Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El 25è aniversari de l'Heliogàbal podria ser també el seu comiat

La sala de Gràcia celebra dos dies de concerts als jardins de la Sedeta i reclama el suport de l'administració davant del risc de tancar

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Els problemes per a les sales de concerts semblen no acabar-se mai. Mentre la Generalitat es fa enrere de la seva decisió de reobrir els locals d'oci nocturn –és la llicència que tenen moltes sales–, l'ASACC i l'ICUB anuncien una programació de tardor a la Sala Barcelona Castell de Montjuïc i el Festival de Jazz de Barcelona presenta una edició reduïda, l'Heliogàbal de Gràcia fa sentir el seu malestar en un moment especial: el del seu 25è aniversari.

L'emblemàtic local gracienc ha presentat dos dies de concerts, el 18 i el 25 d'octubre als Jardins de la Sedeta, on actuaran grups i artistes com Mishima, Joan Miquel Oliver, Maria Jaume i Hidrogenesse, entre d'altres, a les 12 i a les 18 h, amb entrades anticipades a 16 €. 

La celebració, però, és agredolça, i l'equip de l'Heliogàbal ha anunciat que espera que arribin solucions o "aquest aniversari també serà un comiat". En un comunicat, han explicat que aquesta és la primera vegada que no poden pagar el lloguer i que s'han sentit exclosos dels plans de l'Ajuntament, posant com a exemple les festes de la Mercè i la Sala Barcelona Castell de Montjuïc –que s'organitza amb l'ASACC, associació de la qual l'Heliogàbal no forma part–, i també reclama a l'ICUB i al Districte que el considerin Espai de Cultura Viva.

Actualment l'aforament de l'Heliogàbal és de 33 persones i, amb les restriccions, només n'hi poden entrar 16. És un crit d'auxili d'un establiment que durant un quart de segle ha fet bategar la música i la cultura de base a Gràcia.

NO T'HO PERDIS: No deixem morir les sales de concerts

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat