Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nandu Jubany
©IvanGiménezNandu Jubany

Nandu Jubany s'instal·la al Majestic

El xef converteix el bar de l'hotel en un 'gastrobar', a l'espera de dirigir el Petit Comitè

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
Ja és oficial: Nandu Jubany, un dels grans exponent de l'alta cuina catalana d'arrel, s'encarrega de la carta de l'hotel Majestic. L'hotel, orfe d'un restaurant d'alta cuina d'ençà que el 2011 la família Soldevila va decidir convertir el Drolma de Fermí Puig en suites, ha transformat el seu clàssic bar en gastrobar, amb l'empremta del xef de Monistrol de Calders. A partir del gener, Jubany portarà el servei de dinars i sopars del Majestic. I sobretot s'instaŀlarà com a xef resident al restaurant Petit Comitè. Jugada audaç: el futur restaurant gastronòmic del Majestic, el Petit Comitè, estarà separat per uns metres de l'hotel. "Volíem donar el Petit Comitè al Nandu, i seria molt estrany duplicar l'oferta a l'hotel", m'expliquen des de la direcció. En la inauguració de la reforma integral del Majestic i del nou bar -30 milions d'euros-, entrevistem Jubany.  

El restaurant gastronòmic estarà fora de l'hotel.
Sí. El Petit Comitè passarà a dir-se Petit Comitè amb Nandu Jubany i hi farem reformes. Ara porto el bar, que per mi és un gastrobar amb una oferta de mitges racions.  
Com, per exemple?
Fem cuina internacional, des de gambes de la Barceloneta, fetes al vapor amb algues, passant per una ensalada de llamàntol, fins a un brioix de cua de toro, amb tomàquet, alvocat i ceba tendra. O un fish and chips amb moll de la Barceloneta i patata rossa. I cebiche. És una oferta saludable, tan enfocada al viatger com al barceloní que no es vol passar de pes. Potenciarem els vermuts i els productes catalans, perquè per a molts clients aquest serà el seu primer contacte amb això.    
Com defineixes el teu paper dins el Majestic?
En sóc el xef assessor. Fa més d'un any que treballo aquí: vaig reformular els esmorzars amb una capsa de bombons plena de menjar, de la qual estic molt orgullós. I a partir del 15 de desembre, oferirem un brunch, els diumenges i festius, perquè la gent de la ciutat pugui visitar el Majestic i venir-hi a menjar. A un preu mòdic per ser un cinc estrelles de gran luxe, uns 40 euros.
Quina línia t'ha demanat la propietat?
Des del moment que la gent del Majestic m'han vingut a buscar, entenc que els agrada la meva línia: la cuina d'un català que fa servir producte del país, que fa una cuina que s'entén i és fàcil que agradi a tothom. Sabem fer un xic de tot -esmorzars, banquets, bar- i la idea és mantenir el nostre llenguatge en tots els punts de venda de l'hotel.
Ets un cuiner creatiu però alhora tens presents les arrels, la cuina de carn i proteïna. Has hagut de modificar això ara?
Al Petit Comitè faré la cuina de Can Jubany, un restaurant de cuina catalana. Si Déu vol, al febrer.  
Però també assessoraràs el restaurant de dins l'hotel.
Sí, però no volem una estrella Michelin, sinó que la gent hi mengi bé i en surti contenta. I quan vulguin menjar més posat, hauran d'anar al Petit Comitè.
Suposo que el fet que sigui un projecte tan diferent de l'anterior t'estalvia la pressió de posar-te en el lloc de Fermí Puig.
Ja ho crec, que no m'hi poso. No hi ha res que s'hi assembli. Abans hi havia un restaurant de pretensions molt clares: ser un restaurant d'hotel de referència a Barcelona. Va ser un pioner. I crec que la família Soldevila ha volgut buscar un català que sap fer el que sap fer, amb la intenció que els que vinguin de fora degustin el que ens agrada a nosaltres.

Més informació

Majestic Hotel & Spa Barcelona GL
  • Hotels
  • Eixample
  • preu 3 de 4

El Majestic Hotel & Spa Barcelona ofereix un allotjament de luxe en un edifici d'estil neoclàssic del passeig de Gràcia. Disposa d'un spa, una piscina al terrat i una terrassa amb una vista impressionant sobre la ciutat. El Restaurant Condal és elegant i serveix plats a la carta. L'hotel inclou un piano bar, un bar de còctels i el modern Gourmet Bar, situat al costat de la piscina. I la vessant gastronòmica del Bar del Majestic s'ha potenciat fins a límits insospitats. Nandu Jubany n'és l'assessor gastronòmic, i hi podem trobar una carta de tapes i mitjes racions amb delicadeses com el brioix de cua de toro o l'ensaladilla de llamàntol, que en realitat són maneres d'ensenyar al client estranger 'top' la gastronomia catalana.

Petit Comitè
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample

El Petit Comité ha renovat els seus aires a la cuina, l’ha millorada i ara ofereix una carta molt intel·ligent i pràctica basada en una elaboració senzilla, sense desmesurades pretensions, a partir de productes de molt bona qualitat. I, el més important, sota la supervisió del xef Nando Jubany, qui va delegar els fogons al Fran, un jove xef que s’està guanyant la clientela fidel i la nova del restaurant del passatge de la Concepció. A l’ambient modern, de bon gust i ben distribuït del restaurant, hi faltava una oferta com la que impulsa Jubany a petició del grup Majestic, al qual pertany el local. En el capítol per picar, les croquetes del rostit, l’ensalada russa i els calamars a la romana són una excel·lent targeta de presentació del que arribarà. El farcit de les croquetes, melós i gustós, i l’ensalada russa es podria dir que són dels millors de la zona de l’Eixample. ‘De l’hort i del bosc’, n’arriben els entrants més interessants, entre els quals sobresurten uns calamarsets de platja amb el seu sofregit i el bacallà fumat amb olivada. Però és en el capítol de ‘La grana i la pasta’ on es troba el millor entrant calent: els canelons trufats de festa major, creació de Nando Jubany i en aquests moments uns dels millors de la ciutat. De beixamel, la correcta; i en lloc d’un farcit que no faci olor i només tingui gust de pollastre o de foie gras, un de carn rostida, comme il faut. Excel·lent plat on la trufa hi té una subtil presència i desapareix un cop acomplerta la funció d’

També t'agradarà

Els 50 millors restaurants de Barcelona: cuina d'autor
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Enoteca Paco Pérez va aconseguir dues Michelin per l'Enoteca i també va veure com el seu Miramar de Llançà ha rebut la segona estrella Michelin (ara també en té una a Berlín!). Poca gent transporta el sabor del mar a l'alta cuina com ho fa ell: aquest exquisit cuiner, lacònic en paraules, parla amb la imaginació i l'oratge de la mar. L'elevació que ha fet de les espardenyes mereixen un capítol en la cuina d'avantguarda catalana, i els seus arrossos fan seure junts la clientela bulliniana i els fonamentalistes del corpus de la cuina catalana. Rendir-se a la fragància del seu arròs melós amb llamàntol és la millor manera de retre-li homenatge. Dos Palillos Albert Raurich –bullinià de pro– demostra que existeix germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que els ha valgut una estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre bar Manolo i barra asiàtica d’alta cuina, un lloc que no té ni taules i on, si no tenen temps, no et van abocant el vi. Reflexió: part de l’estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara posa en més valor les seves fenomenals tapes asiàtiques. Àbac Jordi Cruz va tornar la segona estrella Michelin de l'Àbac, i el va tornar a convertir en el restaurant imprescindible d'alta gastronomia a Barcelona. Ha conquerit aquest statuts mitjançant una cuina plena de mestria i sofisticació, per tocar el cel, alhora que plena de respecte per la tradició catalana. Alkimia La cuina

Sushi per emportar
  • Restaurants
  • Japonesa

Plaers japonesos de take away Delishop No es tracta d’una casa de sushi take away sinó d’una minicadena de produc- tes gurmet internacional que ara tam- bé ofereix sushi. El producte és fresc, de qualitat i es reposa diàriament. Sushi Fresh Fast food de qualitat. I és que el sushi, en origen, era això: menjar de carrer per matar el cuquet. Amb el temps aquest plat ha tornat a convertir-se en un producte casual, sense perdre la qualitat. Sushi Box Un dels referents del sushi take away ens remet amb el seu nom al bento, aquella capseta tan cuca on els japo- nesos endrecen un menú per endur. Una carmanyola nipona, vaja. Sushi creatiu i i altres plats como ara tataki, amanides, saltejats, postres... SushiExpress A vegades arribes a casa de la feina i t’agafen unes ganes irrefrenables de menjar sushi. I hi ha qui s’embolica a la cuina a fer-ne... Error! El sushi vol temps i parsimònia. O trucar i esperar uns minuts a què te’l duguin a casa, tal com fan en aquest lloc de sushi per endur. Sushibo Una web endreçada us permetrà conèixer un munt de sushis tradicionals i creatius (compte amb el maki de formatge i olivada o el nigiri de piquillo), triar altres plats (sopes, amanides, tàrtars...) i fins i tot comprar producte per fer-vos-ho a casa. Nomo Market Un els restaurants japonesos de més renom, el Nomo, ha ampliat el negoci i porta la qualitat i el concepte minima- lista on sigui. Primer com a càtering de sushi i ara també com a servei a domicili i per emportar. Ne

Publicitat
Els millors bikinis
  • Restaurants
  • Bar d'entrepans

Aquest és el Top 10 del clàssic entrepà de pernil i formatge amb pa de motlle El rotund A El Tarannà, el nou local de moda al tan de moda carrer Parlament de Sant Antoni, fan una variant de bikini on, a diferència del que passa en altres ocasions, canvia el continent i no el contingut. En lloc de pa de motlle, el preparen amb pa de pagès acabat de sortir del forn Baluard de la Barceloneta (paraules majors) i torrat fins adquirir aquell punt de cruixent que rasca, rasca. La seva contundència acaba amb el mite que un bikini no atipa. El pagès del Tarannà no deixa insatisfet ningú. / Bikini de pagès: 3,30 € El francès A la Perla de Oro segueixen tallant i pesant el pernil dolç davant de la clientela. Però en lloc d’embolicar-lo perquè te l’enduguis, l’utilitzen per preparar alguns dels millors entrepans de la ciutat. La influència francesa, el propietari ve de més enllà dels Pirineus, també es fa notar al bikini. En aquest antiga botiga de queviures plena de delícies gastronòmiques el preparen amb emmental i el planxen dins d’una barreta estil baguet. Tot i que no figurin com a bikini, ofereixen variants amb formatge de raclette o reblochon. / Bikini amb emmental: 4,60 € El mallorquí A la Cerveseria de Gràcia sempre troben un forat per a qui arriba a misses dites, fins i tot els dies que mig barri s’hi ha instal·lat per veure el partit del Barça. Aquest és el regne dels grups i les famílies (fins i tot hi ha un racó perquè jugui la canalla), així que el menjar i els preus també

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat