Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Teodor Currentzis
Foto: Nadia RomanovaTeodor Currentzis

Arriben el Barcelona Obertura Spring Festival i el Ciutat de Clàssica (amb 23 concerts gratuïts!)

El Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música i L'Auditori ompliran de música la ciutat, del 5 al 24 de març

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Bones notícies per als amants de la música clàssica. Del 5 al 24 de març, Barcelona acollirà la cinquena edició del festival Obertura Spring Festival, que comptarà amb 500 artistes d'arreu del món i 40 concerts arreu de la ciutatEl Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L'Auditori han presentat la nova edició aquest dilluns 12 de febrer, que reunirà noms com Bob Wilson, Anna Vinnitskaya, Jordi Savall, Alisa Weilerstein, Augustin Hadelich i Teodor Currentzis, entre d'altres. 

A més dels concerts als 26 escenaris que es repartiran per la ciutat, la programació del Barcelona Obertura Spring Festival comptarà amb una de les produccions estrella de la temporada del Liceu, 'El Messies de Händel' revisat per Mozart, sota la direcció de Robert Wilson. Per la seva part, el Palau de la Música Catalana portarà set propostes artístiques de la mà de noms com la Franz Schubert Filharmonia, el Quartet Casals, The English Concert o 'Passió segons Sant Joan de Bach' sota la direcció de Jordi Savall.

Per altra banda, L'Auditori proposarà set cites dins la programació, de les quals quatre seran estrenes mundials de creadors catalans. La violoncel·lista Alisa Weilerstein amb Inon Barnatan al piano oferiran tot un 'tour de force' interpretant la integral de sonates per a violoncel i piano de Beethoven. L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) actuarà i presentarà tres programes dins el festival, totes elles sota la batuta del seu director titular, Ludovic Morlot. L'Auditori serà l'encarregat de finalitzar el festival amb la proposta Simfonia Gaudí, obra del compositor Albert Guinovart, protagonitzada per la Banda Municipal de Barcelona amb José Pascual-Vilaplana a la direcció, que se celebrarà el 24 de març.

Festival Ciutat de Clàssica

Durant el mateix període també se celebrarà el festival Ciutat de Clàssica, que oferirà 23 concerts de música clàssica gratuïts arreu de Barcelona. Alguns edificis històrics i emblemàtics de la ciutat, així com museus i altres equipaments, es convertiran en escenaris de música i pretendran acostar aquest estil musical a formacions locals joves i fer la música clàssica accessible per a tothom. El festival es durà a terme del 6 al 23 de març amb una programació que arribarà a tots els districtes de la ciutat.

La programació està definida per tres línies artístiques: el 150è Aniversari d'Arnold Schönberg; 'Tres universos, tres dones' és la segona línia, que inclourà les compositores Dora PejačevićMarie Jaëll, i Amy Beach; i el Made in Barcelona inclou 5 concerts amb repertoris inspirats, creats o interpretats a la ciutat. A més, el Festival proposa diversos programes com els recitals a càrrec dels organistes Jaime González-Sierra i Berenguer Montserrat que faran dos concerts al voltant de la producció musical per a orgue a Barcelona i crearan un recorregut per diverses esglésies de la ciutat.

Uns 200 músics participaran en el festival, entre els quals es troba el Quartet Atenea, que va rebre el Premi El Primer Palau 2022 i el Prix Crédit Suisse del Festival de Lucerna 2023. Els cors del Palau de la Música Catalana, el Cor de Noies i el Cor Mitjans, els músics de l’orquestra del Liceu i de l’OBC també  hi formaran part i presentaran un total de sis concerts. 

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de 2024 a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat