Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així sona el coronavirus transformat en música

Dani Cabezas
Escrit per
Dani Cabezas
Publicitat

Segurament la música sigui una de les coses que ens mantenen en una pau relativa aquestes setmanes. Des de grans òperes que es poden veure en línia fins a instagramers que ens fan riure cada dia amb la seva música.

Però com sona en si el virus? És una pregunta molt oberta a la imaginació i que per a la majoria seria una melodia lúgubre, sinistra.

No obstant això, investigadors de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) han aconseguit una resposta científica. Han assignat una nota musical a cada aminoàcid de virus, l'anomenada tècnica de sonificació. A més, la vibració molecular es representa amb melodies canviants equivalents a la geometria jeràrquica de la proteïna.

L'experiment ha estat liderat pel professor Markus J. Buehler, que va tenir la idea d'executar la melodia amb un koto japonès de 13 cordes, al costat de campanes i flautes, tot i que es podria haver utilitzat qualsevol altre instrument.

"Si bé no podem veure objectes nanoscòpics com proteïnes o altres molècules que componen la matèria viva, incloses les nostres cèl·lules, teixits i patògens com els virus, el nostre algoritme computacional ens permet fer que la seva manifestació material sigui audible", ha explicat Buehler. "Aquesta peça és una representació musical de la seqüència d'aminoàcids i l'estructura de la proteïna espiga del patogen de COVID-19 ".

El resultat és molt curiós. Una peça de gairebé dues hores de música que Buehler ha batejat amb un nom poc enganxós: 'Contrapunt Viral de la Proteïna de l'Espiga del Coronavirus', i que mitjans musicals com el New Music Express ja han comparat amb el so d'artistes com Björk o Four Tet.

Serà el pròxim 'hit'? 

NO T'HO PERDIS: 5 obres per recordar Josep Maria Benet i Jornet

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat