Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llibres
Foto: Shutterstock

Aquest és el rànquing dels llibres més prestats a les biblioteques de Barcelona el 2023

El 2023, els préstecs de llibres a les biblioteques de la ciutat va créixer un 10% respecte el 2022

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

L'ús de les biblioteques va en augment: segons les dades publicades per la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, durant el 2023, els préstecs de llibres a les biblioteques de la ciutat ha crescut un 10% respecte a l'any 2022 i un 18% si comparem les xifres amb les dels anys previs a la pandèmia.

Les dones escriptores han estat les protagonistes del rànquing dels llibres més prestats del 2023: La medalla d'or se l'ha endut 'Boulder', d'Eva Baltasar, seguida de 'Canto jo i la muntanya balla', d'Irene Solà. En tercera posició, 'La Bestia, de Carmen Mola (pseudònim de Jorge Díaz, Agustín Martínez y Antonio Mercero). El quart i cinquè lloc han estat per 'El libro negro de las horas', d'Eva García Sáenz de Urturi, i 'De ninguna parte', de Julia Navarro.

Si ens fixem en altres gèneres, el rànquing de llibres infantils també està liderat per dones, amb obres d'Anna Llenas, Meritxell Martí, Míriam Tirado i Torras i Lucía Serrano. Pel que fa a la novel·la juvenil i infantil, hi ha més varietat, amb autors com Pol Castellano, Maite Carranza, R.J Palacio, Care Santos i Jason Reynolds.

Les biblioteques de Barcelona

Barcelona té 40 biblioteques obertes per a tots els gustos, especialitzades en gèneres diferents, com novel·la contemporània barcelonina, cinema, moda, hostaleria i història de l'art, entre d'altres. Algunes d'elles són conegudes per l'estètica del seu interior, com la biblioteca Arús i la Biblioteca de Catalunya, i altres per la del seu exterior, com la biblioteca Joan Miró, que té exposades una de les escultures de l'artista a l'entrada.

Fa uns mesos que Barcelona també pot dir que té la millor biblioteca pública del món. La Gabriel García Márquez, a Sant Martí, és la primera biblioteca de l'Estat Espanyol que ha rebut aquesta distinció internacional pel seu disseny i els serveis que ofereix. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer a Barcelona al gener

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat