Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Napoleó
Foto: Sony Pictures

5 coses que no sabies sobre Napoleó Bonaparte (mentre esperem el film de Ridley Scott)

Protagonitzada per Joaquin Phoenix i Vanessa Kirby, el film promet tota l'èpica imaginable

Hannah Connolly
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Hannah Connolly
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Ha estat un estiu de Barbie-mania, de cruixents crispetes de blat de moro amb, no només una, sinó dues superproduccions en un dia (estem parlant amb vosaltres, Barbenheimers) i, sobretot, de tornar a enamorar-se del cinema. Ara, un nou drama històric està a punt de fer esclatar les nostres pantalles. Napoleó aborda l'ascens de Napoleó Bonaparte, de soldat humil a emperador de França.

Dirigida per Ridley Scott, la pel·lícula se centrarà en la seva arribada al poder i de la seva relació amb Josefina, que més tard es convertirà en la seva dona. Protagonitzada per Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby i Tahar Rahim, el film capturarà "les famoses batalles de Napoleó, l'ambició implacable i la sorprenent ment estratègica com a líder militar extraordinari i visionari de guerra". Sona prou èpic, oi?

La majoria de nosaltres coneixem els fets clau d'un sobre el paper despietat de Napoleó durant la Revolució Francesa, però quants de nosaltres sabem alguna cosa sobre les seves peculiaritats? Aquí teniu cinc fets sorprenents per impressionar els vostres amics.

1. Va tenir un rol secundari com a novel·lista romàntic

Tot i que va prosperar al camp de batalla, Napoleó també era un amant ferotge, de vegades obsessiu. De cor romàntic, fins i tot va escriure una novel·la inspirada en la seva relació amb Eugéine Désirée Clary, una dona amb la qual estava promès abans que Josefina entrés en escena. Amb el títol 'Clisson et Eugénie', no es va publicar mai i, segons els que la van llegir en aquell moment, potser no va ser un error que mai veies la llum.

2. Beethoven n'era un gran fan

Beethoven admirava molt Napoleó i pensava que encarnava els ideals de la Revolució Francesa. Va ser durant l'època de Napoleó com a primer cònsol l'any 1804 que el compositor li va dedicar la seva tercera simfonia. No obstant això, Beethoven va expressar ràbia i decepció quan Napoleó es va proclamar emperador de França i, posteriorment, la va rebatejar com a 'Simfonia Heroica' o 'Eroica'. Aquest va ser el final d'una bella amistat.

'Napoleón'
Foto: Sony Pictures'Napoleón'

3. En realitat no era tan baixet

Aquesta és una concepció errònia popular, perquè els seus mateixos soldats l'anomenaven "le petit caporal". En realitat, feia 1,67 metres d'alçada. Sí, segons els estàndards actuals, hauria de mentir sobre la seva alçada al perfil de Tinder, però, per l'època, era prou alt.

4. Es disfressava de treballador

En el punt àlgid de la seva fama, es diu que Napoleó es disfressava amb roba de classe treballadora per passejar per París d'incògnit. Sembla que s'acostava a la gent i els feia preguntes sobre ell mateix, en un suposat intent de mesurar la seva popularitat entre la població.

Napoleó
Foto: Apple TV+

5. La seva primera llengua no era el francès

A part de Rémy, el ratolí protagonista de 'Ratatouille', Napoleó és sens dubte el francès més famós del món. Però l'estadista va néixer en realitat a Còrsega. De petit parlava genovès i cors, ambdós amb arrels toscanes, i més tard va ser criticat pel seu accent. Napoleó va aprendre una mica de francès durant la seva infantesa, però no el va parlar amb fluïdesa fins que va arribar amb 9 anys al Collège d'Autun, als afores de París. Com es diu en francès "al·lucinant"?

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera de novembre als cinemes de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat