Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona, la desena ciutat més divertida del món

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Que els barcelonins ens ho passem bé i sabem gaudir de les coses maques que ens regala la vida, això ho sap tothom. Si a més ens ho confirma una enquesta on han participat 15.000 residents de 32 ciutats del món, tenim una altra excusa per celebrar-ho. S'acaba de publicar el Time Out City Life Index, un estudi revelador que posiciona Barcelona entre les 10 ciutats més divertides del món segons els seus habitants i, per tant, entre les més interessants i amb més opcions d'oci i cultura.

L'enquesta va puntuar a cada ciutat paràmetres com ara el menjar, els bars, la cultura, les facilitats d'oci, l'habitabilitat i la felicitat dels seus habitants. Barcelona apareix en la desena posició d'un rànquing que torna a encapçalar, per segon any consecutiu, la ciutat de Chicago, que despunta tant en l'oferta cultural i gastronòmica com en la felicitat dels seus habitants. La segueixen Porto (que arriba de cop al segon lloc), Nova York, Melbourne i Londres.

Entre les dades globals, Nova York és la ciutat amb més i millor vida nocturna i la segona en quantitat i varietat d'oferta cultural. No obstant això, els visitants van advertir que als novaiorquesos no els agraden massa els turistes i són poc donats a entaular noves amistats. En matèria de felicitat Melbourne té un nou sobre deu, passant-nos la mà per la cara a tots, també pel que fa a la facilitat per fer amics i la quantitat d'esport setmanal, 'ment sana in corpore sano'.

Barcelona de teatres, museus, concerts i restaurants
Un altre dels paràmetres on Barcelona es fa forta és als teatres, superant a Londres en el nombre d'assistències a espectacles dels seus habitants. Ells tindran el West End i els grans musicals però nosaltres comptem amb la dedicació dels petits i constants aficionats.

En aquesta línia, Barcelona es mostra com una de les ciutats més actives pel que fa a la freqüència en què els seus habitants practiquen activitats culturals. Si bé les millors ciutats per a la cultura són París, Nova York, Madrid, Chicago i Londres, no és menys cert que és Barcelona, sempre segons els seus habitants, on més s'aprofita la cultura: més visites als museus, galeries i música en directe, un total de 76 vegades l'any, una xifra només superada per Ciutat de Mèxic.

Tanta activitat, és normal, ens obre la gana. Per això Barcelona surt entre les ciutats que més visiten els restaurants (94% en la setmana passada), només superats pels gegants asiàtics, Bangkok, Tòquio i Hong Kong.

Ciutat de l'amor
Alguns mites que també es corroboren amb aquesta enquesta. Els parisencs són entre els enquestats els que de forma més habitual practiquen sexe. Quatre de cada cinc habitants de la capital de França van tenir sexe en l'últim mes. No és d'estranyar que siguin també els que menys dormen entre tots els enquestats, a més dels que tenen l'índex més elevat de ressaques en l'últim mes, seguits de prop per les principals ciutats del Regne Unit.

Time Out City Life Index 2018

Últimes notícies

    Publicitat