Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
GOI
GOIGOI

10 llocs roses de Barcelona on sentir-te com a ‘Barbie’

L'estrena d'aquest film de Greta Gwerig ens té a tots buscant espais on viure la nostra fantasia al més pur estil Mattel

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Si, com nosaltres, ja heu tingut l’oportunitat de veure ‘Barbie’ (sabíeu que també es pot veure en català, oi?), no ens estranyaria gens que ara estigueu flotant en un núvol de color de rosa, fantasiejant amb casetes de joguina, roba d’allò més chic i la possibilitat de conduir un Mini de color xiclet. No us culpem: només venim a informar-vos que Barcelona és plena de llocs on viure la vida al més pur estil Mattel. Des de la col·lecció viral del Zara, que ja ha arribat a la ciutat, fins a restaurants, bars, llibreries i fins i tot espais patrimonials. A Barcelona sempre hi ha lloc pel rosa (que l’amor s’hi posa!), només cal saber on buscar.

1. Baldomero

Es defineixen com una casa de camp al mig de la ciutat, i la descripció és real! Entres en un local ple de llum i de sostres alts que sembla una masia. És un restaurant en un antic pàrquing de l’Eixample on, entre setmana, ofereixen un fabulós menú de migdia mediterrani. Està pintat d'un rosa càlid i acollidor que ens recorda molt al préssec madur o als lavabos dels anys 60. 

View this post on Instagram

A post shared by Baldomero (@baldomerobcn)

2. Casa-museu Gaudí 

El rosa cremós i avellutat del Baldomero també el trobareu al bell mig del Park Güell, a la Casa-Museu Gaudí, que té la façana d’aquest color i una torre punxeguda amb finestretes. Ens transporta a un món medieval i fantàstic que podria ser perfectament el de la Barbie Rapunzel, oi? Gaudí s’hi va instal·lar durant vint anys i, si la visiteu, podreu veure objectes de la vida privada de l’artista, com el seu llit amb un capçal de motius florals… que també podria ser de l’univers de Mattel. 

Casa-Museu Gaudí
Ajuntament de BarcelonaCasa-Museu Gaudí

3. Llibreria Milhojas 

La ‘Milohas’ és una llibreria gastronòmica i té els llibres dels xefs més importants del món, com Ferran Adrià i els germans Roca.  Tot l’espai està decorat amb diferents tonalitats del color rosa; el terra el sostre, les estanteries i, fins i tot, alguns dels llibres que tenen a la venda. Ah, i un grafitti rosa pintat sobre d’un sofà et convida a llegir i a callar.  

Milhojas
Foto: Laia Jordà

4. GOI

A la Vila de Gràcia, la marca de roba de la influencer Goicohea hi té una botiga a manera de ‘showroom’ que fa una aposta total per al rosa. Terres, sostres i parets, sofàs, coixins i fins i tot els penjadors de la roba estan tenyits del rosa xiclet que més caracteritza a la Barbie. Sabem que el personatge de Greta Gerwig, en plena crisi existencial, hauria trobat un refugi del món cruel i real en aquest espai. 

GOI
GOIGOI

5. Vegan Junk Food Bar 

A la gent del Vegan Junk Food Bar, al barri del Born, li agrada tant el rosa que van decidir que fins i tot el pa de l’hamburguesa podria ser d’aquest color! Fan ‘menjar ràpid futurista’, servit en safates de cartó d’aparença americana que són de color rosa. Al disseny de l’espai també hi predomina aquest color, així com altres tonalitats de colors estridents i grafitis fluorescents que destaquen entre la decoració, a mig camí entre el ‘boho’ i el Y2K. 

6. El refugi climàtic del Santa Mònica

Rosa xiclet, per a humans i ocells: aquesta instal·lació artística ha transformat la terrassa del Santa Mònica en un refugi climàtic al mig de la Rambla de Barcelona, i sembla una construcció extreta del disseny d’espais de ‘Barbie’. És una idea de TAKK, un estudi d’arquitectura, i té l’objectiu vol combatre l’efecte illa de calor a la ciutat amb una coberta on refugiar-se. 

ALPHA, Climate Shelter for Humans and Birds
Santa MònicaALPHA, Climate Shelter for Humans and Birds

7. Cocteleria Torre Rosa

 Des del 1987 que la Torre Rosa endolceix les nits dels veïns amb alguns dels millors còctels de Barcelona. Aquesta cocteleria és una de les millors de la ciutat, ocupa l’edifici i el jardí de Villa Jazmines, una imponent casa indiana de començaments del segle XX, gairebé un escenari de pel·lícula de Fellini, amb una façana del color de l’amor. L’interior és curiós i bucòlic, però la seva terrassa, ubicada en un jardí de pedres i envoltada de vegetació, és una delícia de silenci. 

Torre Rosa
Torre RosaTorre Rosa

 8. Dead en paradise

 La primavera del 2023 va obrir el Dead End Paradise a Barcelona, a tocar de l’artèria coctelera de Joaquín Costa. És un lloc preciós: abans era el bar heavy Mojito Rock, una petita nau industrial horitzontal, plena de franges de tigre i metall, on la llum rosa i violeta rebota contra les parets. Un dels còctels, a més, es diu Icy Pink: una delícia feta amb un xarop de xurros i orxata. 

Dead End Paradise
Foto: Irene FernándezDead End Paradise

9. Brunch and bakery

Estem força segurs que a la Barbie li encanta la idea de fer un ‘brunch’ amb les seves amigues. Probablement, per a reunir-se amb elles, escolliria un local com aquest: on uns núvols de neó floten en una paret de maó pintada de color rosa. Allà podreu replicar l’estil de vida Beverlly Hills i seure a fer uns 'pankackes' acompanyats d’un ‘smoothie’ de maduixa, que també és de color rosa. 

10. La Brillantina 

Al primer mos, ja saps que La Brillantina és un lloc interessant. El color rosa dominant també ens ho confirma! En Santiago Macías, xef colombià, i la seva parella, Vanesa Zorzoli, pastissera argentina, van tenir deu anys un restaurant a Buenos Aires. Ara, a Gràcia, La Brillantina és una proposta informal de cuina popular de llatinoamericana. La Barbie, si volgués uns tacos de “tortilla de iuca” amb pollastre, els degustaria allà. 

La Brillantina
Foto: Mychael HenryLa Brillantina

 NO T'HO PERDIS: Aquestes són les sales on pots veure Barbie en català

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat