Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els bars amb les millors barres de Barcelona

Els bars amb les millors barres de Barcelona

Les barres amb més poder d'atracció de la ciutat: per menjar, beure i gaudir de la vida!

Bar del Pla
Irene Fernández
Per Òscar Broc |
Advertising

Reivindiquem el taulell, territori fronterer dels bars, punt de trobada entre cambrers i clients, espai prodigiós per fer un mos, refrescar la gola i passar una bona estona. Aquestes són les barres més estimades de Barcelona. Digueu adéu a taules i cadires.

Restaurants, Catalana

Bar del Pla

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Abans d’asseure’s a la barra del Bar del Pla és obligatori fer el senyal de la creu i una bona genuflexió: sobre aquest pedaç de marbre i ceràmica, hi desfilen els millors platets del Born, petites obres mestres que adorareu amb passió religiosa. Les croquetes de calamar amb la tinta,el pop a la brasa amb patates, el caneló de pollastre amb bolets i oli de tòfona, els ous ferrats amb foie, els xampinyons amb rave japonès... Quan sigui l’hora de tocar el dos i pagar, petonejareu el marbre com si fos Keira Knightley.

Sagás
Irene Fernández
Restaurants, Hamburgueses

Sagàs

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Productes de la terra, de cultiu propi, sense conservants, pagesia al poder! Els millors entrepans de l’univers neixen, creixen i es reprodueixen a la comodíssima barra de fusta –de fet, és un tronc– del Sagàs. La matèria primera és d’una altra galàxia: els entrepans de botifarra, carn de porc, vedella i pollastre no tenen competidor a Barcelona. Però el millor és que fan un burger tan acollonant, que arribareu a pensar que el Big Mac es va inventar a una masia del Berguedà i Ronald McDonald és en Tortell Poltrona.

Advertising
Restaurants, Catalana

La Pubilla

icon-location-pin Gràcia

Barra de vell, petita, aïllada del menjador, abocada a la porta. A la seva superfície llisquen plats casolans de la terra amb matèria primera recol·lectada al paradís català. El menú de migdia cotitza alt, però 'La Pubilla' em conquista de veritat amb els seus esmorzars de forquilla: els ous ferrats amb cansalada, el bacallà amb samfaineta, la truita del dia i l’orgàstic pa de coca amb tomàquet faran que us penediu d’haver estat esclaus de la doble C (croissant i cafè) tota la vostra vida.

Time Out diu
Restaurants, Francesa

Cañete Mantel

icon-location-pin El Raval

Possiblement és la barra més de culte entre els amants de la tapa sofisticada. Per la seva dermis de fusta, transiten tapes, platets, guisats i fregits que juguen en una altra lliga: la torta de camarones, el mollete de pringá andalús, el tàrtar de tonyina amb mascarpone o les increïbles croquetes són algunes de les petites delícies que heu de demanar per decret diví. Si aneu forts, el fricandó de rap amb bolets i la cua de toro amb puré us faran parlar en llengües mortes, com la nena de 'L’exorcista'.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Catalana

Cal Pep

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Cal Pep és famós per acollir a la seva llarga barra sibarites, gastrònoms consumats i depredadors del morro fi. La vida es fa a la barra, un mirador concorregudíssim des d’on veureu com els cambrers preparen les cloïsses, els calamarsets, les carxofes, la cua de rap, les truites... Sentireu l’alè de la gent que espera al darrere, però tot és tan bo i tan fresc que us oblidareu de les mirades assassines dels comensals que esperen que toqueu el dos. Això no és una barra, és una estrella del rock.

Restaurants, Cuina contemporània

Coure

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Tapes i platets de base catalana amb tocs d’autor i a preus bastant raonables, producte fresc d’altíssima categoria, elegància, classe... A la meravellosa barra del Coure –on se serveix una cuina més informal que al restaurant– podreu combinar rapidesa i qualitat màxima, sense caure en un dispendi que derivi en angina de pit. La coca de sardines amb olivada i albergínia, l’hamburguesa de vaca gallega i el tàrtar amb mascarpone i mostassa són alguns dels hits més sol·licitats pels ultres d’aquest sumptuós pedaç de fusta on no caben més de deu persones.

Time Out diu
Advertising

Ramen Ya-Hiro

Ara que ve el fred necessiteu injectar-vos via intravenosa els mastodòntics bols del Ramen-Ya Hiro. Aquesta és la millor taverna japonesa especialitzada en ramen de Barcelona, i no dóna treva als estómacs pusil·lànimes: en la seva petita barra us serviran un platarro de caldo, carn, verdures i deliciosos fideus que haureu de xuclar fent un soroll ensordidor, i us donaran més energia que una pizza de Viagra i creatina. És fonamental anar-hi mitja hora abans que obrin si voleu agafar lloc: hi ha cops de samurai per entrar-hi.

Restaurants, Cuina creativa

Dos Palillos

icon-location-pin El Raval

Si voleu gastronomia estratosfèrica, la barra del Dos Palillos us espera amb el lector de targetes de crèdit preparat. Sembla un bar de tapes local de tota la vida, però el que manipula darrere la barra l’equip del xef Albert Raurich –ex-Bulli– són platets orientals d’una sofisticació i qualitat supremes. Imprescindible submergir-vos en el menú degustació de la casa i gaudir de l’espectacle; només per veure des de la primera fila les coreografies precises dels cuiners preparant l’ambrosia, ja paga la pena rascar-se la butxaca: una experiència religiosa.

Advertising
Restaurants, Cuina internacional

Picnic

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Tapes i plats internacionals per a un públic modern. El Picnic triomfa gràcies a la seva cuina cosmopolita, una festa de fusió global on trobareu tomàquets verds fregits, pop a la brasa, hamburgueses de bou, coca d’escalivada... Ara bé, la barra cubista del local –s’estira en branques per donar cabuda a més gent– està feta per al 'brunch', el millor de Barcelona, una oda a la golafreria feta de 'pancakes', ous 'Benedict', chilaquiles, salmó, 'french toasts' i el millor sandvitx de porc que he tastat al Born. Una barra que paradoxalment us traurà la ressaca.

La Pepita
Iván Moreno
Restaurants, Bar d'entrepans

La Pepita

icon-location-pin Gràcia

A la barra d’aquest gastrobar, el pepito de tota la vida es transvesteix i es converteix en pepita, una relectura més sofisticada i flonja del mític sandvitx de vedella, amb dues làmines de pa rectangular torrat i la possibilitat d’afegir-hi ingredients extra com foie o pebrots verds. Hi ha pepites per a tothom, de tonyina a la planxa, salmó o botifarra, i les tapes també fan pupa: l’amanida de bonítol amb tàperes, l’anxova de la casa i els bunyols d’albergínia són com fer l’amor sobre el marbre de la barra.

Barres de mercat

Restaurants, Mediterrània

Casa Blanca

icon-location-pin Eixample

En els barracons provisionals que ocupa ara el Mercat de Sant Antoni trobareu aquesta barra amiga dels paladars exigents i les butxaques petites.

Llocs d'interès

Bar Joan

icon-location-pin Ciutat Vella

Una barra metàl·lica generosa en mida i també en propostes per picar. Al migdia fan un menú que per onze euros també inclou peix fresc a la planxa.

Advertising
Restaurants, Catalana

John Boy

icon-location-pin Vila de Gràcia

Els seus tamborets són molt cobejats pels extraordinaris plats de peix i marisc que preparen amb traça amb els productes de la peixateria veïna.

Time Out diu

Barres de tapes

Restaurants, Espanyola

Casa Lucio

icon-location-pin Sant Antoni

Deixeu que en Lucio us alegri el dia amb la seva simpatia i suggeriments en forma de platets gustosos que surten dels fogons i la inspiració de la Maribel, la mestressa.

Restaurants

El Vaso de Oro

icon-location-pin La Barceloneta

No és un bar amb barra: és una barra a la qual li diuen bar. Però quina barra. El filet amb foie i la cervesa de tirador han traspassat moltes fronteres.

Advertising
Restaurants, Espanyola

Quimet i Quimet

icon-location-pin El Poble-sec

Els caps de setmana a l’hora del vermut locals i visitants s’enfronten en una subtil guerra de colzes per fer-se un lloc en aquest petit i imprescindible local.

Time Out diu

Barres de sushi

Restaurants

Nakashita

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

És una delícia veure com en Sebastián i en Mauricio fan servir les seves bones arts per crear meravelles de sushi. La barra, petita i bufona, us encantarà.

Restaurants, Japonesa

Koy Shunka

icon-location-pin El Gòtic

La barra és el millor lloc per gaudir de la sofisticació i bon gust d’aquest japonès, l’únic de la ciutat tocat amb una estrella Michelin. El número 1.

Advertising
Restaurants

Tokyo-Sushi

icon-location-pin El Gòtic

Molt abans que la febre del sushi es difongués per la ciutat, aquest japonès ja existia. Obert des del 1978, a la seva barra us oferiran un dels millors sushi de la ciutat.

