Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
  1. La Brochette
    © Maria DiasLa Brochette
  2. A Pluma
    A Pluma

Els millors restaurants de pollastre de Barcelona

El pollastre està de moda: en aquesta restaurants trobareu les millors aus de Barcelona, en totes les coccions i varietats imaginables

https://media.timeout.com/images/105811575/image.jpg
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Recordeu el Carpanta? Qui podia mossegar un pollastre rostit a finals dels anys quaranta era un afortunat. Després vam arribar les primeres rostisseries: eren un emblema de modernitat i van democratitzar l'au deliciosa. De cop, tothom amb quatre duros a la butxaca es podia clavar un 'quarto' de pollastre, patates i vi escumós. Avui en dia hi ha una petita corrent de restaurant/rostisseries que reten homentage a l'humil pollastre que tanta gana va treure, en versió gurmet. I qui diu pollastre rostit diu canelons o croquetes: dues especialitats que també es van abaratir i popularitzar en les rostisseries primigènies. 

RECOMANAT: on comprar els millors pollastres a l'ast de Barcelona.

Pollastres que no oblidareu

A Pluma The Chicken Gourmet Place
  • Restaurants
  • Catalana
  • Sant Gervasi - Galvany
  • preu 1 de 4

De què va? Aquesta és la visió del pollastre a l'ast de l'Eugeni de Diego, un dels antics caps de cuina de d'Elbulli. De Diego, respectuós amb la tradició popular dominical, va veure com el sector del pollastre a l'ast no s'acabava d'actualitzar. Doncs ho ha fet ell.

I com es menja? En un local inspirat en les primeres rostisseries que van haver-hi a Barcelona, hi trobareu el que ell anomena pollastres capritxosos: cuinats durant dues hores amb forn Josper, híbrid d'alta cuina d'ast i brasa de carbó. A més, està marinat amb llimona, farigola i altres espècies mediterrànies i acompanyat de patates rostides, banyades en el suc del pollastre.

Però no em clavaran? A preus raonables: per 8,50 € teniu mig pollastre amb patates –que també poden portar salsa de mole o curri vermell, enlloc d'allioli– i per 13 la bestiola sencera. Canya ben freda a 1,50 €. I com en les rostisseries tradicionals, no s'obliden dels canelons: un de ben gran de poma golden rostida i foie gras fresc a la brasa, tot això cobert amb una lleugera i cremosa beixamel. Les croquetes també són de traca.

  • Restaurants
  • Peruana
  • Sants - Badal

De què va? A La Turuleca (peruà popular i rostisseria) la intenció és “oferir un producte cent per cent peruà i assequible amb la qualitat del Ceviche 103”, explica un dels socis, l’Àlex Luna. La situació és estratègia i filosofia: La Turuleca no és al Born, sinó a Badal. Pensàvem que tindríem una majoria de clients peruans, però no”, apunta Luna. I jo crec que té tota la lògica del món: La Turuleca ofereix un menú de migdia, molt assequible, (beguda i postres, 11,90 €, sempre pollastre a l'ast a la peruana de segon), treballat amb la mateixa qualitat que el de la casa mare i on preval la fidelitat al receptari criollo, per damunt dels tocs d’autor del Ceviche 103

Però el pollastre és bo? Convé no oblidar que això té esperit de rostisseria. No hi falta mai un pollastre a la brasa Josper que ha passat la nit amb vint espècies. El seu pit té tot el sabor que li manca al pitjor record que tingueu d’un pollastre a l’ast, i va amb amanida i unes patates extraordinàries (quart de pollastre a 4,90 € per emportar-se!).

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Eixample
  • preu 1 de 4

¿De què va? El valor de La Brochette, restaurant especialitzat en pollastre, és haver recuperat el plaer de menjar l’au que va idealitzar la postguerra: una clàssica amanida Cèsar, unes croquetes, uns canelons, un tagín, una botifarra, una hamburguesa, un cuscús, una broqueta amb albergínia picant... El pollastre té múltiples portes per entrar al paradís.

¿Però val la pena? Oi tant. Demaneu el clàssic: mig pollastre a l’ast macerat en espècies. L’au resulta fantàstica, intensa de gust i d’aromes. Per acompanyar el plat, demano un wok de verdures. Un plaer, encara que algú pugui pensar que es tracta d’un menú de règim. La senzillesa al poder. Per trencar l’equilibri dietètic, demano un tiramisú. La Brochette és un restaurant sense grans pretensions i per això és molt recomanable. El pollastre mereix arribar als regnes celestials.

Chez Cocó
  • Restaurants
  • Eixample
  • preu 2 de 4

De què va? Aquells que volen recuperar el plaer diletant del pollastre a l’ast dominical, tan maltractat habitualment, la rostisseria Chez Cocó és la seva opció. Amb aires recarregats i senyorials –això és com menjar a l’Orient Express amb espai, una delícia– aquest restaurant excel·leix l'art de rostir qualsevol au fins i tot peces de caça major i menor”.

Només s'hi menja pollastre? No, aquí conviuen el pollastre a l’ast amb la becada –cim de la cuina de caça, preparada segons els cànons– i altres delicadeses avícoles. Imperdibles l'extraordinària pularda dels Casals de Sagàs feta a la cocota –una raça del Penedès que els germans Rovira han castrat, amb resultats incomparables– i el pollastre de Bresse, considerat el millor pollastre del món, amb una carn ferma, plena de sabor i personalitat. En definitiva, aquesta és una rostisseria de luxe.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mexicana
  • Ciutat Vella
  • preu 2 de 4

De què va? Pels 'freaks' de l’entrepà de pollastre fregit, una rara vis que costa trobar a Barcelona, tret que t’agradi la mutació arrebossada que venen al KFC la mort de Chicken Shop va suposar la pèrdua del seu sandvitx de pollastre fregit, una bèstia que havia deixat un buit irreparable a la ciutat... La Gringa és un restaurant de tacos informal que han obert els responsables del food truck Eureka, als límits del Raval.

L'estrella és: un entrepà de pollastre fregit que va desaparèixer del plat en qüestió de segons... Col morada, cogombrets, pa de brioix artesanal, llima, una cortina de formatge cheddar desfet, salsa chipotle i una rajola de pollastre amb una crosta de fregit perfecta, gairebé sexual. El tros d’au no és ni massa gruixut, ni massa gran. I quin encert!

Two Schmucks
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • El Raval

Els dos 'schmucks' (gilipolles, literalment) són de Suècia (el Moe) i de Londres (l’AJ). Van obrir un bar de cafè, cocteleria i brunch en construcció. Ara hi trobareu una versió del brunch del sud dels EUA amb ous i pollastre de la Catalunya central. El xef és americà: mida USA per a plats espectaculars.

Quin pollastre s'hi jala, aquí? El pollastre fregit amb gofres i mantega de mel és un plaer que de tan culpable et condemna. No pots para de sucar el pollastre en la mel. L'altre roc a la faixa és un brutal entrepà de pollastre fregit a l'estil del Sud cruixent, saborós, porcot de qualitat, que rivalitza amb el de La Gringa sense problemes.

Publicitat
Piolindo
  • Restaurants
  • Catalana
  • preu 1 de 4

Un xic d'història En els temps de desarrollisme en què van començar a obrir pollastreries a tort i a dret, el local que més pollastres va rostir va ser una cooperativa gallega que, a més de criar-los, va obrir dos locals a Barcelona on comprar-los fets. Una a Marià Cubí i l'altre, el primer, al Barri de Sant Pere. I de fet aquest darrer Piolindo ha subsistit de manera digna l'embat del turisme i la gentrificació.

Val la pena? Té un caràcter singular: ja no és la barra dels anys seixanta, sinó una rostisseria amb cuina oberta. Una botiga de menjar per emportar amb menjador, vaja, D'evident modèstia: aquí hi mengen paletes i jubilats –espècies en perill d'extinció al barri– un menú de migdia a 9,90 € (12 € el cap de setmana) més que digne i ben preparat, que val la pena tastar. Sobretot per un bacallà a la llauna decent, i un pollastre a l'ast sucós i en què la pell encara és aquella llaminadura cruixent que recordes de petit. I les croquetes tampoc estan gens malament.

Preferiu la vedella?

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • La Nova Esquerra de l'Eixample

En aquesta hamburgueseria gurmet amb accent indie –la llista musical és exquisida, els Mishima hi van portar a sopar el Daniel Johnston– el client es pot confegir la seva pròpia recepta triant els ingredients (n’hi ha un bilió de combinacions!). O agafar una recepta fixada, com per exemple la brutal Chili Burger, amb xili, jalapeños i maionesa de 'chipotle'. Molt bones hamburgueses, també, amb carn de Nebraska, i una petita i encertada carta de vi a preus assequibles. Un respecte: van ser dels primers a implementar la carta-quniela. 

  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • Eixample
  • preu 2 de 4

Lluny d'elaboracions sobrecarregades, a La Real volen recuperar "l'esperit clàssic made in USA", diu Arturo López, soci del local amb el xef Eduardo Egui, també veneçolà i cuiner que ha passat per Mugaritz. I ho aconsegueixen amb panet de broix i evitant el gegantisme. La Roja segueix els paràmetres de la casa: precisió i excel·lència en els sabors, més que no pas fer una acumulació sagnant de cinc pams. Vegeu: 180 grams d’'entraña' de vaca vella, picada amb greix de mitjana de bou. Cheddar, quètxup –amb xili coreà fermentat– i ceba vermella envinagrada com a contrapunt àcid a la dolçor del greix, i un brioix untat amb mantega d’alls rostits. El resultat és portar a una altra galàxia la clàssica 'cheeseburger'. Sofisticació i precisió, en lloc de fer una muntanya de salses i carn picada. 

Publicitat
Bar Centro
  • Restaurants
  • Bar d'entrepans
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

“El futur del menjar popular és la fusió de l’'street food' d’arreu del món”, diu en Carlos Gremone, un cuiner veneçolà que amb la publicista Debora Schneider van reconvertir el 2014 un bar de menú en entrepaneria top. Gremone ha voltat per mig món –20 anys d’experiència en restaurants d’Itàlia i Michelin– i cada un dels entrepans i 'burgers' neix d’hores d’afinació.

Tot ho fan des de zero i bé, amb ofici d'alta cuina. Gremone és un cul culinari inquiet, que tant et munta un entrepà thai lleugeret com et reprodueix la gran hamburguesa cajuna de 'Pulp Fiction'. O s'inventa una brutal hamburguesa de mandonguilles de vaca vella madurada, amb una napolitana potent i formatge fos. En constant rotació i reinvenció, la 'burger' com a plat del dia. 

  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 2 de 4

Amb receptes creades per Paco Pérez, estrella Michelin, aquesta hamburgueseria gurmet ofereix carn de tots els continents: vedella japonesa, irlandesa o argentina i ànec xinès en són algunes. I disposen de carta de gintònics curosament preparats.

Hi trobareu receptes de temporada com la nòrdica, on s'hi pot veure el toc de Pérez; enlloc d'omplir-ho tot de maioneses i salsa de barbacoa, fa coses com la Nòrdica: vaca vella amb crema de fines herbes, maionesa de fonoll i vinagre liofilitzat. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • preu 2 de 4

Marcat per la influència vasca i veneçolana dels pares d'Andoni Goicoechea, a la carta d'aquesta cadena d'hamburgueseries s'hi pot trobar des dels 'tequeños' –els bastonets de formatge veneçolans– fins a una hamburguesa de formatge Ardiona i pebrots del piquillo. I si voleu una barbaritat, tasteu la Threeler, una hamburguesa amb tres nivells de carn! L'ascensió de Goiko Grill ha sigut brutal: tenen més locals a Gran Via 129, Aribau 113, Can Segalar 18, Calvet 14 i Burc 25.

El secret són hamburgueses gegantines, però en què la mida no desmereix la carn ni la recepta: l'emblema de la casa és la Kevin Bacon, segons ells la burger més venuda d'Espanya: la carn es pica a la planxa, i es farceix amb bocins de bacon, ceba cruixent i 'cheddar'. 

  • Restaurants
  • A la brasa

Lomo Alto i Lomo Bajo, dos restaurants units sota el denominador comú de la carn i la direcció de Carles Tejedor. Una ambiciosa jugada per portar la carn a un altre nivell. Bovins excepcionals reposen en cambres frigorífiques a la vista del públic, oberts en canal, com si fossin obres de Damien Hirst. 

Lomo Bajo és l'apartat d'hamburgueses i entrepans. Però una hamburguesa de vaca vella madurada i afinada per veritables 'conosseurs' és un altre nivell d'experiència i plaer. Van en pa de brètzel, i la carn és tan bona que no compliquen la recepta, només hi posen producte gurmet. Com la Sibarita, amb foie a la planxa i poma. 

Publicitat
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Aquesta hamburgueseria, oberta per un arquitecte, un restaurador i un enginyer, té la seva millor arma en quinze boníssimes receptes: totes amb carn de vedella de Burgos, amb l’opció de vedella ecològica de Lleida, totes afinades a base de prova, fracàs i torna a provar.

L’hamburguesa DF, amb el punt de picant lleuger del bon menjar mexicà –200 g de carn, xili chipotle, coriandre, cheddar, xili de Jalapa, nachos esmicolats i enciam– n’és un bon exemple. I la vegetariana, compacta i gustosa, amb un contundent pesto, crea addició. Han creat un imperi: tenen més locals a Moianès 75, Casanova 246, Passeig de Sant Joan, 47-49, Pujades 168, Rosselló 520, Plaça d'Eivissa, 11 i Nicaragua 137. 

  • Bars i pubs
  • Les Corts

En Jordi Bou va treballar de 'roadie' del Loco; es nota que du el rock and roll a la sang. Ha fet que el 99% sigui una extensió de la cultura musical que el torna boig, el clàssic bar rocker on pots sopar una hamburguesa i veure actuacions de doo wop, rockabilly i altres estils en directe.

No s’hi menja de qualsevol manera, ep: rere la teca hi ha l’Òscar Manresa, que aplica el seu ofici d’alta cuina en burgers com la McManre: 180 gr de vedella top, salsa de la casa, rodanxa de foie i pols de kikos. I bona notícia: totes van amb patates fregides casolanes incloses.

Pots gaudir dels plats del Moto Bar 99% a meitat de preu amb la Time Out Box, que ofereix el 50% de descompte a deu dels millors locals de burgers de Barcelona. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • preu 2 de 4

Els germans Acero, Raül i David, van de cara a barraca. Acero és “com una furgoneta aparcada de 'street food', amb els mínims: et menges la 'burger'  i les patates, et beus la cervesa i adeu”. Ni postres ni cafè ni hòsties. Però redeu, quines hamburgueses. Es fan portar el producte del mercat de la Barceloneta i els discos són 150 grams de filet de pobre amb un toc (boví) secret.

I llimen coses supèrflues per seguir una ètica artesana de “tot es fa a la cuina”; l’èxit de la casa va amb pebrot i ceba caramel·litzada, cogombres, brie i maionesa de trufa.  Aquesta gent s'han convertit en una petita potència: despatxen centenars d'hamburgueses en cap de setmana, i van directes al bàsic: les seves xips de moniato i la canya estan d'allò més bé. Encara que si us atreviu, hi ha un repte per vosaltres: la Doble Acero, de quatre pams, dos discos de carn de 150 grams amb bacó, cheddar, cogombre i ceba caramel·litzada.

Santa Burg
  • Restaurants
  • Hamburgueses
  • Sants - Montjuïc
  • preu 1 de 4

Un dels locals de la ciutat dedicats en cos i ànima a convertir l'hamburguesa en un aliment de qualitat i sobretot, deliciós. Tenen una gran varietat d'hamburgueses de creació pròpia, que, sempre que és possible, es poden adaptar als gustos del client. No us perdeu la Santa Jean Deluxe, un bon disc de vaca vella afinada, amb escalopa de foie i poma caramel·litzada. 

Que l'Alain Guiard és darrere la cuina es nota en snacks com un mini-roll de bistec tàrtar o unes patates fregides casolanes fantàstiques. 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat