Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sips
Foto: Sips Sips

El millor bar del món és a Barcelona (i el quart també)

En el llistat dels 50 millors locals per beure del món diversos establiments de Barcelona encapçalen la classificació

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Que Barcelona és una ciutat de bars no cal que ens ho digui ningú. Entre els 100 millors locals de la ciutat hi ha de tots colors, dels tamborets més tradicionals fins a l'avantguarda prohibitiva, tots ells d'una qualitat inqüestionable. Tot aquest patrimoni també té reconeixement internacional, com prova avui la publicació de la llista dels millors bars del món.

La World's 50 Best Bars 2023 s'acaba de fer pública a Singapur i un bar de Barcelona ha estat escollit com el número u mundial. Per si això no fos prou, el quart bar del rànquing també es troba a la nostra ciutat. Al llistat surten bars de 28 urbs, amb 11 noves incorporacions d'indrets com Bangkok, Berlín, Dubai, Londres, Melbourne, New Orleans, París, Roma, Seül, Singapur i Estocolm.

El millor bar del món és a Barcelona

La llista dels 50 millors bars del món ho té clar, i el guanyador absolut ha estat el Sips Drinkery House, un bar del centre de la ciutat elevat a l'Olimp del mam mundial. L'establiment es troba capitanejat per Marc Álvarez (ex-cap de cocteleria d'Albert Adrià) i Simone Caporale, quatre vegades millor cocteler del món a The Artesian de Londres. Estem parlant de dos dels millors 'bartenders' del planeta que veuen ara recompensada la feina del seu establiment del carrer Muntaner, 108.

Simone Caporale i Marc Àlvarez en Sips
Foto: Mireia RodríguezSimone Caporale i Marc Àlvarez en Sips

El local combina el respecte a les normes de la cocteleria clàssica i, al mateix temps una aposta decidida per les noves tendències i l'avantguarda. Entre les creacions més cridaneres de l'establiment, còctels com Crypto, que es beu posant el nas en una càmera olfactiva, semblant a un ou obert: beus una base de ginebra, kiwi clarificat i Armanyac Calvados, i tens fulles d'estragó, farigola i llorer a la cambra, a prop del nas. Sensacions can elBulli per al gust i a l'olfacte que també han seduït al jurat que concedeix els guardons.

Sips
Foto: Mireia RodríguezSips

La quarta posició també per a Barcelona

L'any passat va ser el guanyador absolut i en 2023 s'ha quedat fregant el pòdium, que no està gens malament. Parlem de la coneguda cocteleria Paradiso, tot un secret amagat a un racó discret del Born, un establiment que s'oculta rere un bar d'entrepans de pastrami.

El jurat ha tornat a quedar rendit davant d'imaginatius còctels a preus assequibles, un lloc on forma i fons s'abracen. No es poden oblidar creacions com el Tesla, còctel amb gasos que fan una reacció electromagnètica amb sabors de ginebra, vi de feijoa, mançanilla, mate, rom i llimona. Inoblidable.

Pastrami Bar / El Paradiso
© Irene FernandezPastrami Bar / El Paradiso

El top 20 dels millors bars del món

Si Barcelona ocupa dues de les millors posicions del rànquing, altres ciutats properes com Madrid es colen al top 20 amb propostes com la del Salmon Guru, referència coctelera del barri de las Letras, un espai enlluernador.

Aquí va el top 10 dels millors bars del món:

  1. Sips, Barcelona
  2. Double Chicken Please, Nova York
  3. Handshake Speakeasy, Ciudad de México
  4. Paradiso, Barcelona
  5. Connaught, Bar Londres
  6. Little Red Door, París
  7. Licorería Limantour, Ciudad de México
  8. Tayēr + Elementary, Londres
  9. Alquímico, Cartagena
  10. Himkok, Oslo
  11. Tres Monos, Buenos Aires
  12. Line, Atenas
  13. BKK Social Club, Bangkok
  14. Jigger & Pony, Singapur
  15. Maybe Sammy, Sídney
  16. Salmon Guru, Madrid
  17. Overstory Nueva, York
  18. Zest, Seúl
  19. Mahaniyom, Cocktail Bar Bangkok
  20. Coa, Hong Kong

NO T'HO PERDIS: les millors cocteleries de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat