Notícies

Barcelona tindrà nous itineraris segurs per prevenir violències masclistes per Cap d'Any

La mesura s'inclou dins el dispositiu de Cap d'Any que reforçarà el dispositiu de seguretat a tota la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Espectacle de Cap d'Any a la Font Màgica de Montjuïc
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

El 31 de desembre els carrers de Barcelona s'ompliran de milers de persones que acomiadaran el 2023 mentre gaudeixen de l'espectacle de drons a l'Avinguda Maria Cristina i d'altres que aniran directes a les festes que se celebren a la ciutat. Per garantir la seguretat de tothom, l'Ajuntament activarà un dispositiu de Cap d'Any, on destaquen les prevencions d'agressions sexuals i el reforçament de la seguretat viària, entre d'altres.

Des de fa uns anys, la Guàrdia Urbana ha consolidat els anomenats 'itineraris segurs', uns recorreguts per prevenir violències masclistes i LGTBIfòbiques. Aquest any se n'aplicaran nous que facilitaran una sortida ordenada i segura als entorns d'oci nocturns i a l'avinguda Maria Cristina, on es preveu una gran assistència. Aquests itineraris se sumaran als permanents que ja hi ha establerts a diverses zones d'oci nocturn fins a les parades de transport públic més properes.

Per garantir la seguretat viària a la ciutat, s'establiran diversos controls d'alcoholèmia i drogo-test. Aquest any, aquests controls s'intensificaran per incrementar la prevenció d'accidents i garantir que tothom que surti de casa, hi torni.

Reforç de seguretat a l'avinguda Maria Cristina

Tot i que l'entrada a l'espectacle de Montjuïc serà gratis, s'instal·larà un dispositiu d'accés per evitar que s'introdueixin ampolles de vidre i objectes perillosos dins l'espai. En tractar-se d'un espectacle amb pirotècnica, el Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPCPEIS) i la Guàrdia Urbana de Barcelona activaran el servei de drons com a element de suport i informació al servei operatiu, com. ja van fer al Piromusical de la Mercè.

Metro ininterromput i servei de neteja reforçat

Altres mesures incloses dins el dispositiu de Cap d'Any són l'ampliació de l'horari de servei de metro, que funcionarà 67 hores seguides fins a la mitjanit de l'1 de gener. A més, el servei de neteja també es reforçarà amb 94 professionals i 38 vehicles, principalment a les zones de màxima afluència.

NO T'HO PERDIS: Cavalcada de Reis 2023 a Barcelona: novetats, recorregut i horaris

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Cap d’Any

    Últimes notícies

      Publicitat