0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors cambrers de Barcelona!

Fem un homenatge als cambrers d'ofici i vocació: 10 profesionals que amb la seva simpatia, eficàcia i bones maneres s'han guanyat un 10 en servei

Berta Fernández
1/10

Quan aneu a sopar a Las Fernández, una morenassa tatuada amb ulleres se us asseurà a la taula i amb un somriure que no te l’acabes us explicarà fil per randa la munió deliciosa de plats del dia. És la Berta Fernández, l’amazona arribada de Ponferrada fa més de deu anys que regenta el restaurant amb una gràcia i una alegria difícils de trobar a Barcelona. És un pou d’energia que fa que tothom s’hi senti com a casa i que no para d’engegar iniciatives pel barri del Raval. Una joia.

Dídac Rodríguez
2/10

Si tots els professors d’història fossin com en Dídac, la gent faria menys campanes. Des d’aquesta cantonada del Raval ho ha vist tot, i a Can Lluís s’hi han assegut alguns dels homes i dones més savis d’aquest país, però, ja ho sabem, la saviesa no s’enganxa com el greix a la paella, va per dins. I en Dídac la duu entaforada dins la camisa blanca i els tirants. El resum finíssim de la Transició espanyola que serveix en Dídac no entenc com no surt a la carta sota els musclos a la planxa.

Jordi Baquedano
3/10

Pel tracte familiar amb la mestressa de l’Antic Magatzem, on en Jordi exerceix des de fa quinze anys,qui escriu es pensava que era el seu fill. Doncs no. És el restaurant d’un amic. “Tracto el restaurant com si fos meu. Perquè en els moments durs de la meva vida, els llocs on he treballat sempre m’han donat suport”.Tracta el client amb una amabilitat impecable, amb el bri de tensió de qui està fent una cosa realment important. “I tracto de vostè tothom, fins i tot els nens”. En un restaurant popular, ens fa sentir com al Ritz.

José Conde
4/10

En José va arribar a Barcelona amb 17 anys des de Zamora i va començar a treballar al Gelida quan aquest establiment encara estava en mans dels avis dels actuals propietaris. Com ell diu, “va venir un dia amb un altre”, i ja fa 38 anys que despatxa amb destresa galtes de porc, capipotes i sopes de pagès. Té un sentit de l’humor peculiar i sovint el pots sentir cantar mentre et posa a taula un bacallà com el de la iaia. Li agrada la gent i això es nota: has de tenir molt mal dia perquè no t’arrenqui un somriure.

José Juan Avilés
5/10

Després de 35 anys al 7 Portes José Juan Avilés afirma que va “començar en aquesta feina per diners, però amb el temps vaig veure com m’omplia”. La disciplina de servei del 7 Portes combina eficàcia marcial amb una elegància propera que, fins i tot en l’enormitat d’aquest pailebot centenari, et fa sentir com a casa. Per a ell, la gran virtut és la psicologia: “Quan seu un client, cal intentar saber què vol a la primera”. Tothom pot posar plats a taula, “però fer-ho bé no és a l’abast de tothom”.

Juanjo González
6/10

Que no és perquè ho digui jo, és perquè ho diu tothom. Li diuen ‘el guapo’. Va ser el guapo del Boadas, després del Milano i ara és el guapo del Caribbean Club (Sitges, 5. T. 93 302 21 82). Ell somriu, combina corbatí i armilla amb texans i prepara uns còctels de llagrimeta. Té una llista de còctels al tupí que podrien tombar un elefant. Emmetzinats per la dolçor de les cireres confitades, el jazz de gramòfon i l’aparença de cabina de transatlàntic, us semblarà entre boires que torneu a veure Cary Grant. No sóc cap àngel, era el títol de la pel·lícula.

Julià Franco
7/10

En Julià és heavy i de l’Espanyol, però quan el que vol és que tastis el llenguado del dia, tot això importa poc. En Julià és l’endevinador, el mag. Aquest home d’aspecte imponent i ulls de brillantina és capaç d’endevinar fins a l’últim desig del vostre cervell, fins i tot quan ni vosaltres mateixos ho sabeu. Et mira fixament als ulls i et deixa anar: “Ah... tu fas cara de voler aquest capipota”; o: “Ja sé el que necessites, un dels meus cafès irlandesos”... I el més fotut és que no s’equivoca mai.

Ricardo Tapia
8/10

Ràpid com pocs, sense que l’eficiència li faci perdre ni un bri d’amabilitat, en Ricardo fa cinc anys que és el cambrer de referència del Nou Celler (Princesa,16 Tf. 93 330 03 03) reducte de cuina catalana al Born. Aquest equatorià va entrar en el ram de l’hostaleria fa catorze anys i explica que tant li va agradar “el tracte amb el públic que en vaig fer la meva professió”. Ha tingut casa pròpia, i ha après l’ofici en grans espais de banquets refinats com la Masia de Can Portell i l’entranyable Fali’s Bar, el darrer bar per a locals que queda dempeus a les Drassanes.

Toni Vázquez
9/10

En Toni et rep sempre amb un somriure sincer i una canya. Va aprendre l’ofici al bar del seu pare, però des dels 16 anys que vola pel seu compte. Ara, amb 42 anys, és el cap de sala del Cañota. És proper i diligent, entranyable amb el client i destre en l’organització d’un equip –el cap de setmana pot arribar a estar format per setze cambrers!– que serveix les tapes amb la cadència d’un metrònom. Amb el seu tarannà i la seva bona feina demostra que ser eficient no està renyit amb el bon humor. Al contrari.

Yusi Alonso
10/10

Ara al bar Bagauda (Pi 5, Tf. 93 175 25 56) després de dotze anys al Kasparo i nou al Flagstaff, Yusi Alonso és d’aquells cambrers que fan el bar. Desprèn bon rotllo, eficàcia i amabilitat –sincera– des del primer Déu vos guard fins a la sortida. Tot natural: “Vaig començar en aquest ofici per casualitat i vaig al·lucinar. Gaudeixo amb aquesta feina i amb el tracte amb el públic. Potser només passes deu minuts en un bar, però són deu minuts molt importants. Has de pensar en com t’agradaria que t’atenguessin”. Ell és l’evangeli del cambrer.

Són deu professionals que s'estimen l'ofici i l'excel·leixen amb la seva dedicació i bona feina. Són deu persones que treballen de valent, però sempre amb un somriure a la boca. Són els deu millors cambrers de la ciutat: l'equip ideal de Time Out Barcelona.

Els 100 millors bars

Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist 10 edificis d'arquitectura singular Els edificis que han marcat tendència entre els arquitectes de tot el món Barcelona és un aparador arquitectònic inacabable. Tota la ciutat, des de la cantonada més insignificant, dibuixa un mapa de 2.000 anys de problemes i solucions. La història de Barcelona es llegeix a cada rajola: des del modernisme de la burgesia opulent fins al barraquisme del Carmel, dels nínxo

Llegir-ne més

Els bars amb les millors barres

Les barres amb més poder d'atracció de la ciutat: per menjar, beure i gaudir de la vida! Els bars més populars Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la llagrimeta. Tenen cervesa pròpia, serveixen el millor vermut d'aixeta del planeta i ofereixen una varietat de vins que els arriba al sostre. Tot aquest cúmul de felicitat acompanya unes tapes que farien ressuscitar els morts. L'Entresòl El local aposta per la 'qualité: la decoració és senzilla, mesuradament moderna, amb línies clares i lavabos degudament desinfectats.No li cal res més, perquè la seva personalitat es defineix sobre dos eixos inamovibles: una selecció musical que provoca atacs de priapisme (si voleu escoltar Snow Patrol aneu al Karma) i els millors gintònics de Gràcia, entre ells el senyorial Tanqueray Rangpur, una obra d'art amb llima, infusió de te verd i la mateixa aroma que el clatell d'Ana de Armas. Atenció, addictes a la ginebra, tenen més de 35 marques premium i un receptari de gintònics que faria cantar òpera a Guti. A més, aquí van de debò i s'imposen els glaçons de qualitat –aguanten sencers fins al final–, la copa rodona de tota la vida i la destil·leria més high-class. Sense embuts: L'Entresòl ho té tot per ser un dels millors bars de Barcelona. Observo com els cambrers fan ballar les ampolles de ginebra. DJ Mater, el resident més atlètic, només té oïdes per al caviar i punxa Kanye West després de Vampire Weekend. V

Llegir-ne més
Advertising

Els millors bars de vins

Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Botigues de vins Celler de Gelida Amb una tradició de cinc generacions, el Celler de Gelida es va fundar com un modest celler l’any 1895. Va ser a finals dels anys 80 quan Toni Falgueras va iniciar una reconversió radical del negoci que ha culminat en el que és avui: potser el celler més complet –unes 3.500 referències– i alhora el que presta més atenció al producte de la terra. Hi trobareu una selecció espaterrant de vins de totes les DO catalanes, però també de tots aquells licors tel·lúrics que s’empassa la tieta quan va pitof: ratafia, aromes de Rupit, aromes de Montserrat, brandi del Penedès... Celler de Can Dani És la bodega de Gràcia per excel·lència. Un títol que s'ha guanyat després de més de 25 anys acostant l'interessant món de l'enologia a entesos i nous aficionats. A més de la seva àmplia bodega, un altre dels seus forts són les cates i els maridatges que organitzen. Vila Viniteca En ple Born trobareu aquesta botiga repleta de propostes nacionals i internacionals i una de les distribuïdores més importants d'Europa. També tenen un espai gastronòmic. Enoteca d'Italia Empresa de distribució i promoció de vins i destil·lats italians. La seva recerca se centra en vins provinents quasi en exclusiva de raïms autòctons italians i treballen amb bodegues petites i mitjanes. Sexy Wine El tord (zorzal, en castellà) és l'ocellet que va escollir Antonio Sanz fa 22 anys perquè fos la imatge dels seus vins. Els tr

Llegir-ne més

De canyes per Barcelona

Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Sembla una tècnica senzilla, però no tothom serveix les canyes amb alegria i precisió. Perquè no patiu decepcions innecessàries, la Montse Virgili ha localitzat 10 establiments de Barcelona que dominen l’assortidor a la perfecció. Coneixeu més llocs imprescindibles a l'hora d'anar de canyes? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Gata Mala La Trinity i la Lucy són les reines d’aquest cau que amb prou feines ocupa una barra. Fan allò tan passat de moda d’oferir bona teca i bon servei. I sense avisar prèviament, et disparen al cor als cinc minuts d’haver-te conegut amb una tapa d’albergínia que es desfà a la boca o uns tomàquets secs escandalosos. Cada cop que les brànquies se’t mouen un pèl, ja t’han servit una canya. Ofereixen una marca coneguda però la gràcia és la barreja que serveixen a mig camí entre els dos assortidors. S’hi veu una cervesa torrada, però és un misteri com el de la Santíssima Trinitat. Mosquito El Mosquito és la repera de l'exotisme. Elaboren cuina cantonesa excel·lent i, en especial, els famosos farcellets xinesos, els dim sum. En Giles, l'amo del restaurant, és un anglès que, després de viatjar durant anys per Àsia, va decidir obrir un restaurant xinès a Barcelona, evitant tots els tòpics. Per encara desviar-se més del lloc comú, té quatre assortidors de cervesa anglesa exquisida i, si no sou de canyes, ofereix més de setanta marques de cervesa artesana catalana i d'arreu del món. A més, pregunteu-li el q

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments