Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obre Compartir Barcelona, el nou restaurant de Disfrutar

Els tres ex Elbulli obren nou restaurant a Barcelona amb el seu primer cap de cuina, Nil Dulcet

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Vuit és un número màgic (i tres també!). I si m'apretes, també ho és el quatre. De fet, la numerologia pot trobar la màgia en qualsevol xifra. Però on hi haurà màgia segur és al restaurant Compartir Barcelona, que just acaba d'obrir. L'Oriol Castro, l'Eduard Xatruch i Mateu Casañas –trio d'excaps de cuina d'ElBulli i propietaris de Disfrutar– s'han associat amb en Nil Dulcet, qui fou el primer cap de cuina del restaurant biestrellat de l'Eixample, per obrir un local que no serà "una rèplica de Compartir Cadaqués, sinó que seguirà el mateix estil, però amb una oferta diferent", asseguren. 

Compartir Barcelona obre aquest dimecres al carrer València, 225, a un pas de Passeig de Gràcia, i té 550 m² repartits en tres sales, amb una capacitat per a 80 persones. És a prop del Disfrutar, "una condició vital per poder viure en primera persona l'evolució del projecte", assenyalen. Castro, Xatruch i Casañas expliquen que "en Nil s’ha guanyat que els quatre iniciem aquest nou projecte", del qual ell serà el director, a més de soci. Dulcet també va formar part de l'equip de cuina de Compartir Cadaqués. Obre de dimecres a diumenge, tant per dinars com per sopars. 

Compartir Barcelona
Foto: Joan ValeraCompartir Barcelona

A deu anys de l'obertura de Compartir Cadaqués i a vuit de la de Disfrutar, no és poca cosa que un dels restaurants més importants del món –Disfrutar forma part del selecte circuit de restaurants en l'elit de l'elit de l'alta cuina, com DiverXO o Noma– obri segona casa a Barcelona, on s'hi pot menjar per un tiquet mitjà de 45 euros, "i a partir d'aquí el que vulgui el client". Sí que presenta, almenys d’inici, alguns dels plats clàssics que actualment del Compartir Cadaqués, com l’amanida de bleda-rave, el caneló de tonyina, els bombons líquids de xocolata o el coulant d’avellana.

Els xefs de Compartir Barcelona
Foto: Compartir BarcelonaEls xefs de Compartir Barcelona

Us podeu preparar per a un establiment d'impacte, però elegant: amb un disseny a càrrec de El Equipo Creativo, Compartir Barcelona recrea l'esperit de Cadaqués des d'una perspectiva urbana contemporània: un enorme espai blanc presidit per tres grans finestres blaves al mar Mediterrani, que remetrà a una galeria d'art. El contrapunt el donaran les formes corbes de miralls i lleugers biombos de vímet i rotang, convertits en càlides làmpades que recrearan un paisatge abstracte de barques i voltes.

NO T'HO PERDIS: Els millors llocs per menjar arròs

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciuta

Últimes notícies

    Publicitat