Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Virreina Centre de la Imatge

  • Museus i institucions
  • El Raval
  • preu 0 de 4
Palau de la Virreina
Palau de la VirreinaPalau de la Virreina
Publicitat

Time Out diu

És considerat un dels millors exponents del barroc aplicat a l’arquitectura civil de Catalunya. Les dependències i el pati serveixen de marc a importants exposicions temporals i és la seu de l'àrea de cultura de l'Ajuntament. En el seu interior també es poden veure de forma permanent els Gegants i l’Àliga de Barcelona i acull el Virreina Centre de la Imatge.

A finals del segle XVIII, Manuel Amat i Junyent, marquès de Castellbell que havia estat virrei del Perú, va tornar amb una gran fortuna. Per fen-ne ostentació es va fer construir aquest palau que barreja decoració barroca i rococó. Es va construir entre el 1772 i el 1778 i, després de la seva mort prematura, el va ocupar la seva vídua, motiu pel qual és conegut com a palau de la Virreina.

Detalls

Adreça
La Rambla, 99
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Liceu (M: L3)
Horaris
De dt. a dg. i festius, de 12 a 20 h

Què hi ha ara mateix

Encarar la imatge. Chantale Akerman

  • Exposicions

La directora de cinema Chantal Akerman va descobrir les possibilitats de treballar amb instal·lacions després de fer la seva primera obra d'aquestes característiques, amb el material de la seva primera pel·lícula 'd'Est' el 1994. Amb aquest procés, la dimensió del muntatge de la pel·lícula es veia de cop ampliada amb una dimensió espacial on jugar amb la contraposició de plans, diversos monitors, interaccions i ressonàncies. Juntament amb Claire Atherton han fet unes 20 instal·lacions inspirades a partir de pel·lícules ja existents i d'altres que han generat nous rodatges o noves investigacions, amb les que s'alliberen de la linealitat del relat i treballen amb la fragmentació, la repetició, l'oposició i donen un valor especial a aspectes com el ritme, l'espai, la presència o el silenci.  Aquesta exposició és un reflex d'aquesta feina conjunta: No és temàtica, sinó que proposa un recorregut obert que connecta diverses peces. Convida l'espectador a trobar-se amb elles i a deixar-se impregnar per la seva presència, a explorar l'espai al seu ritme i crear els seus propis camins. L'únic fil conductor és el que cadascú teixeix amb les imatges i els sons. 

Fernand Deligny a La Virreina

  • Exposicions

L'exposició audiovisual Elogi de l'Asil que programa La Virreina Centre de la Imatge explora, a través de material audiovisual i pictòric de l'artista, els camins que va recórrer Fernand Deligny (1913-1996) durant la seva trajectòria a França com a investigador i educador d'infants i adolescents amb psicopaties, autismes i altres circumstàncies alienants de la societat. Ho fa a partir de les formes invertides experimentals que va realitzar a la xarxa informal de 'Les Cévenes' de suport a infants autistes, a través també de la mateixa escriptura inspirada en el traç del Janmari, un infant autista, passant per la famosa cartografia de les 'línies errants' dels infants, dibuixades per educadors no professionals (obrers, camperols, estudiants) que convivien amb ells i un variat material d'imatges -fotografia, cinema, pintura-al llarg de la seva recerca de 'l'humà comú'.  

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà