Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Museu Nacional d'Art de Catalunya. MNAC

  • Museus i institucions
  • Sants - Montjuïc
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Foto: Pere VivasMuseu Nacional d'Art de Catalunya
Publicitat

Time Out diu

El Museu Nacional d'Art de Catalunya té la missió d'explicar la magnitud de l'art català des del romànic fins a mitjan segle XX i a través d'alguns dels artistes més destacats de cada període, com Tizià, Velázquez, Fortuny, Casas, Rusiñol i Gaudí. Exposats a l'emblemàtic edifici que es va construir amb motiu de l'Exposició Internacional de 1929 trobareu una representació de totes les arts: escultura, pintura, arts de l'objecte, dibuixos, gravats, cartells, fotografia i numismàtica.

Detalls

Adreça
Parc de Montjuïc
Sants-Montjuïc
Barcelona
08038
Transport
Espanya (M: L1, L3; FGC)
Preu
Entrada general: 12 € (vàlida per a dos dies durant un mes a partir de la data de compra). Exposicions temporals: 6 €. Pujada a les Terrasses-Mirador: 2 €. Audioguia: 3,50 €; estudiants i majors de 65 anys, 1 €.
Horaris
Horari d'hivern: d’octubre a abril, de dimarts a dissabte, de 10 a 18 h; diumenges i festius, de 10 a 15 h. Horari d'estiu: de maig a setembre, de dimarts a dissabte, de 10 a 20 h; diumenges i festius, de 10 a 15 h. Dilluns tancat, tret dels festius. Tancament anual: 1 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

Què hi ha ara mateix

Gaudí

  • 4 de 5 estrelles
  • Arquitectura

'Ah, yes, Barcelona! Messi, paella, Sagrada Família…' La figura d’Antoni Gaudí ha anat perdent el significat fins a convertir-se en un iman comprat a última hora a l’aeroport. Se n’ha parlat tant, de Gaudí, que saber que el MNAC li dedica una exposició pot fer mandra. Però la retrospectiva no decep perquè es mira l’arquitecte amb ulls crítics i gosa fer el que molts no s’han atrevit a fer: desmitificar-lo.  Gaudí no era un geni incomprès. La burgesia i l’Església sempre van estimar-lo i el van ruixar a encàrrecs. A més, va ser un referent pop: la seva obra va inspirar tires còmiques, pamflets i postals que van arribar a les masses i que ara es poden veure al MNAC.  Gaudí tampoc va ser un bohemi aïllat en el seu món de fantasia. La seva obra encapsula a la perfecció la Barcelona a travessada per la violència de la lluita de classes. El Gaudí polític es troba en detalls com la bomba Orsini (la mateixa que va fer explotar el liceu el 1893) que un obrer anarquista du a les mans a la capella del Roser.  Com l’arquitecte, els edificis de Gaudí han quedat reduïts a la seva façana. Per això, la mostra també recull el mobiliari dissenyat per l’interior de les seves obres mestres. Les taules, cadires, portes i vitrines de la Casa Milà, que viuen escampades en diverses col·leccions d’art, s’han retrobat al MNAC perquè els visitants facin una immersió - en el sentit menys digital de la paraula- a l’interior de la Pedrera.  “Repassar críticament l’obra de gaudí és repassar críticament la

Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la guerra civil

  • Història

Quan va esclatar la Guerra Civil Espanyola, les esglésies cremaven i no només estaven en joc les vides de persones: l’art també corria el risc de ser destruït. Aquesta exposició del MNAC narra el viatge d’obres d’art de tota mena (des del romànic fins a Picasso) que es va dur a terme per salvar l’art català de la destrucció de la guerra. Les obres van ser amagades, classificades, ordenades, restaurades i desplaçades a llocs segurs per assegurar que sobreviurien.  A l’exposició ‘Museu en perill! Salvaguarda i endreça de l’art català durant la guerra civil’ s’hi poden veure algunes de les peces que van viatjar per tot Catalunya fins a arribar a França, i que van sobreviure gràcies a la implicació de personatges com Joaquim Folch i Torres, una figura imprescindible per a comprendre tot el sistema museístic i patrimonial català, que després va ser depurat pel Feixisme. 

Publicitat
També t'agradarà