Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Milhojas
Foto: Laia Jordà

Aquesta llibreria gastro amaga un restaurant clandestí amb xefs Michelin

Milhojas està a l'Eixample i té els llibres dels xefs més importants del món com Ferran Adrià i els germans Roca

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Us imagineu una llibreria gastronòmica de color rosa amb un restaurant clandestí amagat dins? Doncs així és Milhojas, una botiga situada a l'Eixample (Carrer Enrique Granados, 70) on podreu trobar llibres especialitzats de gastronomia: novetats de cuina d’autor, de tècniques culinàries, de cuina temàtica, de cuina per nens… el ventall d’opcions és molt ampli: podeu trobar-hi llibres de Ferran Adrià, Quique Dacosta, Pierre Hermé o els germans Roca editats per Montagud, una editorial que només fa llibres d'alta cuina des del 1906.

El projecte de Milhojas va néixer fa dos anys del seu amor cap a la literatura gastronòmica de qualitat. Així doncs, van obrir aquest espai on tenen llibres sobre gastronomia i també els que els mateixos publiquen, que destaquen per tenir una estètica minimalista, amb colors neutres i donant una gran importància a les fotografies, que van signades pel fotògraf Miquel Ponce. A més dels llibres de la mateixa editorial, doncs, també en venen d’altres tan variats que van des de plats inspirats en la saga de Star Wars fins al llibre del programa de cuina ‘MasterChef’.

Milhojas
Foto: Laia Jordà

A part dels llibres, l'estètica de la botiga juga un paper important dins l’espai. El rosa és tendència i a Milhojas ho saben; l’hem vist a la col·lecció monocromàtica de Valentino, la marca de moda d’alta costura, a la pel·lícula de Barbie, que s’estrena aquest juliol, i ara també és el protagonista de la llibreria gastronòmica. Tot l’espai està decorat amb diferents tonalitats del color rosa; el terra el sostre, les estanteries i, fins i tot, alguns dels llibres que tenen a la venda. Una estètica que crida l’atenció des de fora i convida a donar un cop d’ull a la botiga. Al fons també destaca una peça de col·leccionista: un sofà desgastat on es llegeix ‘Lee y calla’ un missatge clar i contundent que posa la cirera del pastís a aquesta botiga. 

Milhojas
Foto: Laia Jordà

Si creieu que ja ho heu vist tot, Milhojas encara guarda un últim secret. Al final de la botiga hi ha una porta que dona pas a les oficines de l’editorial, per on s’ha de passar per arribar a ‘Cociname’, una mena de restaurant ‘clandestí’. Des de novembre, aquí se celebren les ‘Nit Màgiques’, un esdeveniment on diferents xefs cuinen per a 34 persones en un ambient íntim i acollidor. La cuina està incorporada dins l’espai, on els clients poden veure en directe el xef, alguns amb estrella Michelin, mentre elabora els plats. A més, les parets que envolten la sala estan decorades amb jaquetes de cuiners signades pels diferents xefs que han vingut a elaborar alguns dels seus plats o clients de l’editorial.

Milhojas
Foto: Laia Jordà

La primera ‘Nit Màgica’ es va fer el novembre de 2022 amb els xefs Mario Sandoval, Paco Morales i Luís Lera, que van inaugurar aquest projecte que cada cop té més èxit. Les entrades per gaudir d’aquesta experiència, de preu variable, es posen a la venda a la web de la botiga, on normalment s’esgoten en 24 hores. 

Si voleu donar-li un cop d’ull, aquesta botiga és per a tothom: té llibres pels més cuinetes i pels que menys. Aquest 23 d’abril, els germans Roca estaran signant el nou llibre del seu restaurant ‘El celler de Can Roca’, editat per Montagud, que surt a la venda la mateixa diada de Sant Jordi.

NO T'HO PERDIS: 9 noves llibreries de Barcelona que has de conèixer

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat