 18 de maig (pel Dia Internacional dels Museus). Hi ha jornada de portes obertes també el 24 de setembre, quan la Festa Major de la Mercè omple els carrers de la Barcelona de concerts, diversió i cultura.

A més, hi ha tarifes reduïdes o gratuïtes per a diverses franges d'edat i diferents col·lectius. Les condicions es poden consultar al lloc web de l'espai. També es poden adquirir amb descomptes entrades combinades pel Jardí i pel Museu de les Ciències Naturals i el Castell de Montjuïc.

Detalls

Adreça
Doctor Font i Quer, s/n
Sants-Montjuïc
Barcelona
08038
Transport
Espanya (M: L1-L3-FGC)
Preu
5 euros. Reduïda 2,50. Entrada gratuïta el primer dg. de mes, i els altres dg. a partir de les 15 hores. També gratis el 12 de febrer, 18 de maig i 24 de setembre.
Horaris
Gener, novembre i desembre: de 10 a 17 h. Febrer i març: de 10 a 18 h. Abril, maig, setembre i octubre: de 10 a 19 h. Juny, juliol i agost: de 10 a 20 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà