Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Sangria de la bona

Sangria de la bona

Cachitos ofereix sangries ‘premium’: vi barrejat amb destil·lats de primera i ingredients exòtics

Per Montse Virgili
Advertising

Ja podeu aixecar totes les celles que tingueu a l'abast i fer servir les emoticones més estripades del vostre mòbil. Fins fa uns dies, sangria i premium no anaven a la mateixa frase. La beguda sangonosa, sempre s'ha elaborat amb el vi més econòmic a l'abast, fruita de rebuig, sucre i el que sobrés del moble-bar sense mirar dates de caducitat. El recipient per la barreja? Ja podia fer servir el gibrell on es freguen els plats o un tros de garrafa de plàstic tallada. Les exquisideses, pel senyor Michelin.
L'objectiu d'una sangria és i sempre ha estat, agafar una bona castanya. I en conseqüència tenir la sensació al dia següent que vols desprendre't de l'extremitat superior del teu cos, costi el que costi.

Això és el que pensàvem fins ara la majoria, de la mateixa manera que sabem que la terra és rodona i el sol hi gira al voltant. Les úniques certeses que ens quedaven al món, i sempre hi ha algú disposat a destruir-les. Aquest cop, els encarregats de dur-nos la desgràcia és Cachitos aquest local de mida fabril i farcida de guiris amb la cartera ben plena. Fins ara, presumien de preparar 55 tipus de sangria amb vi de totes les DO de la península i amb ingredients tant refinats com poma verda i pera, coco, maduixes i fruites del bosc.

En les últimes setmanes, s'han llençat al buit i han creat una carta on les sangries són coses tan exquisides que tenen nom de pintallavis. Per exemple, la sangcherry s'elabora amb vi blanc, ginebra, licor de cireres, granadina, pinya i cireres. O la Sangria blava de Moët Chandon que es fa a partir d'aquest xampany, curaçao blau i fruites del bosc. Atenció que si aneu al Cachitos per un sopar de negocis i el client és japonès, a la carta ensopegareu amb sangsamura que conté albariño, sake, granadina, citronella, taronja i poma fiji.

Aquestes sangries de finura incumparable no es poden acompanyar amb una bossa de patates fregides. La gent de Cachitos li han buscat un maridatge de la mateixa categoria. La samurai s'acompanya de daus de salmó fumat i la de xampany fa goig amb unes ostres. Ja ho veieu, amics, la vida dels ganchitos i gots de sangria de plàstic és història.

Més informació

Cachitos

4 de 5 estrelles
Restaurants Dreta de l'Eixample

Hi ha llocs que per la seva senzillesa fan desconfiar el comensal, pensa que no s'hi deu menjar bé i ja no hi entra. Hi ha llocs que per la seva magnífica decoració provoquen el mateix, però perquè intimiden. Molts barcelonins que passen per Cachitos i llegeixen com a propostes Tapes i copes, pot ser que passin de llarg, sense sospitar que darrere d'aquesta impactant decoració hi ha tot un gran concepte de cuina. Hi ha una oferta molt variada, implantada a sobre de la distribució de l'ampli local fruit de l'habilitat i el gust audaç d'Estrella Sallieti, autora dels millors ambients de la city. Ramon Bordas, un dels germans propietaris del grup Costa Este, ha volgut posar la seva empremta en aquest local i ho ha aconseguit. Si més no, pel que fa a l'aspecte culinari ha donat un cop d'atenció en posar al davant un xef com José Miguel Manzanal, nascut a Palència, cuiner itinerant en el passat per bons fogons amb l'únic afany d'aprendre i conèixer altres cuines i no pas per acumular currículum, el qual, per altra banda, és impressionant. Tornem a la distribució. En aquest local –avançat en el temps i que a Nova York o Berlín estaria rabiosament de moda– es pot gaudir, d'entrada, de la bona acollida i per tant de l'excel·lent servei, de diferents ambients per a situacions diverses (parella, amics, copes, tapes, dinar o sopar) i d'una bona música ben seleccionada per a un moment de relaxació i plaer. Hi ha 55 tipus de sangries amb onze variacions de fruites,

També us agradarà

Un bar filipí insòlit i secret

Clubs

La Plaça Reial com mai l'havíeu vist Pocs se'n recorden, però les Filipines van ser el primer país que va alliberar-se del domini imperialista el 1898, abans que Cuba. És gairebé inevitable tornar-hi si es fa un cafè amb el cònsol honorari del país de les 7.000 illes. El diplomàtic llueix un pin a la solapa, la bandera roja i blava coronada pel sol que li embruneix la pell quan viatja a Manila o retorna al Palamós natal. I estrena local, instaŀlat entre les quatre parets que allotjaven el Bar de la Penya de l'Espanyol, sobre el restaurant Les Quinze Nits. Continua sent el recés de calma des d'on abans s'observava la nit salvatge de la plaça Reial, cubata en mà. Ara obren des del matí fins a la tarda, però al març allargaran fins al vespre, i qui vulgui fer un  Manila Sunshine abans de sopar, s'aturarà al Philippines Club.  Club. Ho heu llegit bé. S'hi accedeix per una escala negra total que arranca del passatge de Madoz; els graons, desgastats; a les parets, instantànies de la plaça porxada. S'arriba al principal i, si s'encerta la porta, premi; qui s'equivoca, entra al consolat, i va d'un cantó a l'altre per la "porta falsa" que utilitza el consol. El premi té forma de llums d'època, sostres policromats i fustes decapades, de vista diàfana sobre una plaça que reneix. Pregunta obligada: com puc fer-me'n sòcia? És un club de filipins i per a filipins obert a la resta de gent, darrere del qual hi ha l'essència interiorista del grup de restauració Andilana. El Tanduay ho banya t

Bars de culte

Restaurants

A Barcelona fots una coça a un roc i en surt un bar, però no tots mereixen una menció especial. Aquesta llista recull els locals imprescindibles, bars de culte de visita obligada. Trobes a faltar algun bar de culte de Barcelona? Ens ho pots dir als comentaris de sota. L'Entresòl El local aposta per la 'qualité: la decoració és senzilla, mesuradament moderna, amb línies clares i lavabos degudament desinfectats. No li cal res més, perquè la seva personalitat es defineix sobre dos eixos inamovibles: una selecció musical que provoca atacs de priapisme i els millors gintònics de Gràcia, entre ells el senyorial Tanqueray Rangpur, una obra d'art amb llima, infusió de te verd i la mateixa aroma que el clatell d'Ana de Armas. Bar Mingus En una cantonada assolellada de dia i de nit, quan es creuen Comtessa de Sobradiel i Ataülf, a pocs metres del Harlem Jazz Club, hi tiren la canya com a Madrid. Sí, sí, ja sé què fa mal, però és cert. Un estudi científic ho confirma. Les canyes contenen la mesura justa de gas, la cervesa reposa i el cambrer serveix la copa sense que sembli que el persegueix un ramat de búfals. Kasparo En aquesta deliciosa terrassa, potser la millor del barri, hi trobareu saboroses tapes i plats del dia. Les seves braves Kasparo fan oposició a estar al top cinc de les millors de la ciutat. I val molt la pena també tastar les croquetes de ceps. Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la

Advertising

De canyes per Barcelona

Restaurants

Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Sembla una tècnica senzilla, però no tothom serveix les canyes amb alegria i precisió. Perquè no patiu decepcions innecessàries, la Montse Virgili ha localitzat 10 establiments de Barcelona que dominen l’assortidor a la perfecció. Coneixeu més llocs imprescindibles a l'hora d'anar de canyes? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Gata Mala La Trinity i la Lucy són les reines d’aquest cau que amb prou feines ocupa una barra. Fan allò tan passat de moda d’oferir bona teca i bon servei. I sense avisar prèviament, et disparen al cor als cinc minuts d’haver-te conegut amb una tapa d’albergínia que es desfà a la boca o uns tomàquets secs escandalosos. Cada cop que les brànquies se’t mouen un pèl, ja t’han servit una canya. Ofereixen una marca coneguda però la gràcia és la barreja que serveixen a mig camí entre els dos assortidors. S’hi veu una cervesa torrada, però és un misteri com el de la Santíssima Trinitat. Mosquito El Mosquito és la repera de l'exotisme. Elaboren cuina cantonesa excel·lent i, en especial, els famosos farcellets xinesos, els dim sum. En Giles, l'amo del restaurant, és un anglès que, després de viatjar durant anys per Àsia, va decidir obrir un restaurant xinès a Barcelona, evitant tots els tòpics. Per encara desviar-se més del lloc comú, té quatre assortidors de cervesa anglesa exquisida i, si no sou de canyes, ofereix més de setanta marques de cervesa artesana catalana i d'arreu del món. A més, pregunteu-li el q

Biercab: monument a la birra

Bars i pubs

Biercab ofereix 30 tiradors de birra de tot el món Fa una setmana que han obert i ja es poden penjar més medalles que el màgic Andreu. Amb trenta tiradors i una carta de platets que és l'enveja de totes les veïnes, el Biercab just acaba d'agafar aire per deixar tots els competidors tremolant.Tot té una explicació, i és que, darrere d'aquesta cerveseria amb una generosa oferta, s'hi amaguen alguns dels millors elaboradors i entesos del món cerveser de tot l'Estat. De Pamplona, Màlaga i també catalans. Entre les files, també hi ha l'Sven del The Drunk Monk. Si sou de Mataró, segur que heu visitat algun cop aquesta cerveseria amb un centenar de referències. De la trentena de tiradors, una desena estan dedicats a la cervesa de la casa, la Naparbier. Els vint tiradors restants, entre els quals hi trobareu tots els estils de cervesa que hi ha al mercat, pertanyen a elaboradors internacionals, anglesos, belgues, etc. Si sou amants de la curiositat, el celler del Biercab ofereix una selecció d'ampolles de cervesa que us deixarà estabornits. Des de cerveses que reposen en bótes de conyac fins a les birres d'orígens més inaudits.Les bones maneres del Biercab es traslladen també a la teca. Han buscat l'assessorament de Sergio Ruiz, el xef de l'Hotel Melià de Barcelona. "No per fer maridatges", puntualitza l'Sven, sinó perquè hi hagi "una bona comunió entre el que bevem i mengem".Cuina refrescantA la carta, hi trobareu plats molt refrescants, com el cebiche de corball, tàrtar de Wagyu a

Recomanat

    També t'agradarà

      Best selling Time Out Offers
        Advertising