Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fismuler
Foto: FismulerFismuler

Aquests son els tres millors restaurants de Barcelona segons l'Ajuntament

La tercera edició dels premis Barcelona Restauració premia Fismuler, Echegaray i Casa Petra

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El restaurant Fismuler de Ciutat Vella, l’Echegaray del districte de Sant Martí i Casa Petra de Les Corts han estat els guanyadors dels Premis Barcelona Restauració 2022, que es van lliurar ahir en una gala celebrada a la Fàbrica Moritz. Aquests guardons els impulsa l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2017 per difondre l’oferta gastronòmica i restauradora de qualitat de la ciutat. La iniciativa va per la seva tercera edició, després d’haver-la cancel·lat per la pandèmia. 

Fismuler de Ciutat Vella –la seu a Barcelona del restaurant madrileny homònim– ha rebut el premi a la Qualitat Gastronòmica per “oferir una cuina urbana, fresca, sense complicacions i de molta qualitat per a tots els públics”.

Fismuler
Foto: FismulerFismuler

Casa Petra de Les Corts (Manila, 51), un local que exposa a l'estil d'un mercat el producte de la seva carta de temporada, ha estat premiat en la categoria de Local Notori o Innovador per “per esdevenir un espai polivalent, sorprenent, diferenciador, transversal i acollidor”, en paraules del jurat.

Casa Petra
Foto: Casa PetraCasa Petra

I Echegaray, en representació del Districte de Sant Martí –un bar-restaurant de cuina catalana, al cor de Poblenou, a Marià Aguiló, 65– ha guanyat el premi d’Integració al Barri, per representar “una aposta jove de cuina popular de fort arrelament al barri gràcies a la compra diària al mercat”.

Bar Echegaray
Foto: Bar EchegarayBar Echegaray

Enguany s’han entregat quatre premis més dividits en dues categories noves. Can Culleretes i Ca l’Isidre, ambdós de Ciutat Vella, han rebut la Menció HonoríficaEl Racó del Peix (Horta-Guinardó, a Tajo, 8) i Casa Amàlia (Eixample) han rebut el Premi a la Sostenibilitat, que guardona les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular. 

Després de dos anys de pandèmia hi va haver moments emotius en la recepció dels premis. Com el d'Isidre Gironès, de Ca l'Isidre: "Jo no diré res, què puc dir? L'única cosa que sé dir, després de 47 anys, és preguntar 'què li ve de gust menjar?'. (no així la seva esposa i sòcia, la Montserrat Salvó: "Jo em vaig casar amb aquest home, però també amb un ofici! Defensem la terra i els seus productes!"). També reivindicatiu va ser en Beltran Sastre, del Bar Echegaray: "Tot el que fem ho fem en clau de barri. El producte és local, la carta és en català, els calés es queden al barri, i tenim pocs turistes". I des de Can Culleretes, les germanes Alícia i Montse Agut van recordar al jovent que "és molt complicat innovar, però encara ho és més mantenir una cosa molt temps" (Can Culleretes va obrir el 1786). Encara que per emotiva l'anècdota del tinent d'alcalde Jaume Collboni: "L'altre dia li vaig preguntar a Barack Obama que recordava del seu viatge de jove a Barcelona. I no era Gaudí! Eren els restaurants!". 

I com funcionen aquests premis? Poden presentar candidatures els membres de la comissió de candidatures de cada districte, formada pels tècnics de Comerç del districte, i per les associacions representatives al territori, així com l'associació de comerciants, l'associació de veïns, entitats i associacions sense afany de lucre del sector de la restauració i els mateixos establiments de restauració. I de trenta locals, dividits en les tres categories principals, n'ha decidit els guanyadors un jutjat format per Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, el director de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament, Manel Vázquez , la periodista especialitzada de TV3 Tana Collados, el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias i el director de l’Observatori de l’Alimentació del Parc Científica de Barcelona, Jesús Contreras. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat