Arrossos imprescindibles de Barcelona

El millor gra de la ciutat

Trobar un bon arròs és complicat, i més en aquests temps en què qualsevol s'atreveix a tirar un grapat de gra a la paella i un fumet de brick. Això en el millor dels casos, que potser us voldran volen encolomar un Paellador. Amb el nostre llistat anireu sobre segur!

I si us quedeu amb gana no deixeu de visitar el nostre llistat dels millors arrossos de Barcelona o si voleu ser més específics, visiteu el barri de la Barceloneta i feu-vos amb una de les seves típiques i espectaculars paelles.

Deu arrosseries que no us fallaran mai

7 Portes

Al 7 Portes hi fan moltes altres coses, ben bones totes, però que alguns recordem amb especial sentiment els entrants dels dinars de família: el pernil, les anxoves, les croquetes... I uns bunyols de bacallà que encara tenim gravats a les papiŀles. Era l'inici de l'àpat i tot era una gran promesa. Una promesa que s'acompleix amb la seva fabulosa paella Parellada, que demana quasi el 70 % de la clientela i que és un fabulós arrós amb rap, musclos, calamars, llagostins, carn magra de porc, botifarra i conill. Tot ben pelat per a què no tingueu feina.

La Barceloneta

Arrosseria Xàtiva

Recomanat

La seva singular situació en una colònia tèxtil de les Corts es veu reforçada per una encara més singular oferta de vint-i-vuit varietats d'arrossos. I te'ls pots menjar directament de la cassola amb una cullera de fusta. També per emportar. Us recomanem l'arròs passejat, que ja apareixia documentat al Llibre de Coch (s. XV). Es diu així perquè les dones el portaven a coure al forn comunitari, i és una barbaritat amb cigrons, orella de porc i pollastre, presidit per un botifarró de ceba.

Les Corts
Advertising

Barraca

El Barraca és un restaurant d'arrossos de tota la vida, però amb una execució de cuina moderna i gurmet, on s'hi poden trobar unes sis especialitats arrosseres molt afinades: sobresurt un excel·lent arròs amb carxofes, sèpia, salsitxes picantones (sequet, lleuger, molt gustós) o una més contundent paella d’arròs bomba amb peix de llotja, passant per una cassola d’arròs negre. I sobretot la gent demana l'arròs amb pop i l'arròs vegà, dues de les especialitats més destacades de la casa. Per començar, entrants clàssics de la Barceloneta: croquetes, bunyols de bacallà i bones closques. Les vistes al mar i al Passeig Marítim són espaterrants, i la major part dels productes emprats són ecològics i de proximitat, filosofia de la casa.  

La Barceloneta

CruiX

Miquel Pardo, xef del  CruiX, no ha volgut que la paella sigui un destí final per se sinó un plat important, i ha disposat un menú de degustació de deu passes que és per treure’s el barret. Com ho és també el de migdia: tres tapes de la carta, postres i arròs per menys de 16 euros. De traca fallera: la croqueta d’ànec de Pequín –cremositat amb l’au rostida i lacada i cremosa, puntuada per kimchi i menta– i una amanida de porros escalivats amb anguila teriyaki, fum i mel (l’aliança fum/picant aquí es fa servir amb màgia, com en un bròquil a la flama i salsa de pollastre tenduri i formatge picant).

La Nova Esquerra de l'Eixample
Advertising

La Mar Salada

Recomanat

La Mar Salada s’ha posicionat com un dels referents de la cuina marinera. El mèrit el tenen la Marta –hereva del negoci familiar–, l’Albert –la seva parella– i l’ex-Bulli Marc Singla. Junts van decidir que la cuina marinera no només eren paelles de marisc i suquets de peix, que també, sinó una manera creativa i respectuosa de tractar el producte de la mar que tot sovint desembarca a pocs metres del local. A vegades no és només qüestió d’una terrassa espectacular. Encara que ja no tinguin en carta el seu anyorat arròs de mar i muntanya, hi trobareu cassoles i paelles espectaculars, com la d'arròs negre amb sepió de la llotja o l'arròs de senyoret amb navalles, rap i llagostins.

La Barceloneta

Can Solé

Recomanat

Can Solé, clàssic de la Barceloneta –Vázquez Montalbán va deixar escrit que s’hi feia “el millor arròs de la Mediterrània”– acaba de complir 110 anys de vida. Josep Maria García l’any 1994 va adquirir el restaurant a la família Homs –obert com a taverna de pescadors–  perquè “un restaurant d’aquesta entitat no es podia deixar perdre”. Sota el casserolat de García s’ha mantingut la línia i s’ha engreixat una justa fama de preparar el millor arròs caldós de la ciutat, de proporcions mítiques el de llamàntol o el de garotes amb vieires, tot un inenarrable bocinet de mar cremós.

La Barceloneta
Advertising

Can Ros

Can Ros és un al·licient per tornar a convertir la Barceloneta en un lloc de parada i fonda. A la carta –el menú està també molt bé i val menys de 15 euros–, hi ha un apartat especial dedicat als arrossos, i encara que em tiren l’arròs de capipota amb llagostins i l’arròs melós de llamàntol. S'ha de tastar!

La Barceloneta

Elche

Recomanat

Diuen que la grandesa dels seus arrossos prové de les demandes dels viatjants valencians, que exigien que fossin tan bons com els de casa seva. Recomanadíssima la paella mixta i l'arròs a banda.

El Poble-sec
Advertising

Cheriff

El Cheriff és un dels restaurants que pugna per ser on es fan les millors paelles de Barcelona. No sabem si el millor, però són al 'top ten' de les paelles sens dubte. I molta gent s'atreveix a dir que fan les millors de Barcelona. Les seves paelles de peix són antològiques, i si us voleu clavar un luxe, demaneu la caldereta de llagosta.

La Barceloneta

Barracuda

Amb els peus a la sorra i els ulls a les fenomenals vistes de la platja de Castelledefels, Barracuda és l'extensió de la Barraca de la Barceloneta. Com el seu germà gran, té a Xavier Pellicer al capdavant de la cuina, i està especialitzat en arrossos, paelles i fideuàs. Hi trobareu peix fresc de llotja, producte ecològic i arrossos d'una factura impecable.

Advertising

Comentaris

16 comments
Jordi R

Jo us recomenaria el restaurant can Marios de badalona o fan uns arrossos brutals!

Quique C

El Cavamar ja l'han trasspasat . Una pena... Ja el podeu treure de la llista.

Núria C

Crec que on fan la millor paella de Barcelona i rodalies es a Can Ramonet a la Barceloneta. Hi han guiris, però la paella s'ho val. Es un imprescindible que no podia faltar al vostre reportatge.

Alba G

La Perla. Al passeig de la exposicio. Pero potser millor que no el descobreixi gaire gent, es el millor arros caldos de Barcelona!!! 

Jordi P

Ei, el Punx ja no existeix!!!!

Laura P

Ep! Us heu deixat el Bar - Restaurant Resolís! A la Pl. Raspall de Gràcia! No és casualitat que el cuiner sigui valencià! 

I, per mi, imprescindible la paella del Restaurant Maians (l'autèntic, no la còpia) a Sant Carles nº 28, al costat del Mercat de la Barceloneta!

sinnombre

Ya veo dos anotaciones de hace un tiempo de gente recomendando paellas de menu de los jueves. Hay algún ranking al respecto? el otro día buscaba alguno pero no encuentro...

Joana

Us heu deixat l'Envalira de la Plaça del Sol a Gràcia.

Mari Carmen Royo

Aquí potser hi faltaria un restaurant que es diu Litoral i que està a la platja de Sant Sebastià, carrer Pescadors a la Barceloneta. Fan una paella molt i molt bona i no amb un preu molt correcte. A tothom a qui li he recomanat li ha agradat molt.

Lola Rifé

Val la pena anar a tastar la paella del restaurant Litoral a la Barceloneta, malgrat que sembli zona de "guiris" fan una paella com les que fan les àvies i mares, molt bona! Gràcies

Simón

Faltaria el Bar Restaurant Resolis a la pl. del Raspall a Gràcia, fan un arrós diferent cada dia i estan boníssims!

Àurea

Ho sento, però no estic gens d'acord....si en aquesta llista estan llocs com l'Arrosseria Xàtiva i el Cheriff, anem malament! les paelles a tots dos llocs un autèntic desastre! I com que no està a la llista el Restaurant Barceloneta?????

J. Ramón

Juan Alfonso.. estoy contigo... yo el mejor arróz me lo lo como de menú. En mi caso quiero nombrar al Bar Morrissom, en la calle Girona. Cada jueves como entrante tienes un arroz de marisco que está sensacional. Ya tenemos dos sitios para hacer el listado de los mejores arroces de menú diario.

Juan Alfonso

Yo sinceramente, el mejor arroz me lo como en La carmanyola d'en Joan, en el paseo sant gervasi, todos los jueves esta en el menu, cuesta solo 12 euros, y se nota que la hacen al momento, servida en su paella individual.