Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així és el nou Enigma d'Albert Adrià

El xef que va revolucionar l'alta cuina de Barcelona reobre l'únic local que li queda a la ciutat i aposta pel tardeig

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Ahir Albert Adrià va reobrir Enigma, i ho ha fet amb el ganivet a les dents: parlo amb ell mentre atenen i acomoden els clients que surten de dinar i els que entren pel torn de tarda. "Ara, aquest és el meu únic restaurant, i tal com està essent l'obertura, no en vull muntar més", riu. Això ho diu un cuiner que va guanyar la primera Michelin per Tickets el 2011, i que en anys successius, cada cop que aixecava una persiana guanyava una estrella: 41 º, Pakta, Hoja Santa, Enigma. 

El terrabastall de la pandèmia va enfonsar l'imperi d'alta cuina que havia creat en societat amb la família Iglesias (que han reobert Tickets com a Teatro Kitchen & Bar). Però Adrià ja ha tornat a casa i ha reprès la feina a Enigma, amb una redefinició total: "És una mica una evolució del Tickets com a concepte, el que millor m’ha funcionat mai. Hem barrejat idees de la cocteleria de 41º, del mateix Enigma, i després el record de Heart a Eivisssa, que per mi està molt present", explica. (Abans, Enigma era un restaurant i cocteleria on el comensal passejava –metafòrica i literalment– per un menú de 40 elaboracions distribuïdes en un multiespai de sis zones, maridant amb tragos). 

Albert Adrià a Enigma l'any 2018
© Maria DiasAlbert Adrià a Enigma l'any 2018

El nou Enigma obre cada dia de 13 a 16 h i de 17 a 21 h. En la franja de migdia, "la gent menja per compartir i a la carta. És un concepte molt senzill. Unes deu elaboracions, en un restaurant amb capacitat per a 40 persones, amb una oferta de plats com una pizza de cranc reial o la meva versió del club sandvitx, tenim burger, tenim ostres...".

El patè en crôute com a pizza!
Foto: EnigmaEl patè en crôute com a pizza!

Alerta, quan vol dir senzill no significa que no apunti alt: els plats us fan replantejar com és cada taxonomia al més pur estil lúdic d'elBulli. Hi ha 40 persones treballant, que en dos dies obert en franja de migdia apunta a un tiquet mitjà de 170 euros. O sigui que res d'obrir un bar de tapes com el ja mític Inopia, o una taqueria. "Evidentment que el nou Enigma apunta alt: és un perfil d'alta gastronomia. El local ho mereix. I més ara que és primer restaurant cent per cent meu, i l'únic que tinc. Això li he d'agrair la pandèmia", reflexiona.  

És el primer restaurant meu al cent per cent, i l'únic que tinc ara: apunta alt"

En dos dies van de bòlit. Perquè de 17 a 21 h hi trobareu a Enigma 'tardeo' bullinià. "A les cinc de la tarda entra un DJ, canvia la llum i el local és tan bonic i absorbent que ja no saps ni quina hora és". De moment, l'oferta del tardeig –per què no dir-ho en català?–  "passa per tragos i snacks, i gent que ve a ballar, amb un tiquet mig de 80 euros. Però durant dos dies se'ns ha omplert a les quatre de 'fiesteros' del Primavera Sound. Hem tingut migdies seriosos barrejats amb festa, però trigaré dos mesos a donar-li el caire que vull al local".

Els snacks de tardeig d'Enigma
Foto: EnigmaEls snacks de tardeig d'Enigma

I quin és? "Doncs el que vulgui el client! Un restaurant és la suma d'allò què ofereix més el que vol el client. Tinc una gran capacitat d'adaptar-me, que és la clau de l'èxit". De moment es pot reservar a la web, però si teniu un rampell i hi entreu a les sis de la tarda, segons disponibilitat us agafen. 

I sí, tanquen a les nou del vespre."Tinc 52 anys i soc dels que al vespre vol arribar a casa i poder veure la família. El personal està fent vuit hores. Els restaurants han de ser més cars, ha pujat l'IPC, però ja no pots allargar en quatre hores un servei"

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat