Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Mingus
©TinoArenasBar Mingus

Surfejant per la bona 'birra'

El Bar Mingus es reinventa amb tiradors de cervesa artesana

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Si el Mingus fa uns tres anys era conegut per les seves canyes de Mahou fresca i els vermuts de diumenge, en Rodrigo, el propietari del nou Mingus, l'ha volgut reinventar amb allò que més li agrada, l'skate, el surf i la bona cervesa. Per això ja fa temps que la tele del bar escup pel·lícules de surf i de les parets hi penja un teclat de taules de patí multicolor. A més de l'estètica surfista d'en Rodrigo, aquest bàrman i actor que ha viatjat per mig món ha traslladat el seu amor per la cervesa artesana al bar.

De fet, una taula de surf crida amb un rètol ben gros "Craft beer" per si algun dels guiris que passegen pel barri té dubtes sobre si hi serà benvingut. Uns vuit tipus de cervesa diferents, de diverses modalitats d'IPA, lager, ales i pilsner i de denominacions estrangeres i també catalanes que en Rodrigo canvia per d'altres ben sovint.

Per a aquells a qui encara us facin una mica de por les cerveses artesanes, demaneu la pilsner de la casa, és el més semblant a la cervesa de tota la vida que teniu al cap però amb molt menys gas. A més de la colla de birres, també hi podreu tastar una copa de vi, si voleu, o el vermut Medusa de la Secuita (Tarragona) que li porta un veí del barri.

Si necessiteu fer coixí, al Mingus serveixen una bona colla de tapes saboroses. Per una banda, hi trobareu fustes de formatges i embotits, unes patates braves ben bones i, fins i tot, s'atreveixen amb l'aperitiu japonès per excel·lència, l'edamame, les faves de soia que es mengen amb un puntet de sal i que amb cervesa fan molt bona combinació.

El Mingus, tot i els canvis, segueix sent un bar d'amics que s'asseuen a la barra, parlen entre ells i s'expliquen històries quotidianes mentre sona una barreja de rock i reggae que fa que la nit passi tranquil·la. Encara queden set o vuit pintes diferents per tastar que poden dibuixar un nou mapa del món, des de Cantàbria fins a Escòcia, aixequem les gerres i salut!

Més informació

Bar Mingus
  • 5 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • El Gòtic
  • Crítica de Time Out
Estàvem a punt de sortir al carrer per manifestar-nos. Ja teníem les pancartes, les samarretes, els xiulets. Muntaríem un sidral antològic. La gent en parlaria. Als bars escoltaríem converses com aquesta: has sentit, Manolo, que la Diagonal està tallada per uns paios que demanen que els locals aprenguin a tirar bé les canyes? Què em dius, noi?, li respondria el client amb fingida sorpresa. No ha calgut tot aquest dispendi d'energia. De moment, desem el nostre esperit revolucionari perquè hem descobert el Bar Mingus. En la cantonada assolellada de dia i de nit, quan es creuen Comtessa de Sobradiel i Ataülf, a pocs metres del Harlem Jazz Club, hi tiren la canya com a Madrid. Sí, sí, ja sé què fa mal, però és cert. Un estudi científic ho confirma. Les canyes contenen la mesura justa de gas, la cervesa reposa i el cambrer serveix la copa sense que sembli que el persegueix un ramat de búfals. El Mingus és un estranyesa entre els bars per a turistes del Gòtic igual que Charles Mingus també era el músic de jazz negre que, en aquella època, es va atrevir a tocar un instrument de blancs. Entre tanta melodia desafinada de pintxos de plàstic, el Mingus entona amb unes mandonguilles saboroses i una ensalada russa de concurs. Per anar contracorrent, els del Mingus no tenen aire condicionat. Penja del sostre una colla de taulons que juga a ser un ventilador estàtic i desendreçat. Aquí, l'única cosa que gira és el maniquí de la botiga del davant content de veure com encara hi ha bars on es

També t'agradarà

Biercab: un monument a la cervesa
  • Bars i pubs

Biercab ofereix 30 tiradors de birra de tot el món Fa una setmana que han obert i ja es poden penjar més medalles que el màgic Andreu. Amb trenta tiradors i una carta de platets que és l'enveja de totes les veïnes, el Biercab just acaba d'agafar aire per deixar tots els competidors tremolant.Tot té una explicació, i és que, darrere d'aquesta cerveseria amb una generosa oferta, s'hi amaguen alguns dels millors elaboradors i entesos del món cerveser de tot l'Estat. De Pamplona, Màlaga i també catalans. Entre les files, també hi ha l'Sven del The Drunk Monk. Si sou de Mataró, segur que heu visitat algun cop aquesta cerveseria amb un centenar de referències. De la trentena de tiradors, una desena estan dedicats a la cervesa de la casa, la Naparbier. Els vint tiradors restants, entre els quals hi trobareu tots els estils de cervesa que hi ha al mercat, pertanyen a elaboradors internacionals, anglesos, belgues, etc. Si sou amants de la curiositat, el celler del Biercab ofereix una selecció d'ampolles de cervesa que us deixarà estabornits. Des de cerveses que reposen en bótes de conyac fins a les birres d'orígens més inaudits.Les bones maneres del Biercab es traslladen també a la teca. Han buscat l'assessorament de Sergio Ruiz, el xef de l'Hotel Melià de Barcelona. "No per fer maridatges", puntualitza l'Sven, sinó perquè hi hagi "una bona comunió entre el que bevem i mengem".Cuina refrescantA la carta, hi trobareu plats molt refrescants, com el cebiche de corball, tàrtar de Wagyu a

Maridatge de bon menjar i cervesa artesana
  • Restaurants

Aquesta nova tendència puja com l’escuma Menú degustació cerveser El Racó d'en Cesc pot treure pit: fa tres anys que ofereixen un menú degustació d'alta cuina maridat amb cervesa, són els pioners d'aquesta tendència. Edgar Rodríguez, el sommelier de l'establiment, explica que "amb les nostres 150 referències de cervesa, podem cobrir qualsevol plat". La birra mana: "Tastem la cervesa. I a través del que ens descobreix, dissenyem un plat amb maridatge". Festival: alguns plats del menú són el tataki de tonyina amb una cervesa Racó d'en Cesc 25 aniversari, dissenyada per Rodríguez. El pap torradet amb all cremat s'ajunta amb una cervesa alemanya ben fumada.I fins i tot un plat amb tanta potència com el fricandó, que ens fa pensar en vi negre, s'ajunta amb una rabassuda stout irlandesa. "El diòxid de carboni, com passa amb el vi escumós, té el punt de bombolla que acaba netejant greixos i et dóna una sensació de frescor" (recordem que en els tastos de pernil s'afavoreix el cava o la cervesa, no pas el vi negre). També per postres, cervesa negra i dolça per acompanyar un bescuit de xocolata amb espècies. Tot un festival d'alta cuina, de set plats per 62 euros . Maridant amb vi pujaria quasi el doble. Era lògic. Després que la cervesa artesana ensenyés la seva poteta rossa i sense pasteuritzar a les barres de bon beure, el pas següent era que els restaurants es preocupessin per fer un maridatge llépol de llúpol i bona teca. El casori entre birra i menjar tot just acaba

Publicitat
  • Restaurants

Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Sembla una tècnica senzilla, però no tothom serveix les canyes amb alegria i precisió. Perquè no patiu decepcions innecessàries, la Montse Virgili ha localitzat 10 establiments de Barcelona que dominen l’assortidor a la perfecció. Coneixeu més llocs imprescindibles a l'hora d'anar de canyes? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Gata Mala La Trinity i la Lucy són les reines d’aquest cau que amb prou feines ocupa una barra. Fan allò tan passat de moda d’oferir bona teca i bon servei. I sense avisar prèviament, et disparen al cor als cinc minuts d’haver-te conegut amb una tapa d’albergínia que es desfà a la boca o uns tomàquets secs escandalosos. Cada cop que les brànquies se’t mouen un pèl, ja t’han servit una canya. Ofereixen una marca coneguda però la gràcia és la barreja que serveixen a mig camí entre els dos assortidors. S’hi veu una cervesa torrada, però és un misteri com el de la Santíssima Trinitat. Mosquito El Mosquito és la repera de l'exotisme. Elaboren cuina cantonesa excel·lent i, en especial, els famosos farcellets xinesos, els dim sum. En Giles, l'amo del restaurant, és un anglès que, després de viatjar durant anys per Àsia, va decidir obrir un restaurant xinès a Barcelona, evitant tots els tòpics. Per encara desviar-se més del lloc comú, té quatre assortidors de cervesa anglesa exquisida i, si no sou de canyes, ofereix més de setanta marques de cervesa artesana catalana i d'arreu del món. A més, pregunteu-li el q

Botigues de cerveses
  • Restaurants

Si us agraden les cerveses de qualitat, artesanes, d'importació i gaudir-les a casa, aquestes són les botigues més importants de Barcelona Les millors birres de la ciutat Jonny Aldana Al Jonny Aldana són uns superdotats. A més d’aconseguir servir les tapes vegetarianes més saboroses d’aquest planeta, també tiren bé la canya. No els fa res invertir-hi un minut, saben que només així es poden aconseguir els dos dits d’escuma. Si, a més, la parròquia es pot prendre una canya a la tranquil·la i ombrívola terrasseta de l’Aldana, l’alegria ja és completa. El seu hummus de remolatxa és digne d’estudi. Ah!, i oh!, i ui!, sí, són d’aquells que sempre t’ofereixen una tapeta gratis. Viduca El secret de la canya ben tirada no sabem mai on ens espera. En aquest bar del barri d’Hostafrancs es prenen molt seriosament el concepte canya i bona teca. El Viduca és aparentment un bar especialitzat en menjar gallec amb la barra d’acer inoxidable i la truita de patates acabada de fer. Val la pena estar atents. Un cop ens endinsem al menjador, descobrirem fins i tot un petita barra on preparen gintònics. La llista de vins no es queda enrere. Si es prenen tantes molèsties a fer-ho tot bé, imagineu-vos què poden fer per arribar a servir una simple canya. Morro Fi Dues parts d’una mateixa meravella i d’un projecte en comú, muntar una vermuteria i tirar la canya de tal manera que ja ningú no sent enveja pels madrilenys. El primer a fer anar de bòlit el tirador va ser el local del C

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat