Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Restaurants de l'Eixample

Restaurants de l'Eixample

La millor cuina del barri

Gelida
Advertising

 

Restaurants, Mediterrània

Semproniana

icon-location-pin Eixample

Tota la gràcia, frescor i salero de l’Ada Parellada. Val la pena anar-lo revisistant per la seva reinterpretació del clàssic català i allò francès, amb saboroses aturades en la caça.

Restaurants

Norte

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Tres amics llicenciats en filosofia, periodisme i història de l'art han convertit un bar cantoner en un deliciós restaurant en miniatura, on reelaboren i modernitzen clàssics de la cuina gallega i vasca en format platet. I els dissabtes al matí oficien un 'brunch' amb unes torrades a la planxa i melmelada casolana, per exemple, que són motiu de peregrinació.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Cuina contemporània

Topik

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Una glopada d’aire fresc ha arribat a l’Eixample. I ni més ni menys que a aquesta zona, als voltants d’Enric Granados, on s’està estenent una oferta molt variada i amb tocs de qualitat. Topik té frescor, però no només això. Adelf Morales, el seu xef i propietari, que ja va navegar formant tripulació amb grans cuiners –Martín Berasategui, entre d’altres–, ha muntat la seva pròpia petita joia, on practica la cuina que tenia en ment i que li agrada. I ho fa molt bé.

Time Out diu
Restaurants, Catalana

Gelida

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

Un bar i restaurant dels que no en queden, amb plats per a pressupostos ajustats i bons paladars. L'esmorzar de forquilla és per llepar-se els dits. I a l'hora de dinar, prepareu-vos per a un àpat comunitari i uns primers i uns segons deliciosos, amb quasi trenta referències de plat a la carta. El capipota, el braó i el bacallà són excel·lents. Regueu-ho tot amb un bon vi de Gelida.

Advertising
Restaurants, Cuina creativa

Roca Moo

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Els germans Roca han reinventat la seva filial barcelonina amb estrella Michelin. El restaurant Moo s'ha convertit en Roca Moo: amb la instal·lació de la cuina a la sala, el xef Felip Llufriu prossegueix amb el seu estil d'alta cuina sense sobressalts (vegeu el caneló de pularda amb pell de llet), i alhora incorporen una original oferta de brioixos salats al bar, els 'rocadillos', així com de tapes disponibles tot el dia. 

Time Out diu
Fish and Chips
©MariaDias
Restaurants, Bar d'entrepans

The Fish and Chips Shop

icon-location-pin Sant Antoni

Els germans Alam, pakistanesos amb forta tradició de restauració a Barcelona (de ben joves van treballar als restaurants familiars del Raval, Shalimar i Flor de Maig) regenten un fish and chips d'alta qualitat: és només una botigueta amb barra i dues taules, però els cucurutxos els omplen de lluç de palangre amb un arrebossat suavíssim, fumat amb llenya de castanyer. Les patates porten quatre espècies, chutney de mango i salsa de iogurt. Saben el que es fan: el cafè és boníssim, els entrepans també, tenen bon vermut casolà i cervesa ben tirada. El cel del hipster! Alerta, que per la tarda descansen de fish and chips i tornen a reprendre la fregidura al vespre. El dilluns tanquen, no hi ha peix fresc.

Advertising
Piazze d'Italia
unknown
Restaurants, Italiana

Piazze d'Italia

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Només entrar en aquest local es respira aquest ambient tan particular que tenen les trattorias, al país de la bóta el nostre equivalent de fonda de sisos. Un pizzer fa girar i ballar amb la punta dels dits una massa de pizza que després es transformarà en una exquisidesa cruixent i molt particular com és la focaccia. A la carta, l’escrita o la relatada per Nicola Marino, sempre hi ha sorpreses agradables. En la nostra darrera visita ens va sorprendre amb un capuccino de carabassa amb formatge cremós, un entrant tan acollidor com un amic italià. Però la processó va continuar amb un impressionant carpaccio de carxofa amb parmesà i pinyons que va ser el teloner ideal d’un vitello tonnato, una de les especialitats d’aquesta casa. Davant la seva carta es creen molts dubtes, perquè tot és apetible i està ben relatat, però el més interessant és quan l’actual president a Espanya del Ciao Italia (única associació de restaurants italians reconeguda per autoritats italianes a tot el món) et recomana a cau d’orella, només a tu i a nou més. No heu tastat els espaguetis amb nduja calabresa? Es tracta d’un embotit i alhora una espècie de paté com la sobrassada, amb abundància de peperoncino de la regió d’en Nicola. Amb olives i una mica de tomàquet, un plat de pasta exquisit i desconegut. Piazze d’Italia compleix la vintena valorant la matèria primera de qualitat i ha dedicat en tot aquest temps diferents sessions temàtiques a productes de gran valor a Itàlia. Per aquest temple de la cuina

Time Out diu
Restaurants, Cuina creativa

La Taverna del Clínic

icon-location-pin Eixample

Els germans Simôes, en Toni (el xef) i en Manel (el sommelier), han acomplert, de llarg, el seu objectiu de crear una taverna diferent per a un perfil de comensal molt exigent i sempre a la recerca de novetats, però també de producte excels. El temps també ha fet la seva feina, i els anys han convertit el Manel en un excel·lent sommelier, i el jove Toni, en un xef de talent.“En Toni –diu el Manel– té un do innat per a la cuina que va heretar de la seva besàvia paterna”, i als 14 anys es va posar la seva primera jaqueta curta de cuiner. El va marcar molt el seu pas per la cuina de Can Fabes. La Taverna té unes 300 referències ben seleccionades. El 2006 Pepe Simôes, una institució en el món gastronòmic i pare d’en Manel i d’en Toni, va contractar un cuiner forà que no va estar a l’altura i en Toni es va posar al front dels fogons.Des de la seva fundació, la Taverna ha estat una cosa ‘diferent’, un petit espai per a grans sorpreses gastronòmiques. Ha passat d’oferir un pica-pica, amb les racions petites, fetes amb productes d’alta qualitat, a servir plats substanciosos.Compradors d’òptim producte de proximitat, amb verdures biodinàmiques per entremig, en Toni ha creat una carta molt atractiva i diferent, amb més de seixanta opcions que creen saborosos dubtes als comensals. Impressionants les ja famoses patates braves de la casa. A més d’un bon pernil per iniciar l’àpat, hi va haver la possibilitat de delectar-se amb tàrtars, el de filet i caviar i el de tomàquet, amb una gamba d

Advertising
Restaurants, Japonesa

Can Kenji

icon-location-pin Eixample

Ja se sap el bon nivell que té la ciutat en matèria de cuina japonesa, una situació bastant envejable respecte d’altres capitals. Però això no impedeix que continuem parlant de bones cases de cuina nipona quan les detectem. Kenji és un dinàmic xef que ha passat per les millors cuines japoneses de Barcelona, fins que fa molt poc es va decidir a muntar la seva pròpia taverna, amb la filosofia tan rica i vàlida de la senzillesa aferrada a la qualitat. Perquè no solament la qualitat dels plats que serveix Kenji es deu al bon producte, sinó, sobretot, al bon tracte que hi dóna i al toc d’originalitat sense excessos que practica. “No volia fer una cuina només japonesa, sinó recrear-la amb algunes coses que m’agraden molt d’aquí”. En són dos exemples els dos primers entrants que figuren a la carta –escrita en japonès i català–, la tempura de calamar sec i la patata amanida amb sardina. En un espai reduït, però suficient, aquesta izakaya (taverna japonesa) brinda alguns plats que freguen la perfecció, com l’hamburguesa Can Kenji, on es resumeixen no se sap si els set pecats capitals, perquè ells afortunadament no els tenen en compte, però sí tot el que al bon comensal li agrada rebre a la boca: una explosió de plaer. La carn, d’extrema qualitat, està molt ben condimentada i reposada. Quan s’assalta amb la forquilla o un escuradents, l’hamburguesa esclata i segueix amb les seves traques a la boca. El foie gras, que hauria de ser el protagonista del plat, s’agraeix però passa gairebé d

Time Out diu
Restaurants, Catalana

Casa Agustí

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

La cuina tradicional de Casa Agustí, amb uns canelons excel·lents o una cua de bou superlativa, és un bàlsam de velles èpoques en ple marasme turístic.

Advertising