Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Descobriu el brutal entrepà de Dani Alves

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Creieu que ho haveu vist tot en matèria de 'street food'? Hamburgueses, baos, entrepans de pollastre fregit, tacos? Doncs no fa ni tres minuts que ha arribat a Barcelona un nou exemple de menjar ràpid que cal conèixer: estic parlant de la reinvenció del 'pão de queijo' que ha portat a terme el xef Joâo Alcântara al restaurant que ell i l'exfutbolista del Barça, Dani Alves, tenen a l'eixample, el FOgO. Ha passat de 'boteco' –lloc de cuina tradicional barsilera– a bar d'entrepans.

D'acord. Un 'pão de queijo' pot no semblar gran cosa: és un panet petitet, fet amb iuca, mantega o llard i formatge (sense llevat). Ara bé, Alcântara ha redissenyat el brioix: l'ha fet més gran i l'ha fornejat amb formatge manxec. I el més important: l'ha convertit en una categoria d'entrepà nova. La combinació del brioix de formatge amb els farciments marca de la casa –Alcântara és un crac en la cuina d'autor, però també alhora d'aconseguir melositat càrnia extrema en guisats– donen com a resultat entrepans extraordinaris: un exemple és el de costella de porc amb remolatxa (brutal!) o el 'nalgas de buey', cua de vaca desossada amb ceba cruixent. O el d'entrecot i vinagreta de pinya. «El secret d'aquest broix és a la massa, en la que desfaig formatge manxec tendre. Amb aquesta recepta vull demostrar que la cuina brasilera es pot fer a qualsevol part del món», explica Alcântara, que manté al pis de dalt l'oferta d'alta cuina.

Nalga de buey del FOgO
Nalga de buey del FOgO

Sí, aquest és un lloc carnívor, encara que pels vegetarians resta l'opció del 'pão' d'escalivada i el de formatge de cabra amb espinacs i castanya. I un extremadament viciós panet de nutella per postres.

'Pâo' de nutella' FOgO
'Pâo' de nutella' FOgO

El millor de la reconversió de la planta baixa del FOgO en bar de 'pãos' és que Alcântara porta al terreny popular receptes tremendes amb matèria primera excel·lent: tots els entrepans es mouen entre 3,50 € i 4,50 €, i la canya, molt ben tirada, surt per un euro! El pitjor de tot és que la combinació del pa de formatge amb la carn és extremadament contundent i si feu com jo i us en foteu quatre de cop (és difícil la contenció, són molt bons), sortireu rodolant Eixample avall.

Últimes notícies

    Publicitat