Arrossos imprescindibles de Barcelona

El millor gra de la ciutat
Per Ricard Martín |
Advertising

Trobar un bon arròs és complicat, i més en aquests temps en què qualsevol s'atreveix a tirar un grapat de gra a la paella i un fumet de brick. Això en el millor dels casos, que potser us voldran volen encolomar un Paellador. Amb el nostre llistat anireu sobre segur!

I si us quedeu amb gana no deixeu de visitar el nostre llistat dels millors arrossos de Barcelona o si voleu ser més específics, visiteu el barri de la Barceloneta i feu-vos amb una de les seves típiques i espectaculars paelles.

Deu arrosseries que no us fallaran mai

Restaurants, Espanyola

7 Portes

icon-location-pin La Barceloneta

Al 7 Portes hi fan moltes altres coses, ben bones totes, però que alguns recordem amb especial sentiment els entrants dels dinars de família: el pernil, les anxoves, les croquetes... I uns bunyols de bacallà que encara tenim gravats a les papiŀles. Era l'inici de l'àpat i tot era una gran promesa. Una promesa que s'acompleix amb la seva fabulosa paella Parellada, que demana quasi el 70 % de la clientela i que és un fabulós arrós amb rap, musclos, calamars, llagostins, carn magra de porc, botifarra i conill. Tot ben pelat per a què no tingueu feina.

Arrosseria Xàtiva
© Fernando Bague
Restaurants, Mediterrània

Arrosseria Xàtiva

icon-location-pin Les Corts

La seva singular situació en una colònia tèxtil de les Corts es veu reforçada per una encara més singular oferta de vint-i-vuit varietats d'arrossos. I te'ls pots menjar directament de la cassola amb una cullera de fusta. També per emportar. Us recomanem l'arròs passejat, que ja apareixia documentat al Llibre de Coch (s. XV). Es diu així perquè les dones el portaven a coure al forn comunitari, i és una barbaritat amb cigrons, orella de porc i pollastre, presidit per un botifarró de ceba.

Advertising
Restaurants, Marisc

Barraca

icon-location-pin La Barceloneta

El Barraca és un restaurant d'arrossos de tota la vida, però amb una execució de cuina moderna i gurmet, on s'hi poden trobar unes sis especialitats arrosseres molt afinades: sobresurt un excel·lent arròs amb carxofes, sèpia, salsitxes picantones (sequet, lleuger, molt gustós) o una més contundent paella d’arròs bomba amb peix de llotja, passant per una cassola d’arròs negre. I sobretot la gent demana l'arròs amb pop i l'arròs vegà, dues de les especialitats més destacades de la casa. Per començar, entrants clàssics de la Barceloneta: croquetes, bunyols de bacallà i bones closques. Les vistes al mar i al Passeig Marítim són espaterrants, i la major part dels productes emprats són ecològics i de proximitat, filosofia de la casa.  

CruiX
© Maria Dias
Restaurants, Mediterrània

CruiX

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

Miquel Pardo, xef del  CruiX, no ha volgut que la paella sigui un destí final per se sinó un plat important, i ha disposat un menú de degustació de deu passes que és per treure’s el barret. Com ho és també el de migdia: tres tapes de la carta, postres i arròs per menys de 16 euros. De traca fallera: la croqueta d’ànec de Pequín –cremositat amb l’au rostida i lacada i cremosa, puntuada per kimchi i menta– i una amanida de porros escalivats amb anguila teriyaki, fum i mel (l’aliança fum/picant aquí es fa servir amb màgia, com en un bròquil a la flama i salsa de pollastre tenduri i formatge picant).

Advertising
Restaurants, Mediterrània

La Mar Salada

icon-location-pin La Barceloneta

La Mar Salada s’ha posicionat com un dels referents de la cuina marinera. El mèrit el tenen la Marta –hereva del negoci familiar–, l’Albert –la seva parella– i l’ex-Bulli Marc Singla. Junts van decidir que la cuina marinera no només eren paelles de marisc i suquets de peix, que també, sinó una manera creativa i respectuosa de tractar el producte de la mar que tot sovint desembarca a pocs metres del local. A vegades no és només qüestió d’una terrassa espectacular. Encara que ja no tinguin en carta el seu anyorat arròs de mar i muntanya, hi trobareu cassoles i paelles espectaculars, com la d'arròs negre amb sepió de la llotja o l'arròs de senyoret amb navalles, rap i llagostins.

Restaurants, Mediterrània

Can Solé

icon-location-pin La Barceloneta

Can Solé, clàssic de la Barceloneta –Vázquez Montalbán va deixar escrit que s’hi feia “el millor arròs de la Mediterrània”– acaba de complir 110 anys de vida. Josep Maria García l’any 1994 va adquirir el restaurant a la família Homs –obert com a taverna de pescadors–  perquè “un restaurant d’aquesta entitat no es podia deixar perdre”. Sota el casserolat de García s’ha mantingut la línia i s’ha engreixat una justa fama de preparar el millor arròs caldós de la ciutat, de proporcions mítiques el de llamàntol o el de garotes amb vieires, tot un inenarrable bocinet de mar cremós.

Advertising
Can Ros
©Maria Dias
Restaurants, Mediterrània

Can Ros

icon-location-pin La Barceloneta

Can Ros és un al·licient per tornar a convertir la Barceloneta en un lloc de parada i fonda. A la carta –el menú està també molt bé i val menys de 15 euros–, hi ha un apartat especial dedicat als arrossos, i encara que em tiren l’arròs de capipota amb llagostins i l’arròs melós de llamàntol. S'ha de tastar!

Restaurants, Marisc

Elche

icon-location-pin El Poble-sec

Diuen que la grandesa dels seus arrossos prové de les demandes dels viatjants valencians, que exigien que fossin tan bons com els de casa seva. Recomanadíssima la paella mixta i l'arròs a banda.

Advertising
Cheriff
©Scott Chasserot
Restaurants, Mediterrània

Cheriff

icon-location-pin La Barceloneta

El Cheriff és un dels restaurants que pugna per ser on es fan les millors paelles de Barcelona. No sabem si el millor, però són al 'top ten' de les paelles sens dubte. I molta gent s'atreveix a dir que fan les millors de Barcelona. Les seves paelles de peix són antològiques, i si us voleu clavar un luxe, demaneu la caldereta de llagosta.

Restaurants, Marisc

Barracuda

Amb els peus a la sorra i els ulls a les fenomenals vistes de la platja de Castelledefels, Barracuda és l'extensió de la Barraca de la Barceloneta. Com el seu germà gran, té a Xavier Pellicer al capdavant de la cuina, i està especialitzat en arrossos, paelles i fideuàs. Hi trobareu peix fresc de llotja, producte ecològic i arrossos d'una factura impecable.

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com