Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Biblioteca Gabriel García Márquez
Foto: EUmies Awards 2024

Barcelona tindrà visites guiades gratis a les joies arquitectòniques nominades als EUmies Awards 2024

La iniciativa vol apropar l'arquitectura a tota mena de públic a 30 ciutats europees

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona està plena de joies arquitectòniques que no us podeu perdre. Malgrat que segurament ja en coneixeu algunes com la Sagrada Família o la Pedrera, segur que n'hi ha d'altres que encara no heu visitat. Com els que han cridat l'atenció dels EUmies Awards 2024, els premis de la Unió Europea que porten el nom de Mies van der Rohe. Ara, per apropar aquests edificis a tota mena de públic, s'organitzen visites guiades gratis a les obres seleccionades pel jurat dels guardons.

La iniciativa 'Out & About. Discovering Architecture Eumies Awards 2024' ha començat aquest mes d'abril i es mantindrà fins al mes de juny a més de 30 ciutats europees, inclosa Barcelona. La ciutat té un edifici dins l'exclusiva llista que ja ha guanyat diversos premis internacionals: la biblioteca pública Gabriel García Márquez, a Sant Martí. La visita d'aquest espai se celebrarà el pròxim 15 de maig a les 10 h de la mà dels arquitectes que van dissenyar el projecte, Elena Orte i Guillermo Sevillano. El recorregut es podrà fer tant en castellà com en anglès, tot i que la presentació només es farà en castellà i les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web dels premis.

Biblioteca García Márquez
Irene Poza | Biblioteca García Márquez

Un altre edifici seleccionat pels guardons és molt a prop de Barcelona. Els habitatges socials 1737 de Gavà també han aconseguit entrar dins el programa i la visita guiada tindrà lloc un dia abans que la de la biblioteca, el 14 de maig. El recorregut es farà de la mà dels arquitectes del projecte, Josep Ricart Ulldemolins i Josep Maria Borrell Bru, a les 10.15 h. Si sou de Barcelona, no us preocupeu perquè l'activitat posarà un bus a disposició de tots els visitants que sortirà des del pavelló Mies van der Rohe de Barcelona i anirà directe fins a Gavà. En aquest cas, la visita només es farà en anglès i les inscripcions també estan obertes a la pàgina web.

Habitatges socials 1737
Foto: Harquitectes

El jurat dels EUmies Awards 2024 ha estat qui ha seleccionat les obres que es visitaran, projectes que s'han construït en els darrers dos anys a Europa. A més de les visites, el programa inclou diverses activitats i esdeveniments com presentacions, exposicions d'art, gastronomia, música i molt més perquè els visitants descobreixin els diversos edificis i el que s'amaga darrere d'un projecte d'arquitectura d'aquesta magnitud.

EUmies Awards 2024 a Barcelona

Els EUmies Awards són un dels premis d'arquitectura més prestigiosos del món i s'organitzen amb la col·laboració de la fundació Mies van der Rohe de Barcelona. Per aquest motiu, el pròxim 14 de maig la ciutat acollirà l'Eumies Awards Day, una jornada que inclourà conferències dels autors de les obres guanyadores i finalistes, així com debats amb els arquitectes i els membres del jurat, entre d'altres. L'esdeveniment també inclourà una exposició amb les 362 obres seleccionades inicialment i que van valorar els guardons, on setze de les quals eren catalanes.

NO T'HO PERDIS: Els 51 llocs imprescindibles de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat