Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Restaurants

Restaurants

Des de la cuina més tradicional fins a les receptes més exòtiques

La llista definitiva d'hamburgueses de Barcelona
Restaurants

La llista definitiva d'hamburgueses de Barcelona

És un fet: Barcelona és territori d'hamburguesa gurmet. En els darrers deu anys, agafant com a zona zero de l'hamburguesa 'premium' l'obertura del Bacoa, el degoteig d'obertures dedicades al bon panet carni és incessant. És una moda? Va començar sent una moda, però ara que ja s'ha fossilitzat com a habit col·lectiu, és una realitat immutable. I cada cop hi ha més diversitat i matissos en l'assumpte. Des de Time Out hem seguit molt de prop el fenomen, i això ens autoritza a oferir-vos el llistat definitiu d'hamburgueses de Barcelona (i si passeu molt de burgers però voleu menjar bé sense crema la visa, feu un cop d'ull a aquests vint restaurants on menjar per menys de vint euros.  NO T'HO PERDIS: I si l'hamburguesa no us fa el pes, feu un cop d'ull a aquesta llista d'entrepans.  

Patates braves
Restaurants

Patates braves

Els llocs on has de demanar la reina de les tapes

Empanades argentines
Restaurants

Empanades argentines

Anem a menjar una bona empanada argentina?

Els millors restaurants xinesos
Restaurants

Els millors restaurants xinesos

Els millors llocs per agafar els palets

8 coses curioses que han passat als restaurants de Barcelona
Restaurants

8 coses curioses que han passat als restaurants de Barcelona

Als restaurants de Barcelona hi passen coses estranyes. Patinadors que entren per la finestra, japonesos que suquen pop al cafè amb llet... Hem recopilat tots aquests fenòmens paranormals –que passen a la cuina i a la sala– per a vosaltres. Ara, si el que voleu és estar tranquils i embadalir-vos amb les vistes, llegiu sobre els passatges més macos de Barcelona. O millor, si només voleu que passin coses extraordinàries mentre mengeu, mireu els deu plats més espectaculars de Barcelona. Penseu que, a banda de l'anecdotari que llegireu, en tots aquests restaurants s'hi menja de nassos.  NO T'HO PERDIS: Els entrepans més originals de Barcelona. 

Restaurants recomanats de Barcelona

Pierre Thiam al Cotton House
Restaurants

Pierre Thiam al Cotton House

El xef estrella senegalès Pierre Thiam serà al restaurant Batuar de l’Hotel Cotton House fins al 31 de juliol oferint un menú degustació de la cuina del seu país; Thiam va arribar a Nova York a finals dels 80 per continuar els estudis de Física i Química. “Només era una parada de tres dies abans d’anar a la Universitat d’Ohio, però em van robar”, recorda. Per recuperar els diners, va entrar a treballar en un restaurant. “La cuina és un accident en la meva biografia”, riu. Al seu país, “només cuinen les dones: tornes a casa al vespre esperant un plat deliciós”, explica. Treballar en un restaurant on només érem homes “va ser un xoc cultural fascinant”. Una sacsejada que es va convertir en una vocació que l’ha portat a tenir quatre restaurants i a esdevenir abanderat (amb tres llibres publicats) de la cuina senegalesa a la capital gastro del món. Ara bé, matisa que no pas de cuina senegalesa, sinó “de l’Àfrica occidental”. En diu així perquè “les fronteres són artificials, i el menjar les transcendeix: trobaràs el mateix plat de la Costa d’Ivori al Senegal, amb variacions”. Això sí, el cuiner ressalta la personalitat pròpia d’una cuina –que ell presenta en versió gurmet– que es mou entre el mar –el thieboudienne, arròs amb peix és plat de moda també a Londres– i la subsistència a la frontera amb el desert. Fa bandera del fònio, “un gra autòcton resistent a la sequera, molt nutritiu i sense gluten, amb més vitamines que l’arròs i molt versàtil”. Thiam veu molt futur per al fòni

Cinc Sentits
Restaurants

Cinc Sentits

En quin moment el menú de degustació es converteix en disgustació? Ara que sembla que no tenim memòria, sinó timeline, em fa l’efecte que més enllà de dues hores i mitja entaulats l’atenció es fragmenta, i la connexió entre raciocini i paladar se’n va en orris. En Jordi Artal, un dels primers cuiners a establir el menú de degustació a Barcelona tal com el coneixem –al Cinc Sentits, el 2004– té una opinió similar: “Quan porto més de tres hores assegut, per més que m’agradi el restaurant, trobo que abusen de mi. Per més bo que sigui, vols marxar”, raona. El Cinc Sentits ha canviat d’ubicació, d’Aribau a Entença 60, per créixer i per poder adaptar-se millor al ritme de degustació del client sense disgust. “Aquí seguirem el ritme del client. Si menja ràpid, anem ràpid, i en dues hores i quart hauràs fet el menú llarg, si vols”, explica. El nou local fa goig: 400 m² en tres sales, amb una capacitat de 40 comensals, la mateixa que l’anterior: “Hem guanyat potència i comoditat, pensem en el client. En un moment en què l’alta cuina busca l’aixopluc dels hotels –aquest estiu, la històrica Michelin del Gaig es trasllada a la Torre del Remei de la Cerdanya–, una inversió de dos milions d’euros és un moviment valent: “No som ni un grup ni una família de pela

Fat Barbies
Restaurants

Fat Barbies

A més de la de Georgie Dann, la barbacoa és l’origen de la cuina (i per tant de la cultura, i tot ho devem a un porquet despistat que va caure en la foguera d’un Homo erectus). En Juan Andrés Martini, ex-Gresca i veneçolà, hi està d’acord: “És l’origen de tot. Per això, quan em vaig plantejar obrir un restaurant propi, vaig voler que fos de brasa i de fum”. On hi havia la cafeteria Sally Sucrá, ell i els seus socis hi van instal·lar una barbacoa i un fumador –dissenyats a mida per ells– i al març hi van obrir el Fat Barbies. “La tècnica del fumat és icònica del sud dels Estats Units, hi va entrar pel Carib, a Europa per Escandinàvia. Això ho dic perquè no vull ser un restaurant nord-americà, però...”. Però hi trobareu icones de la brasa americana, foc i fum slow food (tota la carn és de Cal Tomàs). Com un costellam de porc que, l’estrella de la casa, quatre hores de fum, vuit de cocció (12,95 €); o la redefinició de l’entrepà de pastrami, fet amb llonzes de galta de vedella, amb un punt perfecte entre el salat profund, l’elasticitat i el greix. Això no és una tecnobrasa sinó una de primitiva: “Carbó a la brasa per generar temperatura, i llenya d’alzina i olivera per generar el gust”, diu Martini. La carta és curta i directa: cinc principals de carn (a més dels dos esmentats, aletes de pollastre, costella de vedella i l’entrepà de 'pulled pork', que entra en un menú de 10 €) i sis acompanyaments vegetarians. “És aquí on ens diferenciem de la brasa dels Estats Units, on no hi

Baby Jalebi
Restaurants

Baby Jalebi

D’un taronja radioactiu, recargolada com un laberint i en forma d’espiral, al Pakistan hi ha una llaminadura que es diu 'jalebi'. De petitona, la Kishwar, la mare d’en Mani i en Majid Alam, es delia pels 'jalebis' i sempre que podia n’endrapava, i d’aquí que tothom li comencés a dir 'baby jalebi'. Els seus fills, després de l’èxit dels quatre Fish and Chips escampats per Barcelona, van voler retre-li homenatge i han engegat el Baby Jalebi a la Gran Via, a tocar del seu primer local, al carrer Rocafort, per tancar el cercle. “Sempre havíem volgut muntar un restaurant de menjar pakistanès, són les nostres arrels, i volíem fer-ho a la nostra manera: que tingués un aspecte diferent, modern, que s’hi pogués beure alcohol, que no tingués una carta llarguíssima...”, diu en Mani, que fa 25 anys que viu a Barcelona i, picant pedra i estimant-se-la a fons, ja és més d’aquí que la font de Canaletes. A partir de les receptes maternes, al Baby Jalebi s’hi pot menjar una amanida fresca i sorprenent com la 'dahi bale' (amb samosa, patata i iogur), una ocra tendra amb l’arrebossat subtil i fumat de la casa, un pollastre 'tikka masala' espectacular –dels millors que hem tastat!– i un 'palak paneer' (espinacs amb formatge) cremós i deliciós. Les postres, tradicionals, també són un encert: tant el 'jalebi' (cruixent, dolcíssim, addictiu: ara entenem la Kishwar!), com el 'gulab jamun' (boletes de massa emborratxades i especiades) o el ras malai (tres insòlites textures de llet). L’encarregat

Més restaurants recomanats

Últimes crítiques

Tendiez
Restaurants

Tendiez

Es pot dinar al restaurant d’un hotel de cinc estrelles d’una zona turística i no arruïnar-se? Gràcies a en José Sánchez, el xef executiu del Tendiez del Pullman Skipper, sí. Als migdies ofereix un menú setmanal a 19,50 euros: receptes autòctones i alguna de forana fetes amb ingredients de temporada i km 0. Comencem amb el gaspatxo de tomàquet i maduixa i la coca amb puré de ceba, tomàquet sec, formatge de cabra i enciams. Correctes i ben executats però sense tirar coets. Els plats principals ens emocionen més; arròs al forn amb bacallà, carxofes i allioli de codony, i fish and chips. El sofregit del primer és fort però queda ben lligat amb la suavitat de la fruita. L’arrebossat del peix del segon, molt pròxim a la tempura, ens encanta. Les postres, pastisset de llimona i merenga i sorbet de llimona, no deceben. Els vins del menú són Torres, una opció poc original tenint en compte la vinoteca. Les racions estan pensades per evitar la somnolència a l’oficina i al Park Güell, ja que la clientela es resumeix en dues categories: gent de negocis i hostes-turistes. L’espai està dissenyat al mil·límetre; sostres alts, il·luminació daurada, mosaics blaus, cuina oberta, vinoteca, barra de cocteleria clàssica i terrassa àmplia. El servei es mereix un 'ten' i un 'diez'. 

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Can Violí
Restaurants

Can Violí

El 2018 la troupe neobodeguera de La Mestressa i Vermut i a la Gàbia de la santsenca plaça d’Osca va agafar el relleu de la mítica Bodega Floren de la plaça Ibèria per convertir-la en una neocasa de menjars. Adeu anxoves de Santoña, llonganissa de Graus, morcilla de Burgos i cecina del Bierzo. Hola bistec tàrtar, tataki de tonyina amb maionesa de kimchi, caneló d’ànec semicuit amb salsa de tòfona i bolets i cremós d’arròs de marisc amb gamba roja i cruixent d’alga. Benvolguts canviescèptics, no patiu, l’altra meitat de la carta està pensada per a vosaltres; patates braves, croquetes variades, bombes, ensaladilla txaca i assortits d’embotits osonencs i formatges manxecs, bascs i extremenys. Estimats canvifòbics; aparteu els vostres prejudicis i doneu-li una oportunitat a l’excel·lent menú del migdia de Can Violí. Per 11,90 € podreu escollir entre una crema o sopa, una amanida i una opció vegetariana. De segon, plats de carn i peix. Les postres són casolanes. Dijous arrossos i divendres fideuà. Tot fet amb cura, ingredients de qualitat i molts de proximitat. Cava, vermut, vins catalans i algun de Rioja, Ribera de Duero i Ribeiro. Què? Encara no us hem convençut? No passa res, així tindrem més possibilitats de trobar taula a la terrassa, una de les més privilegiades del barri.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Makan Makan
Restaurants

Makan Makan

Una cosa és menjar i l’altra és menjar, menjar, que és el que vol dir en indonesi el nom d’aquest petit establiment cantoner obert fa un parell d’anys. L’Andrey, l’amo, és un actor i cuiner autodidacte javanès que, cansat de no trobar restaurants on poder degustar plats del sud-est asiàtic casolans i de qualitat, va decidir obrir-ne un de propi. Fa tàndem amb la Saya, de Chiang Mai, i serveixen plats coneguts i no tan coneguts d’Indonèsia (arròs 'nasi goreng', rotllets lumpia), Tailàndia (fideus 'pad thai', curri Massaman), el Vietnam (sopa 'pho goa') i la Xina (wonton Sichuan i 'shao mai'). La diminuta cuina a la vista del local els obliga a cuinar només per al dia. A l’hivern, l’Andrey va diàriament a la Boqueria i, a l’estiu, es proveeix de l’hort que té a Montjuïc. El plat més celebrat de la breu carta és el que porta el nom del restaurant: un deliciós saltat de porc, pebrot, ceba i alfàbrega, condimentat amb sambal (una salsa tradicional indonèsia de cocció pacient i feta amb pebrot vermell, xili i all) i acompanyat d’arròs. L’opció vegetariana és amb tofu. Les postres més exitoses són el 'ketan hitam', un exquisit platet d’arròs glutinós amb litxis i llet de coco. El plat del dia val 10,50 euros i és abundant. Els clients són majoritàriament veïns, ravalers i algun 'instafoodie'. Molt recomanable. 

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Berbena
Restaurants

Berbena

Hi caben vint comensals i la cuina senyoreja l’espai: que no és el cor d’un restaurant? Que llueixi, doncs. Fet al moment i davant dels nassos, d’aquí en sortirà el que ens farà feliços, sigui una galta de vedella al vi deliciosa, uns imaginatius 'trofies' (pasta de la Ligúria) amb camagrisos i botàriga, o una truita de patates sensacional: amb producte humil de temporada, fan meravelles. El cuiner Carles Pérez de Rozas ha format un equip a prova de bombes (Ana Valle, Gisella de la Cruz, Romain Hubert) i s’ha esmerçat a cada detall perquè anar a aquesta Berbena acabada d’estrenar sigui tota una festa: cafè d’especialitat (dels veïns SlowMov), gelats Paral·lelo (també de Gràcia), cervesa Cyclic (barcelonina, boníssima), ganivets Pallarès i plats i tasses fets a mà (Philo K, Eva Kengen, Casa Atlàntica). Reivindiquen el xerès i els vins eco –de fet, el 80% de la carta és ecològic–. El pa, consistent i gustós, el fan cada dia, com les postres (un 'kouign-amann', pastís bretó de mantega de campionat, per exemple). Els formatges els tria l’Enric Canut, d’Ardai. Al migdia, per 20 euros dines com un rei. A la nit, si tens ganes d’explorar la carta a fons, el tiquet es pot enfilar cap als 35. Diu en Carles que són petits, però valents: parteixen del quilòmetre zero i la més curosa artesania per elaborar uns plats que sorprenen i enamoren. Què més es pot demanar?

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Més crítiques

Els millors restaurants de Barcelona...

Escapades gastronòmiques

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

Els millors restaurants de Girona

Els millors restaurants de Girona

Menjar a Sitges
Restaurants

Menjar a Sitges

Restaurants de les comarques de Barcelona
Viatge

Restaurants de les comarques de Barcelona