Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors restaurants de pollastre de Barcelona
La Brochette1/2
© Maria DiasLa Brochette
A Pluma 2/2
A Pluma

Els millors restaurants de pollastre de Barcelona

El pollastre està de moda: en aquesta restaurants trobareu les millors aus de Barcelona, en totes les coccions i varietats imaginables

Per Ricard Martín
Advertising

Recordeu el Carpanta? Qui podia mossegar un pollastre rostit a finals dels anys quaranta era un afortunat. Després vam arribar les primeres rostisseries: eren un emblema de modernitat i van democratitzar l'au deliciosa. De cop, tothom amb quatre duros a la butxaca es podia clavar un 'quarto' de pollastre, patates i vi escumós. Avui en dia hi ha una petita corrent de restaurant/rostisseries que reten homentage a l'humil pollastre que tanta gana va treure, en versió gurmet. I qui diu pollastre rostit diu canelons o croquetes: dues especialitats que també es van abaratir i popularitzar en les rostisseries primigènies. 

RECOMANAT: on comprar els millors pollastres a l'ast de Barcelona.

Pollastres que no oblidareu

A Pluma The Chicken Gourmet Place

Restaurants Catalana Sant Gervasi - Galvany

De què va? Aquesta és la visió del pollastre a l'ast de l'Eugeni de Diego, un dels antics caps de cuina de d'Elbulli. De Diego, respectuós amb la tradició popular dominical, va veure com el sector del pollastre a l'ast no s'acabava d'actualitzar. Doncs ho ha fet ell.

I com es menja? En un local inspirat en les primeres rostisseries que van haver-hi a Barcelona, hi trobareu el que ell anomena pollastres capritxosos: cuinats durant dues hores amb forn Josper, híbrid d'alta cuina d'ast i brasa de carbó. A més, està marinat amb llimona, farigola i altres espècies mediterrànies i acompanyat de patates rostides, banyades en el suc del pollastre.

Però no em clavaran? A preus raonables: per 8,50 € teniu mig pollastre amb patates –que també poden portar salsa de mole o curri vermell, enlloc d'allioli– i per 13 la bestiola sencera. Canya ben freda a 1,50 €. I com en les rostisseries tradicionals, no s'obliden dels canelons: un de ben gran de poma golden rostida i foie gras fresc a la brasa, tot això cobert amb una lleugera i cremosa beixamel. Les croquetes també són de traca.

La Turuleca
© Irene Fernandez

La Turuleca

Restaurants Peruana Sants - Badal

De què va? A La Turuleca (peruà popular i rostisseria) la intenció és “oferir un producte cent per cent peruà i assequible amb la qualitat del Ceviche 103”, explica un dels socis, l’Àlex Luna. La situació és estratègia i filosofia: La Turuleca no és al Born, sinó a Badal. Pensàvem que tindríem una majoria de clients peruans, però no”, apunta Luna. I jo crec que té tota la lògica del món: La Turuleca ofereix un menú de migdia, molt assequible, (beguda i postres, 11,90 €, sempre pollastre a l'ast a la peruana de segon), treballat amb la mateixa qualitat que el de la casa mare i on preval la fidelitat al receptari criollo, per damunt dels tocs d’autor del Ceviche 103

Però el pollastre és bo? Convé no oblidar que això té esperit de rostisseria. No hi falta mai un pollastre a la brasa Josper que ha passat la nit amb vint espècies. El seu pit té tot el sabor que li manca al pitjor record que tingueu d’un pollastre a l’ast, i va amb amanida i unes patates extraordinàries (quart de pollastre a 4,90 € per emportar-se!).

Advertising
La Brochette
© Maria Dias

La Brochette

4 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània Eixample

¿De què va? El valor de La Brochette, restaurant especialitzat en pollastre, és haver recuperat el plaer de menjar l’au que va idealitzar la postguerra: una clàssica amanida Cèsar, unes croquetes, uns canelons, un tagín, una botifarra, una hamburguesa, un cuscús, una broqueta amb albergínia picant... El pollastre té múltiples portes per entrar al paradís.

¿Però val la pena? Oi tant. Demaneu el clàssic: mig pollastre a l’ast macerat en espècies. L’au resulta fantàstica, intensa de gust i d’aromes. Per acompanyar el plat, demano un wok de verdures. Un plaer, encara que algú pugui pensar que es tracta d’un menú de règim. La senzillesa al poder. Per trencar l’equilibri dietètic, demano un tiramisú. La Brochette és un restaurant sense grans pretensions i per això és molt recomanable. El pollastre mereix arribar als regnes celestials.

Chez Cocó

Restaurants A la brasa Eixample

De què va? Aquells que volen recuperar el plaer diletant del pollastre a l’ast dominical, tan maltractat habitualment, la rostisseria Chez Cocó és la seva opció. Amb aires recarregats i senyorials –això és com menjar a l’Orient Express amb espai, una delícia– aquest restaurant excel·leix l'art de rostir qualsevol au fins i tot peces de caça major i menor”.

Només s'hi menja pollastre? No, aquí conviuen el pollastre a l’ast amb la becada –cim de la cuina de caça, preparada segons els cànons– i altres delicadeses avícoles. Imperdibles l'extraordinària pularda dels Casals de Sagàs feta a la cocota –una raça del Penedès que els germans Rovira han castrat, amb resultats incomparables– i el pollastre de Bresse, considerat el millor pollastre del món, amb una carn ferma, plena de sabor i personalitat. En definitiva, aquesta és una rostisseria de luxe.

Advertising
Gringa
© Maria Dias

La Gringa

Restaurants Mexicana Ciutat Vella

De què va? Pels 'freaks' de l’entrepà de pollastre fregit, una rara vis que costa trobar a Barcelona, tret que t’agradi la mutació arrebossada que venen al KFC la mort de Chicken Shop va suposar la pèrdua del seu sandvitx de pollastre fregit, una bèstia que havia deixat un buit irreparable a la ciutat... La Gringa és un restaurant de tacos informal que han obert els responsables del food truck Eureka, als límits del Raval.

L'estrella és: un entrepà de pollastre fregit que va desaparèixer del plat en qüestió de segons... Col morada, cogombrets, pa de brioix artesanal, llima, una cortina de formatge cheddar desfet, salsa chipotle i una rajola de pollastre amb una crosta de fregit perfecta, gairebé sexual. El tros d’au no és ni massa gruixut, ni massa gran. I quin encert!

Two Schmucks

4 de 5 estrelles
Bars i pubs Cocteleries El Raval

Els dos 'schmucks' (gilipolles, literalment) són de Suècia (el Moe) i de Londres (l’AJ). Van obrir un bar de cafè, cocteleria i brunch en construcció. Ara hi trobareu una versió del brunch del sud dels EUA amb ous i pollastre de la Catalunya central. El xef és americà: mida USA per a plats espectaculars.

Quin pollastre s'hi jala, aquí? El pollastre fregit amb gofres i mantega de mel és un plaer que de tan culpable et condemna. No pots para de sucar el pollastre en la mel. L'altre roc a la faixa és un brutal entrepà de pollastre fregit a l'estil del Sud cruixent, saborós, porcot de qualitat, que rivalitza amb el de La Gringa sense problemes.

Advertising

Piolindo

Restaurants Catalana

Un xic d'història En els temps de desarrollisme en què van començar a obrir pollastreries a tort i a dret, el local que més pollastres va rostir va ser una cooperativa gallega que, a més de criar-los, va obrir dos locals a Barcelona on comprar-los fets. Una a Marià Cubí i l'altre, el primer, al Barri de Sant Pere. I de fet aquest darrer Piolindo ha subsistit de manera digna l'embat del turisme i la gentrificació.

Val la pena? Té un caràcter singular: ja no és la barra dels anys seixanta, sinó una rostisseria amb cuina oberta. Una botiga de menjar per emportar amb menjador, vaja, D'evident modèstia: aquí hi mengen paletes i jubilats –espècies en perill d'extinció al barri– un menú de migdia a 9,90 € (12 € el cap de setmana) més que digne i ben preparat, que val la pena tastar. Sobretot per un bacallà a la llauna decent, i un pollastre a l'ast sucós i en què la pell encara és aquella llaminadura cruixent que recordes de petit. I les croquetes tampoc estan gens malament.

Preferiu la vedella?

Oval
FOTO: Maria Dias

Oval

4 de 5 estrelles
Restaurants Hamburgueses La Nova Esquerra de l'Eixample

En aquesta hamburgueseria gurmet amb accent indie –la llista musical és exquisida, els Mishima hi van portar a sopar el Daniel Johnston– el client es pot confegir la seva pròpia recepta triant els ingredients (n’hi ha un bilió de combinacions!). O agafar una recepta fixada, com per exemple la brutal Chili Burger, amb xili, jalapeños i maionesa de 'chipotle'. Molt bones hamburgueses, també, amb carn de Nebraska, i una petita i encertada carta de vi a preus assequibles. Un respecte: van ser dels primers a implementar la carta-quniela. 

La Real
FOTO: Maria Dias

La Real Hamburgueseria

Restaurants Hamburgueses Eixample

Per l’Arturo López, de La Real Hamburguesería, l’explicació de l'èxit de les hamburgueseries veneçolanes a Barcelona és òbvia: “Creixem molt a prop de la cultura nord-americana però hi posem el nostre toc”. 

Treballen amb una carn excel·lent de vedella de Girona i un panet artesà fet a mida. Tot és casolà, des de les patates fregides fins a la tortilla del guacamole. No us perdeu barbaritats com La Real 2.0, al nou local del Poblenou (Dr. Trueta, 218): un deliri de caramel·lització, amb dos discos d’entrecot madurat picat amb melmelada de bacó i panets amb cheddar. Alt nivell: els gelats són de Delacrem. 

Advertising

Bar Centro

Restaurants Bar d'entrepans Dreta de l'Eixample

“El futur del menjar popular és la fusió de l’'street food' d’arreu del món”, diu en Carlos Gremone, un cuiner veneçolà que amb la publicista Debora Schneider van reconvertir el 2014 un bar de menú en entrepaneria top. Gremone ha voltat per mig món –20 anys d’experiència en restaurants d’Itàlia i Michelin– i cada un dels entrepans i 'burgers' neix d’hores d’afinació.

Tot ho fan des de zero i bé, amb ofici d'alta cuina. Gremone és un cul culinari inquiet, que tant et munta un entrepà thai lleugeret com et reprodueix la gran hamburguesa cajuna de 'Pulp Fiction'. L'Epic Burger, per exemple, us farà caure de culs. Pa del forn Cloudstreet amb malta, 'pulled pork' especiadet i cuinat durant hores, amb salsa barbacoa i bacon. A dalt de tot, 'jalapeño' fregit i farcit de cheddar. I maionesa de 'chipotle'! Fi estilista d'allò pantagruèlic, Gremone. 

99 % Moto Bar
FOTO: Maria Dias

Moto Bar 99%

Bars i pubs Les Corts

En Jordi Bou va treballar de 'roadie' del Loco; es nota que du el rock and roll a la sang. Ha fet que el 99% sigui una extensió de la cultura musical que el torna boig, el clàssic bar rocker on pots sopar una hamburguesa i veure actuacions de doo wop, rockabilly i altres estils en directe.

No s’hi menja de qualsevol manera, ep: rere la teca hi ha l’Òscar Manresa, que aplica el seu ofici d’alta cuina en burgers com la McManre: 180 gr de vedella top, salsa de la casa, rodanxa de foie i pols de kikos. I bona notícia: totes van amb patates fregides casolanes incloses.

Pots gaudir dels plats del Moto Bar 99% a meitat de preu amb la Time Out Box, que ofereix el 50% de descompte a deu dels millors locals de burgers de Barcelona. 

Advertising
Goiko Grill
© Mariona Hostench

Goiko Grill

Restaurants Hamburgueses

Marcat per la influència vasca i veneçolana dels pares d'Andoni Goicoechea, a la carta d'aquesta cadena d'hamburgueseries s'hi pot trobar des dels 'tequeños' –els bastonets de formatge veneçolans– fins a una hamburguesa de formatge Ardiona i pebrots del piquillo. I si voleu una barbaritat, tasteu la Threeler, una hamburguesa amb tres nivells de carn! L'ascensió de Goiko Grill ha sigut brutal: tenen més locals a Gran Via 129, Aribau 113, Can Segalar 18, Calvet 14 i Burc 25.

El secret són hamburgueses gegantines, però en què la mida no desmereix la carn ni la recepta: l'emblema de la casa és la Kevin Bacon, segons ells la burger més venuda d'Espanya: la carn es pica a la planxa, i es farceix amb bocins de bacon, ceba cruixent i 'cheddar'. 

La Burguesa
FOTO: Maria Dias

La Burguesa - Tuset

Restaurants Hamburgueses

Això és un 'win-win total': un restaurant d’hamburgueses que ajunta alta qualitat amb rapidesa de 'fast-food' i preus molt continguts. Tres punts filosòfics bàsics: us portaran el plat a taula en no massa més de quinze minuts, el punt de cocció de la carn –vedella de la bona, 170 grams– és el que has requerit, al mil·límetre, i totes les hamburgueses es mouen en un tiquet d’entre 5,70 –bàsica, amb enciam, tomàquet o ceba– i 7,50 €: la Jamona, amb enciam, tomàquet, formatge i pernil ibèric. Que no us espanti el nom: aquest és un 'burger joint' per a totes les butxaques. També són a Dr Fleming 23-29 (La Maquinista) i a Diagonal Mar. 

Pots gaudir dels plats del La Burguesa - Tuset a meitat de preu amb la Time Out Box, que ofereix el 50% de descompte a deu dels millors locals de burgers de Barcelona. 

Advertising
TimesBurg
©Ramon Clemente

Timesburg

3 de 5 estrelles
Restaurants Hamburgueses La Nova Esquerra de l'Eixample

Aquesta hamburgueseria, oberta per un arquitecte, un restaurador i un enginyer, té la seva millor arma en quinze boníssimes receptes: totes amb carn de vedella de Burgos, amb l’opció de vedella ecològica de Lleida, totes afinades a base de prova, fracàs i torna a provar.

L’hamburguesa DF, amb el punt de picant lleuger del bon menjar mexicà –200 g de carn, xili chipotle, coriandre, cheddar, xili de Jalapa, nachos esmicolats i enciam– n’és un bon exemple. I la vegetariana, compacta i gustosa, amb un contundent pesto, crea addició. Han creat un imperi: tenen més locals a Moianès 75, Casanova 246, Passeig de Sant Joan, 47-49, Pujades 168, Rosselló 520, Plaça d'Eivissa, 11 i Nicaragua 137. 

Little Bacoa

4 de 5 estrelles
Restaurants Hamburgueses Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Guanyador del Millor Entrepà 2010 segons Time Out Barcelona. El xef Brad Ainsworth el va aconseguir fent hamburgueses amb la millor vedella, receptes imaginatives i contundents, i una graella de pedra volcànica que fa agafar un gust fumat inimitable al tall de carn. Little Bacoa és la primera hamburgueseria del grup Bacoa a Barcelona.

Advertising
Foto: Maria Dias

Atabalats Gastrobar

Restaurants Hamburgueses Vila de Gràcia

Fa honor al seu nom: aquest restaurant de tres amic amb experiència en alta gastronomia té un menú de migdia excel·lent, que l’omple a petar, i a la nit entra en joc una carta d'hamburgueses gurmet i tapes creatives que són un deliri de sabor. Els còctels de la casa també són fiables. 

L’especialitat de la casa és l’hamburguesa de 'picanha' –tall brasiler– feta amb carn de vedella prèmium. Un exemple: la Redneck, amb ceba flamejada amb bourbon, salsa barbacoa i bacó. Ara, l’ofici es nota tant en opcions contundents –braves d’alt nivell– com en opcions lleugeres i saludables.

Pots gaudir dels plats del Atabalats Gastrobar a meitat de preu amb la Time Out Box, que ofereix el 50% de descompte a deu dels millors locals de burgers de Barcelona. 

Five Guys
FOTO: Maria Dias

Five Guys - Plaza Catalunya

Restaurants Hamburgueses El Raval

Five Guys és un monstre casolà. Això assegura el seu director general a Espanya, Daniel Agromayor. I tenen botiga emblema a Barcelona, a Plaça catalunya, una més d’un exèrcit de mil restaurants de 'fast food.' “Us preparem una hamburguesa com jo l’hi faria a la mare”, diu. Costa trobar arguments en contra. Primer, no tenen congelador. “Només tenim nevera, i el producte ens arriba fresc cada dos dies”, explica. Segon, perquè “al matí, els empleats comencen a pelar patates i picar verdures”. Davant l’opacitat de 'Macllocs' on llisquen paquetets de no se sap on, et cuinen davant dels nassos: un eixam de treballadors brasejant hamburgueses i fent cadena mecànica, no pas robòtica. A la planxa –amb el greix de la vedella irlandesa– i muntatge davant del client. Tenen la mateixa carta des del 1986 –quan van obrir la botiga cinc germans de Virgínia– i desafien els límits de l’autocontrol: podeu optar per un veggie sandwich (4,75 euros) o per la de la foto: 210 grams de boví (9,45 euros) i triar quinze 'toppings' vegetals gratis. Boníssima: el pa no es trenca i la verdura té gust de verdura. Porcada suprema: per 3,35 euros, refrescos il·limitats. Mescleu soda de cirera amb cola de pomelo! I cosa curiosa, teniu cacauets gratis. 

Mostra'n més
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising