Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Panellets
ShutterstockPanellets

5 pastisseries de Barcelona per comprar panellets vegans

Si ets vegà i et negues a celebrar Tots Sants sense els teus panellets, t'ajudem a trobar llocs on comprar-ne

Jon Ibarz
Escrit per
Jon Ibarz
Publicitat

Tot i que la recepta tradicional dels panellets inclogui l'ús d'ous (ja sigui la clara al massapà o el rovell al pinzellar-lo), es pot transformar en vegana fàcilment; només cal que deixem de fer servir aquesta proteïna i làctics, així de senzill. Amb massapà (que no deixa de ser ametlles moltes i sucre), pinyons, xocolata i fruita, entre d'altres, podem aconseguir uns panellets tan bons com els de sempre i vegans. Si seguiu buscant-los sense èxit per la ciutat, us apropem a cinc pastisseries on us en vendran encantats. 

1. La Besnéta

La Besnéta, panellets
La Besnéta

La Besnéta (Torrijos, 37) va ser la primera pastisseria vegana a Barcelona i des que va obrir no ha parat de guanyar clientela. Ubicat sota la plaça del diamant, té una gran oferta de panellets vegans. Seguint la seva filosofia de producte fresc, de proximitat i de temporada, la pastisseria ofereix panellets de pinyó (de país) ecològic, d'ametlles marcona senceres i torrades, de xocolata, cafè, coco, taronja amb gingebre o taronja amb xocolata. El massapà no té sucre blanc sinó que està fet amb panela i moniato caramel·litzat, que li dona un to més marronet i el fa més saborós i menys dolç. 

2. La Colmena

Panellets de cacau vegans - La Colmena
La Colmena

És possible que ja coneguis La Colmena, una de les pastisseries més famoses de Barcelona, en què la família Roig porta treballant tres generacions. Aquí encara pots comprar els caramels artesans més antics del país. El que potser no sabies és que també venen panelletes sense ou i, per tant, completament vegans. Quina millor forma de començar (o acabar) un passeig pel Gòtic? Panellet vegà de La Colmena, i ja que hi som, un dels seus dolços. 

3. Crudi Cakes

CrudiBalls de cacau i coco
CrudiCakes

A Crudi Cakes (Comte de Güell, 25) no només tot el que fan és vegà, també és tot cru! Amb fruits secs, sense sucres refinats, sense gluten, sense ous i sense lactosa ni soja. Sens dubte una de les parades obligatòries si busques panellets vegans per Barcelona. Els ingredients base que fan servir són ametlles picades, dàtil i poma, una base a la qual després se li poden afegir pinyons, coco o cacau, entre d'altres. 

4. Pastisseria Carrió

Pastisseria Carrió
Foto: Ricard MartínPastisseria Carrió

Els germans i pastissers Oriol i Anna Carrió són els encarregats de seguir amb la tradició de la Pastisseria Carrió (rima, però no és cap eslògan). La botiga familiar fa 40 anys que es troba a la vila de Gràcia i aquest 2022 han aconseguit el premi a millor panellet de pinyons de Catalunya. Tot i que el seu massapà no porta clara d'ou (no és habitual, però hi ha llocs on sí que en porta) sí que el recobreixen amb el rovell. No obstant això, els panellets de coco, cafè, gerds o xocolata negre, entre d'altres, són completament vegans i estan fets amb la mateixa cura i són igual de bons que el millor panellet de pinyons de qualsevol part del territori. 

5. Pastisseria Morera

Pastisseria Morera, panellets de xocolata
Pastisseria Morera

Potser no coneixes la Pastisseria Morera (Gran Via de les Corts Catalanes, 733) per ser vegana (perquè no ho és), però tenen més d'un panellet que s'ajusta als criteris vegans. Cap dels seus panellets de fruita porta proteïna animal, i no són poques les varietats: llimona, maracujà, coco, gerds i taronja. Hi ha d'altres clàssics que tampoc no porten ou, com els de cafè, ametlla i avellana. Un destí ideal per anar-hi amb amics vegans i no vegans i gaudir al màxim d'aquest clàssic de Tots Sants.  

NO T'HO PERDIS: Els millors panellets de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

 

Últimes notícies

    Publicitat