Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Restaurants

Restaurants

Des de la cuina més tradicional fins a les receptes més exòtiques

La llista definitiva d'hamburgueses de Barcelona
Restaurants

La llista definitiva d'hamburgueses de Barcelona

És un fet: Barcelona és territori d'hamburguesa gurmet. En els darrers deu anys, agafant com a zona zero de l'hamburguesa 'premium' l'obertura del Bacoa, el degoteig d'obertures dedicades al bon panet carni és incessant. És una moda? Va començar sent una moda, però ara que ja s'ha fossilitzat com a habit col·lectiu, és una realitat immutable. I cada cop hi ha més diversitat i matissos en l'assumpte. Des de Time Out hem seguit molt de prop el fenomen, i això ens autoritza a oferir-vos el llistat definitiu d'hamburgueses de Barcelona (i si passeu molt de burgers però voleu menjar bé sense crema la visa, feu un cop d'ull a aquests vint restaurants on menjar per menys de vint euros.  NO T'HO PERDIS: I si l'hamburguesa no us fa el pes, feu un cop d'ull a aquesta llista d'entrepans.  

Els millors tacos de Barcelona: Atacona't de tacos!
Restaurants

Els millors tacos de Barcelona: Atacona't de tacos!

Barcelona és una ciutat cosmopolita on podreu trobar tota mena de cuines provinents de tots els racons del planeta, des dels millors restaurants japonesos fins a la millor cuina dels Estats Units o la gastronomia francesa més sofisticada. Però si la vostra dèria és Mèxic, una bona –i fiable– manera de gaudir de la cuina mexicana és fer-ho mitjançant el 'taco': mossegades de plaer amb un elaboradíssim menjar ràpid.NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants mexicans de Barcelona

Els millors restaurants de carn de Barcelona
Restaurants

Els millors restaurants de carn de Barcelona

Amb la vedella no ha passat el mateix que amb el pollastre: no s'ha vulgaritzat (tot i que les aus que cuinen en aquests locals són extraordinàries). I encara que pels supermercats 'low cost' trobeu talls de vedella com una sola de sabata, ja sabeu tots que clavar-se un bon entrecot mai no serà barat (encara que en podeu trobar d'excel·lents a preus ajustats). Un dia és un dia: us presentem una llista de les millors adreces per gaudir de la proteïna càrnica en la millor de les seves versions. Perquè ja sabeu que menjar carn va ser allò que va fer créixer deu centímetres de cop els japonesos! I si us ofèn haver-vos creuat amb aquesta llista de trossos de carn, ens disculpem amb els millors vegetarians. RECOMANAT: les millors brases de Barcelona.

Patates braves
Restaurants

Patates braves

Els llocs on has de demanar la reina de les tapes

Empanades argentines
Restaurants

Empanades argentines

Anem a menjar una bona empanada argentina?

Restaurants recomanats de Barcelona

Plat Únic
Restaurants

Plat Únic

Un restaurant amb un únic plat és una aposta conservadora? No! Arriscada! I més si és un restaurant d’hotel, el Plat Únic és el del Yurbban Trafalgar: “Ens inspirem en les antigues fondes, tot el dia tenien un plat calent a taula”, explica la directora de l’hotel, la Norma Galofré. En un hotel on “un 80% és clientela estrangera, ens bolquem en el client local”, prossegueix. El xef, el catalanoirlandès Ronan Gallagher, manté la regularitat de la cuina, sempre d’alta precisió i contundent: “Fem un únic plat. Ha de ser perfecte”, riu. Fins al dia de Reis hi havia escudella i carn d’olla, i cada dos mesos renoven la carta. Potser us hi trobeu un jarret de vedella blanca fet a baixa temperatura: melós, tendre, de lacat impecable i mida gegantina, que va amb una parmentier i dues amanides excel·lents que són plats camuflats; una de col i una altra de carxofa, amb fonoll, pèsols i vinagreta de llimona. Per postres, una revisió de la tarta al whisky fina fina, i molt carregada: ah, aquelles nits en què demanàvem més rajolí escocès al plat! Quants cops heu menjat cinc platets i us heu quedat amb gana? Aquí, amb un de sol –mam i teca sense límits, tot a 32 euros– és impossible.

MACBA Cafè Chichalimoná
Restaurants

MACBA Cafè Chichalimoná

Els restaurants en equipaments culturals són una assignatura no massa reeixida a Barcelona. Fins que la gent de Chicha i Limoná es van fer càrrec del bar del MACBA (bé, de fet no hi havia bar fins que va posar-s'hi ells!). “Quan ens vam presentar al concurs vam voler representar el que som i el que fem, repensar la nostra essència i adaptar-la a aquest espai”, explica el Víctor Brugués del Chicha.  El nou pla de reordenació del museu ha permès l'obertura d'un local lluminós, versàtil i que té vocació de servei tot el dia: MACBA Chichalimoná es defineix com a una cafeteria-vermuteria i en cada franja horària canvia d'identitat: per esmorzar, fins al migdia, disposa una oferta de 'brunch' amb ous ('benedictine', 'shakshuka', remenats) o fins i tot uns 'chilaquiles', així com entrepans i conserves i vermut tot el dia. Tambe hi trobareu una oferta de plats de carta, plats del dia i amanides que resumeixen la filosofia de la casa mare: cuina mediterrània de plats reconeixibles, algun toc internacional i un producte d'alta qualitat, que para atenció al fet estacional i ecològic. Algun exemple? Producte immillorable i receptes que no impressionen per l’enunciat sinó pel sabor i com esclata. Per exemple: tacos de vedella estofada amb salsa verda i cotnes de porc, una carícia suau i suculenta, de guisat impecable, o filet de porc ibèric marinat amb vermut i chutney de tomàquet, un confit porcí El local és una delícia: l'equip d'arquitectura de la casa, amb els estudis Llamazares-Po

La Pachuca
Restaurants

La Pachuca

La Pachuca va obrir per imperatiu d'espai. En Jose Luis, mexicà del DF, així ho explica: “Perquè tothom ens deia que ja no anaven a El Pachuco perquè hi havia fins i tot sa mare”, riu. Dir èxit és quedar-se curt: un dimecres al migdia, a El Pachuco –taquería ravalera al més pur estil DF– hi posen cadeneta d’aforament. Hauria sigut fàcil reproduir el model en una altra adreça, però el restaurant mexicà del carrer d’en Carabassa “és una altra proposta, sobretot basada en raconets de la meva infantesa: què trobes en un mercat, què es menja en un bateig”, diu. Un exemple? Doncs un taco de pollastre amb mole, la barroca recepta on el que importa és una salsa de xocolata i fruites seques amb un mínim de 30 ingredients. A La Pachuca –taules de tamboret alt, tarot de lotería a la paret, tot sota la protecció d’una capelleta amb efígies de la Santa Muerte i Jesús Malverde, el disc 'Ritual de lo habitual' de Jane’s Addiction fet bar!– han mantingut el nombre de plats però n’han elevat el nivell d’elaboració. Sí, hi trobareu els tacos de 'carnitas', però també unes brutals tostadas de tonyina marinada –cobertes per un pam de guacamole amb maionesa de 'chipotle' i ceba fregida, que devores a cullerades– o unes 'quesadillas' de 'huitlacoche': el fong del blat de moro té un sabor molt específic, d’una potència subtil difícil de descriure si no l’heu tastat. El Jose Luis recita llistes de delícies populars: “chicharrón amb salsa verda, mole xiqueño de Veracruz, frijoles refritos”, un repe

Quatre Coses
Restaurants

Quatre Coses

Si per mi fos, posaria els periodistes d’economia a fer ressenyes de literatura dos cops al mes: l’especialització és un valor, però saber fer moltes coses en el teu camp, també. Sota aquesta premissa, l’Oriol Balaguer –pastisser llorejat, un dels homes que marca tendència cada any amb mones, croissants i xuixos– ha obert Quatre Coses: “Un concepte un xic complicat però únic: un bar-restaurant i pastisseria”, explica, “on pots esmorzar, dinar o sopar, però també on et pots emportar una caixa de bombons o comprar pa”. Sobretot, aquesta és la idea i el local de la parella i sòcia de Balaguer, la Marta Rams. Es van conèixer treballant al Talaia de Ferran Adrià –aquella quinta d’Arola, Abellan...–: “Jo tenia ganes de cuinar salat, de fer tapes, de recordar els set anys al Talaia, i ella de muntar un lloc de menú de migdia”, diu. No s’han trencat el cap amb el nom, Quatre Coses, “perquè són les quatre coses que volem quan sortim. Quelcom de primer i ja decideixes si demanes segons, plats tradicionals de cullera, bona fregidura i amanida amb bon producte” explica. Quatre coses, però molt ben pensades i posades. Repassant la carta, no hi ha ni un plat que no demanaries: mollete de galtes i foie, capipota, ous estrellats amb ‘buti’ del perol, macarrons de rostit... Jo opto per unes albergínies fregides i lacades amb salsa de miso i cebeta rostida, melosa a més no poder, i una truita de patates –coberta amb allioli suau– que té el que ha de tenir una truita: volum, ous i suc. I aler

Més restaurants recomanats

Últimes crítiques

Nairod
Restaurants

Nairod

És divertida la pensada de posar-li al teu restaurant el nom del teu fill a l’inrevés, com des d’un mirall –sobretot quan el nostre reflex, la nostra imatge, és el tema central de la novel·la d’Oscar Wilde, 'El retrat de Dorian Gray'. El Nairod té l’elegància del gran autor anglès: la il·luminació, amb llums puntals zenitals, la vaixella vintage i desaparellada, les cadires precioses i la distribució de les taules donen una sensació de confort i refinament que confirma la carta. El xef David Rustarazo, qui va treballar al Coure, ens fa una vintena de propostes que aconsegueixen que mengem els plats de sempre com el primer cop: els disloca sense capgirar-los, mantenint-ne l’esperit. El fricandó és amb galta de vedella (15 euros), i aquesta carn, més forta, afegeix un punt de gust que li va molt bé. S’atreveix amb una croqueta de porc i cheddar (2,5 euros) espectacular. S’empesca combinacions raonables i reeixides, com la moixama amb endívia rostida i 'crème fraîche' (10 euros) o un arròs amb llet amb taronja amarga i gelat de pistatxo (6,5 euros), fresc, imaginatiu, amb diverses textures. Tenint en compte que en Rusti està sol a la cuina i que, encara que hagi obert fa poc, ja la fa rutllar perfectament, s’ha d’aplaudir una execució que iguala l’encert de la carta i el bon gust del local una sensació de confort i refinament que confirma la carta.

Time Out diu
4 de 5 estrelles
El Magraner Boig
Restaurants

El Magraner Boig

El Magraner Boig no és un restaurant grec de tòpics. Oblideu-vos de la Grècia de Zorba. Res de columnes, tapissos del Partenó i plats trencats. Aquest establiment és un ampli espai diàfan de sostres alts, parets blanques, barra de totxana i enormes finestrals que donen al carrer d’en Robador. La serenitat visual del local contrasta amb el constant bullici ravaler. Això sí, no hi ha gaire diferència de decibels entre dins i fora. En Kostas, l’amo, no s’ha entossudit a apinyar tota la gastronomia del seu país en una carta infinita. La seva carta està impresa al mantell de paper i és força híbrida, a pesar que hi trobem a faltar peix. Hi ha plats molt coneguts per als barcelonins, com el tzatziki i la mussaca, i d’altres més desconeguts, com la 'tirokafteri', una ensalada picant de feta, iogurt, pebrot i xili, i l’'arnaqui fricasé', un guisat de xai amb enciam, ceba tendra i salsa 'avgolemono'. El vi blanc Moschofilero Tsantali, mineral i floral, us catapultarà a l’Olimp. Si voleu quedar-vos amb els déus, no demaneu la 'tigania', daus de porc fregits amb herbes aromàtiques. Els nostres eren insípids i semblaven rescalfats. Remateu l’estada celestial amb un iogurt amb fruits secs i confitura; un cafè grec de fons terrós, i una copeta de licor Ouzo Plomari, anisat i potent. 

Time Out diu
3 de 5 estrelles
El Teòric
Restaurants

El Teòric

En Teo, sala, i l’Ori, cuina, són de la teoria que diu que la tècnica, el bon producte de proximitat, la tradició i la innovació no han d’estar renyits amb la butxaca del client. I sense deixar de tocar de peus a terra, la posen en pràctica fent una relectura jove i lliure del receptari català tradicional. El logo del Teòric, un pollastre amb cap de gamba, avisa que aquí la cosa va de mar i muntanya. Les croquetes homònimes amb emulsió d’allioli de safrà són el seu plat icona i amb raó; pur Empordà al paladar. El pop amb papada, trinxat de kale i motlles de sobrassada ens porta a Galícia, la Cerdanya i Mallorca en un mos. I tornem a Barcelona amb un cremós arròs Parellada de pollastre, sèpia i gambes i un lleuger allioli de julivert que contrasta amb gràcia amb l’au, el cefalòpode i el crustaci. Sols de mar, demanem el bacallà cuinat a baixa temperatura amb espinacs a la catalana i all negre. Immillorable. I sols de terra, el garrí amb poma. Superb. Per postres, la nostàlgia infantil ens fa demanar el pa amb oli i xocolata. Mare, en vull més! Els plats són per compartir i cap supera els 12,50 euros. Vins catalans i cervesa Balate. El personal és encantador i gens apegalós. Així doncs, si tenim en compte totes les virtuts, cal reservar-hi amb antelació. 

Time Out diu
4 de 5 estrelles
Tendiez
Restaurants

Tendiez

Es pot dinar al restaurant d’un hotel de cinc estrelles d’una zona turística i no arruïnar-se? Gràcies a en José Sánchez, el xef executiu del Tendiez del Pullman Skipper, sí. Als migdies ofereix un menú setmanal a 19,50 euros: receptes autòctones i alguna de forana fetes amb ingredients de temporada i km 0. Comencem amb el gaspatxo de tomàquet i maduixa i la coca amb puré de ceba, tomàquet sec, formatge de cabra i enciams. Correctes i ben executats però sense tirar coets. Els plats principals ens emocionen més; arròs al forn amb bacallà, carxofes i allioli de codony, i fish and chips. El sofregit del primer és fort però queda ben lligat amb la suavitat de la fruita. L’arrebossat del peix del segon, molt pròxim a la tempura, ens encanta. Les postres, pastisset de llimona i merenga i sorbet de llimona, no deceben. Els vins del menú són Torres, una opció poc original tenint en compte la vinoteca. Les racions estan pensades per evitar la somnolència a l’oficina i al Park Güell, ja que la clientela es resumeix en dues categories: gent de negocis i hostes-turistes. L’espai està dissenyat al mil·límetre; sostres alts, il·luminació daurada, mosaics blaus, cuina oberta, vinoteca, barra de cocteleria clàssica i terrassa àmplia. El servei es mereix un 'ten' i un 'diez'. 

Time Out diu
3 de 5 estrelles
Més crítiques

Els millors restaurants de Barcelona...

Escapades gastronòmiques

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

Els millors restaurants de Girona

Els millors restaurants de Girona

Menjar a Sitges
Restaurants

Menjar a Sitges

Restaurants de les comarques de Barcelona
Viatge

Restaurants de les comarques de Barcelona