Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Craun
Foto: Craun Craun

Craun: un dels restaurants més prometedors de l'any

El xef Diego Gámez ofereix un menú degustació de nou passes a 60 euros d'una personalitat encisadora

Iker Morán
Escrit per
Iker Morán
Publicitat

Heu anat ja a Craun? Des de fa unes setmanes, és una de les preguntes que més sonen entre els que caminen a la caça de les últimes novetats gastronòmiques de la ciutat. Al final del rum-rum hi trobareu bona cuina, producte, una sala cuidada, poques estridències al plat…

Craun (Aragó, 67) va iniciar a finals de l'any passat una nova etapa, amb Diego Gámez als comandaments de la cuina. Una obertura discreta entre desenes de novetats més mediàtiques, però que està aconseguint fer-se un lloc i apunta maneres com un d'aquells locals dels quals se'n parlarà aquesta primavera i estiu.

Craun
Foto: CraunCraun

Després de passar per Lasarte, Pakta i Hisop, Gámez busca un discurs propi on s'endevina el pòsit d'aquestes cases amb elegància, senzillesa i exotisme mesurat. A més de la carta, ofereixen un menú degustació de nou passes per 60 euros que permet entendre de manera completa la filosofia de cuina que proposa Craun. I que inclou plats realment notables.

Aquí l'única experiència és menjar molt bé

La col confitada a la brasa amb formatge stilton, porto i praliné de nous és un bon exemple de la cuina que es practica aquí. Sembla una gyoza a primera vista, confessem que hi ha certa cara de decepció quan veiem que és una col, però aquesta història en tres actes té un final feliç en tastar el plat. Bon producte i elaboracions aparentment clàssiques, però en què es busca sempre una petita volta, un toc propi. Boníssim és també el calamar amb punts de sobrassada i piparres (el nou ingredient de moda a totes les cartes, però que aquí es treballa bé, en cru i acompanyat del seu suc).

Meravellosa col confitada de Craun
Foto: CraunMeravellosa col confitada de Craun

Les favetes amb papada i llamàntol, saboroses i canòniques, marquen un estil de cuina. L'espai lluminós i les taules vestides amb estovalles rematen l'escena perfecta per als qui busquen un restaurant que deixa de banda allò de 'crear experiències' i la sorpresa, per centrar-se a donar molt bé menjar. Això sí, tocaria repassar la carta de vins, que podria donar més joc amb referències que surtin de l'habitual.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat