Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Paloma, Barcelona
Photograph: Maria DiasLa Paloma

7 coses apassionants que farem a Barcelona el 2021

Canvis a la ciutat, reobertures molt esperades i negocis valents que s'estrenen són algunes de les coses que passaran a Barcelona aquest any

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Fer plans o parlar categòricament de coses que passaran a Barcelona –i al món– en mig i llarg termini, és una mica agosarat tal com està el tema, però hem trobat 7 coses que sabem que sí que passaran –i que estan passant– a la ciutat i que ens agraden molt. Encreuem els dits perquè tot avanci a bon pas i no hàgim de parlar de més cancel·lacions.

1. Tornarem a ballar a La Paloma

La reobertura de La Paloma ens fa pensar en el conte de Pere i el llop, però ara sembla que va de debò i la gerència de l’emblemàtica sala de ball ens diu que "si tot va bé, la idea és obrir el 2021", sense filar més prim per no ser bocamolls. Després de dotze anys amb la persiana abaixada, ja toca!

2. Llegirem més

En pocs mesos hem celebrat el naixement de llibreries com Farenheit 451, Restory, Byron... I el març del 2021 serà el torn de Finestres (Diputació, 249), una "llibreria per llegir", com s’autodefineixen, que també tindrà guardons literaris i que acollirà moltes activitats culturals. Un gran espai de 800 m2 repartits en dos locals on trobarem un fons de llibreria humanística extens, amb títols clàssics, contemporanis i universals. Darrere hi trobem Kiko Amat, Marina Espasa, Àurea Perelló, Mireya Valencia, Camila Enrich i Sergi Ferrer-Salat. Tela!


3. Posarem Barcelona al centre del món

El 2015, més de 200 ciutats del món van signar el Pacte de Milà en el qual es comprometien a impulsar sistemes agroalimentaris sostenibles, inclusius i diversificats, a assegurar menjar saludable a la població i a reduir el malbaratament alimentari i els efectes de la crisi climàtica. El 2021, Barcelona no només serà la seu de la cimera global, la ciutat acollirà esdeveniments i iniciatives relacionades amb els principis del Pacte de Milà. I encara més: Barcelona també presidirà durant dos anys el fòrum de ciutats digitals europees.

4. Comprarem a l'Abaceria (?)

Si heu passat recentment pels voltants del mercat de l’Abaceria de Gràcia, haureu vist un esquelet de ferro gegant com si fos un fòssil mil·lenari. És l’estructura original del mercat centenari que aguanta lliure d’amiant. Els paradistes encara hauran d’estar un temps al mercat provisional del passeig de Sant Joan, però el gener del 2021 està previst que s’acabin les obres d’enderrocament i això vol dir que el camí cap al final del projecte de renovació està més a prop.

5. Pedalarem pel carrer Aragó

El 2021 serà un any de canvis urbanístics que requeriran la nostra paciència, però que estan enfocats a tenir una ciutat més sostenible, segura i pacificada. L’any 2021 culminaran les obres de transformació de la ronda Universitat, amb voreres més amples, més verd i menys carrils de circulació; també estrenarem el carril bici de 4,8 km al carrer Aragó amb el qual podrem creuar tot l’Eixample pedalant, i el de Zona Franca; i es fixaran les bases del que vol ser un canvi de model estructural de la ciutat i que s’iniciarà a l’Eixample amb una nova superilla que suposarà més carrers pacificats i cruïlles convertides en placetes.

6. Veurem l'ampliació del Pla de Barris

La segona edició del Pla de Barris (2021-2024) arribarà a set barris més: Verdum, Can Peguera, el Turó de la Peira, la Prosperitat, el Carmel, Can Baró i el Poble-sec, i també s’aplicarà a tot el Raval, ja que la primera edició només es va centrar en el Raval sud. Ja està en marxa el procés participatiu a cada barri per concretar quines actuacions es faran per reduir les desigualtats socials i a principis del 2021 ja es tindrà el document base que permetrà començar a actuar.

7. Anirem a Mart

Sona bé, oi? Però no somiem en viatges espacials si encara no podem ni travessar l’oceà. Ens haurem de conformar amb l’exposició 'Mart. El mirall vermell' que s’inaugura al febrer al CCCB i que ens apropa al planeta des de l’art i la ciència i el relaciona amb conceptes com ara la vida alienígena, la possibilitat o impossibilitat d’un planeta B, el futur de la humanitat, mitologia, ecologisme...

NO T'HO PERDIS: Els carrers més bonics de Barcelona.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat