Barceloneta gurmet

Per molts és el barri on es menja més bé de la ciutat. Us descobrim els millors llocs de la Barceloneta i el port
Advertising

5 terrasses marineres

Restaurants, Mediterrània

Platja Ca la Nuri

icon-location-pin La Barceloneta

Bon exemple de com el típic restaurant mariner s’ha sabut renovar sense perdre la seva raó de ser. Continuen servint arrossos i cuina marinera, però hi donen un toc modern i refrescant que aconsegueix fer-nos salivar quan encara inspeccionem la carta. Plats entre la tradició i la modernitat que es basen en el producte fresc i de temporada, ja siguin de la mar o de la terra. Gravat a la nostra memòria tenim l’arròs de botifarra negra i garoines... I la terrassa a tocar de la sorra... Aix!

Restaurants, Mediterrània

Salt

icon-location-pin La Barceloneta

L'hotel W ha inaugurat un club de platja i restaurant amb una cuina reeixida: inspirada en les receptes de Califòrnia, hi predominen plats de peix fresc, ceviche, així com cremes de marisc. I també hi ha un apartat de bones hamburgueses. Les vistes de la terrassa, espectaculars. Bona cocteleria a la fresca tot el dia.

Advertising
Restaurants, Marisc

Cavamar

icon-location-pin La Barceloneta

Una de les poques terrasses a la platja. Excel·lents peixos, arrossos –especialment amb llamàntol– i 'tataki' ben fet pel xef eivissenc Jordi.

Restaurants, Mediterrània

Kaiku

icon-location-pin La Barceloneta

Aquest senzill local té tant d’èxit que sempre és ple i obre tan sols als migdies. És normal, ja que, a més dels seus treballats arrossos, amanides i altres llepolies de la mar, té una de les terrasses més ben situades de la Barceloneta. I sense cap mena d’etiqueta, amb tovalles de paper i ambient desenfadat. Per a nosaltres aquest és l’autèntic esperit xiringuitero de la vella Barceloneta. Arròs, vi blanc, brisa i sol primaverals i aquella llagrimeta de felicitat que ens cau per la galta.

Advertising
Restaurants, Italiana

Santa Marta

icon-location-pin La Barceloneta

En aquest molt atractiu i desenfadat bar a la vora del mar, els bessons Colombo del Xemei serveixen sandvitxos especials, 'panini' i 'tramezzini', molt diferents als nostres entrepans. I també plats del dia com bacallà 'mantecato' i tota mena d'aperitius italians i venecians. Tenen 'spritz'!

5 llocs per a l'aperitiu

Restaurants

La Cova Fumada

icon-location-pin La Barceloneta

A més d'esmorzars de forquilla excel·lents, hi trobareu els millors cigalons de la ciutat. En aquesta bodega de barri poden presumir d'haver inventat fa 55 anys la genuïna bomba.

Advertising
Restaurants

Bar Electricitat

icon-location-pin La Barceloneta

Aquesta bodega és un dels grans clàssics de Barcelona per a fer un bon vermut: hi trobarem unes bombes de primera categoria, truites de patates meloses, vermut casolà i una ensaladilla russa d'aquelles que creen afició. Tracte proper i molt amable.

Restaurants

L'Òstia

icon-location-pin Ciutat Vella

L'exfinancer Jaume Muedra ha tornat a casa amb la cuina de la mare: el fill de la Bombeta ha erigit un bar de tapes de primera categoria on hi havia el clàssic del bon arròs, el Botavara. Calamars, ensaladilla russa, cua de bou, peixet fregit... Tot de primera. Una taverna marinera de la Barceloneta amb les comoditats del segle XXI.

Advertising
Restaurants

Jai-ca

icon-location-pin La Barceloneta

Trobar-hi lloc un diumenge a l'hora del vermut és complicat. La culpa la tenen els seus combinats i els fregits gens oliosos i amb tot el sabor...

5 restaurants d'entaular-se

Restaurants, Marisc

El Suquet de l'Almirall

icon-location-pin La Barceloneta

He d’admetre davant els lectors la meva admiració, no d’ara sinó des de sempre, per la cuina d’en Quim Marquès. I alhora m’alegra poder tornar a menjar bé a la Barceloneta, on el Suquet de l’Almirall i molt pocs altres es dediquen a cuinar per als bons i exigents paladars que visiten el vell barri de pescadors. La bona i sempre renovada cuina d’en Marquès és producte de quatre generacions d’una família de cuiners i restauradors de la Barceloneta. A més, en Quim té al darrere un generós currículum en prestigioses cuines i ha estat finalista en premis com ara el Bocuse o el Pierre Taittinger.

Time Out diu
Restaurants, Mediterrània

La Mar Salada

icon-location-pin La Barceloneta

La Mar Salada s’ha posicionat en els últims anys com un dels referents de la cuina marinera. El mèrit el tenen la Marta –hereva del negoci familiar–, l’Albert –la seva parella– i l’ex-Bulli Marc Singla. Junts van decidir que la cuina marinera no només eren paelles de marisc i suquets de peix, que també, sinó una manera creativa i respectuosa de tractar el producte de la mar que tot sovint desembarca a pocs metres del local. A vegades no és només qüestió d’una terrassa espectacular.

Advertising
Restaurants, Mediterrània

Can Maño

icon-location-pin La Barceloneta

Taverna pescadora de la Barceloneta on a mesura que el peix fresc entra per la porta es van fent les comandes. Hi ha dues formes de menjar els exemplars: fregits o a la planxa amb all i julivert. Per 10 euros hi mengeu; per 20 teniu un festival.

Restaurants, Mediterrània

Torre d'Alta Mar

icon-location-pin La Barceloneta

Cuina mediterrània i de peix amb tocs moderns en un ambient chic: la torre del telefèric que està més a prop del mar. Penseu que pujar llagostes, oli i vins a 75 metres d'altura no és fàcil ni barat. Així que calculeu 80 euros pel cap baix. Un dia és un dia. Una altra opció més econòmica es reservar entre setmana i gaudir del seu menú de migdia.

Advertising
Restaurants, Mediterrània

Can Solé

icon-location-pin La Barceloneta

O la versió catalana d'un guisat típic de pescadors. L'origen es troba a les cobertes dels vaixells de pesca, fet improvisadament amb el peix menys comercial, algunes verdures, unes patates... Tot bullit. A poc a poc, va desembarcar per convertir-se en un plat insígnia de la cuina marinera de casa nostra, fent-se més complex amb el pas del temps. I com tots els plats de caràcter popular, hi ha tantes receptes com cuiners, i fins i tot en trobem variants locals com el 'cim i tomba' de Tossa de Mar o la sarsuela de Barcelona. D'entre totes les possibilitats, us proposem les versions del centenari restaurant Can Solé.

Time Out diu
Restaurants, Russa

Yalta Crimea

icon-location-pin La Barceloneta

La gastronomia de Rússia i Ucraïna és el resultat, entre altres característiques, d’una sàvia barreja de les millors cuines oriental i occidental. Exquisida, amb gran varietat de productes de molts sabors, els seus plats exigeixen una acurada preparació. No són plats pesats ni tampoc picants, encara que alguns busquin el gust agredolç de la vida.  Tant russos com ucraïnesos gaudeixen davant d’una increïble varietat de sopes, encara que la reina de la taula a l’hora de fer anar la cullera sigui la sopa borsch, de remolatxa i molt atractiva visualment gràcies a l’aportació acolorida d’aquest tubercle vermell.

Time Out diu

I per postres... els millors gelats

Vioko
© Ivan Giménez
Botigues

Vioko

icon-location-pin La Barceloneta

Amb un interiorisme més proper a una botiga de roba exclusiva que a una geladeria, a Vioko s'hi poden trobar més de 50 sabors de gelats, alguns de realment sorprenents. Whisky amb nous, mojito, crema catalana, tiramisú... Aquests són alguns dels sabors que podeu tastar. A l'hivern també tenen delicadeses de xocolata i pastisseria.

Botigues

La Heladeria Mexicana

icon-location-pin La Barceloneta

L'única geladeria mexicana d'Espanya es dedica a fer gelats artesans –alerta, sorbets, només són amb fruita i aigua, sense llet– de fruita exòtica com la guanàbana. I fins i tot en tenen de picants, com el de mango amb 'chamoy', un xili caramel·litzat. Tot un repte! També disposen de pastissos autòctons.

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com