Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona
Foto: Shutterstock Barcelona

Barcelona serà la capital mundial dels oceans i ofereix més de 100 activitats (la majoria gratis!)

El programa inclou propostes per a totes les edats relaciunades amb la Conferència del Decenni de l'Oceà 2024 que acull la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona serà la capital mundial dels oceans aquest 2024 i no només per ser la ciutat que acollirà la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, sinó perquè també ha estat l'escenari escollit per celebrar la Conferència del Decenni de l'Oceà 2024 sota el nom 'La ciència que necessitem per a l'oceà que volem'. L'esdeveniment tindrà lloc del 10 al 12 d'abril al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i reunirà diversos experts i líders d'opinió del sector, així com representants institucionals d'arreu del món. Per celebrar-ho, la ciutat també acollirà els 'Esdeveniments Satèl·lit', més de 100 activitats per a totes les edats que estaran vinculades a la ciència oceànica i l'economia blava de la ciutat.

El programa inclou xerrades divulgatives, taules de debat, tallers interactius, diàlegs, exposicions, projeccions de pel·lícules i experiències immersives que es distribuiran en 18 espais diferents arreu de Barcelona, i la gran majoria seran gratis. Entre el més d'un centenar d'activitats programades, destaquen les dues taules rodones organitzades per la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN) i Barcelona Global (GB) sota el nom 'Conservació i protecció dels oceans. Una responsabilitat compartida', que se celebrarà el 9 d'abril de les 16 a les 18.30 i l'entrada és gratis, tot i que és necessari inscriure's a la pàgina web.

Altres activitats de franc que destaquen són l'exposició 'Parlem del mar per parlar de nosaltres' que estarà oberta a tothom del 6 al 12 d'abril al Port Olímpic. La mostra fa servir el mar com a punt de partida per parlar de la seva tradició, els esports nàutics, la tecnologia i la innovació i la Copa Amèrica i el seu llegat, entre d'altres. Una altra exposició gratis és 'Les fotografies de mar guanyadores', on podreu veure les fotografies guanyadores i finalistes del concurs internacional de fotografia organitzat amb Agora Awards. La mostra estarà disponible del 5 al 25 d'abril a Can Serra Diputació.

Si teniu canalla, també hi ha diversos plans per gaudir en família mentre apreneu sobre el mar i els perills que l'amenacen. El diumenge 7 d'abril a les 12.30 h, el Port Olímpic acollirà 'SalvaMars Cirkus', un espectacle teatral gratis on una parella de pallassos fan pensar de forma divertida en els problemes generats al mar pels plàstics, la industrialització i el canvi climàtic. 

On se celebraran totes les activitats?

La ciutat es dividirà en quatre 'hubs' principals que concentraran diversos espais que acolliran les activitats. L'Ocean Hub tindrà el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona; el Sea Hub concentrarà el Port Olímpic, l'Institut de Ciències del Mar, el Parc de recerca Biomèdica de Barcelona i el Centre de la Platja; el Port Hub comprendrà el Tech Barcelona-Pier 01, el Port Vell, el Museu Marítim, el World Trade Center i la Fundació Barcelona Capital Nàutica; i el City Club acollirà el Museu d'arqueologia de Catalunya, la Filmoteca, el Tech Barcelona-Pier 07, la Universitat de Barcelona, la Casa Batlló, el Disseny Hub Barcelona i el Media-TIC.

NO T'HO PERDIS: Els millors plans per fer per Setmana Santa a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Comparteix la història

Un email que realment t'encantarà

Loading animation
Aquest mail ja està registrat. Prova'n un altre!

🙌 Genial, ja t'has subscrit!

Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat