Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tickets Albert Adrià
© Ivan GiménezTickets Albert Adrià

Els restaurants Tickets, Pakta i Hoja Santa tanquen indefinidament

ElBarri, la societat formada pel Grupo Iglesias i Albert Adrià, es dissol després de deu anys d'aventura gastronòmica conjunta

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Un cop duríssim per a l'alta gastronomia de Barcelona i la restauració en general: segons publica EFE, l'entrada en concurs de creditors del grup Elbarri dissol la societat formada per Albert Adrià i el Grup Iglesias.

Això implica el futur incert per a tres estrelles Michelin: Tickets, Hoja Santa i Pakta i també per a Bodega 1900. El restaurant Enigma, que no forma part d'aquest conglomerat, no es veurà afectat per la dissolució de l'empresa. Adrià ha declarat a EFE que "encara no sap si obrirà aquest any o el vinent". 

Pakta
©Ivan GiménezPakta

L'entrada de concurs de l'empresa ha estat causada per la disminució del turisme a Barcelona, però també pel caràcter eminentment nocturn d'aquests restaurants i les limitacions d'obertura que han patit. 

I la veritat és que és tot un drama: per les més de 200 persones que es queden sense feina, i també perquè durant els deu anys de trajectòria els germans Iglesias i Albert Adrià han aconseguit una cosa única al món: obrir, de manera consecutiva, quatre restaurants amb estrella Michelin, un rere l'altre, que van gaudir de l'elogi de la crítica i de comensals d'arreu del món que venien a menjar-hi.

Bodega 1900
© Maria DiasBodega 1900

"Han sigut deu anys del somni d'una persona, que formarà part d'un bonic record,  però no sóc una persona que miri enrere", ha dit Adrià a EFE, que indica que encara no sap quins restaurants es podran salvar

Grupo Iglesias manté oberts els bucs insignia de la casa: Rías de Galicia, Espai Kru i Cañota Casa de Tapas. Juan Carlos Iglesias ha declarat a EFE que aquesta la dissolució societària amb Albert Adrià no implica que no es tornin a reunir més endavant.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat