Restaurants

Des de la cuina més tradicional fins a les receptes més exòtiques

Esmorzars per a tots els gustos
Restaurants

Esmorzars per a tots els gustos

Salat, dolç, de forquilla, japonès, xinès, mexicà... Menja bé de bon matí!

'Fast-good': locals per menjar ràpid i bé
Restaurants

'Fast-good': locals per menjar ràpid i bé

Passeu per aquestes indulgències boníssimes, bé de preu i de qualitat contrastada

Hawker 45 i Napa: fusió sense confusió
Restaurants

Hawker 45 i Napa: fusió sense confusió

Cuines d'Asia i Amèrica mesclades amb coherència i saber fer.

Elles tallen la tonyina
Restaurants

Elles tallen la tonyina

Robata Sushi & Grill i l’Akashi Gallery, sushi en femení

Restaurants recomanats de Barcelona

La Barra de Carles Abellan
Restaurants

La Barra de Carles Abellan

El retorn 'gastro' i mariner d'un gran xef

Totora
Restaurants

Totora

Cuina peruana del mar

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Cria insectes i menja-te'ls!
Restaurants

Cria insectes i menja-te'ls!

Com funciona el viver?És un test de ceràmica i metacrilat amb cinc peces. Hi poses les plantes, els insectes i aigua. I al capdamunt hi ha un con que fa d’abeurador i trampa per recol·lectar els animals. L’agafes, el poses al congelador i ja tens els insectes preparats per consumir directament. És un petit ecosistema: la millor manera per cultivar insectes en el seu hàbitat natural. Fregeixes grills congelats i els poses a l’amanida, com si fossin crostons.Recomano el grill perquè és l’insecte més factible de cria en termes de reproducció i comestibilitat. És molt fàcil criar-ne a casa. La idea és que a la sisena setmana de criança ja tinguis grills per recol·lectar. El projecte té un fort component ideològic mediambiental.Sí. Sostenibilitat total. Per cada deu quilos d’aliment produeixes un quilo de carn i nou quilos de residus. En els insectes, per deu quilos d’aliment surten nou quilos d’insectes comestibles i un quilo de residus. El 18% del C02 prové de la ramaderia, més que el que produeix tot el trànsit del món.Caldria superar un rebuig molt fort, sobretot a Europa.Sí, es podria aplicar primer en països on ja mengin insectes. Ara bé, al nord d’Europa ja pots comprar hamburgueses d’insectes, i a Màlaga se n’ha obert una granja. Amb els grills pots fer farina, i en surt pa i galetes. Però ho considero poc encertat: si de la proteïna se’n fa pa, la gent hi posarà carn! Podeu encarregar el vostre Vivarium a anaescudero.com

Le Bistrot de Pierrot
Restaurants

Le Bistrot de Pierrot

En coneixement gastronòmic, aquí patim una disfunció curiosa. Si entreu a segons quin restaurant asiàtic, el personal us podrà glossar la diferència entre 'ramen' i 'pho' (i segur que també entre un cafè de filtre 'aeropress' i un de 'kalita'). Ara bé, pregunteu-los per la diferència entre 'rillette' i foie, a veure què. La cuina francesa encara és molt desconeguda a casa nostra (potser per aquell menyspreu a qui tant se t’assembla). Sobretot la popular. Entrem en vies de normalització? Le Bistrot de Pierrot, nou, és un més que recomanable exemple de clàssic popular francès que ho intentarà. És en una cantonada necessitada de llocs de veritat: al Gòtic, fregant la via Laietana. El seu propietari, en Pierre Verchére –de Lió, capital gastronòmica francesa, i pàtria del menjar exquisit i llardós, en el bon sentit, el de llard– explica que “sempre havia volgut obrir un restaurant”. “I després de cinc anys aquí treballant en una multinacional, no vaig dubtar a fer-ho quan vaig tenir els diners”. Sí, Lió té la famosa categoria dels 'bouchons' –el restaurant típic, té DO–, però Verchére ha volgut combinar “la influència de casa amb especialitats de totes les zones de França, perquè la gent descobreixi el menjar de Lió però també el dels Alps, del sud-oest...”. Els grans èxits del bistrot reunits, vaja. Em vaig ensopegar amb el Pierrot per casualitat, i al cap de cinc minuts de seure-hi –llegint una carta francesa, escoltant cuiners i clients francesos– vaig tenir la sensació que l

Més restaurants recomanats

Últimes crítiques

Koko
Restaurants

Koko

¡Un restaurant surfer!

9 Reinas

9 Reinas

El restaurant favorit dels argentins del Barça

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Reserva
El Petit Bangkok Balmes
Restaurants

El Petit Bangkok Balmes

El Petit Bangkok, el restaurant situat al carrer Balmes –no pas el de Vallirana, 29, de la mateixa propietat–, fa olor d’Orient. És delicat i l’aire té el perfum de la cuina especiada. La cuina tailandesa és una meravella. Com gran part de les cuines asiàtiques, és una mescla perfecta de sabors àcids, salats, dolços, picants i amargs, amb l’arròs i els fideus com a pilars, i el curri com a perfum principal. La carta d’El Petit Bangkok és l’essència d’aquesta cuina privilegiada. I per tastar-la, hi anem dues persones disposades a gaudir dels woks, que són magnífics, segons ens han informat. En ple debat radiofònic sobre la idoneïtat de posar pinya a la pizza (a mi em fa venir basques), demano un 'priaw wan' amb llagostins, un wok a base de pinya natural amb verdures i, com a rèmora, un bol d’arròs thai perfumat. El plat és consistent i lleuger a la vegada. Les verdures són cruixents, com a mi m’agraden. L’altra persona demana un 'pad med ma muang', un altre wok excel·lent a base d’un saltat de verdures, castanyes i ametlles, aquest cop acompanyat de porc i també d’un bol d’arròs com a escuder. Amb una mica de curri picant, hom podria convertir el carrer Balmes en un camp de molins de vent. Per tirar avall els plats, dues Singha, cerveses rosses de Tailàndia, que honoren l’àpat.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Mextizo
Restaurants

Mextizo

El primer impacte de plaer que ens envaeix a l’entrar al Mextizo és visual, gràcies al bon gust i imaginació de Juli Capella, encarregat de donar vida, color i missatge a un restaurant únic a la ciutat. El segon graó, i el més important del gaudi, és la cuina, sentida, pensada i transmesa per l’Adrián Marín. El Mextizo “és el somni de poder ajuntar el millor d’allà amb el millor d’aquí. Talent, alegria, escalf, qualitat, amistat, il·lusió”, sosté Marín. Es basa en un concepte de cuina mexiterrània, recorrent a la tradicional graella estil basc, els arrossos de la seva terra natal, Castelló, i plats d’aquesta cuina majoritàriament precolombina que l’han captivat en aquests darrers anys vivint en “l’increïble país” que és Mèxic, apunta. Utilitzant productes de proximitat, explorant les llotges de la costa i granges, Marín aconsegueix els seus objectius amb una cuina molt atractiva, didàctica, saborosa i imaginativa. Recuperats del primer impacte i atrets per una carta rica en propostes diferents, ens deixem aconsellar pel xef David Giménez (Marín feia festa) i Filippo, maître i sommelier. El tiberi el va iniciar un finíssim guacamole 'patrio amb totopos' i el cebiche Baja California amb pols de xili, llagostins i mango. Entrants que casaven molt bé amb el cava rosat apuntat per Filippo. Les torrades de txangurro guisat amb 'pico de gallo' són una mostra de l’il·limitat potencial del mextissatge proposat, així com uns superbs cucurutxos de tonyina i arròs amb alvocats. El fest

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Més crítiques

Restaurants amb reserva online

Macondo

Macondo

El restaurante Macondo és un dels escassos llocs per menjar caribeny a Barcelona. Els propietaris són colombians, i aposten per una gastronomia de productes del Carib, sense casar-se amb cap tradició concreta. Menjar aquí, si no has estat en contacte amb els plats d'aquesta part del con sud, significa descobrir coses com el patacón, platan fregit amb carn desfilada, o una cassola de fruits del mar amb llet de coco. Els aficionats al ceviche aquí gaudiran.

Reserva
Ceviche 103

Ceviche 103

Juntament amb el Tanta –va obrir poc després–, el Ceviche 103 és el gran abanderat del Perú modern a Barcelona.

Reserva
Sergi de Meià
Restaurants

Sergi de Meià

Km.0, per oferir cuina d'autor amb voluntat ecològica que ell denomina com a "cuina absolutament de proximitat ".

Arrosseria Xàtiva

Arrosseria Xàtiva

La seva singular situació en una colònia tèxtil de les Corts es veu reforçada per una encara més singular oferta de vint-i-vuit varietats d'arrossos. I te'ls pots menjar directament de la cassola amb una cullera de fusta. També per emportar. Us recomanem l'arròs passejat, que ja apareixia documentat al Llibre de Coch (s. XV). Es diu així perquè les dones el portaven a coure al forn comunitari, i és una barbaritat amb cigrons, orella de porc i pollastre, presidit per un botifarró de ceba.

Reserva
Il Giardinetto

Il Giardinetto

Inaugurat el 1974, premi FAD d’interiorisme, la història d’Il Giardinetto va estretament lligada a la Barcelona creativa de finals dels 60 i principis dels 70, encara que el seu naixement va ser just en l’instant en què les residències de cap de setmana van aniquilar el moviment de la Gauche Divine. El 2004, Poldo Pomés, fill del fundador, Leopoldo Pomés, va agafar les regnes del restaurant per oxigenar-lo, amb dues idees clares al cap: restaurar la carta i ser fidel a la màgia estètica que el va fer emblemàtic. A Il Giardinetto es respecta la temporalitat dels productes, carxofes amb ous a l’hivern, o tallarines amb trufa blanca a la tardor, i es respecta el llegat Correa-Milà.Però la fidelitat no està renyida amb la modernitat i, per seguir el signe del temps, Poldo va decidir allargar la barra del bar i la va obrir al carrer, animat per l’auge dels platets de barra –minibiquini de foie gras en cruixent de pa de mel i espècies o roques de parmesà amb làmines de mortadeŀla de Bolonya i bresaola marinada– i per l’auge del gintònic i de les copes llargues sota cels sense estació. S’hi està tranquil, a la barra, compartint destiŀlats amb iŀlustres companys, on es parla, sovint, de literatura. Vaig sopar una burrata amb ametlla torrada i tomàquet sec macerat, un tàrtar de tonyina picant amb vinagreta de soja i gingebre, i de postres, bola de coco amb taronja amarga. I per beure, un gintònic de Seagram’s. Un cop a baix, vaig dubtar entre una caipirinha, un mojito, un còctel Marga

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Reserva
Aguaribay

Aguaribay

El millor que es pot dir d'un vegetarià és que no ho sembla. Defugen la cuina del vegetarià de batalla estil tofu arrebossat, i cada migdia hi podem trobar un molt menú amb plats imaginatius, saborosos i nutritius, com les mongetes amb crema de polenta i sàlvia, o pasta farcida artesanal, sempre amb una tapa d'aperitiu inclosa. Per la nit triomfa un repertori de tapes com les 'papas arrugás', les empanades argentines i fajites i burritos. Petita i acurada sel·lecció de vi i cervesa. –R.M

Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Reserva
MÉS RESTAURANTS AMB RESERVA ONLINE

Els millors restaurants de Barcelona...

Escapades gastronòmiques

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

Els millors restaurants de Girona

Els millors restaurants de Girona

Menjar a Sitges

Menjar a Sitges

Restaurants de les comarques de Barcelona
Viatge

Restaurants de les comarques de Barcelona