Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així és Teatro, el restaurant abans conegut com a Tickets

El local que va marcar l'esclat d'alta cuina al Paral·lel fa deu anys torna a l'esperit dels seus inicis

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

No fa ni dos dies que està funcionant Teatro Kitchen & Bar (Av. del Paral·lel, 164), el primer cop que es torna a cuinar de cara al públic on hi hagué Tickets, després dels dos anys de tancament per Covid decretat el març del 2020. En dos anys han canviat molt les coses, el món s'ha mogut, però sempre és un motiu d'esperança recuperar-ne un bon bocí de l'anterior. La societat formada per Albert Adrià i el Grupo Iglesias es va finiquitar, i l'empresari Manuel Lao ha adquirit els restaurants de Grupo Iglesias, amb els germans Iglesias, Juan Carlos, Borja i Pedro a la direcció dels restaurants. I la joia de la corona, Tickets, acaba de reobrir. Bé, acaba de reobrir com a Teatro, el nom que té en la seva nova vida.

En Borja Iglesias explica que els fa "una il·lusió immensa recuperar la meitat de l'equip de Tickets per a aquesta nova aventura". A primer cop d'ull l'espai és molt similar, però "més còmode", matisa. En lloc de 50 persones treballant 'només' n'hi ha 30. Però veure 30 professionals de l'alta cuina en un espai relativament petit és un espectacle. La disposició de les cuines obertes de Tickets, amb la seva barra baixa ja era un xou en si mateix, i les han mantingut. La novetat és que l'espai de postres La Dolça –que havia estat a la cocteleria 41º– s'incorpora al restaurant. 

Teatro
Foto: Eugènia GüellTeatro

I la cuina? "Hi ha pinzellades de Tickets. Recuperem els cinc clàssics que ens hi vinculaven, i la resta són coses noves, com per exemple guisats. Abaixem el llistó de tècnica moderna, i ens movem en un preu mitjà de 50 o 60 euros", que és el que tenia Tickets quan va obrir, explica Iglesias. El chef executiu és en Gabriel Suñer, ex cap de cuina durant sis anys amb els germans Torres, i col·labora en l'obertura l'Oliver Peña, actual xef de l'encara tancat Enigma d'Albert Adrià. 

L'espectacle continua. A la barra baixa, ens arriben a taula els cinc clàssics esmentats, que són els snacks d'Elbulli que van viatjar de Roses a Barcelona: l'oliva esferificada, el tall gelat de parmesà, l'airbaguette de cansalada ibèrica, la pizzeta cruixent i el milfulls de nori i tonyina, que alhora que cruixen i esclaten et recorden com els germans Adrià van canviar la cuina moderna.

Airbaguette de cansalada
Foto: Eugènia GüellAirbaguette de cansalada

I la connexió amb el primer Tickets segueix amb delícies per menjar amb una mà i dues mossegades, com un mollete de mozzarella i trufa celestial. També hi ha snacks deliciosos nous, d'accent mexicà: com cotnes i alvocat (el que t'esperes: escurar una crema d'alvocat i 'pico de gallo' amb cotnes) i una crispeta gegant amb 'chipotle', la crispeta brava. 

Cotnes i crispeta brava
Foto: Ricard MartínCotnes i crispeta brava

Ara bé, a mesura que t'endinses en la carta, marquen distàncies amb Tickets. T'hi trobes plats de cullera, com uns cigrons amb tripa de bacallà i cap de vedella, o un arròs negre amb calamarcets. L'Oliver Peña explica que "no volem que tot sigui 'finger-food'. I si alguna cosa ens ha ensenyat la pandèmia, és que hem de treballar més de cara al local". La seva intenció és establir quatre o cinc plats principals "que puguin entendre els meus pares", diu Peña: un peix, una carn, un plat  vegetarià, i una au rostida a la coquelette. 

Daurada enfangada
Foto: Eugènia GüellDaurada enfangada

Demano el peix del dia, la daurada 'enfangada' a la brasa. No és tan obvi com sembla, aquí hi ha molta cuina. Potser hi ha menys trapezis, però segueixen fent salts mortals. Un peix amb un punt de cocció màgic, pintat amb una salsa de picada de nyora, pebre, orenga i vinagre. Desfàs el peix, el poses dins una ferma fulla d'enciam trocadero, i hi afegeixes col llombarda confitada i una maionesa de la mateixa picada. Ple al quinze a la boca, un peix-taco que et posa un peu a Vietnam i l'altre a les calçotades

On hi hagué 41 º i La Dolça, a la porta del costat –que connecta amb Teatro– ara hi ha Backstage, una cocteleria amb snacks on es pot accedir sense reserva, i on un 'copasso' a càrrec de Matteo Pironi, cap de cocteleria d'Enigma, costa deu euros. Torna l'espectacle al Paral·lel, i s'eixampla el cercle de butxaques que en poden pagar el tiquet. Es reserva a través de la seva web, i a finals de mes obriran també al migdia. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat