Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Rambla
La Rambla

Barcelona arriba a la segona xifra més alta d'habitants des de 1991

Segons el padró que ha publicat l'Ajuntament, hi ha 1.660.435 habitants a la ciutat, un 1,2% més que el 2022

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Augmenta la xifra de barcelonins i barcelonines després de dos anys en nombres negatius. Després que la majoria dels residents valoressin amb un notable l'experiència de viure a la ciutat, per primer cop des de 2021, la població de Barcelona està a l'alça, amb un 1,2% més de ciutadans que el passat 2022. L'Ajuntament de Barcelona ha publicat el padró amb data d'1 de gener de 2023 on s'ha fet pública la xifra total de residents a la ciutat: 1.660.435 persones. Aquest valor suposa un creixement envers els dos anys anteriors, quan les dades van caure en picat a causa de la pandèmia. A més, els més d'1,6 milions de ciutadans de Barcelona han aconseguit la segona xifra del padró més elevada des de 1991.

Si ens endinsem dins l'informe, veiem que les zones que lideren el creixement de la població són els districtes d'Horta-Guinardó i Nou Barris, amb un 2% de creixement. Al costat contrari trobem Ciutat Vella, que és el districte amb l'índex de creixement més baix, amb un 0,4%. Si filem més prim, dels 73 barris en total, 62 han recuperat població, com és el cas de Bon Pastor, amb un 6,5% més i el Barri Gòtic, amb un 7,5%. Per contra, barris com el Raval i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera perden població, amb un 1,8 i un 1,7% respectivament.

Una altra dada que s'ha posat en manifest el padró és la diversitat de la ciutat. Cada cop hi ha més veïns i veïnes de la ciutat que no han estat nascudes a Barcelona, així com ni tan sols a Espanya. Actualment, entre totes les persones empadronades a la ciutat hi ha més de 170 nacionalitats diferents, on destaquen els ciutadans americans i europeus. La nacionalitat més representada és la italiana, la colombiana, la pakistanesa i la xinesa.

NO T'HO PERDIS: Aquesta és la zona més cara per viure a Barcelona (i no és Pedralbes)

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat