Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Arriba el 'cachopo' vegà a Barcelona!

El preparen amb pebrot vermell escalivat i formatge 'plant-based'

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Que el 'cachopo' a alguns els pot semblar una delícia primitiva, i a d'altres una barbaritat, és indiscutible. Un 'cachopo', per si hi ha algun marcià a la sala, són dos bistecs gruixuts arrebossats, amb formatge entremig (en les seves versions més 'hard', dos entrecots empanats empresonant cabrales). Sí, és com un llibret arrebossat de llom però fet amb bistecs grossos

La bona notícia per als qui aquest plat tan de moda darrerament ens fa basarda –jo em puc fotre una bona mitjana, però fregir i arrebossar filets em sembla arruïnar la vedella de qualitat –és que el restaurant vegetarià Teresa Carles acaba de presentar un 'cachopo' vegà: farcit de pebrot vermell escalivat, arrebossat i amb formatge gouda 'plant-based', acompanyat de patates Hasselback, salsa vegana Café de París i salsa vegana Caesar. I té una pinta tremenda. 

Aquest plat forma part de la nova carta d'estiu que Teresa Carles i Flax & Kale acaben de presentar, amb propostes com croquetes de 'pollastre' rostit 'plant-based' a base de soja texturitzada o la Melanzane amb ragú, mozzarella 'plant-based', salsa de tomàquet casolana i alfàbrega (un plat inspirat en la mussaca grega, però en la seva versió vegana). Val a dir que Teresa Carles és potser el restaurant vegetarià que millor 'versiona' plats de proteïna animal: les 'carns' i els 'formatges' són de producció pròpia, fets al seu obrador de Lleida, amb resultats de textura i sabor superlatius. Els seus plats preparats han arribat a la majoria de supermercats –tasteu la seva boníssima lasanya vegana, la venen al súper, a 3,99– i tenen previst facturar 20 milions d'euros aquest 2021. 

Mezze vegana de Flax & Kale
Foto: Flax & KaleMezze vegana de Flax & Kale

Què més podem dir del 'cachopo'? Doncs que en la darrera polèmica suscitada pel consum de carn vermella entre els socis del govern espanyol –mengem més del doble de carn que la que recomana l'OMS– l'exministre del PP, Juan Ignacio Zoido hi va fotre cullerada de manera bizarre: va tenir la idea de tuitar el 'cachopo' que s'estava endrapant, i assegurar que "ell menja carn perquè forma part de la dieta mediterrània".

Les clatellades a tuiter li van venir de tots cantons, esclar. És fàcil rebre, sobretot si identifiques la dieta mediterrània amb un àpat que sembla una rata arrebossada amb patates fregides (congelades).   

La dieta mediterrània segons l'ex-ministre Zoido!
Foto: TwitterLa dieta mediterrània segons l'ex-ministre Zoido!

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants vegetarians de Barcelona 

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de identitat de ciutat

    Últimes notícies

      Publicitat