Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cerveses Moritz obre Casa Moritz, el seu primer restaurant fora de la Fàbrica Moritz

Casa Moritz, amb Jordi Vilà a la cuina, és al bell mig de Rambla Catalunya

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

A deu anys de l'obertura de la Fàbrica Moritz, cerveses Moritz l'ha feta grossa: acaba d'obrir Casa Moritz (Rambla de Catalunya, 79, oberta cada dia de l'any sense interrupció), on fins fa poc hi havia la micro-cerveseria i restaurant Cerveseria Maestró. El local mereix una visita, i també set: dues plantes austeres de ciment nu i parets de maó obravista, 300 m2 amb una magnífica terrassa que són un manifest que crida: "aquí s'hi ven cervesa". El projecte és obra de l'estudi barceloní External Reference. 

Als tiradors de la barra –una preciositat feta d'estany que s'anirà gastant a mesura que la gent s'hi recolzi– hi serveixen les cinc cerveses de la Fàbrica, sense pasteuritzar: la Moritz Original, la Moritz 7, 100 % malta, Moritz Epidor, Moritz Red IPA i Moritz negra.  També s'hi podran degustar les cerveses estacionals de temporada que van canviant cada quatre o cinc mesos i les pop-up beers, cerveses d’edicions limitades que es fan per celebrar dates especials, com la Rosa de Moritz per Sant Jordi. 

"Ens podem permetre el luxe de tenir tota la cervesa fresca en tancs, acabada de fer a la Fàbrica i sense pasteuritzar. La pasteurització permet que aguanti un any al lineal del súper, però no cal", explica l'Albert Viaplana, mestre cerveser de la casa. No cal que sigueu 'freaks' de la cervesa artesana per captar la fresquíssima diferència que hi ha entre una cervesa de lineal de súper i una fresca de tanc. 

Casa Moritz
Foto: Cervesa MoritzCasa Moritz

Casa Moritz, diu la Montse Comabella, cap de màrqueting de Moritz, està inspirada en una llegenda urbana: "El 1807 en Louis Moritz va obrir una cerveseria a prop de la fàbrica, i la cervesa era tan fresca que la gent deia que uns tubs soterranis connectaven el bar amb la fàbrica", explica. Casa Moritz, prossegueix, "és un resum de tot el que hem après a la Fàbrica aquests darrers deu anys"

La cuina va a càrrec d'en Jordi Vilà, director gastronòmic de la cervesera i Michelin amb Alkimia. I a les taules –fetes amb alumini de llauna de cervesa fosa!– arriba una carta que "no només acompanya la cervesa, sinó que la incorpora com a ingredient", diu Vilà (és el cas d'unes delicioses mandonguilles amb cervesa negra). Quan Vilà va idear l'oferta de la Fàbrica, va pensar "quins són els menjars d'arreu del món que acompanyen la cervesa? En canvi, a Casa Moritz m'he centrat en el menjar que acompanya la cervesa a Barcelona, que és la tapa, i hem condensat una carta amb allò que funciona més a la Fàbrica". 

Casa Moritz
Foto: Cervesa MoritzCasa Moritz

Des d'una cuina oberta surten tapes marca de la casa com la russa d'ulls blaus –cremosa i amb doble de tonyina–, croquetes de pernil ibèric impecables, les seves clàssiques braves amb allioli picants i pizza alemanya 'flammkuchen' i coca de recapte (a banda de favorits del cuiner, com els macarrons de rostit, o un robust repertori d'entrepans cuinats). La novetat de la carta de Casa Moritz és el retorn dels plats XXL per compartir (el costellam de porc a la cervesa negra!) i un apartat d'amanides i plats vegans, com el tombet mallorquí, un arròs vegetarià amb bledes, coliflor i raifort, o llenties Sri Lanka, amb llet de coco, curri i coriandre. Encara que amb el catàleg d'hedonisme d'alta gamma que ha reunit Vilà, aviam qui es fot una amanida verda, escolta. 

NO T'HO PERDIS: La millor cervesa de Barcelona 

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat