[title]
Una cortina original i interminable separa Sips del nou Esencia by Sips que acaba d'obrir portes. Un espai que, com a speak easy, s'amaga al final de la que avui dia ostenta el títol de millor cocteleria del món i on Marc Alvárez i Simone Caporale proposen una experiència molt diferent de la de la zona principal del bar.
Els còctels, per descomptat, segueixen sent els protagonistes, encara que aquí en un format únic: una seqüència de vuit petites begudes que es converteixen en un autèntic menú degustació líquida. "Es tracta de tornar a l'essència, a aquest primer glop d'un còctel", explicava Álvarez ahir a la nit, durant el primer passi en aquest nou espai, ja preparat per a l'estrena el cap de setmana.
De sostres alts i decoració etèria, les semblances amb l'Enigma d'Albert Adrià no són casuals. Pau Llimona i RCR Arquitectes que es van ocupar al seu moment del disseny d'aquest restaurant també signen la creació de l'espai que acull Esencia by Sips.
![Esencia by Sips](https://media.timeout.com/images/106086248/image.jpg)
Quant costa i quan ho ofereixen?
El menú consta de vuit glops ('Sips'), que es preparen davant el client en dues taules enfrontades, i amb espai per allotjar fins a dotze persones simultàniament. L'experiència requereix reserva prèvia, i només s'ofereix de dijous a dissabte. Amb una durada aproximada d'una hora, té un preu de 65 euros per persona.
És un menú únic i, a més, amb còctels exclusius, diferents dels que se serveixen a Sips, expliquen els responsables del projecte que ja treballen en un futur menú més llarg que ampliarà fins a la dotzwna de begudes i que costarà al voltant dels 110 euros.
I alguna cosa per picar entre glop i glop? Per la part alcohòlica no ens hem de preocupar perquè ens prometen que tot està perfectament mesurat per gaudir del menú i sortir en plena forma, encara que a priori pugui espantar aquesta llarga llista de còctels en format reduït.
Encara que es plantegen oferir algun snack a la versió llarga, en cap cas això s'assemblarà a un maridatge. “No som cuiners”, rebla Álvarez mentre clava unes acícules de pi untades amb mel d'avet en una bola de gel picat que recorda la neu.
![Esencia by Sips](https://media.timeout.com/images/106086250/image.jpg)
Com és el menú degustació?
La posada en escena i la delicadesa de cadascun dels còctels és magistral. Tragos lleugers i molt elegants que evoquen un bosc –com el preparat amb fino, ceps i licor de pi– o que combinen la frescor i acidesa del calamansi amb el fumat profund del whisky Laphroaigh.
Com als menús degustació dels restaurants, aquí també hi ha diferents seqüències. En concret, quatre, i dues begudes a cadascun d'aquests passos. I més que temporalitat marcada pels ingredients, aquí hi ha una autoexigència de renovació i creativitat que, asseguren, els portarà a renovar la proposta cada tres mesos.
Per a l'estrena i sense ànim de trencar el factor sorpresa als que s'animin a tastar-ho, la proposta va de Tòquio a Jerez, amb una versió pròpia del popular rebujito que apunta maneres com hit del primer menú, homenatja el gel com a element clau a la cocteleria i remata el trajecte amb dues parades al voltant del bloody mary.
![Esencia by Sips](https://media.timeout.com/images/106086251/image.jpg)