Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. Bad Boy

    AOC Saint-Émilion. 14,5 % vol. 19 €

    El gran enòleg Jean-Luc Thunevin demostra amb aquest vi de garatge, atrevit, personal i fet amb cap i sobretot amb el cor, la seva versió dels nous vins de Bordeus. Els tanins són vellutats i gustosos, envoltats amb un nas descarat i perfumat de cireres i regalèssia. L’antivi de castell per als ‘nois dolents!’. Bad Boy és com el mateix Robert Parker batejà Thunevin, per això té aquest nom i aquesta etiqueta. Ell és l’ovella negra de Bordeus. Fa vint anys va revolucionar l’enologia amb els mítics vins Valandraud. 'Bad Boy' és un vi tant per guardar com per prendre, amb notes dolces de xocolata blanca i regalèssia, amb els torrats de l’expresso i la untuositat d’un pastís. Aquest vi escriu amb tinta de merlot (i un apunt de cabernet franc) la nova història dels vins classificats de Bordeus.

  2. Gaintus VN 2012

    DO Penedès. 13 % vol. 25 €

    Després de tretze anyades treballant l’oblidada varietat sumoll, Heretat Mont-Rubí fa un pas endavant amb aquesta edició limitada de 279 ampolles numerades. I què té d’especial que no tingui el seu guardonat Gaintus? Doncs que aquest no té sulfits afegits. És el primer sumoll de fermentació espontània sense adició de sulfits. Honestedat i autenticitat en estat pur de la finca Durona, una nova plantació que data del 2006 a Font-rubí, a una altitud de 530 metres sobre el nivell del mar, amb un sòl calcari argilós i una conducció dels ceps en formació vertical sobre pal de fusta. Per descomptat, el raïm és veremat i desrapat manualment perquè, després de fermentar amb el llevat autòcton de la zona i sense cap tipus d’intervenció externa en tot el seu procés, s’afini durant sis mesos en bóta de roure francès de tercer any. Un vi molt viu que no està ni estabilitzat, ni clarificat, ni filtrat, per això ens podem trobar sediments a l’ampolla.

  3. Mas Mallol 2008

    DO Priorat. 14,50 % vol. 17 €

    Amb un cupatge d’un 38% de carinyena, un 45% de garnatxa, un 10% de cabernet sauvignon, un 5% de sirà i un 2% de merlot, té tot l’equilibri estudiat del bon gust que no es pot planificar. M’explico: tots aquests vins es crien després de 20 mesos en bótes de roure francès de diferents capacitats, i això fa que la influència que la fusta li dóna al vi tingui diversos matisos. Tot això, per reflectir les característiques i l’essència del poble de Porrera amb el seu microclima i les aromes inimitables del seu 'terroir'. La llicorella negra d’aquesta parcel·la està a 600 metres d’altitud i orientada cap al sud, cosa que provoca maduresa tànnica i bona acidesa. Les pràctiques biodinàmiques s’exerciten en les 18 hectàrees de la propietat. Després, una verema manual per acurar la tria. Un dels resultats a simple vista: la llàgrima untuosa. La resta: els haureu de descobrir quan el tasteu!

  4. Milesimé

    DO Cava. 12% vol. 22 €

    Procedent del vinyer d’Espiells (Penedès) propietat de la bodega Juvé & Camps, aquest cava Reserva Brut és un clàssic que no passarà mai de moda. Un cava amb el caràcter propi de l’anyada i de la personalitat de la varietat protagonista, la chardonnay. Gaudeix d’un color daurat, amb complexes aromes com els fruits secs, aranja, pa torrat i mel. Quan el servim, les bombolles fines, elegants i vives ens donen la benvinguda ielfanmés emblemàtic. De paladar exuberant i untuós, es presenta potent i fresc en boca. L’àmplia estructura i la seva persistència és fruit d’un clima mediterrani amb temperatures suaus, verema manual feta en el just punt de maduració. No en va, Juvé & Camps és un dels cellers familiars més reconeguts d’escumosos de qualitat del món. Compten amb 250 hectàrees de vinya ecològica, que després fa la segona fermentació i la criança en les caves de Sant Sadurní.

  5. Naltres

    DO Costers del Segre 15% vol. 9,60€

    Naltres, primera persona del plural a Ponent, és per expressar l’aprenentatge col·lectiu d’aquest celler en més de 20 anys. El fan persones que no volen ser anomenades discapacitades perquè el que són és gent amb altres capacitats. De color robí amb reflexos violacis, és el primer negre de la subzona Valls del Riu Corb que és mirall i fidel reflex de l’esforç de la seva gent. Un 80% de cabernet sauvignon i la resta de garnatxa negra, trepat i touriga. Verema manual en petites caixes de 10-12 kg, notes intenses. S’ha criat en dipòsit, la part de garnatxa negra envellida durant vuit mesos en bótes de roure i el conjunt, nou mesos en ampolla. El seu nas té tres dimensions d’un volum perfecte. És un celler que ajuda; els déus li retornen l’energia amb un gust increïble, que provoca un bucle gustatiu amb records de violeta i l’acidesa dels aranyons. L’amor, amb amor es paga, i aquest vi enamora

  6. Opus Evolutium (Marc Jansa)
    Marc Jansa

    DO Cava. 12% vol. 24,70€

    Josep Maria Pujol-Busquets ha dedicat la seva vida a elaborar escumosos d’alta qualitat. I ho ha aconseguit i és reconegut arreu del món. Amb aquest Opus Evolutium, selecció de seleccions, i amb els millors raïms ecològics del celler, obté l’expressió més pausada de la contundència dels cupatges bàsics. El seu vi base està parcialment fermentat en bóta per això té més densitat i torrefactes, però continua tenint agilitat i frescor. Ens posa a la contraetiqueta la data de degorjament després d’estar 36 mesos de criança. Color intens amb un equilibri deliciós al nas i una gran persistència en boca. Té un perlatge elegant que forma una corona atractiva: tindreu ganes de tornar a omplir l’ampolla i deixar-vos seduir per aquest escumós de luxe. I l’ampolla és tan maca que us la guardareu! Està inspirada en les clàssiques del Rin que abans s’utilitzaven per als blancs d’Alella i ara són l’emblema dels caves d’alta gamma d’Alta Alella.

  7. Perafita

    DO Empordà. 14,5 % vol. 16,90 €

    Aquestes vinyes que lluiten contra la tramuntana donen vins valents, elaborats amb molta estima. El seu maridatge perfecte és anar a menjar a Can Rafa. Quan parleu amb la família Martín Faixó ho entendreu. Sinceritat, producte i passió. I si de veritat voleu degustar aquesta terra de roca granítica i pissarrosa, aneu al celler on també hi ha agroturisme. El seu enòleg, en Jaume Serra, els ajuda, però aquesta família tot terreny sap com li agrada que sigui el seu vi: original, amb cos, ànima, saborós sense ser ostentós, bevible i extraordinari. El merlot, el cabernet i la garnatxa formen un gran trio que després reposa menys d’un any en una perfecta bóta de roure francès. El perfum és especiat, fruitós, dens i extravertit. El somni de Rafael Martí i de Carme Faixó i que els seus tres fills acompanyen fent una molt bona feina a la copa i amb una il·lusió que omple el poble de Cadaqués

  8. Tempranillo Albet i Noya 2011

    DO Penedès. 14% vol. 5,95 €

    Ull de llebre, tinta del país, tinta fina... Depèn d’on s’elabori té diferents noms! És el raïm més conegut a Espanya i està permès a 28 denominacions d’origen. El seu nom indica que és la varietat que madura més aviat. Destaca per les seves aromes de fruita vermella i un nas especiat de pebre. Aquest neix a les finques de Can Vendrell i de Can Milà de la Roca, al bell mig dels Costers de l’Ordal. Aquestes dues vinyes ecològiques, situades a 350 metres sobre el nivell del mar, tenen sòls poc profunds i molt calcaris, argilosos i pinyolencs. Un vi negre d’un color cirera cruixalenca amb un rivet molt atractiu, sense criança, jove, fresc i llaminer que és el que està de moda ara i sempre. El seu equilibri en boca és ideal tant amb tapes com amb formatges, pastes i carns! Ha estat el vi negre del Penedès més ben puntuat a La guia dels vins de Catalunya 2014, ho celebrem tastant-ne una ampolla?

  9. Trossos del priorat

    DOQ Priorat. 14,5 % vol. 19 €

    Trossos del Priorat és un celler que vol reflectir, com si es tractés de Mirall trencat de Rodoreda, amb l’essència de Gratallops: terra, gent, varietats, clima i història. Un mirall que ens ensenya el camí a seguir de la viticultura heroica prioratina. A l’etiqueta, un discret “Enrique Vives, in memoriam” del pare de Trossos del Priorat, que restarà immortal al celler que va crear amb la seva família. De color cirera picota en el nas, té la complexitat de les fruites i espècies negres batejades amb notes balsàmiques com la menta, anís, herbes aromàtiques i llorer. Madur i fresc en boca amb estructura envellutada formada pels seus tanins suaus, dolços i elegants. Dotze mesos de criança en bótes de roure francès, totes noves o de primer any. Després, afinament de deu mesos en ampolla. Una altra obra mestra de l’enòleg Toni Coca. El més important és el que desperta quan te l’apropes: per quedar-se amb un Pam de Nas!

  10. Ysios Edició Limitada

    DOQ Rioja. 14% vol. 40 €

    Un vi que canvia l’anyada lluint una nova imatge. Perquè contingut i continent tenen en comú singularitat i modernitat. Una nova anyada que ve marcada per la seva potència de fruita vermella i negra. De la Rioja Alabesa, al cor de l’única denominació d'origen qualificada, juntament amb el Priorat. Aquest celler de La guardia, dissenyat per Santiago Calatrava, té una inoblidable silueta que s’integra perfectament al paisatge simulant la serra de Cantàbria al fons. El seu equip enològic, dirigit per Lluís Zudaire, experimenta amb roures de tot el món (aquí són 16 i 18 mesos de roure nou francès) i els seus cupatges donen grans monovarietals de tempranillo amb vinyes velles de més de 80 anys. Un vi de copa alta, ampli i estructurat. Disposa de distinció de l’Institut per la Qualitat Turística, que permet fer grans rutes enoturístiques als seus visitants. I s’adscriu al moviment Wine in Moderation, que ens recorda que del vi només se’n pot gaudir amb moderació, per tenir el millor 'art de vivre'!

10 vins i caves imprescindibles

Les propostes que satisfaran els paladars més exigents

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Alguns són més econòmics, d'altres piquen una mica més a la butxaca, però tots tenen el mateix en comú: han obtingut 5 estrelles. Us presentem 8 vins i 2 caves que no podeu deixar escapar si us agrada regar els àpats amb els millors caldos. Xin xin!

També t'agradarà...

Els millors bars de vins
  • Bars i pubs

Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Botigues de vins Celler de Gelida Amb una tradició de cinc generacions, el Celler de Gelida es va fundar com un modest celler l’any 1895. Va ser a finals dels anys 80 quan Toni Falgueras va iniciar una reconversió radical del negoci que ha culminat en el que és avui: potser el celler més complet –unes 3.500 referències– i alhora el que presta més atenció al producte de la terra. Hi trobareu una selecció espaterrant de vins de totes les DO catalanes, però també de tots aquells licors tel·lúrics que s’empassa la tieta quan va pitof: ratafia, aromes de Rupit, aromes de Montserrat, brandi del Penedès... Celler de Can Dani És la bodega de Gràcia per excel·lència. Un títol que s'ha guanyat després de més de 25 anys acostant l'interessant món de l'enologia a entesos i nous aficionats. A més de la seva àmplia bodega, un altre dels seus forts són les cates i els maridatges que organitzen. Vila Viniteca En ple Born trobareu aquesta botiga repleta de propostes nacionals i internacionals i una de les distribuïdores més importants d'Europa. També tenen un espai gastronòmic. Enoteca d'Italia Empresa de distribució i promoció de vins i destil·lats italians. La seva recerca se centra en vins provinents quasi en exclusiva de raïms autòctons italians i treballen amb bodegues petites i mitjanes. Sexy Wine El tord (zorzal, en castellà) és l'ocellet que va escollir Antonio Sanz fa 22 anys perquè fos la imatge dels seus vins. Els tr

Restaurants amb estrella
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Barcelona continua estant al capdavant de l'avantguarda gastronòmica internacional. I entre l'amplíssima oferta de restaurants de qualitat a la ciutat en destaquen 23 afortunats: els que tenen l'honor d'haver rebut una (o dues) estrelles Michelin. Si la butxaca us ho permet i us voleu regalar un homenatge, aquí teniu una llista amb els 23 restaurants 'estrellats' de Barcelona. Bon profit! Restaurants amb dues estrelles Moments El fill de Carme Ruscalleda, Raül Balam, va assolir la segona estrella Michelin amb aquest restaurant d'hotel 'top'. Com el matern Sant Pau, el concepte és una impecable cuina innovadora però molt catalana, amb plats com el fricandó de vedella amb cama-secs o les gambes del Maresme amb pètals de tomàquet confitat, bouquet vegetal i pinyons torrats. Producte màxim tocat de la milor manera possible. Enoteca El xef Paco Pérez va aconseguir dues Michelin per l'Enoteca –ja no és l'altre restaurant de l'hotel Arts, és un pes pesant a Barcelona per mèrits propis– i també va veure com el seu Miramar de Llançà ha rebut la segona estrella Michelin (ara també en té una a Berlín!). Poca gent transporta el sabor del mar a l'alta cuina com ho fa ell: aquest exquisit cuiner, lacònic en paraules, parla amb la imaginació i l'oratge de la mar. L'elevació que ha fet de les espardenyes mereixen un capítol en la cuina d'avantguarda catalana, i els seus arrossos fan seure junts i contents la clientela bulliniana i els fonamentalistes del corpus de la cuina catalana. Rendir-s

Publicitat
Els 50 millors restaurants
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de prod

Cuina creativa
  • Restaurants

Els 20 restaurants on s'elaboren els plats més originals de Barcelona Dos Palillos Albert Raurich –bullinià de pro– demostra que existeix germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que els ha valgut la seva primera estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre bar Manolo i barra asiàtica d’alta cuina, un lloc que no té ni taules i on, si no tenen temps, no et van abocant el vi. Reflexió: part de l’estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara posa en més valor les seves fenomenals tapes asiàtiques. Àbac Amb dues estrelles Michelin, l'Àbac de Jordi Cruz és un dels restaurants imprescindibles d'alta gastronomia a Barcelona. Ha conquerit aquest statuts mitjançant una cuina plena de mestria i sofisticació, per tocar el cel. Tickets Els germans Adrià han tornat a triomfar, ara a Barcelona, amb aquest ambiciós resum de la seva filosofia de les tapes. Amb quatre barres diferents –marisc, planxa, dolç, entreteniments, invents diversos– el client por gaudir de la versió bulliniana de les tapes de tota la geografia espanyola. Sepionets en la seva tinta amb pasta d'ametlla o síndria a la graella en són només exemples. I connectat amb Tickets, la cocteleria 41º ofereix cada nit un menú degustació que és el més proper que ha quedat d'ElBulli. Gresca Local petit, equip mínim, cuina màxima. Obligat. Rafa Peña s'ha convertit en un líder 'bistronòmic' indiscutible. Són creatius, però els plats

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat