Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Restaurants de l'Eixample
Gelida

Restaurants de l'Eixample

La millor cuina del barri

Advertising

 

DE 10 A 20 €

Bacoa Universitat

4 de 5 estrelles
Restaurants Hamburgueses Ciutat Vella

Aquest és el local més gran de la cadena. Hi ha un factor invariable en tots els seus establiments: tot és casolà i es fa amb excel·lent matèria primera. Les hamburgueses són de vedella ecològica del Pirineu, vaca gallega, mitjana i pollastre. Hi ha opcions veganes i vegetarianes. Els origens dels amos, un tàndem australià-espanyol, es nota a l'atmosfera i al plat; el savoir faire australià per la barbacoa s'uneix amb la qualitat dels ingredients mediterranis.

Advertising
El Bund 18
El Bund

El Bund 18

3 de 5 estrelles
Restaurants

Les textures tenen un paper fonamental dins la gastronomia xinesa. Per això, la sopa que triomfa entre la clientela asiàtica d’aquest modest restaurant és la de fideus i tripa de porc; un caldo suau condimentat amb pols de cinc espècies, fideus, tripa, bleda xinesa, api-rave i algues. Si les deu sopes que tenen a la carta no són suficients, demaneu un plat de xiaolongbao; saquets de pasta farcits amb carn picada de porc i caldo fets al vapor. La pasta és artesana.

El Japonés

3 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa Eixample

Un concepte de restaurant informal i minimalista amb taules allargades que ha triomfat des que va obrir fa quasi deu anys al passatge de la Concepció. Elaboren diferents tipus de kushiyaki, juntament amb d’altres especialitats, i a més podeu escollir el local que us quedi més proper, ja que ara el grup Tragaluz en té tres repartits per la ciutat. La seva matèria primera és fresca i el peix presenta un color extraordinari. La seva categoria culinària no deixarà ningú insatisfet.

Advertising
El Puestu
© Maria Dias

El Puestu

3 de 5 estrelles
Restaurants Catalana Fort Pienc

A El Puestu hi ha gent d'alta gastronomia fent cuina de barri a preus de barri. Tenen uns musclos al vapor excel·lents. Els seus brutals callos, de picantor abraonada i textura gelatinosa subtil, redimeixen la púrria vermellosa que cultiva bacteris en expositors. Els plats freds són una benedicció en barra: com l'amanida de cigronets amb el punt de vinagre amb tiralínies. Vermut de Morro Fi, bona tria de vins de la terra a copes i ull de llebre de tirador fresquet en porró. 

Entrepanes Díaz
©IvanGiménez

Entrepanes Díaz

4 de 5 estrelles
Restaurants Bar d'entrepans Dreta de l'Eixample

A El Puestu hi ha gent d'alta gastronomia fent cuina de barri a preus de barri. Tenen uns musclos al vapor excel·lents. Els seus brutals callos, de picantor abraonada i textura gelatinosa subtil, redimeixen la púrria vermellosa que cultiva bacteris en expositors. Els plats freds són una benedicció en barra: com l'amanida de cigronets amb el punt de vinagre amb tiralínies. Vermut de Morro Fi, bona tria de vins de la terra a copes i ull de llebre de tirador fresquet en porró. 

Advertising

La Cerveseria Clandestina

Restaurants Hamburgueses Sagrada Família

A prop de la Sagrada Família trobareu un bar amb bona música, exposicions d’art itinerants i un ambient que us hi farà sentir com a casa. Serveixen excel·lents hamburgueses i tapes (amb opcions veganes per triar i remenar), i un ampli ventall de cerveses artesanes. Serà difícil que no en trobeu cap que us agradi, tenint en compte que tenen deu tiradors que van canviant regularment i a la carta d’ampolles n’ofereixen més de 50 birres artesanes.

Galú
Foto: Edgar Ortiz

Galú

4 de 5 estrelles
Restaurants Italiana

El Galú ofereix una carta disponible sense gluten i amb opcions veganes. Elabora la seva pròpia pasta, el pa i les postres. I es nota. Podeu començar amb una 'caponata', entrant sicilià, i un carpaccio. L’amanida de fonoll i taronja pot completar el trio inicial, o una albergínia parmigiana exquisida. Les pastes s’elaboren diàriament i artesanalment. Uns 'fetuccini' amb pèsols tendres són una altra opció, així com els 'pappardelle' a la Norcia, amb salsitxa, escalunya, tòfona negra i nata. No obvieu les postres: excel·lents tiramisú i pannacotta.

Advertising
Granja Petitbo
© Maria Dias

Granja Petitbo

3 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània Dreta de l'Eixample

La Granja Petitbó és un lloc acollidor on esmorzar i berenar pastissos excel·lents acompanyats d’una gran tassa de te o d’un cafè. D’estampa per emmarcar o, si ho preferiu, de foto per lluir a Instagram. Ous Benedict i entrepans vegetals acompanyats de sucs de fruites (a destacar el de taronja, poma i pastanaga) i també el seu reputat carrot cake i els pancakes amb plàtan i xocolata... Al migdia hi fan dinar molt healthy.

Hawker 45
© Irene Fernández

Hawker 45

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa Dreta de l'Eixample

Un lloc particular, personal i intransferible: practiquen una fusió de menjar de carrer del sud-est asiàtic i d'Amèrica llatina fet amb realisme, inspiració i coherència. La carta no és molt llarga, però els plats són un 'hit' poc escoltat: hi podeu trobar l'adobo' filipí –un plat que aquí és com qui diu, inexistent– aplicat a la galta de porc, o una sopa 'pho' amb cua de bou. I al menú de migdia, delícies com 'malay redang', guisat malaisi fet 'street bocata' amb un 'roti paratha', un pa tou de Singapur. Tot deliciós, coherent i fet des de zero.

Advertising

La Real Hamburgueseria

4 de 5 estrelles
Restaurants Hamburgueses Eixample

A La Real Hamburguesería volen recuperar l’esperit clàssic made in USA. I ho aconsegueixen: amb panet de broix i evitant el gegantisme, receptes com la Real –cheddar, bacó, i crema de formatge curat– creen addicció (i de fet recorden les hamburgueses de Chicago de la vella escola, aquelles 'patties' de mida normal i sabor excel·lent). Tot és de producció pròpia –des del guacamole fins al quètxup de piquillos– i mariden amb l’excel·lent cervesa artesana poblenovina Edge Brewing. La 'burger' més cara ronda els deu euros, i totes van acompanyades de patates fregides.       

Mian
Restaurante Mian

Mian

4 de 5 estrelles
Restaurants

Restaurant xinès de platets casolans elaborats per compartir. Els veïns i oficinistes del barri sospiren pels seus fideus Pequín (pasta de soja fermentada, carn picada de porc, cogombre, pastanaga i brots de soja) i el 'zhu pao' (porc especiat amb gingebre i pa esponjós). Per uns 20 euros us faran feliços.

Advertising
Parking Pita
© Maria Dias

Parking Pizza/Pita

4 de 5 estrelles
Restaurants Pizza Dreta de l'Eixample

Els del Parking Pizza obren el Parking Pita al passeig de Sant Joan, literalment un aparcament. Hi ha espai per a 130 comensals ben estirats i llum natural de la claraboia. La breu carta disposa set entrants, tots vegetarians, i quatre pites. Per al kebab fan servir espatlla i cuixa de xai a cocció lenta –també hi ha pites de falàfel, pollastre eco i vedella amb ras-alhanut–, el pa el fornegen i plats com la coliflor rostida amb fonoll i curri justifiquen el viatge. I sense carn a sabre, ni 'sablazos': 15 euros de mitjana. 

Portolés
© Maria Dias

Portolés

4 de 5 estrelles
Restaurants Dreta de l'Eixample

Menjar senzill i popular. Tot el que hi ha del dia està escrit en una pissarra. Una oferta àmplia, amb primers com gaspatxo, fideuada, carxofes al vapor o un arròs a la cubana, o uns segons que van des d’unes galtes de porc o una escalopa amb vinagre de Mòdena, fins a un magret d’ànec o un bacallà amb tomàquet, passant per uns rogers de roca fregits o una truita de riu a la navarresa. 

