Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Ostres amb cava!

Ostres amb cava!

Arrenca al Bardot la 'Codorníu Ostres Experience': del 31 de març al 6 d’abril posa ostres gallegues i cava Codorníu a disposició dels clients durant tot el dia

Ostres
Per Laura Conde |
Advertising

Quin és el millor moment del dia per menjar unes ostres amb una copa de cava?El xef del restaurant Bardot, Rodrigo Varela, ho té claríssim: “Les onze del matí”. Tot i que reconeix que el capvespre primaveral també és un bon moment per deixar-se seduir per la sofisticació d’aquesta parella perfecta, Varela té clar que guanya el matí per golejada. “El matí és el millor moment per tastar qualsevol cosa, és quan tenim el paladar més despert i podem sentir els gustos de tot molt millor que en cap altre moment del dia”.

Per això anima als amants del cava a deixar-se caure pel seu restaurant del carrer Enric Granados durant la setmana del 31 de març al 6 d’abril i gaudir de la Codorníu Ostres Experience, que coincideix amb la Fira Alimentària i posa ostres gallegues i cava Codorníu a disposició dels clients durant tot el dia. I si són dels valents que
s’atreveixen a substituir el clàssic entrepà de fuet amb cafè amb llet de mig matí per unes ostres amb cava encara millor.

Dir cava i ostres és equivalent a dir glamour i sensualitat, i la seva combinació és una amalgama complexa i exquisida de sensacions més propera al plaer diví que a qualsevol alegria terrenal. El gust llarg i intens d’oceà de les bones ostres és encara més meravellós si es marida amb un bon cava com pot ser el Jaume de Codorníu, que neteja i matisa sense emmascarar ni alterar el gust primigeni de l'ostra, la qual, senyors, ens asseguren des del Bardot, ha de ser gallega. Amb tots els respectes per les ostres de Normandia, lleugerament més dolces, que (la naturalesa és sàvia) són perfectes amb un xampany.

Al Bardot, un restaurant de notable cuina de mercat en forma de racions obert fa aproximadament un any, hi trobarem, doncs, ostres acabades d'arribar de la Ria d'Arousa, unes ostres petites perfectes tant per als amants d'aquesta delicadesa com per a tots aquells que no en són molt fans, ja que la seva textura és menys gelatinosa que la de les ostres més grosses.

La fórmula no pot tenir més 'charme'. La terrassa del Bardot acollirà durant tota una setmana la mostra d'ostres i caves que, no obstant això, podran degustar-se a totes les dependències del restaurant (barra, menjador i terrassa) a qualsevol hora del dia. Mentre que a la barra i la terrassa se servirà el cava a copes i les ostres per unitats, els més sibarites hauran d'ocupar una de les taules del seu menjador, on trobaran, si ho desitgen, un pack de sis ostres i una ampolla de cava d'una de les dues varietats de Codorníu escollides per a aquest maridatge: el Gran Reserva Jaume Codorníu i el cava rosat Gran Codorníu Pinot Noir.

I si les ostres i el cava ens fan venir gana, la carta de Bardot té moltes opcions interessants per continuar el tiberi: des d'entrants com les braves, les croquetes, el pop o els bunyols de bacallà a una selecció de peixos, arrossos i risottos o una oferta de racions per compartir com poden ser la burrata, els ous estrellats amb foie o el peus de porc amb salsifís i fabetes.

També t'agradarà

10 vins i caves imprescindibles

Les propostes que satisfaran els paladars més exigents Alguns són més econòmics, d'altres piquen una mica més a la butxaca, però tots tenen el mateix en comú: han obtingut 5 estrelles. Us presentem 8 vins i 2 caves que no podeu deixar escapar si us agrada regar els àpats amb els millors caldos. Xin xin! També t'agradarà... Els millors bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Botigues de vins Celler de Gelida Amb una tradició de cinc generacions, el Celler de Gelida es va fundar com un modest celler l’any 1895. Va ser a finals dels anys 80 quan Toni Falgueras va iniciar una reconversió radical del negoci que ha culminat en el que és avui: potser el celler més complet –unes 3.500 referències– i alhora el que presta més atenció al producte de la terra. Hi trobareu una selecció espaterrant de vins de totes les DO catalanes, però també de tots aquells licors tel·lúrics que s’empassa la tieta quan va pitof: ratafia, aromes de Rupit, aromes de Montserrat, brandi del Penedès... Celler de Can Dani És la bodega de Gràcia per excel·lència. Un títol que s'ha guanyat després de més de 25 anys acostant l'interessant món de l'enologia a entesos i nous aficionats. A més de la seva àmplia bodega, un altre dels seus forts són les cates i els maridatges que organitzen. Vila Viniteca En ple Born trobareu aquesta botiga repleta de propostes nacionals i internacionals i una de les distribuïdores més importants d'Europa. També tenen un espai gastronòmic. Enote

Bars i pubs, Bars de vins

Vins ecològics a Barcelona

Sabeu què és un vi sense sulfits? Us expliquem per què els heu de tastar, els millors locals on fer-ho i us responem a les preguntes més freqüents Els vins ecològics, naturals o biodinàmics no són el mateix, però en un petit text com aquest, no tinc dret a avorrir-vos. Tot i així, intentaré definir-ho pel broc ample. Tots tendeixen cap a un punt, alliberar el vi dels sulfits químics. Els sulfits són els conservants del vi, una substància que s'hi afegeix perquè el vi no es faci malbé però que també atura el seu creixement en tots els sentits. Gairebé tots els productors d'aquestes tipologies de vi pretenen elaborar vins lliures de sulfits. Cada celler a la seva manera, intenta portar aquesta premissa al màxim. Els viticultors més valents o punks (que no s'enfadi ningú) es dediquen al vi natural, perquè, és clar, fer les coses sense química té els seus riscos. Alguns, fins i tot, no aconsegueixen el color a què estem acostumats perquè el vi segueix creixent dins l'ampolla. Entendre aquest nou concepte de vi quan el que tenim a la memòria és el gust del vi clàssic de supermercat significa també un descobriment meravellós per qui els tastem. Alguns cellers, a més, aposten per l'elaboració biodinàmica, que significa que el pagès reprèn antics usos de l'agricultura, com, per exemple, tenir en compte les llunes o usar adobs naturals d'animals. Prou xerrameca, tastem-los! A Barcelona, tenim la sort de poder-los conèixer en tres llocs fantàstics. A

Advertising

Marisc a preus que no piquen

Marisqueries 'cool' on escurareu les potes però no les butxaques Es veu que a Calella de Palafrugell encara hi ha gent que es refereix a la misèria del veí fent córrer que "és tan pobre que només té llagosta per sopar". El refrany, em direu, és extemporani. D'acord. Però obriu la ment: tampoc no és cert que el marisc, avui, sigui només cosa de rics. No penseu ara en marisqueries de coberteries lluentes i cambrers amb corbatí i camisa emmidonada. Els establiments de què us parlarem ja no tenen a l'entrada aquell aquari amb els crustacis i mol·luscs esperant la nostra sentència de mort (que dictaríem, no em sigueu hipòcrites, sense cap mena de compassió). Avui, a Barcelona, per sort, hi ha llocs on demanar ostres, llamàntol o escamarlans ha deixat de ser pretensiós. Alçar closques pot ser cool!Fora d'horesAixò ho té ben clar Lluís de Buen, l'oyster man més oyster man de la ciutat. Fa gairebé vuit anys que va obrir un restaurant a la planta -1 de l'Illa Diagonal. El va batejar amb el nom inequívoc de Fishhh. Des d'allà se li han anat acudint idees més o menys estrambòtiques, però reeixides: des d'obrir barres d'ostres en restaurants d'altri -ja podeu trobar els oyster bar Fishhh a l'Hotel Omm i al Tragaluz- fins a formar un equip d'expertes oyster girls que us oferiran mol·luscs fresquíssims en l'esdeveniment gastronòmic més inesperat. La darrera pensada d'en Lluís us farà tornar a l'Illa, però a deshores: ha decidit obrir el Fishhh a la nit. Quan tota aquella planta -des de la

Advertising