Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Restaurants

Restaurants

Des de la cuina més tradicional fins a les receptes més exòtiques

Les millors terrasses de Barcelona obertes a la fase 1
Restaurants

Les millors terrasses de Barcelona obertes a la fase 1

Han sigut dos mesos i escaig confitats entre quatre parets: però per sort la fase 1 permet que l'hostaleria reprengui la seva feina a poc a poc. El primer que podrem fer serà sortir a celebrar-ho amb una bona copa (o amb un bon àpat, per què no) sota l'immillorable sol de la nostra ciutat, amb el plus de poder gaudir de l'aire més net en lustres. Només hem de mantenir les normes d'higiene i distància física, que aquí us expliquem, de res. I per favor, desterreu del vostre lèxic aquesta xorrada imprecisa de 'distància social'. La distància és física, però es tracta de socialitzar! NO T'HO PERDIS: Normes de seguretat que han de complir els bars i restaurants a la fase 1 La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Restaurants de Barcelona amb servei per emportar i repartiment a domicili
Restaurants

Restaurants de Barcelona amb servei per emportar i repartiment a domicili

Tot té la seva part bona: fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la. Sisplau, respecteu les distàncies de seguretat i aneu-hi amb mascareta.   NO T'HO PERDIS: Restaurants amb servei propi de repartiment a domicili.   La campanya Local Love de Time Out està donant suport els negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Els 16 millors dolços de Barcelona
Botigues

Els 16 millors dolços de Barcelona

Tots tenim el nostre costat dolç. També la redacció de Time Out Barcelona, que revela quines són les seves debilitats quan volen menjar sucre del bo. Postres nostrades i creacions llamineres d'altres latituds, aquestes setze propostes us alegraran la vida. Sigueu-ne còmplices i deixeu-vos caure en la temptació. Total, a aquestes alçades de la pel·lícula, i com diu la cançó, són quatre dies i dos fa núvol. O sigui que, sisplau, que no us amargui entaforar-vos entre pit, espatlla i cartutxera aquests deliris de dolçor, que per un dia no passa res. NO T'HO PERDIS: Si el que voleu és pa del bo, aquí teniu els millors forns de la ciutat. O consells per fer-lo a casa.  La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Botigues d'alimentació amb servei a domicili
Botigues

Botigues d'alimentació amb servei a domicili

Les millors opcions per omplir el rebost

Les millors receptes dels xefs de Barcelona per fer a casa
Restaurants

Les millors receptes dels xefs de Barcelona per fer a casa

N'estàs tip de demanar hamburgueses i pizzes a domicili? Val a dir que en tenim per uns quants dies per poder seure als millors restaurants. Ara bé, hem demanat als nostres xefs de capçalera que ens regalin un grapat de bones receptes: fàcils de fer amb un instrumental de cuina estandard (has de saber picar ceba i batre ous, carallot), ràpides –en la mesura del que és possible– i sobretot delicioses i reconeixibles. Un petit repertori de clàssics amb un gir creatiu, ideal per convertir un dia entre setmana –o un dia festiu– en una festa de bon menjar.  NO T'HO PERDIS: Les millors botigues d'alimentació amb servei a domicili.  

Restaurants recomanats de Barcelona

Santornemi
Restaurants

Santornemi

Van comprar el bar a uns xinesos. “Mira, el món al revés”, diu la Laura Albéniz, feliç propietària del restaurant Santornemi (sic). Els propietaris del recomanable Mito es van jubilar, i des d'aleshores ella i el seu germà Álvaro a la sala, i el seu marit Santi a la cuina, treballen al número 17 de l’avinguda de Sarrià. No són uns nouvinguts: en Santi va ser el cuiner del Gelida durant deu anys, on ella i l’Álvaro en van estar set a la sala: tenien les claus del temple de l’esmorzar de forquilla de Barcelona, vaja. Volien posar casa pròpia per Sant Antoni, “però com que allò és Beverly Hills, de preus, aquí estem” (a vuit minuts en carril bici de l’Eixample, si pedaleges, esport predilecte de la clientela dels esmorzars de forquilla, que aquí serveixen a partir de les 8 del matí, dissabtes a les 9). Això és una casa de menjars sense menú, de les de fer carta per 15 o 20 euros, en la línia del Portolés, Can Vilaró i, esclar, el Gelida. Una casella, la de la cuina catalana a preus populars, en retrocés. “Estem servint menjar normal, no posem gambes o filet. Com et poden cobrar unes llenties a 10 euros? Prou d’estafar la gent!”, es lamenta la Laura. Com fan al Sant Joan, dignifiquen l’àpat quotidià fent-ho tot des de zero. Demano un trio d’asos: uns bunyols de bacallà finíssims (5 euros) amb unes làmines d’albergínies d’arrebossat eteri, unes mandonguilles amb sèpia impecables i abundants (7 euros) i una esqueixada de bacallà (6'5 euros) suau i afinada de sal, que desarma tots e

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Baldomero
Restaurants

Baldomero

El màrqueting no és dolent, fins i tot pot tenir ànima. Un bon producte, atractiu a un preu just, n’hauria de ser l’essència. Aquest és el cas del Baldomero, un restaurant en un antic pàrquing de l’Eixample (el propietari, Baldomero, era un 'bon vivant', dels primers a tenir un Mercedes a Barcelona). Entres a un local lluminós i de sostres alts, i et trobes una taula amb deu plats en safates: tots entre 3,50 i 6 euros. Et ve salivera (macarrons gratinats amb beixamel? Amanida de col arrissada amb poma? Quiche de carabassa i formatge de cabra?) i tries què vols al plat combinat (també pots fer-te’l com a primer i segon, si vols). Jo em vaig asseure amb una deliciosa amanida de mongeta tendra i tirabecs, alegrada per cítrics –feta al vapor de convecció, d’aquí el toc al dente– i una abundant ració de guisat de xai esfilagarsat, amb un lleuger estranyament amb espècies del nord d’Àfrica. Tot boníssim. Tenen 63 receptes que segons temporada el cuiner reformula de 6 h del matí a 15 h, rotllo 'freestyle', i la taula evoluciona de 12.30 a 16.30 h. El dimoni és en els detalls, i ho saben; contra l’abús de l’aigua filtrada a dos euros, aquí és gratis. Pots repetir de pa del Forn Sant Josep, i deu ser el primer cop que em prenc un tallat descafeïnat bo (perquè és de Nomad). Per 11 euros surto cantant 'La traviata', i per 18, festa major. Ja amb la panxa i l’esperit contents, el propietari –que resulta que té una consultoria de muntar restaurants– m’explica que

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Na Mindona
Restaurants

Na Mindona

Així com el poble romaní va arribar a la Vil·la de Gràcia a finals del segle XV i es van instal·lar a l’actual plaça del Raspall perquè allà hi havia un dels pocs menhirs documentats del pla de Barcelona, el 2012 na Xisca i en Dionís van obrir Na Mindona a tocar d’un altre punt particularment potent de la ciutat, la plaça del Pedró on, abans del monument a Santa Eulàlia, també hi havia un menhir: vatua l’olla! Els encantadors factòtums m’expliquen que Mindona és un malnom que tenia la família de la Xisca –un “me’n dones” mal dit, probablement– i que les receptes mallorquines venen de la banda d’en Dionís, via materna, com mana la tradició. La carta d’aquest restaurant petit, acollidor i familiar és un compendi del bo i millor de la riquesa gastronòmica de l’illa: llengua amb tàperes (alegria visceral!), cargols (amb herbes, carn, brou), tombet, trempó, frit... Dissabtes al migdia fan un menú per 12,90 euros amb un arròs brut sensacional: en Dionís hi té la mà trencada. Les ensaïmades són d’Algaida, el poble de la Xisca, i també es fan portar un camallot (embotit deliciós) i una carn-i-xulla sensacionals, i begudes autòctones com el licor d’ametlla, palo i cassalla Tres Caires. Per Sant Antoni i Sant Honorat fan espinagades (panades d’espinacs) un pèl picants, com a sa Pobla –per aquestes dates, no us serà difícil trobar algun glosador per les taules que es deixi anar i en faci algunes, esperonat pels plats de Na Mindona. Per la Quaresma, fan una greixonera especial, la “dels

Time Out diu
4 de 5 estrelles
La Barra del 7 Portes
Restaurants

La Barra del 7 Portes

N’hi ha que obren un restaurant i a l’any i mig ja tenen tres sucursals. El 7 Portes ha trigat, ehem, 183 anys a fer-ho. “Ara ja podem dir que som un grup!”, riu un dels propietaris, en Pacó Solé Parellada. Perquè La Barra del 7 Portes, oberta el 2019, és un bar de tapes –barra i tres tauletes altes– però es percep com una versió miniaturitzada del pailebot de la cuina barcelonina. “De fet, més que una sucursal és un apèndix, un afegit, perquè en origen era un magatzem connectat al restaurant” –s’hi entra pel carrer paral·lel– i vam decidir convertir-lo en un espai diferent, però que es nodreix de la nostra cuina”, explica. La cuina del 7 Portes: 450 m² de fogons, desenes d’olles fumejant fumet a tot tren des de les sis del matí sense interrupció. Anar al 7 Portes no és qualsevol cosa: és un ritual d’unes tres hores –els cambrers, la multitud, l’emplatat, la gresca, la sobretaula de cafè, copa i puro– d’uns 40 euros pel cap baix. La gràcia de la Barra és que disposa en format tapa “dels grans èxits del restaurant sense que hagis d’entaular-te, i si hi vas tres o quatre, en un pim-pam menges bé per 15 o 20 euros”, destaca Solé. I és cert: el que fa il·lusió del 7 Portes, arrossos a part, són els hits: els canelons, les croquetes, els bunyols de bacallà... I en comptes d’haver de negociar amb el nen o la besàvia un caneló, recolzeu-vos a la Barra, i gaudiu de racions individuals i a preu popular: com un excel·lent got d’amanida de xató (4,50 euros) o calamars a la romana amb m

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Més restaurants recomanats

Últimes crítiques

Les Filles
Restaurants

Les Filles

Caçadors de racons amagats de la ciutat; al principi del carrer Minerva hi ha un portal de fusta, si l’obriu, sorpresa! Un preciós pati amb terrassa difícil d’imaginar enmig del bullici del centre. Sou a Les Filles Cafè. Cuina sana, de proximitat i ecològica pensada per acontentar carnívors, flexitarians, vegetarians i vegans. Interiorisme de revista de disseny; servei atent i clientela Upper Diagonal. Brunch, dinars i sopars amb propostes eclèctiques: d’aquí (fricandó en torrada), asiàtiques (sopa de coco i fideus d’arròs), italianes (lasanya), del Mediterrani oriental estil Ottolenghi (carxofa confitada amb sumac), amanides, hamburgueses i, per descomptat, torrades amb alvocat. Sucs cold pressed, kombutxa, refrescos i infusions eco, cerveses artesanes i una variada carta de vins. Proveïdors escollits amb cura i gust: carn ecològica del Ripollès, gelats de Paral·lelo, cafè de SlowMov i pa d’Origo. Demanem el curri verd thai amb arròs gessamí. Ve presentat com un ramen, amb els ingredients separats; pollastre, carbassa, brocolet, tirabecs i cigrons cruixents. És líquid, molt aromàtic i gens picant. Ens falta la cremositat de la llet de coco i una mica més de punch, però ens convenç. De postres, un pastís de llimona merengada celestial.NO T'HO PERDIS: els millors restaurants de Barcelona

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Belleville
Restaurants

Belleville

Així com hi ha gastronomies extraordinàriament populars a escala internacional –la italiana, la nord-americana, la xinesa– perquè massa sovint ofereixen ranxo afartapobres a tort i a dret, l’escola francesa manté una gran solidesa en tots els àmbits culinaris: per antiguitat, literatura i solvència, dominen igualment la 'nouvelle cuisine' i els bistrots de barri com el que ens ocupa. En un espaiós i diàfan local del Poblenou –quin gust l’aire dels sostres alts!–, el maig passat va obrir Belleville, projecte d’una parella de francesos, Aline i Gérald, que tenen molt clar que la seva proposta ha de ser assequible, ecològica, de temporada i de proximitat. El menú són 12 '90 euros i el preu mitjà de la carta no arriba als 30. Ofereixen talls típicament francesos com l’'onglet' (en el seu cas, de vedella eco dels Pirineus, acompanyat de camagrocs), un paté de campanya amb prunes deliciós, 'rillette' de sardines i unes postres casolanes exquisides (excel·lent el pastís de formatge). El peix el compren a La Platjeta de la Barceloneta, que fa moltes generacions que es dediquen a la pesca tradicional –llobarro amb verdures saltades, rogers arrebossats amb sèsam, escalivada i arròs de carbassó o amanida de llenties amb xoriço i verat, per exemple–. El porc és ecològic, de Solsona, de pagès, porc gascó (la seva cansalada confitada amb kimchi no sona malament, oi?). I com que n’és temporada, fan tempura de calçots: la qüestió és jugar amb la frescor i la inventiva i anar caçant el clie

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Grill Room - Bar Thonet
Restaurants

Grill Room - Bar Thonet

De tant en tant, hi ha restaurants que obren i penses: això serà un clàssic. A partir de l’ossada de l’històric Cafè Torino del carrer Escudellers, el xef Albert Ventura (Coure) proposa una cuina oberta tot el dia que tant permet fer unes tapetes d’aperitiu com un sopar de vint-i-un botons. El local és una preciositat modernista: amb una llarga i preciosa barra de marbre com a eix vertebrador i un petit pis de dalt, embadaleixen la seva porta vidrada, miralls i marqueteria. El ventall de l’oferta gastronòmica agafa des d’unes croquetes de pollastre realment bones (és un gust trobar-s’hi la bèstia esfilagarsada i que l’arrebossat sigui com cruspir-te una serralada cruixent) o uns bunyols de bacallà cosins germans dels de l’Hispania (poca broma!), a un arròs negre grenyal, un filet al punt tendre i gustós, amb l’encert de la carabassa d’acompanyament, o una rajada amb mantega, espinacs i tàperes que t’alegra el dia i la setmana. El Carlos, l’encarregat, és un històric de la restauració barcelonina i s’assegurarà que tot vagi com la seda. Compte que si no mires els preus i demanes de cor, pots quedar-te una mica garratibat amb el tiquet (que s’enfila als 40 euros sense vi). El menú de 15 euros és una bona opció per deixar-se captivar pel Thonet.

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Bonanova
Restaurants

Bonanova

Un cartell d’en Barceló d’una de les darreres corrides de José Tomás al damunt d’una rastellera de pernils Joselito. Barra de marbre, rajoles hidràuliques de sanefa profunda, sostres alts, ambient modernista. Els cambrers són educats i atents i en Carlos, un dels hereus del negoci familiar (hi són des del 1964!), s’encarrega de transmetre’t la carta com cal, amb gràcia. El Bonanova és un restaurant que traspua classe pels quatre cantons i la cuina està a l’altura de les circumstàncies i del preu, que pica: 60-70 euros per barba. La carxofa la fan confitada i a la brasa, badada com un flor: la primera de l’any i una delícia. La seva ensaladilla és esponjosa i amb pocs elements (un tel de ceba, un fil de pebrot, patata, sardina, xips de moniato) l’encerta. Amb la tripa de bacallà i capipota fan un cim: costa trobar-ne i és ben bé l’apoteosi de la untuositat, amb una samfaina que li va molt bé per contrapuntar l’excés. L’arròs de colomí gairebé em fa saltar les llàgrimes: dels millors que he tastat mai. Tot el vol d’una au –i la vermellor de la seva carn– capturat entre grans enfosquits per trompetes de la mort: cuina de nivell, memorable. Molta categoria. Estalvieu o robeu, és igual, però aneu-hi.

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Més crítiques

Els millors restaurants de Barcelona...

Escapades gastronòmiques

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

Els millors restaurants de Girona

Els millors restaurants de Girona

Menjar a Sitges
Restaurants

Menjar a Sitges

Restaurants de les comarques de Barcelona
Viatge

Restaurants de les comarques de Barcelona