També t'agradarà

Bars i pubs

Els 100 millors bars de Barcelona

Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigu

Bars i pubs

Vermut: l'hora de l'aperitiu

El vermut mai ha marxat de Barcelona, però els últims anys el costum de trobar-se amb amics al migdia per compartir aperitiu i companyia guanya adeptes i establiments. Aquí teniu els grans clàssics de la ciutat i també les noves incorporacions a l'escena vermutaire. Més propostes És l'aperitiu venecià de moda. Us descobrim diversos llocs on prendre Spritz a Barcelona. Els millors racons amb sol de la ciutat a la nostra selecció de 20 terrasses de pel·lícula. Bodegueta Cal Pep No cal baixar a la Barceloneta per fer unes bones tapes de peix. Al cantó del mercat de Sants, el petit mostrador de La Bodegueta de Cal Pep presenta una oferta de tresors marítims que no es pot rebutjar: cargols de mar, crancs, navalles, peus de cabra, moixames i altres delicadeses com els 'peperini' (pebrots farcits d'anxoves o formatge) i la Torta del Casar. L'Àngel ha mantingut l'esperit d'aquest local que es va obrir als anys 20 sense deixar d'adaptar-se als temps moderns. Per a gurmets de l'aperitiu. Bar Seco Mig actual, mig de tota la vida, amb molt del bo i gairebé res del dolent de cada opció, el Seco és un lloc on tracten molt bé el menjar. Amb cura, amb carinyo, perquè tu després te l’empassis com una bèstia, esclar. A més dels clàssics de la tapa, hi fan uns bikinis més que notables, però, sobretot, són famosos per unes patates salvatges que són una animalada. Tenen esperit i passaport italià, i per això també hi trobaràs productes i apostes gastronòmiques d’aquella terra,

Advertising

Bars de culte

A Barcelona fots una coça a un roc i en surt un bar, però no tots mereixen una menció especial. Aquesta llista recull els locals imprescindibles, bars de culte de visita obligada. Trobes a faltar algun bar de culte de Barcelona? Ens ho pots dir als comentaris de sota. L'Entresòl El local aposta per la 'qualité: la decoració és senzilla, mesuradament moderna, amb línies clares i lavabos degudament desinfectats. No li cal res més, perquè la seva personalitat es defineix sobre dos eixos inamovibles: una selecció musical que provoca atacs de priapisme i els millors gintònics de Gràcia, entre ells el senyorial Tanqueray Rangpur, una obra d'art amb llima, infusió de te verd i la mateixa aroma que el clatell d'Ana de Armas. Bar Mingus En una cantonada assolellada de dia i de nit, quan es creuen Comtessa de Sobradiel i Ataülf, a pocs metres del Harlem Jazz Club, hi tiren la canya com a Madrid. Sí, sí, ja sé què fa mal, però és cert. Un estudi científic ho confirma. Les canyes contenen la mesura justa de gas, la cervesa reposa i el cambrer serveix la copa sense que sembli que el persegueix un ramat de búfals. Kasparo En aquesta deliciosa terrassa, potser la millor del barri, hi trobareu saboroses tapes i plats del dia. Les seves braves Kasparo fan oposició a estar al top cinc de les millors de la ciutat. I val molt la pena també tastar les croquetes de ceps. Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la

Clubs

Els bars més friquis de Barcelona

De copes per la Barcelona oculta Peret deia que Barcelona és poderosa. Sí, però nosaltres afegim que té un poder freak que fa caure de culs. A vegades entrar a fer una copa en un bar és com caure en una dimensió paral·lela o un conte de terror: follets, boscos, bars ocultistes, confessionaris sadomaso... Qualsevol cop de mà en la lluita contra l'avorriment s'agraeix. Deu bars 'friquis' amb pedigrí Avesta Una col·lecció de papallones dissecades repartida per diferents punts del local. Bitllets de diferents nacionalitats penjant com pernils de Jabugo darrere la barra. Objectes polsegosos que semblen trets de l’atrezzo de Los otros. Banderes sueques. Quadres amb una simbologia estranya que sembla persa. El bar Avesta és un dels màxims exponents de l’estil rústic campi qui pugui que defineix les tasques de culte del Gòtic més ombrívol. En aquesta caverna construïda en forma de laberint asimètric, els materials hi conviuen celebrant una lletjor que atrapa el visitant. Fusta envellida, pedra pintada de blanc i rajola antiga es fusionen en un interiorisme sense DO. La conjura obligatòria en aquest espai, un cop acomodades les natges a les cadires fetes amb troncs de llenya, és provar la llet de pantera –la millor del barri– o l’absenta. També disposen d’una llista molt decent de cerveses i, si vols, fins i tot preparen una aigua de València ideal per tornar a casa reptant. Aquest lloc és la repera. Als altaveus, Ana Belén deixa pas a Joaquín Sabina en el que juraria que és un greate

Advertising