Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Sagrada Família no s'acabarà el 2026
FOTO: ShutterstockLa Sagrada Família no s'acabarà el 2026

Aquesta és la nova (i perillosa) moda entre els turistes que visiten Barcelona

La ciutat torna a ser la protagonista d'una tendència viral de TikTok que ja acumula milions de visualitzacions

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona és una de les ciutats més visitades de l'Estat i la preferida dels turistes internacionals. Ara, a més, la ciutat està de moda a TikTok: fa unes setmanes es va fer viral una tendència que ensenyava com vestir-se com una noia barcelonina, un 'trend' que ja acumula milions de visualitzacions. Ara, Barcelona torna a ser la protagonista d'una altra tendència de TikTok, però aquest cop, ha traspassat la pantalla i s'ha convertit en un perill.

La plataforma va plena de vídeos de turistes que recolzen el seu mòbil a les escales mecàniques del metro de Sagrada Família per a mostrar l'obra de Gaudí darrere seu. Aquesta pràctica, que ensenya "l'escala més fotogènica de Barcelona", s'ha convertit en un perill i TMB ha acabat col·locant diversos rètols a les escales que avisen del "risc d'atrapament" i adverteixen que no es poden fer vídeos ni fotos quan es pugi per l'escala.

Alguns dels vídeos a TikTok ja acumulen més de dos milions de visualitzacions i milers de comentaris d'usuaris de tot el món, de l'estil "el primer cop que vaig pujar l'escala semblava que estigués en una pel·lícula", "necessito viure això" i "la sortida de metro més èpica". El metro de Sagrada Família no és el primer indret de Barcelona que es viralitza a les xarxes: els búnquers del Carmel també es van popularitzar entre els visitants, un fet que ha comportat diverses queixes entre el veïnat. La gran afluència de gent també va forçar la instal·lació d'una tanca de dos metres d'alçada i la restricció el pas en horari nocturn. 

Queixes dels barcelonins i barcelonines

Alguns locals han estat crítics amb la tendència i s'han queixat dels possibles accidents que pot causar, i també del fet que entorpeixen la sortida al carrer. Alguns d'ells han mostrat la seva indignació a plataformes com X, on asseguren que la col·locació de cartells per no gravar Tiktoks a les escales "és surrealista". "Ahir hi havia un guàrdia que no deixava que (els turistes) posessin el mòbil a l'escala i impedia que gravessin el vídeo", assegura un usuari també a X.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat