Restaurants

Des de la cuina més tradicional fins a les receptes més exòtiques

Casa Leopoldo: torna la gran casa de menjars
Restaurants

Casa Leopoldo: torna la gran casa de menjars

Casa Leopoldo i la Taverna de Can Roca canvien de mans però no d'estil

Entrepans d'estrelles Michelin
Restaurants

Entrepans d'estrelles Michelin

Fran López i Berasategui a l'hora del 'bocata'

Tonyina vermella a Barcelona: el 'ronqueo' és tendència!
Restaurants

Tonyina vermella a Barcelona: el 'ronqueo' és tendència!

És la termporada del jabugo marí!

Esmorzars per a tots els gustos
Restaurants

Esmorzars per a tots els gustos

Salat, dolç, de forquilla, japonès, xinès, mexicà... Menja bé de bon matí!

Restaurants recomanats de Barcelona

The Dirty South
Restaurants

The Dirty South

Descobriu el menjar de Nova Orleans!

The Hip Fish
Restaurants

The Hip Fish

Descobreix el burrito de sushi!

Final Feliç
Restaurants

Final Feliç

La casa gran de Casa Xica

La Barra de Carles Abellan
Restaurants

La Barra de Carles Abellan

El retorn 'gastro' i mariner d'un gran xef

Més restaurants recomanats

Últimes crítiques

Trattoria Italia
Restaurants

Trattoria Italia

Els que hem gaudit i enyorem les autèntiques 'trattorie' de Roma podem alegrar-nos de l’obertura de la Trattoria Italia, com també estan d’enhorabona els barris de Vilapicina i Horta, lleugerament abandonats gastronòmicament davant el devessall de noves obertures a l’Eixample. Familiar com manen els cànons, el Nicola, l’Adriana i el Simone (sogres i gendre) permeten retrobar-se amb una superba i autèntica pasta 'alla carbonara', un dels plats estrella de la ciutat eterna. Des de la meva estada a la capital italiana que no la trobava tan bona i rigorosament feta, amb el 'guanciale' (cansalada) autèntic. També són excel·lents tots els tipus de pastes amb la seva salsa idònia, així com la focaccia, la burrata i els 'blins' torinesos (l’Adriana prepara aquest tipus de raviolets com ho feia la seva àvia, també piemontesa) i les propostes diàries del menú (10,50 al migdia, 16 de nit). Els 'antipasti', el 'vitello tonnato' (carn tallada fina amb salsa de tonyina), els pepperoni amb salsa d’anxova i la llengua amb salsa verda, entre d’altres, són autèntiques delícies. Val la pena desplaçar-s’hi, no només per la qualitat de la cuina, que té l’única pretensió d’agradar i respectar les velles receptes, sinó també en matèria de vins. El Nicola sempre està disposat a recomanar i explicar els plats del menú i aprofundir-hi, si voleu aprofitar per donar-vos alguns capricis de la carta, com els 'pappardelle' cremosos amb tòfona. Pel que fa a les postres, són casolanes i preparades per l’Ad

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Gats
Restaurants

Gats

El Gats és un restaurant agradable, molt ben dissenyat, per a turistes amb un cert gust culinari que no volen passar per Barcelona tirant de sangria i paella mal feta. I també és apte, esclar, per a barcelonins que no es resignen a ser foragitats de les taules del centre de la ciutat. La carta del Gats consta d’una llista de tapes, d’uns plats d’amanides i frescs i una carta de plats sencers. Per a qui vulgui, també hi ha un menú. Els plats són bastant tradicionals dins els paràmetres de la tradicionalitat barcelonina de principis de segle XXI. De primer demano una crema de carxofes amb cruixent de pernil que resulta esplèndida. La crema de llet amoroseix el plat, no l’envaeix. De segon demano dues tapes. La primera, unes albergínies agredolces que no superen d’altres que he tastat, però resulten bastant bones. En aquest cas, l’albergínia està tallada a daus, a mi m’agrada més a làmines. La segona tapa que demano és un bacallà al pil-pil d’algues. Les algues, tan de moda, tan sanes per a l’esperit, no afegeixen res a una recepta en què el bacallà necessita que l’acaronin per treure’n tota la seva emulsió. El pil-pil del Gats resulta una mica sec. No demano postres, encara que el pastís de poma que menja la francesa del costat faci molt bona pinta.

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
La Tavernícola
Restaurants

La Tavernícola

Els barcelonins i forasters que estan convertint el Poblenou en un dels millors ambients de la ciutat es troben en estat de gràcia. Al carrer de Roc Boronat, hi va obrir una petita i coqueta taverna dedicada a les excel·lències argentines, amb un nom molt suggestiu: La Tavernícola. Ben dissenyada, amb una petita terrassa, la taverna argentina ja s’enorgulleix de tenir una clientela local que aprecia la seva calidesa. És un restaurant familiar, sense pretensions però amb molta qualitat i que basa la seva oferta en producte de proximitat i producció ecològica. Daniel i Silvia Volpe han conquerit en poc temps els carnívors empedreïts i els qui exigeixen bons vins i a preus raonables. En Daniel fa sovint tastos i maridatges. La Silvia, per la seva banda, és la reina de les empanades i les pastes casolanes, elaborades amb rigoroses receptes de la 'mamma'. L’altre peu del trípode són les carns, esclar. D’una petita graella de carbó, en surten grans carns: 'ojo de bife', tall que es pela i pedrers molt ben cuinats i presentats. Vam començar amb un excel·lent formatge provolone ben condimentat i vam seguir amb les empanades de carn tallada a ganivet, picants o suaus. Les dues versions són saborosíssimes. Després, en Daniel ens va oferir 'bife' i 'ojo de bife' al punt desitjat. Un no ha de privar-se de les postres, casolanes, sobretot d’un tiramisú molt original. Excel·lent proposta de vins nacionals i argentins. De nit obre només els divendres i dissabtes. L’horari és de 9 a 17 h.

Iluzione
Restaurants

Iluzione

L’Iluzione és un restaurant d’arrels italianes, un local molt curiós de visitar i on es pot gaudir d’una cuina tranquil·la, una expressió que m’encanta. L’ambient és relaxat, amb una il·luminació un pèl massa baixa, fet que dificulta llegir la carta sense la llanterna del mòbil. Exagero, però m’encanta posar-me hiperbòlic. Un cop superat el minúscul tràngol, l’Álvaro Colomer, amic i escriptor excels, i jo compartim mitja ració de mortadel·la artesanal de Bolonya amb 'focaccia'. El xòped va estar a punt de matar el prestigi de la mortadel·la, però per sort és impossible matar un embotit de dignitat verdiana. De segon, l’Álvaro es decanta per una 'parmigiana di melanzane' CHIC, que en cristià de Montserrat són unes albergínies a la parmesana amb una burrata que és com la cúpula de Santa Maria del Fiore. Em decanto per un 'roast beef figherto', un rosbif de bou amb puré de patates trufat, parmesà i salsa de ceps. El resultat és bo, i perquè augmenti una mica més la morositat dels plats, la cambrera, molt amable, ens serveix dues copes de Papale, un vi negre esplèndid de la Pulla, terra de vides rebels. No demanem postres. Els nostres estómacs estan més que satisfets. Ja tornarem, perquè l’apartat de la carta dedicada a les 'focaccies' ('salmone', 'pulled pork', ibèrica, norma, 'margherita', 'rachele', 'porchetta' piemontesa) obliga a tornar a un local amb personalitat i tan chic com una burrata que sembla creada pel mateix Brunelleschi.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Més crítiques

Restaurants amb reserva online

Macondo

Macondo

El restaurante Macondo és un dels escassos llocs per menjar caribeny a Barcelona. Els propietaris són colombians, i aposten per una gastronomia de productes del Carib, sense casar-se amb cap tradició concreta. Menjar aquí, si no has estat en contacte amb els plats d'aquesta part del con sud, significa descobrir coses com el patacón, platan fregit amb carn desfilada, o una cassola de fruits del mar amb llet de coco. Els aficionats al ceviche aquí gaudiran.

Reserva
Ceviche 103

Ceviche 103

Juntament amb el Tanta –va obrir poc després–, el Ceviche 103 és el gran abanderat del Perú modern a Barcelona.

Reserva
Sergi de Meià

Sergi de Meià

Km.0, per oferir cuina d'autor amb voluntat ecològica que ell denomina com a "cuina absolutament de proximitat ".

Els usuaris diuen
  • 4 de 5 estrelles
Reserva
Arrosseria Xàtiva

Arrosseria Xàtiva

La seva singular situació en una colònia tèxtil de les Corts es veu reforçada per una encara més singular oferta de vint-i-vuit varietats d'arrossos. I te'ls pots menjar directament de la cassola amb una cullera de fusta. També per emportar. Us recomanem l'arròs passejat, que ja apareixia documentat al Llibre de Coch (s. XV). Es diu així perquè les dones el portaven a coure al forn comunitari, i és una barbaritat amb cigrons, orella de porc i pollastre, presidit per un botifarró de ceba.

Reserva
Il Giardinetto

Il Giardinetto

Inaugurat el 1974, premi FAD d’interiorisme, la història d’Il Giardinetto va estretament lligada a la Barcelona creativa de finals dels 60 i principis dels 70, encara que el seu naixement va ser just en l’instant en què les residències de cap de setmana van aniquilar el moviment de la Gauche Divine. El 2004, Poldo Pomés, fill del fundador, Leopoldo Pomés, va agafar les regnes del restaurant per oxigenar-lo, amb dues idees clares al cap: restaurar la carta i ser fidel a la màgia estètica que el va fer emblemàtic. A Il Giardinetto es respecta la temporalitat dels productes, carxofes amb ous a l’hivern, o tallarines amb trufa blanca a la tardor, i es respecta el llegat Correa-Milà.Però la fidelitat no està renyida amb la modernitat i, per seguir el signe del temps, Poldo va decidir allargar la barra del bar i la va obrir al carrer, animat per l’auge dels platets de barra –minibiquini de foie gras en cruixent de pa de mel i espècies o roques de parmesà amb làmines de mortadeŀla de Bolonya i bresaola marinada– i per l’auge del gintònic i de les copes llargues sota cels sense estació. S’hi està tranquil, a la barra, compartint destiŀlats amb iŀlustres companys, on es parla, sovint, de literatura. Vaig sopar una burrata amb ametlla torrada i tomàquet sec macerat, un tàrtar de tonyina picant amb vinagreta de soja i gingebre, i de postres, bola de coco amb taronja amarga. I per beure, un gintònic de Seagram’s. Un cop a baix, vaig dubtar entre una caipirinha, un mojito, un còctel Marga

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Reserva
Aguaribay

Aguaribay

El millor que es pot dir d'un vegetarià és que no ho sembla. Defugen la cuina del vegetarià de batalla estil tofu arrebossat, i cada migdia hi podem trobar un molt menú amb plats imaginatius, saborosos i nutritius, com les mongetes amb crema de polenta i sàlvia, o pasta farcida artesanal, sempre amb una tapa d'aperitiu inclosa. Per la nit triomfa un repertori de tapes com les 'papas arrugás', les empanades argentines i fajites i burritos. Petita i acurada sel·lecció de vi i cervesa. –R.M

Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Reserva
MÉS RESTAURANTS AMB RESERVA ONLINE

Els millors restaurants de Barcelona...

Escapades gastronòmiques

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

6 xiringuitos genials de la Costa Brava

Els millors restaurants de Girona

Els millors restaurants de Girona

Menjar a Sitges

Menjar a Sitges

Restaurants de les comarques de Barcelona
Viatge

Restaurants de les comarques de Barcelona