Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Espectacle de Cap d'Any a la Font Màgica de Montjuïc
Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona tindrà nous itineraris segurs per prevenir violències masclistes per Cap d'Any

La mesura s'inclou dins el dispositiu de Cap d'Any que reforçarà el dispositiu de seguretat a tota la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El 31 de desembre els carrers de Barcelona s'ompliran de milers de persones que acomiadaran el 2023 mentre gaudeixen de l'espectacle de drons a l'Avinguda Maria Cristina i d'altres que aniran directes a les festes que se celebren a la ciutat. Per garantir la seguretat de tothom, l'Ajuntament activarà un dispositiu de Cap d'Any, on destaquen les prevencions d'agressions sexuals i el reforçament de la seguretat viària, entre d'altres.

Des de fa uns anys, la Guàrdia Urbana ha consolidat els anomenats 'itineraris segurs', uns recorreguts per prevenir violències masclistes i LGTBIfòbiques. Aquest any se n'aplicaran nous que facilitaran una sortida ordenada i segura als entorns d'oci nocturns i a l'avinguda Maria Cristina, on es preveu una gran assistència. Aquests itineraris se sumaran als permanents que ja hi ha establerts a diverses zones d'oci nocturn fins a les parades de transport públic més properes.

Per garantir la seguretat viària a la ciutat, s'establiran diversos controls d'alcoholèmia i drogo-test. Aquest any, aquests controls s'intensificaran per incrementar la prevenció d'accidents i garantir que tothom que surti de casa, hi torni.

Reforç de seguretat a l'avinguda Maria Cristina

Tot i que l'entrada a l'espectacle de Montjuïc serà gratis, s'instal·larà un dispositiu d'accés per evitar que s'introdueixin ampolles de vidre i objectes perillosos dins l'espai. En tractar-se d'un espectacle amb pirotècnica, el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPCPEIS) i la Guàrdia Urbana de Barcelona activaran el servei de drons com a element de suport i informació al servei operatiu, com. ja van fer al Piromusical de la Mercè.

Metro ininterromput i servei de neteja reforçat

Altres mesures incloses dins el dispositiu de Cap d'Any són l'ampliació de l'horari de servei de metro, que funcionarà 67 hores seguides fins a la mitjanit de l'1 de gener. A més, el servei de neteja també es reforçarà amb 94 professionals i 38 vehicles, principalment a les zones de màxima afluència.

NO T'HO PERDIS: Cavalcada de Reis 2023 a Barcelona: novetats, recorregut i horaris

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Cap d’Any

    Últimes notícies

      Publicitat