Advertising

Ramen-Ya Hiro

5 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa Dreta de l'Eixample

Continua sent un dels millors llocs de la ciutat per menjar bon ramen, sens dubte. Hi trobem només les tres receptes clàssiques: de soja (amb un brou fet de pollastre i porc, amb salsa de soja), de miso (el mateix amb miso en lloc de soja) i de marisc. Els fideus, de producció artesana (veureu la màquina al final de la barra), són una meravella: els pots posar al plat i prémer-los amb el bastonet i deixen anar brou i, alhora, es mantenen elàstics. Les gyozas (crestes) i els onigiris (els triangles d’arròs amb alga nori) acaben de completar la carta.

Mar i muntanya de Can Boneta
© Iván Moreno

Can Boneta

4 de 5 estrelles
Restaurants

A Can Boneta tapa i platillo creatiu amb regust de tradicional. Carta de platets clarament basats en el receptari català. L’espatlla de xai desossada amb salsa de porto i Tatin de poma, el conill desossat amb bolets, els calamarsons farcits de bolets i salsa de vi blanc del Penedès... Xup-xup al poder! Al migdia apliquen una fórmula econòmica de tres tapetes més un plat del dia, postres i begudes en què podeu topar, per exemple, amb un fricandó, un melós de vedella amb salsa d’olives negres i codonyat o un arròs de calamars i gambes.

Advertising

El Filete Ruso

4 de 5 estrelles
Restaurants Bar d'entrepans L'Antiga Esquerra de l'Eixample

L’insígnia de la casa del Filete Ruso és l'hamburguesa que li dona nom, amb all, julivert i suau arrebossat. També trobareu receptes que apunten a l’alta cuina francesa i espanyola, com una extraordinària burger amb brie i mostassa de Dijon o la ibèrica, amb pernil de Jabugo i el disc carni. La vedella és excel·lent: carn de proximitat alimentada amb cereals ecològics. I el seu bistec tàrtar també està a l'alçada de les circumstàncies.

Gelida
Foto: Scott Chasserot

Gelida

3 de 5 estrelles
Restaurants Catalana La Nova Esquerra de l'Eixample

Qui no s’hagi assegut mai al Gelida i s’enfronti a un full de word amb què exhibeixen una cinquantena de plats de casa de menjars (quasi cap sobrepassa els cinc euros) faria bé de decantarse per una galta de porc al forn canònica i melosa. Flanquejada per carxofes arrebossades, és un petit luxe diari d’emporcament que podem arrodonir demanant, de primer, un bon capipota. Morts de fam matiners: el seu entrepà de tall rodó rostit no s’oblida.

Advertising
Kanada-Ya
Foto: Maria Dias

Kanada-Ya

4 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa Esquerra de l’Eixample

Del Kanada-Ya et recomanem el superb 'tonkotsu'; caldo d’os de porc, fideus fets a mà, cansalada 'chashu', nori, ceba tendra i ceps. Si no, el Kanada-Ya de Barcelona té un ramen-gaspatxo fred, saborós i molt refrescant. A la carta també hi ha entrants clàssics: edamame, albergínia marinada, pollastre fregit amb maionesa cítrica de iuzu i gyoza. El menú del migdia val 11,90 euros i inclou un ramen a escollir, dos acompanyaments i beguda. Per un euro més, hi entren unes postres: crema cremada de te hojitxa o sorbet de licor de pruna xinesa. 

Obbio

3 de 5 estrelles
Restaurants

L’Obbio abandera l’evolució de la botiga de menjar bio: en els seus 800 metres quadrats, hi trobareu qualsevol producte, sempre de producció ecològica i amb preferència per la proximitat. Des de 39 varietats de farines fins a croquetes d’escamarlans, passant per xips saludables d’escarola i ceba. Disposen d’un espai de restaurant-cafeteria on tot el que posen a taula surt del seu obrador, i a l’hora de dinar es converteix en l’únic self-service ecològic de Barcelona. No hi ha menú: cobren el menjar a pes, uns 8 euros cada 300 grams.

Advertising

Morro Fi

4 de 5 estrelles
Bars i pubs Bars de tapes Eixample

Petita i sempre animada, ja fa temps que aquesta taverna s’ha convertit en santuari de l’aperitiu, igual que ho són els altres locals que tenen escampats per la ciutat, temples, així mateix, de la bona llauna de conserva i la canya ben tirada.

Oval
FOTO: Maria Dias

Oval

4 de 5 estrelles
Restaurants Hamburgueses La Nova Esquerra de l'Eixample

En aquesta hamburgueseria gurmet amb accent indie –la llista musical és exquisida, els Mishima hi van portar a sopar el Daniel Johnston– el client es pot confegir la seva pròpia recepta triant els ingredients (n’hi ha un bilió de combinacions!). O agafar una recepta fixada, com per exemple la brutal Chili Burger, amb xili, jalapeños i maionesa de 'chipotle'. Molt bones hamburgueses, també, amb carn de Nebraska, i una petita i encertada carta de vi a preus assequibles. 

Advertising

DE 20 A 40 €

Boa Bao

Restaurants

Un portal directe de Tailàndia fins a Vietnam, passant per Indonèsia, el Japó o la Xina. Street food autèntic. Podeu començar amb semoses vegetarianes o rotllets de primavera que donen peu a una carta de 64 plats dividida per temàtiques.  Escolliu entre sopes com la Malàisia de marisc al curri amb noodles d’ou, woks o intenses i refrescants amanides com la de bolets i pop a la brasa. De postre una crème brûlée de coco o dumplings de sèsam negre amb te de litxi, Jackfruit i gingebre. 

Advertising
Cafè de la Pedrera
Lasse Olsson

Café de La Pedrera

Restaurants

El restaurant Café de la Pedrera és un espai únic on podràs esmorzar, dinar o sopar mentre aprecies el llegat modernista de Gaudí. Les vistes al Passeig de Gràcia et transportaran a un racó elegant que pots gaudir a qualsevol hora. El restaurant ofereix unes vistes espectaculars a la nit. Els plats de la seva oferta gastronòmica estan elaborats amb els millors productes tant del mar com de la muntanya. Amb una oferta permanent per a tots els gustos, hi pots anar a fer un vermut, un 'brunch', un dinar o un sopar en un marc inigualable.  

Can Kenji

4 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa Eixample

Submergiu-vos en la cuina d’izakaya, les tavernes japoneses, a Can Kenji. La idea és que compartiu platets, com ho fan al Japó, sense cap ordre, com si es tractés de les més nostrades tapes. Esteu en bones mans. Cuinen amb gran encert plats com el tataki de bonítol, mandonguilles de xiitake, ànec i ceba amb miso... o productes més reconeguts (però no per això amb menys bon resultat) com la costella de porc ibèric guisada amb miso i l’hamburguesa. Ball de gustos nipons a tarifes saludables per a la vostra butxaca.

Advertising

Chicha Limoná

4 de 5 estrelles
Restaurants Espanyola

Chicha Limoná es un doble local: desayunos, meriendas, vermuts, comidas y cenas, y cócteles. Chicha: menú de mediodía a precio muy ajustado en cuanto a la calidad. Podrás comer desde unos espaguetis con pescado y marisco hasta un modélico 'marmitako'. Hay carta de platos de autor: tacos de ternera estofada con salsa verde y morro frito de producto de calidad, con carta de vermuts y vinos espléndida. Limoná: Café de especialidad, pan y bollería propios y 'brunch' de fin de semana como pocos, donde comes desde unos huevos 'shakhuska' hasta unos 'chilaquiles' con pollo.

CruiX
© Maria Dias

CruiX

4 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània La Nova Esquerra de l'Eixample

Joventut i testosterona: entre tots, set xicotots límit d’edat 29 anys en un bareto xinès-gallec reconvertit en casa de menjars moderna i popular, amb un menú degustació que no supera els 40 euros. El menú degustació de deu passes és per treure’s el barret. Com ho és també el de migdia: tres tapes de la carta, postres i arròs per menys de 16 euros. De traca fallera: la croqueta d’ànec de Pequín –cremositat amb l’au rostida i lacada i cremosa, puntuada per kimchi i menta– i una amanida de porros escalivats amb anguila teriyaki, fum i mel.

Advertising

Ekubo

4 de 5 estrelles
Restaurants Barcelona

Un japonès sense fusions. Producte pur i de proximitat comprat cada matí a la Boqueria, al mercat del Ninot i a Sant Antoni. L’espai just –25 persones– per atendre cada comensal amb l’atenció que es mereix i el coneixement d’un xef nipó. La seva especialitat és l’'onsen tamago', un caldo fred amb ou ecològic cuinat a baixa temperatura, amb eriçó de mar, 'ikura' (ous de salmó), calamar i caviar, i també el 'nigiri' de 'wagyu' flamejat. 

Etapes
© Irene Fernandez

Etapes

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa L'Antiga Esquerra de l'Eixample

L'Etapes bons plats centrats en les receptes d'aquí, bon ambient i bon tracte. De la carta, un mar i muntanya de petxines, panxeta ibèrica, pernil i salsa d'ostres venerable; o un arròs caldós de cabra de mar i cranc reial. Elaboracions senzilles per realçar el gust de cada ingredient. Sorprèn que moltes d'aquestes elaboracions acurades es troben també en el menú de migdia i a molt bon preu. El celler també és un dels punts forts d'aquest restaurant, amb més de 500 referències d'arreu i algunes perles interessants de tastar. Demaneu consell. 

Advertising
Fat Barbies
FOTO: Irene Fernandez

Fat Barbies

4 de 5 estrelles
Restaurants A la brasa Dreta de l'Eixample

Al Fat Barbies hi trobareu icones de la brasa americana, foc i fum slow food (la carn és de Cal Tomàs). Com un costellam de porc (plat estrella) amb quatre hores de fum i vuit de cocció (12,95 €); o entrepà de pastrami, amb llonzes de galta de vedella, un punt perfecte entre el salat profund, l’elasticitat i el greix. La carta és curta i directa: cinc principals de carn (a més dels dos esmentats, aletes de pollastre, costella de vedella i l’entrepà de 'pulled pork', que entra en un menú de 10 €) i sis acompanyaments vegetarians. 

Fermí Puig
©Ivan Giménez

Fermí Puig

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa Sant Gervasi - Galvany

El seu nom és un baluard de la cuina tradicional catalana ben entesa i amb savoir faire. Aquest restaurant és una fórmula a molt bon preu, tant al migdia com a la nit, si es té en compte el resultat tant pel que fa a la cuina com al servei, acollidor i amable, amb vocació. Als fogons, s'eleven a alta categoria plats com un capipota amb samfaina, un rostit, uns calamars amb cigrons o una escudella amb galets i pilota.

Advertising
Gutai
Foto: Irene Fernandez

Gutai BCN

4 de 5 estrelles
Restaurants Sud-asiàtica

Gutai és un gastrobar asiàtic que reuneix un bon grapat de plats del sud-est amb esperit de menjar de carrer, agermanats amb occident i ganes de què us empastifeu les mans. Molta varietat, a preus interessants i una cocteleria marciana. Aquí hi trobareu des d’aletes de pollastre amb refrescant 'tom yum', fins a tacos d’ànec Pequín. Les postres són llamineres i sense complexos: com uns rolls de mascarpone banyat en xocolata.

La Esquina
©Maria Dias

La Esquina

5 de 5 estrelles
Restaurants Espanyola Dreta de l'Eixample

Aquí t'hi podries estar tot el dia veient com surten tallats, brunch antològics, dolços casolans i sucs recent espremuts. De fet, tot el que l'equip de La Esquina factura a la cuina i a la barra és natural, artesanal i està fet amb ànima: cafès exquisits, esmorzars, dinars i berenars. La carta té un toc british i és que el xef, l'Olly Melhuish és londinenc. El menú de migdia combi val molt la pena. El local és lliure de plàstic. 

Advertising
Muticlub
© Maria Dias

Muticlub

4 de 5 estrelles
Bars i pubs Cocteleries Dreta de l'Eixample

El local és un híbrid de cocteleria, bar de vins, restaurant i club.  Unes 80 referències de vins saluden el client, que pot escollir entre copa i ampolla (les copes van dels 5 als 100 euros). A l’apartat de cocteleria (alerta amb la trilogia de daiquiris!), qui vulgui un còctel sense vi, van tots a deu euros. Tenen carta amb platets d’alta volada, com la torrija salada, els musclos, el pernil ibèric o l’ensaladilla del club. Mantenen un desena de plats disponibles fins a les 2.15 de la matinada. 

Nairod
FOTO: Irene Fernandez

Nairod

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina creativa L'Antiga Esquerra de l'Eixample

El xef David Rustarazo ens fa una vintena de propostes per que mengem els plats de sempre com el primer cop: els disloca sense capgirar-los, mantenint-ne l’esperit. El fricandó és amb galta de vedella (15 euros), i aquesta carn, més forta, afegeix un punt de gust que li va molt bé. S’atreveix amb una croqueta de porc i cheddar (2,5 euros) espectacular. S’empesca combinacions raonables i reeixides, com la moixama amb endívia rostida i 'crème fraîche' (10 euros) o un arròs amb llet amb taronja amarga i gelat de pistatxo (6,5 euros), fresc, imaginatiu, amb diverses textures. 

Advertising
Norte
Ivan Giménez

Norte

4 de 5 estrelles
Restaurants Dreta de l'Eixample

Un deliciós restaurant en miniatura, on reelaboren i modernitzen clàssics de la cuina gallega i basca en format platet. Són tota una potència a l'hora d'esmorzar i dinar: en el primer apartat, les seves truites i remenats, o torrades amb melmelada casolana. I amb els entrepans tampoc es queden curts, com l'entrepà de calamars amb maionesa d'all i julivert i ceba cruixent. Calamarcets frescos a la planxa i pa mollete! Per dinar, proveu el lluç a la romana amb maionesa de llimona o els cigrons amb cocotxes de bacallà i salsa verda. Tot el vegetal de temporada és ecològic.

Nelumbo

4 de 5 estrelles
Restaurants Asiàtica

El Nelumbo és una visió personal de la tradició del sud-est asiàtic. El més important: el seu toc elegant i virtuós en l’ús d’espècies i cítrics, i per a totes les butxaques. La proposta es basa en la cuina popular i clàssica de Cambodja, Tailàndia i el Vietnam perquè en gaudeixi tothom que hi passa per davant. De fet es pot dir que és menjar de carrer, que és com normalment es menja en aquests països. Al carrer.

Advertising
 Nigiri de Sato i Tanaka
Sato i Tanaka

Sato y Tanaka

4 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa

Aquest restaurant ha deixat el llistó ben alt en matèria de ‘nigiri’. Zero taules, dues barres, menys de 20 comensals. A cada barra trobem un sushi master diferent. Els entrants passen de pressa. El tofu d’eriçó, el fetge de rap i les sepietes es volatilitzen. Cuina mil·límetre zero amb nigiris que no necessiten cap bany de soia. Bogeria desfermada amb el de navalla. El de calamar és mel. Probeu el de toro i el d’anguila. Rendició absoluta amb el de gamba vermella (amb el cap polvoritzat per sobre!). 

San Telmo

4 de 5 estrelles
Música Esquerra de l’Eixample

En aquest cafè-restaurant cantoner s'hi pot esmorzar, dinar, sopar i golpejar les primeres copes nocturnes. Fans de la ginebra, aquí teniu 100 referències per triar i remenar. A la carta, opcions internacionals i plats de tota la vida. I tot això en una situació privilegiada. Terrasseta de luxe oberta tot l'any. Ambient relaxat. Decoració d'aires novaiorquesos i bona música per a cada moment. 

Advertising
Sense Pressa
© Ivan Giménez

Sense Pressa

4 de 5 estrelles
Restaurants Catalana

Al Sense Pressa s’hi menja sense patir el doble torn. Només són vuit taules –porta amb porta amb un local de 2000 m2!– on en José Luís Díaz, que en té 61 i cuina des dels 15, exerceix de cuiner per a cuiners, fent plats “que potser ells no poden oferir als seus restaurants però mengen aquí”. Guisats fets amb paciència que s’assaboreixen amb calma. Hi ha uns clàssics de base i un sentit de la temporalitat radical, vehiculat en plats del dia com els rossinyols saltats amb botifarra negra. 

Tandoor
© Irene Fernandez

Tandoor

4 de 5 estrelles
Restaurants índia moderna La Nova Esquerra de l'Eixample

El Tandoor ha actualitzat i ha alleugerit la cuina índia: vegeu una contracuixa de pollastre marinada amb iogurt i coriandre, una croqueta de verdures i maionesa de menta, o un sheek kebab, un taco de xai masala amb una base d’iceberg amb mango especiat i chutney d’alvocat: una excelsa 'streetfoodietzació' dels plats clàssics de la cuina india, vaja. Un plat també lleuger tot i la salsa contundent, acompanyat d’un vegetable pulao, un arròs basmati amb verdures i cúrcuma i un naan d’all. Ah, i res pica en excés. Encara que si així ho voleu, us afegiran picant.

Advertising
The Greenhouse
© Maria Dias

The Greenhouse

Restaurants Vegetariana Dreta de l'Eixample

Quan parlem de cuina flexiteriana ens referim a una cuina vegetariana flexible, amb un percentatge de proteïna d’origen animal sempre de qualitat, generalment ecològica. La cuina es basa en verdures de temporada, viva, estacional, lúdica. La de Greenhouse és, sens dubte, una cuina de producte. Un lloc on conviuen uns tomàquets de temporada amb alfàbrega i maduixes fermentades, un fantàstic arròs del Delta amb bou de mar i vainilla, i entrants tan diversos com unes ostres o un pa amb mantega i xarop d’auró. 

El Teòric
FOTO: Maria Dias

Teòric Taverna Gastronòmica

4 de 5 estrelles
Restaurants Catalana Dreta de l'Eixample

Relectura jove i lliure del receptari català tradicional. Les croquetes amb emulsió d’allioli de safrà són el seu plat icona. El pop amb papada, trinxat de kale i motlles de sobrassada, l'arròs Parellada de pollastre, sèpia i gambes i un lleuger allioli de julivert, el bacallà cuinat a baixa temperatura amb espinacs a la catalana i all negre. Immillorable. I de terra, el garrí amb poma.  Per postres, podeu demanar el pa amb oli i xocolata. En vull més! Els plats són per compartir i cap supera els 12,50 euros. Vins catalans i cervesa Balate. Cal reservar-hi amb antelació. 

Advertising

Telefèric

4 de 5 estrelles
Restaurants

Al Telefèric no s’obsessionen a mantenir el pedigrí navarrès, sinó "a portar la barra a la taula". Per que meravelles com el pintxo de foie gras a la planxa es puguin degustar amb calma. Menjareu entre tàpies i chillides: la Soledad Urabayen, abans de posar una barra, era marxant d’art. També hi trobareu un repertori de plat sencer basat en el receptari basc d'alta frescor i qualitat, com mitjana de vaca vella filetejada o lluç amb salsa verda.

Torpedo
© Maria Dias

Torpedo

4 de 5 estrelles
Restaurants Bar d'entrepans

Moviment en l’univers entrepà: el Torpedo. Bar cantoner, línia de poder a l’Eixample: el gàngster s’hi sentiria com a casa, en un bar cocteleria, entre art-déco i Twin Peaks, verd fosc i vermell puticlub. Però anem a l’entrepà. Un exemple biquiner: el de pastrami de llengua, amb pa de motlle croissant de Triticum i una mostassa d’herbes. I l’entrepà d’albergínia rostida amb tomàquets secs –pa de burger del forn Sant Josep– és tan pecaminosament bo que sembla que no pugui ser vegetarià. Això inclou també uns entreteniments que sobrepassen aquesta categoria: com les Kentucky fried guatlles (cuixes de guatlla desossades, arrebossades i fregides) o unes excel·lents croquetes de gambes. 

Advertising

Topik

4 de 5 estrelles
Restaurants Cuina contemporània L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Una glopada d’aire fresc a l’Eixample fa gairebé una dècada amb aquest restaurant que brilla gràcies a una fusió raonada de la cuina japonesa amb el fet mediterrani català. Tasteu el pop marinat amb rave japonès; el tàrtar de vieires, ostres i guacamole; o el melós de vedella amb ventresca de tonyina i salicòrnia, i ja ho entendreu. No oblideu les postres, com la llamprea i la torrada de pa de La Llibreria amb gelat de canyella. 

Olla de Sichuan

4 de 5 estrelles
Restaurants Xinesa Eixample

Sichuan és cèlebre a tot el món per la coentor que desperta en les papil·les gustatives. El seu secret rau en un pebre característic de la regió, que juntament amb els xilis dona forma a gran varietat de diabòliques salses. Transformat en sopa i escalfat sobre la taula a l’estil 'huoguo' –'hot pot'– es converteix en un autèntic ritual. Trieu els ingredients crus, bulliu-los-hi al moment i gaudiu com dimonis. A la carta també hi teniu plats clàssics d'arròs i fideus, ànec lacat i dimsum.

Advertising

Més de 40€

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising