Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

10 moments del Cruïlla Barcelona 2014

Clint Eastwood, la PAH, el dinosaure, la lluna plena... Aquests són els records que ens emportarem de l'edició d'enguany

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
Damon Albarn fa de 'Clint Eastwood'
©Xavi Torrent

Damon Albarn fa de 'Clint Eastwood'

Les cançons d''Everyday robots' (2014), el disc en solitari que presentava al Cruïlla, ens encanten, però poden ser un pèl melancòl·liques per a un festival. El 'frontman' de Blur, que es va marcar un tros de bolo, ho va compensar alternant-les amb cançons d'alguns dels seus altres projectes, entre ells Gorillaz, que mai no han actuat a Barcelona. El públic va xalar amb el 'hit' 'Clint Eastwood': "The future is coming on, is comin on, is coming on...".
El somriure dels tuaregs
© Cruïlla Barcelona

El somriure dels tuaregs

Tot i que en aquesta foto no s'apreciï, els tuaregs Tinariwen van exhibir grans somriures per sobre els turbants. La música del sextet del nord de Mali pot ser blues inspirat en l'enyor del desert, però al Fòrum se'ls va veure ben contents, i es van marcar unes ballaruques que déu n'hi do. El públic les va celebrar com es mereixien.
Publicitat
Calle 13
Xavi Torrent

Calle 13

Els rapers portorriquenys Calle 13 ho van tenir claríssim a l'hora de triar bàndol, i es van posar al costat de les víctimes dels desnonaments i la especulació immobiliària. En el seu contundent i multitudinari xou al Cruïlla, Residente va lluïr la samarreta en suport als escarnis de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.
Lindy hop al Cruïlla
©Jordi Vidal

Lindy hop al Cruïlla

Els balladors de swing aprofiten qualsevol oportunitat per començar a giravoltar, i així ho van fer al Cruïlla. Era difícil resistir-se a les propostes de rock and roll vintage de la irlandesa Imelda May, a l'enorme escenari Deezer, on malgrat la gentada es van fer un foradet, i dels barcelonins Flamingo Tours, encapçalats per Myriam Swanson, que van revolucionar el petit Estrella Lounge. Dues 'frontwoman' volcàniques al servei del ball.
Publicitat
Valerie June domant el dinosaure
©Jordi Vidal

Valerie June domant el dinosaure

Havíem vaticinat que seria una de les sorpreses del Cruïlla 2014, i aquesta bellesa del sud dels Estats Units no ens va decebre ni una gota. Amb el seu blues pantanós de sang calenta i el seu talent i carisma es va ficar el públic tant a la butxaca, que fins i tot va gosar cantar a capella o acompanyada d'un banjo ukulele al qual anomenava "the baby", i tothom muts i a la gàbia i amb la boca oberta. A sobre va estar súper simpàtica. El més divertit era quan lluitava amb el que anomenava "el dinosaure": l'enorme mata de pèl en rastes que corona el seu bonic cap.
The Selecter i els alemanys
© Jordi Vidal

The Selecter i els alemanys

Liderats per la icònica Pauline Black, veu d'aquests referents del 2 Tone –el 'revival' de la música jamaicana a finals dels 70 i principis dels 80 al Regne Unit, empeltada de new wave–, The Selecter van fer ballar ska el públic que omplia l'escenari Time Out amb clàssics de la seva primera etapa com 'Three minute hero', 'Missing words', 'Danger' i 'James Bond'. També el van fer cantar animats per un "vinga, que això ho poden cantar fins i tot els alemanys!". Tant fa que sempre soni la mateixa canço a la ràdio si és l'ska-pop d''On my radio'.
Publicitat
Nits de lluna plena
© Xavi Torrent

Nits de lluna plena

Això no se'ls pot agrair a l'organització del Cruïlla, que segurament no trien les dates del festival mirant el calendari lunar. Però la lluna plena que va il·luminar el Fòrum durant el festival va afegir màgia a les nits del festival, en la realització del concert de Damon Albarn, durant el directe de Band of Horses... Qui vol focus de LED si tenim la llum de la lluna? (Val, ens ha quedat una mica hippy, aquí ens hem passat).
Jack Johnson i el doctor Estivill
© Xavi Torrent

Jack Johnson i el doctor Estivill

Als que van veure Jack Johnson al Cruïila 2011 no els va agafar per sorpresa que el cantautor hawaià convidés a l'escenari a l'Eduard Estivill, el doctor del son més popular de Catalunya. La seva relació d'amistat es remunta a quan la filla d'estivill va estar als Estats Units, anant a petar a casa de la dona de Johnson. I d'aquí que Estivill i Montse Domènech, membres del Grup de Folk als 70 com a integrants de Falsterbo, repetissin amb el hawaià al Cruïlla. Van fer una versió en català d''I got you', de Johnson, traduïda com "ja hi ets tu, ja ho tinc tot amb tu". Snif.
Publicitat
Macklemore & Ryan Lewis, de sobrats
© Jordi Vidal

Macklemore & Ryan Lewis, de sobrats

Quin bany de masses es van marcar el duo d'MC i productor nord-americans Macklemore & Ryan Lewis! Populistes? I tant: per començar, Macklemore va apel·lar a la infal·libre samarreta del Barça –si ho va fer Skrillex, ell per què no?–. Però també van anar prou de sobrats com per polir-se el seu single estel·lar, 'Thrift shop', el del mig miler de milions de visites a YouTube, a la primera de canvi. Que disfrutin el seu gran moment: sospitem que no durarà molt...
Les cues per halar

Les cues per halar

Sí, l'oferta gastronòmica era ben gustosa... tot i que no particularment econòmica. Però el les cues que es van formar per poder omplir el pap (tant per comprar tiquets com per bescanviar-los per teca) van ser èpiques. Suficients com per forçar la gent a marxar del recinte o a demorar el sopar fins a hores intempestives. L'única taca negra del Cruïlla 2014. L'aspecte que necessita millorar de cara a l'edició de 2015.

També t'agradarà

Entrevista a Tinariwen
  • Música
  • Llatina i world music

El grup tuareg va haver de gravar 'Emmar' (2014) als Estats Units per la inestabilitat a Mali. Almenys van poder fer-ho al desert, la seva font d'inspiració

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat