Restaurants

Des de la cuina més tradicional fins a les receptes més exòtiques

6 patates braves d'autor que has de tastar a Barcelona
Restaurants

6 patates braves d'autor que has de tastar a Barcelona

Semblen braves i no ho són!

7 restaurants creatius prop de Barcelona
Restaurants

7 restaurants creatius prop de Barcelona

Com els millors de Barcelona i sense clavades!

La Taverna del Ciri
Restaurants

La Taverna del Ciri

La casa de menjars definitiva!

Toni Bigoti
Restaurants

Toni Bigoti

La millor terrassa de les Corts

Masclisme en el món de la gastronomia
Restaurants

Masclisme en el món de la gastronomia

Fins a quin punt està arrelat? Elles ho expliquen

Restaurants recomanats de Barcelona

The Dirty South
Restaurants

The Dirty South

Descobriu el menjar de Nova Orleans!

Els usuaris diuen
5 de 5 estrelles
The Hip Fish
Restaurants

The Hip Fish

Descobreix el burrito de sushi!

Bicnic
Restaurants

Bicnic

Un food truck sense rodes i molt d'espai!

Barcelona a Peu de Porc: carta d'amor a les cases de menjar
Restaurants

Barcelona a Peu de Porc: carta d'amor a les cases de menjar

Des que es dedica al periodisme gastronòmic, en Ricard Martín sempre havia volgut escriure un llibre com 'Barcelona a peu de porc'. Durant els quasi deu anys que fa que coordina la secció de Menjar i Beure de Time Out, ha estat un defensor de la cuina tradicional catalana, “de les mandonguilles amb sèpia i el vi decent amb gasosa”, davant “d’aquests locals que obren i tanquen, amb aigües filtrades a 2,40 euros”. El llibre és un recorregut per la vella guàrdia que encara manté el cap ben alt –feta amb peus de porc, sofregit i preus ajustats– en aquesta Barcelona gentrificada. Bodegues, cases de menjars, receptes i, sobretot, història viva d’una ciutat que flirteja amb la pèrdua de referents. El teu llibre és una crítica a la gentrificació?És més aviat un homenatge als cuiners que cuinen amb orgull, que van cada dia al mercat i fan una bona cuina tradicional fresca, aliena a les modes i el màrqueting.Alguns no tenen ni menú...N’hi ha que no tenen ni carta. Ni tan sols pissarra. Seus i et canten els plats. Són com vells pistolers de les pel·lis de Sam Peckinpah.El teu recorregut t’ha portat al Rafel, la Bodega Can Ros, el Bar Andalusia... Què n’has après?Admiro el seu estoïcisme i generositat. Viuen d’esquena al capitalisme rapaç actual, gaudeixen la vida i la feina, no volen menjar-se el món ni somien a obrir franquícies i contractar equips de màrqueting. Em recorden a mi.Quins són els teus grans èxits de la cuina catalana?Mandonguilles amb sèpia, capipota, galta, fideus a la c

Més restaurants recomanats

Últimes crítiques

L'Olivé
Restaurants

L'Olivé

Amb categoria de clàssic

Time Out diu
4 de 5 estrelles
130 Restaurant
Bars i pubs

130 Restaurant

El producte! El producte!

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Senyor Fabra
Restaurants

Senyor Fabra

La Rambla de Fabra i Puig és un punt d’intensa activitat lúdica, sobretot dedicada a les tapes. Calia un lloc com Senyor Fabra per completar el cercle. La proposta d’aquest nou local del grup Pepa Tomate formula una proposta de qualitat i bon gust. S’ha creat un ambient trencador però no extravagant, ideal per a grups d’amics, però també per a parelles o per sopars de feina. Un menú setmanal variat per menys de 15 euros permet anar-hi sovint, i això s’agraeix. De la carta ens va sorprendre un brioix en tempura de peus de porc, amb un suggerent pesto d’herbes de guarniment. Entre els plats recomanats setmanalment, unes carxofes confitades amb pernil i daus de foie, que justifiquen una visita. Una cosa tan senzilla com les patates braves –i l’allioli que les acompanya– mereixen aplaudir una cuina a la vista comandada per dues dones, la Victòria i Sandra –segona molts anys a la lamentablement desapareguda Casa Lucio–. En Pau, el xef executiu del grup, ha sabut formar un equip jove i entusiasta i ha creat una carta amb plats originals i sense estridències. Aquesta és una proposta diferent al barri i diferent de les altres del grup. Al menú hi havia un arròs de cap i pota, però sent dijous vam optar pel de la carta, d’ànec i trompetes de la mort, digne de menció i premi. Per postres, un aconseguit tiramisú amb base de carquinyolis. Servei agradable i eficient, que és el que compta i s’agraeix

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Monvínic
Restaurants

Monvínic

Els bons paladars han de viure una experiència al Monvínic, el genial invent de Sergi Ferrer-Salat, un lloc que amb els anys s’ha convertit en emblemàtic. I molt amb la incorporació d’Ariadna Julian al capdavant d’una cuina d’on surten plats exquisits, i no només en referència al gust. Quan una trajectòria en bons restaurants del món és ben aprofitada, els resultats són clars, com la llebre a la royale o el colomí a la brasa, i portat a la taula amb una salsa i acompanyaments, que són com un plat a part. I què dir de l’ou poché, amb sobrassada, parmentier, bolets i suc de rostit de pollastre. L’Ariadna, que va passar pels altars de la cuina parisenca, es va superar després en terres veïnes, a Cal Xim (l’Ordal), on va perfeccionar la brasa i va deixar excel·lents empremtes en aquest gran restaurant. Amb respecte pel km 0, la majoria dels plats passen per la brasa. Un sibarita gaudirà amb el seu jarret de vedella: 15 hores a baixa temperatura, acabat a la brasa i glacejat amb el seu suc. Tot això es pot gaudir en un ambient Premi FAD el 2009 i on a més d’un bar de vins i restaurant, hi ha una biblioteca, salons i la privilegiada taula del xef a la cuina. El Monvínic és un celler obert al món amb 3.000 referències. I un funcionament impecable gràcies a les seves dones: Isabelle Brunet com a sommelier –Premi Nacional de Gastronomia 2018 a la millor cap de sala–, la maître Sophie Glossin i la directora Clara Saludes.

Time Out diu
5 de 5 estrelles
Més crítiques

Els millors restaurants de Barcelona...

Escapades gastronòmiques

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

Els millors restaurants de Girona

Els millors restaurants de Girona

Menjar a Sitges

Menjar a Sitges

Restaurants de les comarques de Barcelona
Viatge

Restaurants de les comarques de Barcelona