Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Arrossos d'hivern

No només de marisc viuen les paelles de Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
Injusta relegació, la de l’arròs a l’estiu: el cereal que tot ho xucla és el millor aliat dels productes de temporada. Us presentem tres arrossos, amb rigorós producte de temporada i coccions impecables, que aquest hivern us faran oblidar les paelles de marisc a la vora del mar.

Tres arrossos contra el fred

  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out
Amb tripa de bacallà
Déu n’hi do quin parell de paios, fent paelles a La Barraca. Xavier Pellicer n’és l’assessor en cap –freqüent, hi va tres dies per setmana i es posa la jaqueta– i Rafa de Valicourt és un xef barceloní que ha deixat els hotels de luxe muntanyós  per tornar a la Barceloneta.
El centre de la temporada de fred és un extraordinari –i senzill– arròs a la cassola, amb carxofes, salsitxes, rossellones i, sobretot, una tripa de bacallà. Per obra i gràcia de la gelatina de la tripa, tot queda lligat en una melositat delimitada per un sofregit amb marca de sípia. Truc! Un rajolinet de melsa de bacallà ho acaba d’aromatitzar. Brutal. P: 18,50 €
La Mar Salada
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4
Amb marisc i favetes
Marc Singla, un altre cuiner majúscul que va decidir centrar-se en paelles i cassoles, se’n fa creus que la gent, quan sent cuina de temporada, no pensi directament en l’arròs. “L’arròs és neutre. Ho xucla tot i hi pots posar de tot!”, explica. A la Mar Salada, en l’arròs de temporada mana el producte de la llotja de la Barceloneta, concepte romàntic que molts invoquen quan en realitat passen per Mercabarna. “No truquem al proveïdor perquè ens porti peix. A les quatre anem a la subhasta. No sempre trobem el que volem, però sobre el que trobem, treballem”, explica. El que hagi sortit –siguin escamarlans o gambes de la Barceloneta– ho cuinen amb favetes i carxofes. Dit així sona senzill, però aquí hi treballa un fumet fet amb quinze quilos de peix, d’on n’han sortit 40 quilos de brou. P: 19-22 €
Publicitat
Punx
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out
Amb costella i pop  
Més que un mar i muntanya, Àngel Pasqual proposa “un arròs de carn i un de peix barrejats”. La imaginació de qui feia alta cuina i ara fa fumet troba nous camins del gra: la base és un sofregit molt poc cuit, on s’afegeix una meitat d’arròs que ha estat tancat al buit, amb bolets deshidratats, i una altra meitat d’arròs fumat.
S’amara, també a parts iguals, de brou de carn i fumet de peix, on neden costelles de porc Duroc, carxofes i, sobretot, pop. “La base de tot és el pop, un pop roquer que ens arriba ara”, diu Pasqual, encara que per damunt “hi cau alguna cuca per adornar”. La recepta funcionaria també a la cassola, però han anat a buscar l’arròs prim i arrenglerat, tal com queda a la paella. Força, sabor i imaginació en una recepta que fa honor a un nom de restaurant contundent: Punx. P: 19-20 €

També t'agradarà

Arrossos: de l'alta cuina a la paella
  • Restaurants

Xavier Pellicer i Àngel Pasqual, xefs fins fa poc en l’alta lliga de la gastronomia, posen cases d’arròs bo a preus populars Permeteu-me una afirmació tavernària/quarterària (una més!): l’arròs del diumenge és cosa d’homes. La imatge real de la paella o cassola dominical –més que idealitzada, ficcionada per aquell anunci en què una rotllana de ties bones en biquini llancen gambes al ferro roent– és la d’un mascle pelut sense samarreta, que aprofita el procés paellari per xumar dos quintos i fer el vermut.Homes que penquen –a la bastida o a l’oficina– es vanten de cuinar només en aquest moment de la setmana. Molta testosterona, vaja. Ara bé, res a veure amb el fenomen que ens ocupa avui: dos professionals de la primera línia de foc de l’alta cuina que han oblidat les estrelles per centrar-se en l’arròs i el cullerot a preus populars. El més vist Les millors escenes de sexe La relació especial que té el cine amb l'erotisme –que situa l'espectador a la posició privilegiada del 'voyeur'– ha estat objecte de diversos estudis acadèmics, sobretot per part de feministes. Tal com es va veure amb el rebombori creat per 'Nymphomaniac', la línia que separa les escenes de sexe de la pornografia és molt fina i, en algunes ocasions, poc definida. Però deixem-nos de teories per una estona i observem com fer l'amor –hetero, gai, bi...– s'ha portat a la gran pantalla durant tots els temps. Aquí teniu les escenes que han fet pujar la temperatura als cinemes. També t'agradarà... Restaurants rom

Arrossos imprescindibles
  • Restaurants

El millor gra de la ciutat Trobar un bon arròs és complicat, i més en aquests temps en què qualsevol s'atreveix a tirar un grapat de gra a la paella i un fumet de brick. Això en el millor dels casos, que potser us voldran volen encolomar un Paellador. Amb el nostre llistat anireu sobre segur! Les millors escenes de sexe La relació especial que té el cine amb l'erotisme –que situa l'espectador a la posició privilegiada del 'voyeur'– ha estat objecte de diversos estudis acadèmics, sobretot per part de feministes. Tal com es va veure amb el rebombori creat per 'Nymphomaniac', la línia que separa les escenes de sexe de la pornografia és molt fina i, en algunes ocasions, poc definida. Però deixem-nos de teories per una estona i observem com fer l'amor –hetero, gai, bi...– s'ha portat a la gran pantalla durant tots els temps. Aquí teniu les escenes que han fet pujar la temperatura als cinemes. També t'agradarà... Restaurants romàntics 13 restaurants per impressionar noves conquestes i conquerir parelles poc impressionables El Pla Tan sols fa falta que hi passeu per davant per comprovar que el Pla és el restaurant íntim per definició. L’arribada entre carrerons foscos i humits del Gòtic ens prepara per a un local dibuixat amb llum tènue i ben dirigida, decoració infor- mal però elegant i una cuina de criteris similars. Els vins i les postres no desentonen i superen el nivell. Le Cucine Mandarosso Dinar sí, però sopar al Cucine Mandarosso amb un amic o familiar pot resultar

Publicitat
Cuina mediterrània a Barcelona
  • Restaurants

Barcelona té una de les millors ofertes del món de cuina mediterrània, la més saludable, gustosa i colorista. La prova és aquí. Dos Cielos Aquest restaurant ofereix una cuina de gran altura, elaborada pels bessons Javier i Sergio Torres, des de l'últim pis de l'hotel Me. Cuina molt original amb sabors de països llunyans, amb plats com la crema d'arrels amazòniques amb caviar de Sagú. Premi especial del jurat Time Out 2009. –M.A Platja Ca la Nuri Bon exemple de com el típic restaurant mariner s’ha sabut renovar sense perdre la seva raó de ser. Continuen servint arrossos i cuina marinera, però hi donen un toc modern i refrescant que aconsegueix fer-nos salivar quan encara inspeccionem la carta. Plats entre la tradició i la modernitat que es basen en el producte fresc i de temporada, ja siguin de la mar o de la terra. Gravat a la nostra memòria tenim l’arròs de botifarra negra i garoines... I la terrassa a tocar de la sorra... Aix! Cal Pep Si passeu per la plaça de les Olles segur que veureu un local que sempre és ple i que, fins i tot abans d’obrir, ja té una cua de gent esperant. És simplement Cal Pep, una institució barcelonina imprescindible per a guiris i autòctons. Seieu a la barra i veureu davant dels vostres ulls com l’equip de professionals amb solera us serveixen gamba vermella a la planxa, carxofes fregides, escopinyes al vapor i alguna altra modernitat moderada. A més de passar-ho de conya, estareu formant part de la història recent de la ciutat. Els Pescadors Hi ha

Restaurants de Montjuïc i el Poble-sec
  • Restaurants

Trobes a faltar algun restaurant imprescindible del barri? Ens ho pots dir als comentaris de sota. La millor cuina del barri Xemei No és el mateix dir “avui hem sopat en un italià” que “avui hem sopat en un venecià”. Encara hi ha categories! Quan, al Poble-sec, va obrir el Xemei, aquest incís es va fer imprescindible. Els bessons –xemei, en dialecte venecià– Stefano i Max Colombo van portar a Barcelona una cuina transalpina que superava d’una vegada els macarrons a la bolonyesa i les pizzes quattro stagioni. Arribava el peix tal com el cuinen al Vèneto, i havíem d’aprendre què són les sarde in saor o el baccalà mantecato: una altra cuina italiana era possible. Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat. L'oferta del Cañota és la de tota la vida: peix i marisc fregit, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per a resoldre un àpat de celebració o el sopar després de sortir del Lliure, el Mercat de les Flors i del BTM, que li queden al costat. La Federica A tots els que desconfieu quan entreu en un lloc bonic, les línies que venen a continuació van per a vosaltres. Jo també formo part del club “Jo desconfio”. De fet, me’n podria erigir presidenta i estampar samarretes amb la cara d’algú amb el nas arronsat. El que e

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat