Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sant Jordi
Foto: Shutterstock

Així serà el Sant Jordi 2023 a Barcelona

Enguany es recuperen les Rambles i s'amplia la 'superilla' literària

Clara Ruiz
Escrit per
Clara Ruiz
Publicitat

Són moltes les activitats programades per la Diada de Sant Jordi a Barcelona. Festa de la cultura catalana per excel·lència, aquest 23 d'abril arriba amb fortes propostes que busquen recuperar el caràcter popular de la diada arreu de la ciutat, amb 320 parades, més de 100 davant de llibreries, i unes 80 parades de floristeries professionals. A més, hi haurà 213 parades amb signatures d'autor i algunes llibreries també posaran parada de llibres el divendres 21 i el dissabte 22

Des dels Floristes tradicionals fins a parades professionals, aquí teniu tot el que necessiteu saber sobre com se celebrarà Sant Jordi a Barcelona. 

La recuperació de les Rambles

La gran novetat d'aquest any arriba amb la recuperació de l'espai de les Rambles per dedicar-lo a la diada de Sant Jordi. Un espai que es va perdre per les limitacions de la pandèmia, tot un símbol de Barcelona, tornarà a agafar protagonisme aquest any. En total, podreu trobar 278 metres de parades de llibres.  

Els dos primers trams de les Rambles, baixant des de Plaça Catalunya, estaran ocupats únicament pels Floristes de la Rambla i professionals del Llibre, amb l'objectiu de celebrar una diada més flexible i menys densa.

Les parts de Ciutat Vella i Plaça Reial estaran dedicades a entitats, associacions i col·lectius de tota mena. Així, s'establirà per primer cop a la història una zona professional de l'àmbit del llibre i la rosa des de Canaletes fins al Passeig Colom. 

Una 'superilla literària' 

Passeig de Gràcia és la zona de la ciutat que acumula un nombre de parades literàries més gran. Aquest any no serà diferent, però els amants dels llibres esteu de sort, ja que l'espai dedicat a les parades serà més ampli que l'any passat.

Es crearà una 'superilla literària', configurada en tota l'espina dorsal del Passeig de Gràcia, recuperant espais que aniran des de Gran de Gràcia fins a Plaça Catalunya. Així, es compondrà un eix molt gran com mai vist, amb la part superior de Gran de Gràcia dedicada a entitats del barri i la resta a parades professionals i floristes. 

Festa dels drets culturals: una cultura sense barreres

Aquest Sant Jordi aposta per un model que combina el caràcter popular i tradicional de la festa amb la professionalització i la visibilització de la feina de les llibreries. Aquí teniu una guia concreta dels espais professionals que hi haurà a la ciutat distribuïts per districtes:

Eixample: es manté el perímetre de l'entorn de Passeig de Gràcia, des de la Gran Via a la Diagonal. Espai a la Plaça Universitat, obert per primer cop l'any passat, i Passeig de Sant Joan, recuperat d'abans de la pandèmia i dedicat al còmic, novel·la gràfica, literatura infantil i juvenil i al públic familiar. En conjunt, unes 180 parades

Ciutat Vella: recuperació de les Rambles, amb zona professional des de Canaletes fins a Plaça Reial, amb més de 100 parades

Gràcia: espai a la Plaça de la Vila i a Gran de Gràcia, des dels Jardinets de Gràcia fins a la travessera de Gràcia, amb unes 20 parades

Les Corts: Diagonal (Pau Romeva / Joan Güell), amb unes 10 parades

Poblenou: Rambla del Poblenou, amb 9 parades de llibres

Sant Andreu: Plaça d'Orfila, amb 8 parades de llibres

Sarrià: Plaça de Sarrià, amb 3 llibreries

NO T'HO PERDIS: Els llibres que no et pots perdre

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat